10 roliga spel att spela med din hund

10 roliga spel att spela med din hund

Att spela spel med din hund är inte bara en bra ursäkt för att spendera kvalitetstid tillsammans. Lek är mycket fördelaktigt för din hund på ett antal sätt, från att bidra till deras fysiska hälsa, till att hantera deras sociala behov, till att minska förekomsten av problembeteenden. Hundbeteende och träning & # 8211; Spela och träna. Vcahospitals.com. Åtkomst 5 februari 2021. "> 1 Lek har också visat sig hjälpa till att skapa emotionella band mellan hundar och deras ägare. Varför leker vuxna hundar? Beteendeprocesser ; 2015, 110, 82–87. doi: 10.1016 / j.beproc.2014.09.023 "> 2

Känner du dig redan inspirerad att klocka lite speltid med din pooch? Innan du gör, varför inte skaka upp saker? Här är 10 roliga spel att spela med din hund som du kan prova idag!

1. Hitta leksaken eller godis

Hund som spelar Find the Treat-spelet hittar den godis som hans ägare gömde sigHund som spelar Find the Treat-spelet hittar den godis som hans ägare gömde sig

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

Detta spel är så enkelt som det blir! Som namnet antyder innebär det att du gömmer din hunds favoritleksak eller behandlar någonstans för dem att hitta. Börja med att visa dem var du gömmer leksaken eller godis. Använd en fras som "var är din behandling?" att låta dem veta att det är dags att hämta det. När de väl har tagit hand om spelet kan du förstärka svårigheten genom att gömma leksaken eller behandla utan att visa dem var du gömmer den.

2. Skalspel

The Shell Game är ett roligt men utmanande spel som din hund säkert kommer att älska. Börja med att placera två ogenomskinliga koppar eller yoghurtbehållare upp och ner på golvet. Placera en liten godis (träningsgodis är perfekt!) Under en av kopparna och se till att din hund ser att du gör detta. Be sedan din hund att komma över och hämta godis. Upprepa detta ett par gånger tills de förstår hur man spelar. När de väl har gjort det kan du byta godis till den andra koppen och sedan börja växla mellan de två. Om din hund blir riktigt bra på det här spelet kan du lägga till fler koppar och till och med flytta runt dem innan din hund försöker välja koppen som döljer godis.

3. Hinderkurser

Hund och ägare som gör hoppar över en balk när de går igenom en hinderbanaHund och ägare som gör hoppar över en balk när de går igenom en hinderbana

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

En hinderbana är ett fantastiskt sätt för din hund att träna. Du kan antingen köpa en hinderbana eller göra en DIY med föremål som kottar, bågar, poolnudlar, stolpar och tunnlar. Hur du väljer att ställa in det är upp till dig – möjligheterna är oändliga! Det fantastiska med hinderbanor är att du med några utrustningar kan experimentera med en mängd olika konfigurationer för att underhålla din hund.

4. Pusselspel

Pusselspel är en typ av interaktiv leksak utformad för att uppmuntra mental stimulering. Medan varje spel kan vara lite annorlunda har pusselleksaker vanligtvis olika fack där du kan placera din hunds favoritgodis. När du har stängt facken måste din hund förlita sig på sina smarta för att ta reda på hur de får åtkomst till godisarna.

5. Dragkamp

Hund med en repleksak i hans mun som spelar dragkampHund med en repleksak i hans mun som spelar dragkamp

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

Kommer du ihåg hur mycket kul du spelade det här spelet som barn? Din hund kommer också att tycka om det, särskilt om de har buntar med energi. Det är bäst att spela dragkamp med en knuten rep eller ringleksak som är utformad för just detta syfte. Var noga med att hålla fast vid en viss leksak när du spelar … annars kanske du kommer att upptäcka att din hund börjar spela dragkamp med allt i sikte! En varning dock. Dragkamp är kanske inte det bästa spelet för hundar som blir upprörda eller aggressiva när andra tar sina leksaker. Lär din hund att "släppa den" innan dragkamp blir en del av din speltid.

6. Göm och sök

Hide and seek är ett spel som många hundar aldrig tröttnar på. Det är lättast att spela med två personer, så att du kan gömma dig medan den andra personen håller tillbaka din hund från att följa dig direkt. Detta spel liknar spelet 'Hitta leksaken eller behandla' ovan … bara att du förutom att dölja en leksak eller godis också gömmer dig! Om du vill göra spelet mer utmanande kan du experimentera med flera personer som gömmer sig.

7. Simningsspel

Hund i poolen som hämtar en bollHund i poolen som hämtar en boll

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

Om du har en pool och din hund är en stark simmare, varför inte prova några simspel? Du kan till exempel spela hämtning (med föremål som flyter och sjunker) eller lära dem hur man hoppar genom en ring i poolen. Om du är villig att hoppa in är ett spel "fånga mig om du kan" också mycket roligt.

8. Runda Robin

Du behöver två eller flera personer för att spela det här spelet. Ge varje person några godisar och be dem bilda en cirkel (eller stå på ett avstånd av sex fot eller så om du spelar med bara två personer). Varje person bör sedan turas om att ropa ut din hunds namn. Varje gång din hund kommer till personen som ropar ut sitt namn, bör de ge dem en behandling. När din hund har kommit i gång med saker, separera längre från varandra.

9. Hämta med en Ball Launcher

Hund med en boll i munnen som spelar ett spel av hämtningHund med en boll i munnen som spelar ett spel av hämtning

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

Ingen lista över spel att spela med din hund skulle vara komplett utan att hämta. Men varför inte göra saker ännu roligare med en twist på detta klassiska spel? Prova att spela hämta med en bollstart! En bollkastare gör det lättare att kasta bollen längre sträckor (plus, det kommer att rädda din arm från att värka!). Om din hund redan har lyckats hämta men inte alltid tar tillbaka leksaken till dig, är nästa steg att lära dem hur man hämtar och hämtar. Du kan träna dem att hämta genom att belöna dem med beröm och godis när de tar tillbaka leksaken du leker med och släpper den vid dina fötter.

10. Flirty Fun

En flirtstång, ibland kallad en flirtsticka, är en enkel leksak som kan ge otaliga timmar av mental och fysisk stimulering för din hund. Det är i grunden en stolpe som har ett rep fäst vid änden av det. Vissa flirtstänger har lockande föremål fästa vid repet, som en fluffig leksak eller tygremsor. Allt du behöver göra för att komma igång är att dingla den framför din hund så att de kan jaga och leka med den. Du kan antingen köpa en flirtstång eller, om du känner dig snygg, skapa din egen.

Bonus: 11. Tricks and Treats

Hund som ger sin ägare en high five som en del av deras trickträningHund som ger sin ägare en high five som en del av deras trickträning

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

Tror du att det är för sent att lära din hund några knep? Den goda nyheten är att i motsats till ordspråket kan du lära en gammal hund nya knep. Även om det vanligtvis är lättare att lära ut valpar, är det fortfarande ganska enkelt att lära dem hundar i alla åldrar, behåll bara deras kondition och alla hälsoproblem de kan tänka på. Allt du behöver är tålamod – och några godisar – för att få det att hända.

Här är några idéer för roliga knep som du kan lära din hund:

 • Sammanträde
 • Skällande på kommando
 • Står på bakbenen
 • Ligger ner
 • Rulla över
 • Skaka händer
 • Knytnäve
 • Kommer när du ringer
 • Dans

De flesta hundar tar lite tid att lära sig ett nytt trick, så bli inte nedslagen om de inte får det direkt. Fortsätt bara, och med alla knep och spel, se till att du alltid slutar på ett positivt sätt så att din hund ivrigt förutse din nästa lek session.

 1. Horwitz D, Landsberg G. Hundbeteende och träning – Lek och motion. Vcahospitals.com. Åtkomst 5 februari 2021.
 2. Bradshaw J, Pullen A, Rooney N. Varför spelar vuxna hundar? Beteendeprocesser ; 2015, 110, 82–87. doi: 10.1016 / j.beproc.2014.09.023

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar