12 saker du behöver veta innan du antar kaniner

12 saker du behöver veta innan du antar kaniner

Funderar du på att få ett par kaniner? Om du har hört att de är ett av de bästa husdjuren att ha, har du absolut hört rätt. Efter att ha haft dem i över ett decennium kan jag ärligt säga att de är mina favorit husdjur (bara berätta inte för mina andra djur det.)

Men att ha en kanin är inte mindre ansvar än att ha en hund. Du måste ta hand om dem, städa efter dem och träna dem precis som om du skulle göra ett annat husdjur. Och när du gör det, pojke, kommer du att belönas.
Fortsätt läsa för att lära dig om alla saker du behöver veta om kaniner innan du adopterar dem.

Innehållsförteckning

# 1 Att para ihop kaniner är inte lätt

Det är ett mycket enklare alternativ att anta ett redan bundet par kaniner för att undvika den mentalt och ibland fysiskt belastande bindningsprocessen. Men om du vill få en kompis till den kanin du redan har, måste du para klokt. Både män och kvinnor kommer att slåss mot varandra och inte alla kaniner kommer överens.

När det gäller parning av kaniner är man och kvinna vanligtvis bäst. Men de säger inte ”odla som kaniner” för ingenting, så para aldrig en kvinnlig kanin med en manlig kanin om de inte båda är fixade. Kullkamrater av samma kön är också ett bra alternativ, men de måste båda kastreras eller kastreras för att förhindra aggression, särskilt män.

# 2 Kaniner och barn blandas inte ofta bra

Det råder ingen tvekan om att barn älskar kaniner eftersom de är söta och fluffiga och mjuka. Men jag ska inte ljuga för dig, jag blir nervös i påsken eller när jag ser någon få en kanin för sin tvååring. Kaniner är inte bra startdjur.

De är inte enkla underhållshusdjur, och de är verkligen inte för grovhushållning och hyperbeteende som en hund. De kräver en väldigt skonsam ägare och mycket TLC för att vara lyckliga och friska.

# 3 Kaniner gräver och tuggar allt

Kaniner är beroende av att tugga för att hålla tänderna nere och gräva efter naglarna. Så om du inte ger dem andra alternativ kan du förvänta dig att alla dina möbler har små bitar ur dem.

De kommer också att tugga och gräva av tristess, så du vill få dina kaniner massor av leksaker och hjärngrupper som håller uppmärksamhet på hälsosam tuggning och grävning, snarare än att äta ditt hus som en lite suddig termit.

# 4 Inte alla kaniner är gosiga

Fakta om adoption av kaniner

Kaniner är söta, det finns absolut ingen tvekan om det. Men vad alla dessa videor och bilder av snuggle-bullar inte visar är den tid det tar för det bandet att växa. Dessutom är inte alla kaniner gosiga. Låt oss överväga deras primala natur en sekund, de är naturligt skitna varelser.

Varje kanin jag någonsin ägt har haft en annan personlighet. Vissa var mer hyper, andra var aggressiva mot mig och mina föräldrar, men hon kramade med hunden. Vad detta betyder är att du inte borde förvänta dig att din bulle ska vara någonting. Älska honom eller henne för sin egen personlighet och tvinga dem inte att krama.

# 5 Ja, kaniner behöver grooming

Kaniner spenderar mycket tid på att sköta sig själva, men det betyder inte att de inte behöver extra vård av en borste, och viktigast av allt, nagelklippning. En kanins naglar växer ständigt och om du inte skär dem, växer de över och blir obekväma och farliga för din kanin. Så du måste klippa din kanins naglar varje månad för att hålla dem i en bekväm längd.

När det gäller borstning beror det på ras och päls på din kanin. Till exempel kommer en långhårig Lionhead kanin att behöva borsta dagligen, medan en Rex kanin bara behöver borsta varje vecka.

# 6 Kaniner är ett naturligt byte för hundar och katter

Om du har några andra husdjur måste du komma ihåg att kaniner är ett naturligt byte för dem och ibland är en kanin helt enkelt inte säker i ditt hem. Introduktioner måste vara långsamma, korta och framför allt övervakade.

Du kanske också vill begränsa katten eller hunden, i alla fall. Viktigast av allt måste du lära ditt husdjur att din nya kanin inte är en leksak. När du har gjort detta kan de snabbt binda och bli goda vänner!

# 7 Kaniner kan också få loppor och fästingar

Även om dina kaniner exklusivt är inomhus måste du fortfarande vara medveten om detta. Fästingar och loppor kan bäras till din kanin genom kontakt med andra husdjur och till och med dig själv.

Detta är en annan anledning till att grooming är viktigt eftersom det hjälper till att kontrollera fästingar och loppor. Rådgör med din veterinär för att se vad den bästa förebyggande metoden är för dina kaniner.

# 8 Kaniner behöver veterinärvård

Precis som alla andra husdjur, som en hund eller en katt, kommer din kanin att behöva se en veterinär minst varje år. I vissa fall kan en kanin leva upp till 12 år och på den tiden kan många saker hända.

Kaniner kan utveckla matsmältningsbesvär och infektioner ganska enkelt, varför du också bör ha en första hjälpen-kit till hands för nödsituationer. Men när saker och ting är för mycket för dig att fixa, måste du se en veterinär så snart som möjligt, eftersom kaniner inte läker så snabbt som andra djur, därav deras känslighet för infektion.

# 9 De behöver hjälp för att hålla sig regelbundna

Kanin som äter grönsaker

Här är ett intressant faktum för dig: kaniner och hästar har mycket liknande matsmältningsorgan, helt klart i motsatta ändar av storleksskalan. Kaniner kräver mycket grovfoder i kosten förutom sina pellets.

Några bra alternativ är persilja, romansallad och rädisor (men inte själva rädisan). De kommer också att behöva en betydande mängd hö tillsammans med sina vanliga pellets.

# 10 Kaniner kräver en hel del rengöring

Kaniner poopar mycket och kommer att kräva skräpträning, men lyckligtvis är de vanligtvis lätt tränade att gå på en plats på grund av naturliga instinkter. Detta minskar dock inte ditt behov av att städa efter dem. I genomsnitt måste du rengöra papperskorgen varannan dag och städa buret varje vecka.

En annan bra idé är att få kaninsängar och strö gjorda av återvunnet papper och utformade för att minska lukten. Det kommer att hjälpa till att lukta saker bättre, särskilt med flera kaniner.

# 11 De behöver extra skydd när de är utomhus

Kaniner är utsatta och behöver skydd mot värme, från kyla och från djur som prärievargar och hökar. Om du planerar att ge dina kaniner lite utomhus tid, se till att de har tillgång till skydd, mycket gräs och naturligtvis ett starkt staket för att hålla dem säkra.

Det är också en bra idé att se till att ditt staket går under jorden cirka 6 tum. Om de kan, kommer de att tunnelna rakt ut ur buren. Ett annat alternativ är att sätta ner tunga stenar längs utsidan av buren. Detta håller också gravande djur som vasslor, minkar och rävar ute.

# 12 Kaniner är mest aktiva vid gryning och skymning

Många tror att kaniner är nattliga, men de är faktiskt något som kallas crepuscular. Med andra ord är de mest aktiva vid gryning och skymning.

Det betyder att så snart solen går upp kan du förvänta dig att dina kaniner ska börja skramla i buret för att komma ut för lite motion, vilket kan vara en verklig smärta om du gillar att sova i. Men om du planerar att ha dina kaniner fria -Orange i ditt hem, det här borde inte vara besväret.

Slutsats

Det finns många saker du måste tänka på innan du adopterar en kanin. Dessa faktorer är inte avsedda att vända dig från kaniner, utan att vara bättre förberedda för att ge dina nya kaniner bästa möjliga liv. Att ha så mycket att tänka på kan vända dig bort från det, men jag kan lova dig att det är absolut värt det.

När du tar dessa saker på allvar kan kaninägande vara så tillfredsställande. De är tillgiven, sociala och underhållande husdjur som kan ge mycket glädje i alla hem.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar