27 veterinärer och husdjurspecialister delar de bästa hundraserna för barn

27 veterinärer och husdjurspecialister delar de bästa hundraserna för barn

Tänker du på att utöka din familj med en fyrbent vän? Om du har barn är det viktigt att välja en hundras som är välkänd för att komma överens med barn. När allt kommer omkring ska varje familjemedlem – både liten och hög – känna sig bekväm runt din hund, och vice versa. Du bör inte behöva oroa dig för dina barn när de leker hämta med din hund eller hjälpa dig att förbereda deras dagliga måltid.

Det kan dock vara svårt att veta vilken hundras som är bäst för din familj om du har barn på slep. Om du väljer en ras som inte är väl anpassad till familjens behov kommer problem att följa. Till exempel kan dina barn och din hund ha svårt att ansluta till varandra. Raser som tenderar att vara tålamodiga och lekfulla är ofta väl lämpade för familjer med små barn, även om din livsstil också spelar en viktig roll. Till exempel kanske raser med hög energi och kräver mycket träning inte är det bästa valet för familjer som bor i lägenheter i storstaden, där uteplatser för att springa och spela inte är lätt tillgängliga.

Det finns många överväganden att väga när man väljer den bästa hundrasen för barn. För att hjälpa dig bestämma den bästa hundrasen för din familjs behov räckte vi till en panel av veterinärer, uppfödare, sällskapsdjurspersonal och husdagsbloggarer och bad dem svara på denna fråga:

"Vad är den enskilt bästa hundrasen för barn (och varför är det det bästa valet)?"

Möt vår panel av veterinärer, uppfödare och sällskapsdjurspecialister:

Fortsätt läsa för att lära dig mer om vad våra experter hade att säga om de bästa hundraserna för barn (små och stora).


Debi McKeeDebi McKee Debi McKee

@ rescuedogs101

Debi McKee är en fosterhundmamma, plus mamman till två bosatta hundar och tre barn. Hon är en enorm förespråkare för räddningshundar, volontär för sin lokala hundräddning och humana samhälle. Som skaparen av räddningshundar 101 vägledar hon människor i deras resa att anta och uppfostra en räddningshund varje steg på vägen.

"Det är viktigare att titta på den enskilda hundens personlighet och energinivå istället för rasen …"

Nästan vilken hundras som helst kan vara bra med barn. Att hitta en familjshund som är lugn och tålmodig är prioritet, oavsett hundras.


Ben TeamBen Team Ben Team

@ K9OfMine

Ben är ledande innehållsredaktör för K9 of Mine och har tillbringat större delen av sitt vuxna liv i att arbeta som vilda lärare och djurvårdspersonal. Ben's hade chansen att arbeta med hundratals olika arter, men hans favoritdjur har alltid varit hundar.

"Det är svårt att välja en enda ras som är idealisk för alla barn, med tanke på hur barn (och deras familjer) skiljer sig …"

Ett särskilt känsligt barn kan behöva en extremt skonsam ras, som en Cavalier King Charles Spaniel, medan en stor och upptagen familj med flera barn kan vara bättre lämpad för en högenergi, redo att klippa hund, som en beagle. Jag kan till och med föreställa mig situationer där en av de relativt milda arbetande raserna, till exempel Doberman Pinscher, kan vara ett utmärkt val.

Men om du tvingade mig att välja en enda ras som skulle fungera bra med de flesta barn, skulle det vara svårt att argumentera med en Golden Retriever.

Golden Retrievers har alla egenskaper du vill ha i en hund för ett barn: De är intelligenta, vänliga, söta, skonsamma och lekfulla. De är också relativt enkla att träna och de binder snabbt med sina ägare.

Dessa hundar kan kasta ganska tungt, och de kräver också mycket träning, men om det inte är avbrytare kan en Golden Retriever vara det perfekta valet för en familj.

Jag skulle vilja hedra Labrador Retrievers, som är ganska lik (om det är lite mer rambunctious) som Golden Retrievers.


Sara Redding Ochoa, DVMSara Redding Ochoa, DVM Sara Redding Ochoa, DVM

Sara Redding Ochoa, DVM tog examen från St. George's University med en doktorsexamen för veterinärmedicin 2015. Sedan veterinärskolan har hon arbetat på ett litet djur och en exotisk veterinärklinik i östra Texas, där hon har erfarenhet av att behandla en mängd olika djur. Hon sitter för närvarande i rådgivningsnämnden för DogLab.com.

"Labs är en av de bästa hundarna för barn …"

De har vanligtvis tillräckligt med energi för att hålla jämna steg med de aktiva barnen i huset och har vanligtvis inte många hälsoproblem. De är också tillräckligt stora för att de inte kommer att skadas lätt om någon av misstag går på dem.


Jim CarlsonJim Carlson Jim Carlson

Jim Carlson, DVM CVA CVTP är ägare och holistisk veterinär på Riverside Animal Clinic & Holistic Center, beläget i McHenry, IL.

“Den älskvärda Golden Retriever är min absoluta favorithund …”

Efter att ha ägnat två av dem medan jag tog upp min familj, skulle jag rösta på den här rasen vilken som helst veckodag. Du kan inte jämföra kombinationen av sötma, aktivitetsnivå och äkta lojalitet till en annan ras, och dessa egenskaper gör Goldens till ett toppfamiljens val.

Labrador Retrievers gör också fantastiska familjedjur och är en nära sekund för Golden Retrievers för familjevänliga val.


Li-sprang BukovzaLi-sprang Bukovza Li-sprang Bukovza

Li-ran är grundaren av PuppyTip, en webbplats för hundrådgivning designad för att inspirera och utbilda nyfikna hundägare.

"Den bästa hundrasen för barn i alla åldrar är utan tvekan Beagle …"

Dessa hundar med mindre storlek saknar verkligen inte för personlighet eller söthet, och de trivs absolut med att spendera företag med de människor de älskar. Dessutom innebär deras höga energinivå att de kan hålla jämna steg med dina barns ständiga löpning och spel.

Även om det är sant att Beagles kan vara lite högt ibland och också är benägna att vandra om de inte är ordentligt övervakade, så att ha barn runt ger dem det kamratskap de behöver för att hålla sig nära hemma.

Beagles uppföddes ursprungligen för att vara småviltjägare, men de är allt annat än aggressiva. Deras energiska, sorglösa personlighet gör dem till en stor lekekamrat för små barn. Riklig möjlighet att springa och spela är absolut nödvändig med den här rasen, så du behöver inte oroa dig för att dina barn sliter dem. Faktum är att motsatsen kan uppstå!

Beagles tenderar att vara cirka 20 kilo högst och cirka en fot hög. Den här kompakta storleken innebär att de är en perfekt följeslagare för barn, och det finns mindre chans att de av misstag slår dina barn över eller av misstag skadar dem mitt i en intensiv leksamling.


Lisa TheriaultLisa Theriault Lisa Theriault

@ LisaTheriault46

Lisa Theriault är grundare av Your Dog's Health Matters, en webbplats som ägnas åt väl undersökt hälsoinformation om hundar.

"Den bästa hundrasen för barn skulle vara den portugisiska vattenhunden …"

Den portugisiska vattenhunden är snäll, tålamod, lojal, lydig och extremt intelligent. Portugisiska vattenhundar har mjuka, slingriga lockar och är uppfödda så att de inte slipper. Denna hund är perfekt för alla med allergier.

De älskar att gå på vandringar, springa längs cyklar, vakta över barnen medan de leker och kan hantera en liten bit av beröring och spottning från små barn och spädbarn eller småbarn. President Obama hade en portugisisk vattenhund för sin familj.

Hanar och kvinnor har i genomsnitt samma vikt och höjd, varvid hanen är något större. Dessa hundar växer upp till 50 kilo och har långa ben. Även om de är ganska stora är dessa hundar mycket enkla att hantera. De svarar bra i koppel och lär sig snabbt kommandon.

Dessa hundar klarar sig bäst med människor som har haft lite erfarenhet av hundar, men det är inte en deal-breaker. Det finns otaliga hundbeteenden och träningsprogram som hela familjen kan delta i.

I slutet av dagen är det den här hunden som kommer att hålla ett öga på din lilla, följa honom / henne runt i huset och glatt dela leksaker och sätta på med lite hår som drar då och då. Om ditt barn bryr sig om att kasta lite mat från barnstolen då och då, kommer du att ha en mycket lojal ras för livet eftersom de älskar att bli behandlade.


Spark Paws logotypSpark Paws logotyp Erin Scott

Erin Scott är redaktör för SparkPaws.

"Golden Retrievers karakteriseras som lojala, pålitliga, vänliga och vänliga …"

De är kända som en av de bästa familjer hundraserna. De är snabba elever som kräver massor av fysisk aktivitet som kan vara bra för dina barn. De är väldigt söta och skonsamma mot små barn och skäller inte så mycket. Men eftersom Golden Retrievers är rasande stora hundar, kan de av misstag slå över ett litet barn. Annars är det ingen tvekan om att de är en av de bästa.


Zach DavidZach David Zach David

@BeyondTheTreat

Zach är chefredaktör för Beyond the Treat. Han är en livslång husdjursägare och entusiast. Han föddes in i en familj med en hund som heter Murphy, och har sedan dess ägt flera andra hundar, möss, illrar, fiskar, gekkoer, salamandrar, tarantulor och en katt.

"När jag valde den bästa hundrasen för barn skulle jag behöva gå med Golden Retriever …"

Även om detta kan verka som ett klisjessvar som många kommer att ge, är det en kliché av en anledning. Golden Retrievers definieras ofta som en av de bästa familjehundarna ute på grund av deras intelligens, kapacitet för kärlek och förmåga att anpassa sig till sin familj livsstil.

Som barn var jag ständigt runt Golden Retrievers i alla åldrar, storlekar och sätt. Jag minns inte en enda som var obehaglig för mig eller mina unga vänner och syskon. Barn kan agera på ett sätt som kanske inte är bäst för situationen, till exempel att vara lite för grov och rambunctious runt hundar. När du väljer en familjehund är det viktigt att du får en som enkelt kan hantera detta oförutsägbara och "dåliga" beteende när det uppstår. Golden Retrievers bevisar gång på gång att de har en stark kapacitet för irritationer som om de förstår att barnen är oskyldiga och ibland försvarslösa. De föredrar mycket att gå bort än att ge en varningskrig eller en lätt snäpp.

Dessutom är detta bra att introducera barnen till en värld av ansvar som husdjursägande innebär. Dessa tålmodiga och mjuka hundar är vanligtvis enkla att mata, ställa och gå – vilket innebär att barnen kan ta på sig detta ansvar utan många bekymmer.

Sammantaget, när du letar efter en hund att ta med in i din familj, måste du hitta en som är omtänksam, förlåtande och mild. Alla hundar är olika, men Golden Retrievers ger den bästa chansen att visa alla dessa egenskaper och så mycket mer.


Ashley ZehAshley Zeh Ashley Zeh

@LollypopFarm

Ashley Zeh är associerad kommunikationsdirektör på Lollypop Farm, Humane Society of Greater Rochester. Lollypop Farm har hjälpt människor och husdjur i Greater Rochester, NY sedan 1873. Lollypop Farm erbjuder vård, skydd och adoptioner för tusentals djur varje år inklusive hundar, katter, små djur, fåglar, reptiler, hästar och andra gårdar djur.

"Oavsett vilken ras du väljer, föräldrar som beslutar att adoptera en hund får en hel massa fördelar jämfört med dem som köper en valp från en uppfödare …"

För det första, hundar som är villiga att antas tas ofta in av sin tidigare ägare, vilket innebär att det skydd du väljer att adoptera från kan ha mycket mer information om hur den hunden är i ett hem. Har de till exempel bott i ett hus med barn tidigare? Kommer de bra med andra djur? Även om hunden fördes in som en herrelös, har många skyddsrum, som Lollypop Farm, en beteendeavdelning för att utvärdera hundar för att få reda på hur det perfekta hemmet för dem kan se ut.

Så när du adopterar kan rådgivare dela med dig information om vad deras träningsbehov kan vara, om de blir nervösa för nya människor och annan viktig information att ta hänsyn till innan de tar ett husdjur till ditt hem. När du får en valp från en uppfödare kan dessa enskilda egenskaper vara svårare att förutsäga eftersom vissa egenskaper kan vara vanligare bland vissa raser, men de kan variera från hund till hund.

Att anta kostar ofta mindre än att köpa från en uppfödare, och husdjur är ofta uppdaterade med vaccinationer, redan spayade eller kastrerade och mikrochippade. Föräldrar med en budget kan uppskatta detta värde och potentiellt spara dem tusentals dollar. Och slutligen kan det att adoptera ett husdjur verkligen lära barnen värdet av att hjälpa andra. Genom att ta in en hund för adoption räddar din familj ett liv och ger en andra chans till ett husdjur som behöver det.


Jamie ThomasJamie Thomas Jamie Thomas

@MotleyZooRescue

Jamie Thomas är verkställande direktör för Motley Zoo Animal Rescue.

"Det bästa sättet att hitta en hund som är bra med barn är att hitta en hund med beprövad historia …"

Vilket är ganska lätt att göra i ett fostringssystem särskilt, där hundarna bor med familjer som kan diskutera sitt specifika beteende i ett hem.

Förutom att många hundar överges utan några fel, utan av ekonomiska och medicinska skäl (hos människor). Den perfekt väluppfostrade och älskade familjehunden lämnas plötsligt utan hem i skyddssystemet. En hund som har levt bra med barn tidigare har mycket troligt att kunna leva bra med barn framöver – och denna upplevelse bör värderas.

Människor vill ofta få valpar och tror att detta är det enda sättet att få en hund som är bra med barnen. Ärligt talat, det är förmodligen det längst ifrån sanningen det finns … men det är det nummer ett misstag människor gör. För att lägga till det, människor som tror att en renrasig valp med en känd historia är ännu bättre, och tillsammans får du trifekta av falska hopp … en tro som får för många hundar att dö i skyddsrum varje år.

Saken med valpar är att människor tror att en tom skiffer är bättre än en känd – men de slutar inte skriva tillräckligt – eller ännu värre att skriva fel saker på den. Människor hamnar alltför ofta med något annat än vad de ville ha – mycket av det är deras förstärkning av fel beteende – och då tror de att det är något fel med hunden.

Några av de mest oocialiserade, rädsla aggressiva (aka förstörda) hundarna vi har sett har kommit från goda familjer med barn som fick dem som valpar men var för upptagna för att faktiskt umgås och träna valpen som den behövde vara. De förstörde hunden i sitt försök att få den perfekta familjehunden!

Tyvärr fortsätter dessa människor ofta att få en ny valp och tänker att det var något fel med den rasen (eller vilket ursäkt som helst), och de inser aldrig att deras skyldighet skulle misslyckas med att forma den hund de ville ha. Och även då, precis som barn, kommer hundar fortfarande att växa upp med sina egna personligheter, vilket kan vara mycket annorlunda från den hund som familjen ville ha.

En sak som jag också tror inte fungerar bra är när människor vill ha smarta hundar – ofta arbetande / flockhundar – för familjehundar, utan att förstå hur de ofta djupt ingripna tendenser kan arbeta mot dem. Dessa hundar kan ha mycket intensiva egenskaper och beteenden eftersom de är uppfödda specifikt för att göra ett jobb – en de inte kommer att göra som din familjhund. Den resulterande ångesten eller beteendet när dessa önskningar inte är uppfyllda kan leda till besättningar och smutsiga barn, till exempel, särskilt om hunden inte får överdriven träning och andra sätt att kanalisera sina önskningar.

Slutligen, oavsett ras, är det inte lättare att träna smarta hundar. Det är svårare eftersom de tänker själva … så att få en smart hund gör inte ett bättre familjens husdjur. Du skulle vara bättre på att få en rolig, kärleksfull, dum hund för familjen eftersom de sannolikt kommer att vara mycket mer villiga att behaga dig snarare än dem själva.

Det viktiga att tänka på när du hittar en hund som är bra med barn är att tänka på att det du ser är vad du får (särskilt när det gäller någon känd historia). Om hunden är vänlig, utgående och social – av vilken ras som helst – är chansen stor att den kommer att fortsätta vara så här i ditt hem med dina barn.

En begagnad hund är inte en dålig sak för att hitta det du vill ha i en familjehund. Försökt och sant har meriter när det gäller att adoptera hundar! Underskatta inte miljontals stora familjehundar som sitter i ditt lokala skydd eller i fostervård med en närliggande räddningsgrupp. Många är renrasiga och många har inte gjort något fel för att landa sig själva där. Bara för att människor misslyckade dem betyder inte att det är något fel med dem!


Dr. Joe Alcorn, M.S., D.V.M.Dr. Joe Alcorn, M.S., D.V.M. Dr. Joe Alcorn, MS, DVM

Dr. Joe Alcorn, MS, DVM är en veterinär vid Care Animal Hospital i Temecula, CA.

"Den bästa hundrasen för barn är den som familjen väljer …"

Att anta en hund för att vara det bästa husdjuret för barn är verkligen inte bara rasen eller hundens blandning. Som vi vet med människor är en majoritet av vår personlighet relaterad till vår uppväxt. Det är samma sak med hunden. En hund som är uppvuxen i en familj, särskilt med barn, kräver en första ansträngning för att undervisa, träna och disciplinera och på lämpligt sätt berömma vår hund. Detta husdjur blir väljusterat för alla familjemedlemmar, särskilt barn.

Förutom rasras hundraser finns det otaliga antalet antagbara blandraser från alla humana och räddningsbyråer i landet.

Om familjen har beslutat att adoptera en valp, vare sig det är en Chihuahua eller Saint Bernard, är samspelet med barn detsamma över hela linjen. Interaktioner mellan barn och valpar måste alltid övervakas direkt av en vuxen. Valpar utgör en unik utmaning, inte bara potträning utan också att få dem socialt introducerade till människor, andra husdjur och andra hundar. Inte annorlunda än att uppfostra ett barn, att hjälpa en valp att passa in i familjedagen i dag kräver ansträngning och hängivenhet till träning. Valpar måste lära sig att vara bekväma med människor, inklusive barn, och att alla familjemedlemmars händer inte tuggar leksaker.

Om en mogen hund adopteras i familjen, måste samspelet med barnen övervakas väl inte annorlunda än en valp. Om en mogen hund adopteras finns det förhoppningsvis en historia för detta husdjur som anger vad deras personlighetstyp kan vara. Alla interaktioner mellan nya hundar och våra barn måste övervakas av en vuxen hela tiden. Jag gillar att barn och familjen ska sitta på marken och låta hunden undersöka och börja interagera med familjen.

Det är dags att lära att händer inte är tugga leksaker, men vi tillhandahåller tugga leksaker så att husdjur kan vara upptagna när alla är borta. De bästa leksakerna är ofta de som har lite längd för dem eftersom vi kan ta tag i den ena änden av leksaken och hunden kan ta den andra, så vi sätter scenen för säker, handvänlig lektid.

Om du undersöker online beträffande en specifik ras, kommer du att upptäcka att rasen har en tendens till vissa personlighetstrekk.

Små raser som Chihuahuas, Yorkshire Terrier, Pomeranians, taxar och alla små hundar upp till 10 till 15 kilo mogna kroppsvikt är bra val eftersom husdjuret aldrig kommer att vara större eller bulkigare än barnet. Detta underlättar ibland enklare utbildning om interaktion mellan barn.

Arbetsraser som Terrier, Cattle Dogs, Retrievers, Labradors, Collies och andra kan ibland skildra en personlighet som säger: "Jag har ett jobb att göra." Det här är roliga husdjur för familjen med barn eftersom lektid, träningstid och måltider är alla hängivna evenemang som barn kan ägna sig åt med sin hund.

Stora hundar som Great Danes, Irish Wolfhounds, Mastiffs, Newfoundlands och Saint Bernards är ofta underbara val för barn. Oavsett om dessa raser börjar i familjen som valpar eller mogna hundar, kan man ofta konstatera att dessa stora hundar har uppriktig respekt för små människor.

Medelstora raser som franska bulldogs, amerikanska bulldogs, boxare, dalmatier, dobermans och medelstora blandraser kan alla uppfostras och utbildas till att vara en del av familjen och en del av barnens liv.

Vissa raser är kända för sin höga energi såsom Jack Russell Terrier, Mops och Boston Terrier. Om barn och familj tycker om en hund full av energi, är dessa raser eller blandningar alltid kul.

Vilka raser är karakteristiskt ovänliga med barn? Inget särskilt; det handlar om hur husdjuret uppfostras och tränas.

Vad är den mest vänliga och säkra hunden för barn? Inget särskilt; det handlar om hur husdjuret uppfostras och tränas.

Personligen, efter att ha haft flera hundar och en familj med fyra barn, har jag aldrig ägt en renrasig. Hundarna i vår familj var från adoptionsorgan och förvärvade som valpar. De fick skolan om hur man skulle vara husdjursvänlig, särskilt med barnen.

Att uppfostra hundar för att vara barnvänligt och interaktivt är inte annorlunda än att utbilda barn. Det kräver konsekvens och regelbundenhet med lämplig disciplin och belöningar för att hjälpa hunden att anpassa sig till alla slags människor, inklusive barn.

Låt varje familj göra sin forskning och bestämma vilka raser eller blandningar därav de önskar vara en del av familjen i 10 plus år. När hunden valt är det upp till vuxna att hjälpa dessa nya familjemedlemmar att anpassa sig till livet med barnen.


Jodi AndersenJodi Andersen Jodi Andersen

Jodi Andersen är en rutinerad hundtränare och chefshundsexpert och grundare på How I Met My Dog.

"Som tränare är det den fråga jag oftast ställs och mitt svar är alltid detsamma …"

Enligt min mening är den bästa hundrasen för barnfamiljer inte en ras – det är en individuell hund som bäst passar en individuell familj. Det är sant att raser eller rasgrupper [som har avlats upp för att göra specifika jobb] delar vissa beteendevårdsdispositioner. Men även kullkamrater – oavsett vilken ras de är – kan vara lika olika som natt och dag, ungefär som mänskliga syskon som delar samma föräldrar.

Att ta sig tid till att upptäcka vilken enskild hund som bäst passar din egen familj är ännu viktigare än att betrakta en ras som prövas som en bra passform för ”varje” familj. Vissa raser (t.ex. Golden Retrievers, Doodles, Labrador Retrievers, etc.) marknadsförs faktiskt som barn- och familjevänliga. Detta kan vara väldigt vilseledande om uppfödaren är mer upptagen med vinst än temperament och hälsa.

Oavsett om du planerar att rädda eller köpa, när du letar efter den hund som bäst passar din familj, tänk på dessa tre kriterier:

 • Personlighet: Är denna hund mer nyfiken än försiktig? Söker han / hon barn med försiktig inkvisition? Hundar som väljer att umgås med barn känner sig vanligtvis bekväma med dem. Om å andra sidan denna hund verkar obekväm och försöker lämna rummet, oavsett vilken ras, är valpen inte den bästa passformen för en familj med barn.
 • Förväntningar: Om du som familj vill ha en kärleksfull, kosig hund, kommer det att troligen vara en bra match att välja en hund som initierar tillgivenhet.
 • Träningsstil: Välj en hund som verkar följa, snarare än inställd, energinivån i rummet. Dessa hundar brukar passa fint in i mitten av förpackningen och är mindre benägna att utmana ungdomar. Om du som förälder är bekväm att omdirigera en hunds fokus med en verbal kö (t.ex. "lämna den") och den hund du överväger att ta hänsyn till men inte skrämmas av den verbala köen, är du, dina barn och den här hunden en bra träningsstil passar.

Eftersom förhållandet mellan barn och deras hundar i slutändan utgör banan för en livstid av kärleksfullt, ansvarsfullt husdjursförälder, att välja den enskilda hunden vars behov matchar din familjs personlighet, förväntningar och träningsstil bör bära minst lika mycket (om inte mer) vikt än rasen.


Dr Kim HaddadDr Kim Haddad Dr Kim Haddad

@VCAPetHealth

Kim Haddad är veterinär och medicinsk direktör på VCA San Carlos och VCA San Mateo.

"Den här frågan har så många möjliga svar …"

Det finns ingen enda hundras som kommer att passa in i varje hushåll med barn. Medan många hundar är kända för att visa vissa rasspecifika egenskaper, är varje hund fortfarande en individ. Till exempel finns det ingen garanti att varje Labrador Retriever kommer att vara söt, älska människor, andra hundar eller älskar att simma.

Det finns flera faktorer att tänka på när du bestämmer vilken hundras som ska tas med i din familj.

 • Hur många barn har du? Vad är deras åldrar?
 • Är din familj alltid på språng, eller tillbringar du mer tid hemma?
 • Kommer din hund att spendera mycket tid ensam medan alla är på jobbet eller skolan?
 • Hur är ditt hem och trädgård? Har du en vackert välskötta trädgård, eller är din trädgård utformad för utomhuslek?
 • Letar du efter att få en valp eller en äldre hund?
 • Letar du efter en liten, medelstor, stor eller extra stor följeslagare?
 • Vill du ha en hund som kräver regelbunden vård?
 • Vem ska gå med hunden?
 • Är du ekonomiskt beredd att ta hand om en hund som kan vara mer benägen att vissa medicinska tillstånd?

Att ta med en hund i din familj är mycket spännande och kan vara en ovärderlig inlärningsupplevelse för barnen. Jag älskar att höra kunder dela hur mycket de uppskattade sin familjhund som växer upp och vill ge sina barn en liknande upplevelse. Med regelbunden förebyggande vård och korrekt näring lever våra hundar mycket längre och mer aktiva liv. En ny hund kommer förmodligen att vara med din familj under många år, så det är klokt att spendera tid på att undersöka vilken hundras som passar bäst för din familj.

Innan jag listar specifika raser måste jag säga att hundar med blandad ras är ett underbart val. Ofta är hundar med blandad ras mindre benägna att några av de vanligaste genetiska eller ärftliga förhållandena hos deras renrasiga motsvarigheter. Många hundar med blandad ras kommer också från lokala skyddsrum och är desperata efter ett kärleksfullt hem.

Jag antog två Lab-hound mix-bröder för nästan fyra år sedan. Innan jag antog Finn och Ferb hade jag en renrasig Labrador Retriever, två Rhodesian Ridgebacks och en australisk Shephard-mix. Finn, som ser ut som ett labb, och Ferb, som ser ut som en hund, visar verkligen det bästa av var och en av dessa raser.

Vissa av de raser som anges här har speciella egenskaper eller kan vara benägna att vissa medicinska tillstånd. Du bör diskutera de unika egenskaperna hos varje ras du överväger med din veterinär innan du fattar ett beslut. Här är 20 raser som sannolikt kommer att göra bra familjehundar.

 • Små hundar: Dessa små hundar är riktigt stora hundar i små kroppar: Jack Russell Terrier, franska bulldogs, taxar, Boston Terrier, Mops och Bichon Frises. De kan passa bra för en familj med aktiva barn och tenderar att vara lekfulla, älskvärda och kunna hålla jämna steg med aktiva barn. Bräckliga leksakraser, som tepannversioner av Poodles, Chihuahuas, Yorkies eller Shih Tzus, kanske inte är det bästa valet för en familj med mycket unga eller rambunctious äldre barn.
 • Medelhundar: Medelstora raser tenderar att vara tillräckligt stora för att hantera aktiva barn, men inte för stora för att vara en oro för små barn. Raser som är kända för sitt goda temperament och energi inkluderar: Pudlar och några av de vanliga Poodle-blandningarna (t.ex. Labradoodle, Goldendoodle), Beagles, Cavalier King Charles Spaniels, Cocker Spaniels, Australian Shepherds och Vizlas.
 • Stora och jättehundar: Dessa hundar kan vara mycket jobbade på grund av deras storlek och / eller energinivå. Medan alla hundar drar nytta av regelbunden träning kräver många av dessa raser lite mer än andra. Dessa raser, som Labrador Retrievers, Golden Retrievers, Boxare, Collies och Alaskan Malamutes (som jag växte upp med) tenderar att vara smarta, kärleksfulla och aktiva. De största i denna grupp – Bernese Mountain Dogs, Newfoundlands och Great Pyrenees – är lite mer avslappnade men kräver verkligen mycket utrymme och skötsel.

Hundar av vilken ras eller storlek som helst kan göra ett underbart familjedjur. Det viktigaste är att se till att rasen och den individuella hunden du väljer passar bra till din unika familj och hem.


Jessika Jake, PMPJessika Jake, PMP Jessika Jake, PMP

@CATCHdogtrainer

Jessika Jake, PMP är en CATCH-certifierad hundtränare.

"Border Collies är den bästa hundrasen för barn …"

De är lojala, smarta och det perfekta tillskottet till förorts- eller landsfamiljen som letar efter en ny fyrbens familjemedlem att delta i aktiviteter och familjeliv. Jag är otroligt förvånad av NOVAs täckning av Chaser, en Border Collie som känner till över 1 000 föremål med namn och kunde hitta Darwin, en leksak som hon aldrig såg förut, genom att dra slutsatsen att det inte var någon av de 1000+ vars namn hon visste!

Så din familj är bättre att vara redo för en ny lysande kompis att engagera sig och bli aktiv med! Border Collies är snabba elever och svarar bra på beröm. Ju fler familjemedlemmar du har desto bättre, så att du alla kan vända dig så att din Border Collie får ett par timmar träning om dagen och lämplig mental stimulans. Att ställa in en agilitykurs kan vara kul för hela familjen, liksom att spela hämta, Frisbee och några av spelen som gjorde Chaser berömd.


Jeremy TalamantesJeremy Talamantes Jeremy Talamantes

Jeremy Talamantes har varit ledande inom hundträningsbranschen och en av Hollywoods mest pålitliga kändishundtränare i över 23 år i södra Kalifornien. Jeremy har arbetat med Hollywoods främsta kändisar som Ben Affleck, Eddie Murphy, Charlie Sheen, Nicole Richie, Cameron Diaz, Dr. Dre, Yasiel Puig och många fler.

"Den tyska herdehunden (GSD) är verkligen den bästa hunden för barn …"

GSD är en hund som kommer att ha energi att spela, toleransen att interagera och de naturliga drivkraften för att inte låta främlingar överskrida sina gränser. För att förtydliga talar jag om en etiskt avelad, stabil och genetiskt sund hund. GSD: er har avlats i många år för att vara den perfekta familjehunden, eller mer specifikt, det bästa för barn. Det finns andra raser som är bra för barn, men alla saker som beaktas, jag skulle behöva gå med GSD som den bästa hunden för barnen totalt sett.

GSD är en av de få raserna som kan spela boll på morgonen med barnen, jogga med mamma vid middagstid, gå till IPO-klasser med pappa på eftermiddagen och sedan kyla med barnet på kvällen. Han är en stor hund med ett ståtligt utseende. Han kommer att tolerera barnen att dra i öronen, den äldre hunden stjäl maten och till och med ligga med katterna och låta dem sova på hans bakkropp. Han kommer också att njuta av att bli tränad och ha en oändlig vilja att behaga dig.

GSD kommer att ligga på gården och skrämma bort tonåren som vill stjäla din strandkryssare, och han kan skrämma även den mer erfarna och mogna tjuven som har ett öga på din kassaskåp som är dold i garaget. Han kan tränas för att vara lugn och lydig, eller han kan jaga bollen i timmar. Din arm kan bara bli trött innan han gör det. Han kan tränas för att aldrig utmana någon, eller han kan byggas upp för att arbeta som en högt tränad sporthund – med rätt tränare, naturligtvis.

Med mer än 23 års yrkeserfarenhet av hundträning i södra Kalifornien har jag blivit ställd denna exakta fråga många gånger … "Vad är den bästa hunden för mina barn?" Mitt svar kommer alltid att vara detsamma: den tyska herdehunden!


Rebecca BridgesRebecca Bridges Rebecca Bridges

Rebecca Bridges bloggar som Houston Dog Mom och ger historier om hundvänliga företag, hundevenemang och Houston djurräddning. En livstid kattdame, hon flyttade till hundens sida 2009. Rebecca är också en videograf för Urgent Shelter Pets Houston, en nätverkssajt på nätet som har haft stor betydelse för att växa liveversionen från Harris County Animal Shelter från 50% till över 90%.

"Hundar bör väljas utifrån familjens dynamik och hundens individuella personlighet …"

Medan specifika raser som Labs och Golden Retrievers är kända som familjehundar, är varje hund en individ. Och varje familj är också individuell. Är du en familj som är högenergi? Välj en hund med hög energi. Föredrar du en lågmäld livsstil? Det är hunden att gå med.

Det som är viktigare är att sätta gränser i ditt hem, både för din hund och ditt barn. Hundar kommer inte förutbildade. Träna dem för att förstå användbara kommandon som "lämna det" eller "platsen." De kommer att vara praktiska när din hund tar tag i barnens strumpa eller när det finns ett företag över. På samma sätt kommer barn inte förutbildade. De måste veta att det inte är okej att dra hundens svans eller ta mat från munnen. Att ställa gränser är nyckeln till en harmonisk integration av barn och hund.


Roberta GleicherRoberta Gleicher Roberta Gleicher

Roberta Gleicher är en certifierad husdyrrådgivare.

"Som certifierad husdyrrådgivare måste jag säga att det inte finns en enda bästa hundras för alla barn …"

Medan olika raser brukar ha vissa typer av temperament, personligheter och träningskrav, finns det inte en ras som passar alla barn. Barn varierar i temperament och hur mycket intresse de har för fysisk träning. Dessutom kanske enskilda hundar inte passar rasens vanliga typ av temperament.


Lisa BernierLisa Bernier Lisa Bernier

@barkbox

Lisa Bernier är BARK: s chef för Social Impact-arm, BARK for Good. Hon ägs av en djävul i en taxdräkt som heter Andi, en svart och solbränd hund med namnet Pepper, och vad fostervalp för närvarande är i rotationen och försöker förstöra sina skor.

"Varning: Alla hundar är individer, och även om en hundras kan vara ett tecken på beteende är det inte en prediktor …"

Undersök gärna och träffa alla hundar du funderar på att lägga till din förpackning och gör temperamenttest med hunden och alla hushållets medlemmar för att se till att det passar bra!

Nummer 1: En mutt eller blandras. Varför? Deras temperament kan vara mer balanserat än vissa renrasiga (på grund av brist på inavel). Dessutom, eftersom de tenderar att vara friskare, är de ute efter att rusa runt med barn på gården. Dessutom kan blandade raser också leva längre, så dina barn verkligen kan växa upp med sin bästa vän!

Runner Up: En hundhund. Hundar är fantastiska familjehundar. De är superpackorienterade, så binder mycket starkt med sin familj. De är vanligtvis ute efter att leka på gården, men kommer också glatt att sova och kela på soffan när de är trötta. De jagar / arbetar raser, och majoriteten av dofthundar är mycket uttrycksfulla. Så se till att du och din familj är ute efter att gå och utöva dem tillräckligt för att hindra dem från att hitta sin egen nöje. Det finns dock ingenting som en hundhund. De älskar att clown runt och är fantastiska lekekamrater.


Kelly ReevesKelly Reeves Kelly Reeves

@PPITSRescue

Kelly har över 20 års erfarenhet av djurräddning. Som grundare och ordförande för Paw Prints in the Sand övervakar Kelly all affärsverksamhet, PR och marknadsföring och insamlingsinitiativ. Innan PPITS deltog Kelly frivilligt och fostrade för olika djurräddningar. Hon arbetar kontinuerligt för att öka medvetenheten om djurrelaterade frågor i ett försök att ändra gällande lagar och rädda fler liv.

"I min erfarenhet är den bästa hundrasen för barn Pit Bulls …"

De har en väldigt mild och tålamod. De var inte en gång känd som "Nanny Dog" utan anledning. De var kända som trogen, kärleksfull och lojal, särskilt när det gällde barn. Ett barns säkerhet var praktiskt taget garanterat.

Tyvärr kom media, dåliga ägare och hundkämpar in i bilden för att ge dessa hundar ett mycket dåligt rap. Varje pittie som vi har placerat i ett hem med barn har varit den bästa hunden. Några har blivit service- eller ESA-hundar för barn.


Colleen StinchcombeColleen Stinchcombe Colleen Stinchcombe

@RoverDotCom

Colleen Stinchcombe är författare för Rover.com.

"Om det någonsin fanns en blandad ras för att stjäla showen, är det definitivt Cockapoo (ibland kallat en Cockapoodle) …"

Även om det inte var den första doodle rasen (den titeln går till Labradoodle), är Cocker Spaniel / Poodle-blandningen verkligen en av de mest populära, och med goda skäl: de är helt fantastiska husdjur.

Cockadoodles är en av de vänligaste hundraserna du hittar och är bra för barn. Det är svårt att veta exakt var vissa egenskaper hos hundar kommer från, men oavsett anledning tenderar denna blandning att skapa några av de trevligaste hundarna på planeten – och den har också ett av de bästa leenden. Detta är en hund som glatt hälsar dig vid dörren, ivrigt följer dig runt i ett rum och lyckligt krullar upp bredvid dig i soffan eller direkt på din knä. Vart du än går kommer Cockapoo att följa.

Det är denna vänliga, sällskapliga personlighet som gör dessa hundar till utmärkta terapihundar. Och deras lilla storlek (de växer bara till cirka 20 kg) gör dem bra för människor som kan vara lite nervösa kring hundar eller för ett barn som upplever sin första valp.


Chelsea RiveraChelsea Rivera Chelsea Rivera

@honestpawscbd

Chelsea Rivera är en energisk och lysande latinamerikansk kvinna som lanserade Honest Paws. När hennes hund, Baby Rose, började drabbas av anfall, fick Chelsea veta om CBD. Hon bestämde sig för att ge det en gång. Inom en månad hade anfallet av Baby Rose helt slutat … och det är här som allt började!

"Barn har olika typer av personligheter och livsstilar, beroende på hushållet de är uppvuxna i …"

De kan vara ganska aktiva och kan behöva en hund som följer med dem. Eftersom alla hundar har goda egenskaper att visa kan du bestämma vilken som kan vara bäst för ditt barn genom att ta dem till ett skydd! Muter ses inte alltid som de bästa familjehundarna, och i verkligheten väntar de på sina eviga hem med en familj som de kan få mycket kärlek till. Som blandningar kan de ha de bästa egenskaperna hos de raser de är gjorda av.

Du kan normalt se en mutts egenskaper när du möter dem först. Om ditt barn verkar komma överens med sitt nya husdjur kan det vara något du bör tänka på. Du bör se till att djuret inte visar besittande eller våldsamma drag. Vissa blyga hundar som har drabbats av missbruk tidigare har kanske inte passat bäst om ditt barn är ganska ung och för hyper för att förstå att familjen måste ha tålamod med hunden eftersom den blir bekväm i sin nya omgivning.

Men dessa hundar har de bästa egenskaperna hos olika raser och kan vara den perfekta möjligheten att lära barnen ansvar och den positiva inverkan som adoption kan göra.


Jennifer LovettJennifer Lovett Jennifer Lovett

Jennifer Lovett är ägaren på klor för orsaken.

"Det finns många faktorer att titta på när du bryter ner denna fråga …"

Varje familj och familjedynamik är annorlunda. Dessa faktorer kan vara lika enkla som hur träningsbar hunden är i skötselkraven, barnens ålder etc.

När man plockar en hund bör en familj titta på egenskaper som deras hund ska ha, såsom anpassningsförmåga, typ av livsmiljö, lågprutdrivning, barnvänlig, hundvänlig, träningsbehov, skötsel, intelligens, främlingvänlig och att vara territoriell.

Efter att ha övervägt dessa egenskaper bestämmer din familj kanske att du vill ha en riktigt anpassningsbar hund som kan bo i en lägenhet, med låg rovdrivning och som älskar barn, andra hundar och djur, kan leva med en 30-minuters promenad om dagen, gör det inte Jag behöver mycket skötsel, är smart och älskar att träna och bryr sig inte om att träffa nya människor men gillar att hålla huset säkert. Sedan kan du titta på raserna själva.

Den genomsnittliga familjen kommer att vara i ett hus med en trädgård, två föräldrar och två barn. De har förmodligen upptagen scheman också. Därför är mina rekommendationer som följer:

 • Newfoundland: Denna ras är bra för alla åldrar, behöver inte massor av träning och förblir generellt otroligt nära barn. Nana från Peter Pan är en Newfie, och hon är skriven väldigt tro mot sin ras.
 • Pit Bull: Pit Bull är bra för alla åldrar, älskar att vara med sina människor och tenderar att vara ivriga att behaga. De är mest glada att göra sin familj lycklig. Petey från Little Rascals är en Pit Bull och är skriven mycket sant för sin ras.
 • Boston Terrier: Boston Terrier är en bra ras för barn från 10 år och uppåt. De älskar att behaga sitt folk och är mycket utåtriktade. De klarar sig bra med människor som kommer in och ut ur huset och anpassar sig snabbt till förändringar.
 • Golden Retriever: Golden Retrievers kan vara väldigt avundsjuk, så det är inte bäst att vara runt spädbarn. De kommer att pressa ditt barn ur vägen för uppmärksamhet. När ditt barn är äldre kan bestie-dynamiken verkligen blomstra.
 • Labrador Retriever: Labs är bra för åldern 4 och uppåt, främst baserat på hur mycket de kastar. När du har att göra med ett nytt barn är städning inte huvudprioriteten, så husdjurshår kommer att samlas och med ett laboratorium kommer det att bli snabbt och tungt.

Dane KolbabaDane Kolbaba Dane Kolbaba

@dkolbaba

Dane Kolbaba är ägare till Watchdog Pest Control.

"Om du letar efter en hundras som bäst passar som följeslagare för barn är det här jag föreslår: Bull Terrier …"

De är inte så aggressiva som människor tror att de är. Bull Terrier är en naturligt mild, rolig kärleksfull och kärleksfull ras, vilket gör dem bäst passande som familjehund. De har en förkärlek för skada, så de kommer definitivt att kunna hålla jämna steg med barnens upplevelser och tjäna som sina aktiva lekskamrater. Samtidigt har de en hög tolerans för smärta, så du behöver inte oroa dig för att de är fientliga mot barn som grovt tar tag i dem i halsen och rider dem som hästar.


Nicole EllisNicole Ellis Nicole Ellis

@RoverDotCom

Nicole Ellis är en professionell hundtränare med Rover.

"Jag rekommenderar ett antal raser för barnfamiljer, inklusive …"

1. Stora Pyrenéerna

 • Denna ras är känd som den milda jätten eftersom de kan växa till över 100 pund. Men låt inte deras storlek lura dig; de är fantastiska hundar för familjer.
 • De är en skyddsras som var tänkt att skydda en flock, så att vara med sin familj är viktigt för dem.
 • Trots sin storlek behöver Great Pyrenees inte massor av träning. De skulle njuta av en stor gård att vandra eller en till två snabba promenader om dagen. De gillar konsistens och att veta vem deras familj är.
 • Se till att du har gott om tid att ägna dig åt att spendera tid med dina Great Pyrenees. Och kanske hålla en Dyson Animal Vac eller massor av luddrullar till hands.
 • Träning är också nyckeln med denna ras; Great Pyrenees måste också lära sig att lita på sin husdjursförälder.

2. Rottweilers

 • Medan filmer ofta visar Rottweilers som skummande i munnen och hyper-aggressiva, har rasen faktiskt en lugn, tålmodig och reserverad personlighet som är bra för familjer.
 • Rots är också mycket skyddande över sina familjer och är starka, kärleksfulla och självsäkra.
 • Som med alla starka hundar är träning nyckeln.

3. Labradorer

 • Kanske den typiska amerikanska familjehunden, Labradors är älskade familjens husdjur och med goda skäl.
 • Labs är godmodig hundar som kan vara en lojal och kärleksfull familjekamrat under många år framöver.
 • Labs är ofta glada, smarta och sociala, vilket gör dem perfekta för alla familjer.

4. Bulldogs

 • Bulldogs är perfekta för familjer som letar efter en hund med lågt underhåll. De vill inte mer än att lägga sig på soffan med sina familjer och bli älskade av barnen.
 • Eftersom de har lägre energi är de bra för upptagna familjer.
 • Även om den här hunden är bra med minimal träning, se till att du fortfarande kan ge dina Bulldog promenader regelbundet och reglera deras matintag. Du måste också vara medveten om vanliga hälsoproblem längs linjen.

5. Newfoundlands

 • Newfie, som är känd som en "barnvakt" -hund, är en av de bästa familjehundarna.
 • Rasen är lugn och ivriga att behaga, liksom underbart tålamod med barn i alla åldrar.
 • Köparen akta dig – dessa hundar skjular, tappar bort och lämnar i grunden en stor röra över hela huset och möbler.

6. Cavalier King Charles Spaniels

 • Hopplöst hängiven till sina familjer, är Cavalier en pålitlig följeslagare för barn.
 • De älskar att spela spel och spola, men kommer också att njuta av en koslig tupplur i varvet.
 • Småbarn kommer att älska att lilla sina långa, silkeslena rockar – se bara till att de är mjuka.

6. Bichon Frise

 • Bichon valpar är oändliga glada och kräver också regelbunden träning för att förbränna energi – perfekt för extra aktiva barn.
 • Se bara till att din trädgård är ordentligt inhägnad, eftersom dessa älskvärda små bomullsbollar kan vara ganska flyktkonstnärer.

7. maltesiska

 • De är så små och väger vanligtvis bara 3 till 7 kilo!
 • Trots att de är smärre har de stora personligheter och en mild, kärleksfull natur som skapar bra med familjelivet.
 • Se till att alla barn får lära sig att säkert hålla i dessa små killar, särskilt när de är valpar.

8. Beagles

 • Denna vänliga, nyfikna ras är känd för ett mildt och jämnt temperament som passar bra med barn.
 • Även om de vill spendera all sin tid med familjen hemma, ska du inte banka på dem som ett säkerhetssystem – de är lite för vänliga för att göra kompetenta vakthundar.

9. Pembroke Welsh Corgis

 • Corgis älskar ingenting mer än att följa sina nära och kära.
 • Tillgivna, söta och onda smarta, dessa hundar är programmerade att behaga, så börja träna dem tidigt.

Jonathan RoseJonathan Rose Jonathan Rose

@Aurora_Pets

Man och hustru teamet Jonathan och Ashton Rose lanserade Aurora Pets, en brittisk lyxbutik som hedrar våra fyrbenta vänner och firar endast de mest tillgängliga lyx- och premiummärkena.

"Vi rekommenderar den franska bulldoggen som den bästa hundrasen för alla, inte bara barn …"

Vi är helt franska galna, och med goda skäl – vi har aldrig träffat så kärleksfulla, lekfulla hundar. Om du letar efter en hund med karaktär och charm har fransmannen dem i buntar.

Vi älskar alla hundar som vi träffar, men våra två franska bulldogs har gett oss oändliga kärlek och skratt i våra liv.

Franska bulldogs är bra med barn. De är alltid angelägna om att spela och lika glada att sitta och snuggla upp. De kan vara ganska envisa ibland, men detta bidrar bara till deras karaktär. Vi föreslår att man antar eller hittar en europeisk ras Fransk bulldogg eftersom näsorna inte skjuts in så mycket, vilket i allmänhet är mycket hälsosammare för dem.


Haeleigh HyattHaeleigh Hyatt Haeleigh Hyatt

@spotoncollars

Haeleigh Hyatt är chef för utbildning på SpotOn Virtual Smart Fence, där hon ansvarar för att rekrytera och hantera partnertränare. Hon spelade en viktig roll i utvecklingen och testningen av produktens tre tillhörande träningsprogram, som ger användare steg-för-steg-instruktioner för att träna sin hund med produkten.

”Även om det kan verka konstigt är Great Danes faktiskt bra för hundägare med barn …”

Stora danska är kända som de mjuka jättarna i hundvärlden och älskar att vara runt människor. Dessa hundar är i allmänhet väldigt lugn och jämn, liksom väldigt kärleksfulla, vilket gör dem till en bra följeslagare för barnen.


Keystone valparKeystone valpar Shawn Hostetter

@KeystonePuppies

Shawn Hostetter är ägare och ordförande för Keystone Puppies, en reklambyrå för valpavelare. Shawn har hjälpt tusentals wannabe valparföräldrar att göra sina drömmar till verklighet med hjälp av sin rasekspertise och pålitliga uppfödare.

"Cockapoo är en av de bästa hundraserna för barn och familjer …"

Vi rekommenderar alltid den här medelstora valpen för familjer med barn eftersom de tenderar att vara kärleksfulla, lydiga, mjuka, enkla att träna och ännu bättre – för lite utgjutade. Medan cockapoos har massor av energi att leka utomhus med barn, älskar de också en trevlig och avkopplande kvällskos i soffan. Plus, vem älskar inte en lockig hårströja?

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar