15 tips för att hålla dina kaniner svala på sommaren

15 tips för att hålla dina kaniner svala på sommaren

Som kaninägare gör du allt för att hålla dina fluffiga vänner friska och glada, och när det gäller att hålla dem svala i varmt väder är det viktigt att hålla dem överhettade.

Som art går det inte bra med kaniner i varmt väder, och eftersom de bara reglerar kroppsvärmen genom öronen är det svårt för dem att sprida värmen jämfört med andra arter. Som ett resultat kan kaniner inte tolerera extrem värme och kan till och med dö av att bli överhettade (hypertermi). Tro det eller ej, temperaturer över 25 ° C (77 ° F) är ganska farliga för kaniner och kan äventyra dem för värmeslag. Det är också viktigt att notera att överviktiga, gamla och unga kaniner löper särskild risk för överhettning.

Innehållsförteckning

Vad är tecken på värmeslag hos kaniner?

Varmt väder kan öka risken för värmeslag hos kaniner. Kaniner som har tjocka eller långa hårrockar, kaniner som bär några extra uns, eller som är mycket unga eller mycket gamla har en ännu större risk. Temperatur, ventilation och luftfuktighet är också faktorer som bidrar till överhettning, och att känna till tecken på värmeslag hos kaniner är avgörande eftersom det i vissa fall kan vara dödligt.

Under sommarmånaderna är det viktigt att kontrollera dina kaniner regelbundet för att se till att de är bekväma, välhydrerade och inte överhettade. Att kunna notera de första tecknen på värmeslag och vad man ska göra kan betyda skillnaden mellan liv och död för dina fluffiga vänner. Tecken på värmeslag hos kaniner inkluderar följande:

 • Flämtande, eller snabb, grund andning
 • Salivating eller dreglande
 • Svag och slarvig
 • Röda och heta öron
 • Desorientering
 • Muskelskakningar
 • Hög hjärtfrekvens (takykardi)
 • Fuktighet runt näsan
 • Huvudet kastas bakåt medan han flämter
 • Hjärtarytmi
 • Krampanfall
 • Koma
 • Hjärtstopp
 • En kroppstemperatur över 104 ° F (det normala kroppstemperaturområdet för kaniner är 101,3-104 ° F eller 38,5-40 ° C)

Vad ska du göra om din kanin har värmeslag?

Om du tror att dina kaniner kan överhettas och uppleva värmeslag, är det bästa att göra omedelbart att ringa till din veterinär . Värmeslag kan döda kaniner, och du måste agera snabbt. Din veterinär kan rekommendera IV-vätskebehandling och sjukhusvistelse för att sänka temperaturen och minska uttorkning.

Andra saker du kan göra när du förbereder dig för att ta din kanin till veterinären:

 • Fukta kaninens öron och kropp med kallt vatten innan du transporterar det till veterinären. Det här är kanske det bästa man kan göra för överhettade kaniner. Du kan fukta en handduk med kallt vatten och gnugga den längs kaninens öron. Detta kommer att skapa en evaporativ kylningseffekt.
 • Flytta dina kaniner till en sval plats och håll dem borta från solen. Om de bor utomhus kan du ta med dem inuti ditt hem om du måste luftkonditionera eller om temperaturen i ditt hus är under 77 ° F.
 • Erbjud färskt, kallt vatten.

Vad man inte ska göra för värmeslag hos kaniner

Nedan listas några saker som inte ska göras om du misstänker att dina kaniner är hyperterma och riskerar värmeslag:

 • Undvik överkylning av din kanin. Överkylning kan ha omvänd effekt och orsaka hypotermi (minskad kroppstemperatur under 101,3 ° F).
 • Placera dem inte i ett handfat fullt av vatten eller ett badkar med vatten. Kaniner gillar inte att simma, och att placera dem i ett badkar med vatten kan göra dem chockade.
 • Försök inte tvinga din kanin att dricka eller placera vatten i munnen eftersom det kan orsaka aspirationsrisk; erbjuder bara färskt kallt vatten.
 • Lämna inte din bulle utan tillsyn under någon längre tid.

Värmeslag och svår hypertermi är en medicinsk nödsituation och påverkar nästan alla kroppssystem. Genom att hålla dina kaniner svala under sommarmånaderna kan du undvika farorna med överhettning.

Hur kan jag hålla mina kaniner svala på sommaren?

Kanin som äter kalla grönsaker

Det är viktigt att övervaka dina kaniner under de varma sommarmånaderna, och även om varje kanin tål värme annorlunda är det alltid en bra idé att hålla koll på dina kaniner. Nedan följer femton sätt att hålla dina kaniner svala i varmt väder:

 1. Färskt, kallt vatten. Se till att dina kaniner har gott om friskt, kallt vatten för att hålla sig hydratiserade. Du kan till och med lägga till en isbit eller två i kaninens vattenkruka för att hålla vattnet snyggt och kallt.
 2. Ge en bris med en fläkt . Fläktar kan användas för att hålla luften sval och skapa luftflöde, se bara till att fläkten inte blåser direkt på kaninerna, och det är alltid bäst att hålla fläktar utanför deras räckvidd eftersom du vill undvika att ditt husdjur tuggar på elkablar .
 3. Frysta vattenflaskor eller ispaket . Du kan göra dina ispaket genom att fylla en vattenflaska ¾ full och sedan placera den i frysen, och du kan också använda ispack. Innan du placerar i buren, linda varje frusen vattenflaska / ispack i en ren handduk. På det sättet, om dina kaniner behöver svalna, kan de ligga bredvid de inslagna ispaketen för att hålla sig svala.
 4. Fuktiga handdukar . Hänga fuktiga handdukar över buren för att ge skugga och en avdunstande kyleffekt. Det är viktigt att du inte täcker hela buret med handdukar eftersom dina kaniner fortfarande behöver luftflöde för att hålla sig sval. Om du har en fläkt kan du använda kombinationen av våta handdukar och luftflöde för att skapa en kanin-luftkonditionering.
 5. Kakel, tegel eller skiffer . Keramiska plattor eller golvskiffer kan erbjuda svala ställen för dina kaniner att sitta på för att hålla sig svala. Se dock alltid till att plattorna inte utsätts för direkt solljus eftersom de kan bli mycket heta. Du kan till och med placera en kakel eller två i frysen, linda dem i handdukar och placera dem i buren.
 6. Flytta dina kaniner till ett kallare ställe . Om dina kaniner bor ute, överväga att föra dem in. Om du har luftkonditionering eller en evaporativ kylare blir dina kaniner mycket lyckligare i de svalare temporna. Eller flytta dem till en trevlig, sval plats i huset.
 7. Ge dem en spritz . Eftersom kaniner reglerar kroppstemperaturen genom öronen, prova en sprayflaska vatten för att dimma på öronen. Det är viktigt att inte dränka din fluffiga vän, bara tappa öronen försiktigt.
 8. Blötlägg grönsaker . Prova att blöta dina bullar gröna grönsaker och grönsaker i kallt vatten, eller servera direkt från kylen. Detta hjälper till att hålla dina kaniner hydrerade.
 9. Självkylande mattor . Du kan köpa självkylande mattor via internet eller i djuraffärer. Dessa mattor kan placeras på golvet i buret och kan lindra värmen. När kylmattan kommer i kontakt med din bun-bun absorberas hans temperatur av kylplattan, som sedan släpper ut värme.
 10. Isbitar . Vissa kaniner gillar att slicka isbitar, så lägg gärna några i en skål och se dem njuta.
 11. Håll dig borta från solen . Se till att det finns gott om skugga i buret och att de inte är i direkt solljus.
 12. Kaninhål . Vi vet att kaniner i naturen gör sina krig under jorden, så att de kan hålla sig svala och ur solen. Om dina kaniner bor utanför, försök att göra en krig i ett skuggigt område av kanin springa där dina fluffiga vänner kan huka sig ner och hålla sig svala.
 13. Borsta dina bullar . Speciellt om du har långhåriga kaniner är det en bra idé att använda en borste för att bli av med överflödigt päls.
 14. Frysta grönsaker. Överväg att placera några grönsaker i frysen och erbjud dem som en cool behandling.
 15. Titta på gammaldags, ungdomar eller kaniner med särskilda behov . Kaniner som är äldre (över fem år) tenderar att vara mer stillasittande och kanske inte dricker så mycket vatten som de borde. Detta kan leda till uttorkning som kan leda till dödsfall eller andra hälsoproblem. Detta gäller även överviktiga kaniner och oförmögna kaniner. Mycket unga kaniner bör också övervakas eftersom de inte kan reglera kroppstemperaturen lika bra som vuxna.

Det är en viktig del av kaninhållet för att hålla kaniner svala i varmt väder, och genom att implementera några av förslagen ovan kan du se till att dina fluffiga vänner kommer att vara bekväma och svala i varmt väder.

Författare: Carol Young

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar