27 veterinärer och husdjurspersonal delar de bästa hundraserna för barn

27 veterinärer och husdjurspersonal delar de bästa hundraserna för barn

Funderar du på att utvidga din familj med en fyrbenta vän? Om du har barn är det viktigt att välja en hundras som är känd för att komma överens med barn. När allt kommer omkring bör varje familjemedlem – både liten och lång – känna sig bekväm runt din hund och tvärtom. Du behöver inte oroa dig för dina barn när de leker med din hund eller hjälper dig att förbereda sin dagliga måltid.

Det kan dock vara svårt att veta vilken hundras som är bäst för din familj om du har barn i släp. Om du väljer en ras som inte passar väl ihop med din familjs behov, kommer det säkert att uppstå problem. Till exempel kan dina barn och hund ha svårt att få kontakt med varandra. Raser som tenderar att vara tålmodiga och lekfulla passar ofta bra för familjer med små barn, även om din livsstil också spelar en viktig roll. Exempelvis är raser som är energikrävande och kräver mycket träning kanske inte det bästa valet för familjer som bor i lägenheter i storstaden, där det inte är lätt att hitta utomhusutrymme för att springa och spela.

Det finns många överväganden att väga när man väljer den bästa hundrasen för barn. För att hjälpa dig att avgöra den bästa hundrasen för din familjs behov, kontaktade vi en panel av veterinärer, uppfödare, sällskapsdjurspersonal och husdjursbloggare och bad dem svara på den här frågan:

"Vad är den enskilt bästa hundrasen för barn (och varför är det det bästa valet)?"

Möt vår panel av veterinärer, uppfödare och sällskapsdjur:

Fortsätt läsa för att lära dig mer om vad våra experter hade att säga om de bästa hundraserna för barn (små och stora).


Debi McKeeDebi McKee Debi McKee

@ rescuedogs101

Debi McKee är en fosterhundmamma, plus mamma till två bosatta hundar och tre barn. Hon är en stor förespråkare för räddningshundar, volontärarbete för sitt lokala räddningsföretag och humana samhälle. Som skapare av Rescue Dogs 101 guidar hon människor i deras resa att adoptera och uppfostra en räddningshund varje steg på vägen.

"Det är viktigare att titta på den enskilda hundens personlighet och energinivå istället för rasen …"

Nästan alla hundraser kan vara bra med barn. Att hitta en familjeshund som är lugn och tålmodig är prioriteringen, oavsett hundens ras.


Ben TeamBen Team Ben Team

@ K9OfMine

Ben är senior innehållsredaktör för K9 of Mine och har tillbringat större delen av sitt vuxna liv som djurlärare och djurvårdspersonal. Ben har haft chansen att arbeta med hundratals olika arter, men hans favoritdjur har alltid varit hundar.

"Det är svårt att välja en enda ras som är idealisk för alla barn, med tanke på hur barn (och deras familjer) skiljer sig …"

Ett särskilt känsligt barn kan behöva en extremt skonsam ras, till exempel en Cavalier King Charles Spaniel, medan en stor och upptagen familj med flera barn kan vara bättre lämpad för en högenergi-redo att rocka hund, som en beagle. Jag kan till och med föreställa mig situationer där en av de relativt milda arbetsraserna, som Doberman Pinscher, kan vara ett utmärkt val.

Men om du tvingade mig att välja en enda ras som skulle fungera bra med de flesta barn, skulle det vara svårt att argumentera med en Golden Retriever.

Golden Retrievers har alla egenskaper du vill ha i en hund för ett barn: De är intelligenta, vänliga, söta, skonsamma och lekfulla. De är också relativt lätta att träna och de knyter snabbt samman med sina ägare.

Dessa hundar kan kasta ganska tungt, och de kräver också mycket träning, men om det inte är deal-breakers kan en Golden Retriever vara det perfekta valet för en familj.

Jag skulle ge ett hedervärt omnämnande till Labrador Retrievers, som är ganska lika (om lite mer otrevliga) till Golden Retrievers.


Sara Redding Ochoa, DVMSara Redding Ochoa, DVM Sara Redding Ochoa, DVM

Sara Redding Ochoa, DVM tog examen från St. George's University med doktorsexamen i veterinärmedicin 2015. Sedan veterinärskolan har hon arbetat på en liten djur- och exotisk veterinärklinik i östra Texas, där hon har erfarenhet av att behandla en mängd olika djur. Hon sitter för närvarande i rådgivande styrelsen för DogLab.com.

"Labs är en av de bästa hundarna för barn …"

De har vanligtvis tillräckligt med energi för att hålla jämna steg med de aktiva barnen i huset och har vanligtvis inte många hälsoproblem. De är också tillräckligt stora för att de inte kommer att skadas lätt om någon av misstag trampar på dem.


Jim CarlsonJim Carlson Jim Carlson

Jim Carlson, DVM CVA CVTP är ägare och holistisk veterinär vid Riverside Animal Clinic & Holistic Center, som ligger i McHenry, IL.

"Den älskvärda Golden Retriever är min absoluta favoritfamiljhund …"

Efter att ha ägt två av dem medan jag höjde min familj skulle jag rösta på denna ras vilken dag i veckan som helst. Du kan inte jämföra kombinationen av sötma, aktivitetsnivå och äkta lojalitet med en annan ras, och dessa egenskaper gör Goldens till en toppfamilj.

Labrador Retrievers är också fantastiska husdjur för familjen och är en nära sekund till Golden Retrievers för familjevänliga val.


Li-ran BukovzaLi-ran Bukovza Li-ran Bukovza

Li-ran är grundaren av PuppyTip, en webbplats för hundrådgivning utformad för att inspirera och utbilda nyfikna hundägare.

"Den bästa hundrasen för barn i alla åldrar är förmodligen Beagle …"

Dessa mindre hundar saknar verkligen inte personlighet eller söthet, och de trivs absolut med att spendera företag med de människor de älskar. Dessutom betyder deras höga energinivå att de kan hålla jämna steg med dina barns ständiga löpning och lek.

Även om det är sant att Beagles ibland kan vara lite högljudda och också är benägna att vandra om de inte övervakas ordentligt, får barnen dem det sällskap de behöver för att hålla sig nära hemmet.

Beagles föddes ursprungligen för att vara småviltjägare, men de är allt annat än aggressiva. Deras energiska, bekymmerslösa personlighet gör dem till en bra lekvän för små barn. Riklig möjlighet att springa och spela är absolut nödvändigt med denna ras, så du behöver inte oroa dig för att dina barn sliter dem. I själva verket kan motsatsen inträffa!

Beagles tenderar att vara cirka 20 pund maximalt och ungefär en fot långa. Denna kompakta storlek betyder att de är en perfekt följeslagare för barn, och det finns mindre risk för att de av misstag slår över dina barn eller oavsiktligt skadar dem mitt i en intensiv lek.


Lisa TheriaultLisa Theriault Lisa Theriault

@ LisaTheriault46

Lisa Theriault är grundaren av din hunds hälsosaker, en webbplats tillägnad välutforskad hälso- och sjukvårdsinformation om hundar.

"Den bästa hundrasen för barn skulle vara den portugisiska vattenhunden …"

Den portugisiska vattenhunden är snäll, tålmodig, lojal, lydig och extremt intelligent. Portugisiska vattenhundar har mjuka, slingrande lockar och föder upp för att inte kasta bort. Denna hund är perfekt för alla med allergier.

De älskar att gå på vandringar, springa tillsammans med cyklar, hålla koll på barn medan de leker och kan hantera en hel del beröring och peting från små barn och spädbarn eller småbarn. President Obama hade en portugisisk vattenhund för sin familj.

Hanar och honor har i genomsnitt ungefär samma vikt och höjd, med hanen något större. Dessa hundar växer upp till 50 pund och har långa ben. Även om dessa hundar är ganska stora är de mycket lätta att hantera. De svarar bra i koppel och lär sig snabbt kommandon.

Dessa hundar går bäst med människor som har haft erfarenhet av hundar, men det är inte en affärsbrytare. Det finns otaliga hundbeteende och träningsprogram som hela familjen kan delta i.

I slutet av dagen är det här hunden som kommer att hålla ett öga på din lilla, följa honom / henne runt huset och glatt dela leksaker och sätta upp med lite hår att dra då och då. Om ditt barn bryr sig om att kasta lite mat från barnstolen då och då, kommer du att få en mycket lojal ras för livet eftersom de älskar att bli behandlade.


Spark Paws-logotypSpark Paws-logotyp Erin Scott

Erin Scott är redaktör för SparkPaws.

“Golden Retrievers karaktäriseras som lojala, pålitliga, snälla och vänliga …”

De är kända som en av de bästa familjens hundraser. De är snabba elever som kräver mycket fysisk aktivitet som kan vara bra för dina barn. De är väldigt söta och skonsamma mot små barn och skäller inte mycket. Men eftersom Golden Retrievers är högljudda stora hundar, kan de av misstag slå över ett litet barn. Utöver det är det ingen tvekan om att de är en av de bästa.


Zach DavidZach David Zach David

@BeyondTheTreat

Zach är chefredaktör för Beyond the Treat. Han är en livslång husdjursägare och entusiast. Han föddes i en familj med en hund som heter Murphy och har sedan dess ägt flera andra hundar, möss, illrar, fiskar, gecko, salamandrar, tarantula och en katt.

"När jag valde den bästa hundrasen för barn skulle jag behöva gå med Golden Retriever …"

Även om detta kan verka som ett klichésvar som många kommer att ge, är det av en anledning en kliché. Golden Retrievers definieras ofta som en av de bästa familjehundarna där ute på grund av deras intelligens, förmåga till kärlek och förmåga att anpassa sig till familjens livsstil.

Som barn var jag ständigt kring Golden Retrievers i alla åldrar, storlekar och sätt. Jag kan inte minnas en enda som var obehaglig för mig eller mina unga vänner och syskon. Barn kan agera på sätt som kanske inte är bäst för situationen, till exempel att vara lite för grova och otrevliga runt hundar. När du väljer en familjehund är det viktigt att du får en som lätt kan hantera detta oförutsägbara och ”dåliga” beteende när det uppstår. Golden Retrievers bevisar gång på gång att de har en stark förmåga till irritationer som om de förstår att barn är oskyldiga och ibland försvarslösa. De föredrar mycket att gå iväg än att ge en varning eller ett lätt knäpp.

Dessutom är det här fantastiskt att introducera barnen till den ansvarsvärld som djurägande medför. Dessa tålmodiga och sköna hundar är vanligtvis lätta att mata, sköta och gå – vilket innebär att barn kan ta på sig dessa uppgifter utan många bekymmer.

Sammantaget, när du letar efter en hund att ta med till din familj, måste du hitta en som är omtänksam, förlåtande och mild. Alla hundar är olika, men Golden Retrievers ger den bästa chansen att visa alla dessa egenskaper och så mycket mer.


Ashley ZehAshley Zeh Ashley Zeh

@LollypopFarm

Ashley Zeh är biträdande kommunikationsdirektör vid Lollypop Farm, Humane Society of Greater Rochester. Lollypop Farm har hjälpt människor och husdjur i Greater Rochester, NY-regionen sedan 1873. Lollypop Farm erbjuder vård, skydd och adoptioner för tusentals djur varje år inklusive hundar, katter, små djur, fåglar, reptiler, hästar och andra gårdar. djur.

"Oavsett vilken ras du väljer, föräldrar som väljer att adoptera en hund får en hel massa fördelar framför dem som köper en valp från en uppfödare …"

För det första hämtas hundar som är redo för adoption ofta av sin tidigare ägare, vilket betyder att skyddet du väljer att anta från kan ha mycket mer information om hur den hunden är i ett hem. Har de till exempel bott i ett hus med barn tidigare? Kommer de bra överens med andra djur? Även om hunden fördes in som en vild, har många skydd, som Lollypop Farm, en beteendeavdelning för att utvärdera hundar för att ta reda på hur det perfekta hemmet för dem kan se ut.

Så när du adopterar kan rådgivare dela med dig information om vad deras träningsbehov kan vara, om de blir nervösa för nya människor och annan viktig information att ta hänsyn till innan du tar ett husdjur till ditt hem. När du får en valp från en uppfödare kan det vara svårare att förutsäga dessa individuella egenskaper eftersom vissa egenskaper kan vara vanligare bland vissa raser, men de kan variera från hund till hund.

Att adoptera kostar också ofta mindre än att köpa från en uppfödare, och husdjur är ofta uppdaterade med vaccinationer, redan steriliserade eller kastrerade och mikrochipade. Föräldrar med en budget kan uppskatta detta värde, vilket potentiellt sparar tusentals dollar. Och slutligen kan adoptera ett husdjur verkligen lära barnen värdet av att hjälpa andra. Genom att ta in en hund för adoption, räddar din familj ett liv och ger en andra chans till ett husdjur som behöver det.


Jamie ThomasJamie Thomas Jamie Thomas

@MotleyZooRescue

Jamie Thomas är verkställande direktör för Motley Zoo Animal Rescue.

"Det bästa sättet att hitta en hund som är bra med barnen är att hitta en hund med beprövad historia …"

Vilket är ganska lätt att göra i ett fostersystem, särskilt där hundarna bor med familjer som kan diskutera deras specifika beteende i ett hem.

Förutom det överges många hundar utan eget fel utan snarare av ekonomiska och medicinska skäl (hos folket). Den perfekt välskötta och älskade familjehunden lämnas plötsligt utan ett hem i skyddssystemet. En hund som har bott bra med barn tidigare är mycket sannolikt att kunna leva bra med barn framöver – och denna upplevelse bör värderas.

Människor vill ofta få valpar och tycker att det här är det enda sättet att få en hund som är bra med barn. Ärligt talat, det är förmodligen det längst ifrån sanningen som finns … men det är det främsta misstaget folk gör. För att lägga till det, människor som tror att en renrasig valp med en känd historia är ännu bättre, och tillsammans får du trifektan av falska förhoppningar … en tro som får för många hundar att dö i skydd varje år.

Saken med valpar är att människor tror att en tom skiffer är bättre än en känd – men de slutar inte skriva tillräckligt – eller värre, skriva fel saker på den. Människor hamnar alltför ofta med något annat än vad de ville ha – mycket av att det är deras förstärkning av fel beteende – och sedan tror de att det är något fel med hunden.

Några av de mest osocialiserade, fruktade aggressiva (aka förstörda) hundarna vi har sett har kommit från bra familjer med barn som fick dem som valpar men var för upptagen för att faktiskt umgås och träna valpen som den behövde vara. De förstörde hunden i deras försök att få den perfekta familjens hund!

Tyvärr fortsätter dessa människor ofta med att få en annan valp, och tänker att det var något fel med den rasen (eller vad som helst ursäkt), utan att inse att de är skyldiga att inte hjälpa till att forma den hund de ville ha. Och även då, precis som barn, kommer hundar fortfarande att växa upp med sina egna personligheter, vilket kan skilja sig väldigt mycket från den hund som familjen ville ha.

En sak som jag tror inte fungerar bra är när människor vill ha smarta hundar – ofta arbetande / vallande hundar – för familjehundar utan att förstå hur de ofta djupt inrotade tendenser kan motverka dem. Dessa hundar kan ha mycket intensiva egenskaper och beteenden eftersom de är uppfödda specifikt för att göra ett jobb – en som de inte kommer att göra som din familjens hund. Den resulterande ångest eller beteenden när dessa önskningar inte uppfylls kan leda till att herding och nypa barn, till exempel, särskilt om hunden inte får överdriven motion och andra sätt att kanalisera sina önskningar.

Slutligen, oavsett ras, är det inte lättare att träna smarta hundar. Det är svårare för de tänker själva … så att få en smart hund är inte ett bättre familjedjur. Du skulle vara bättre med att få en rolig, kärleksfull, dum hund för familjen eftersom de sannolikt kommer att vara mycket mer villiga att behaga dig snarare än sig själva.

Det viktiga att tänka på när man hittar en hund som är bra med barnen är att tänka på att det du ser är vad du får (speciellt när det gäller någon känd historia). Om hunden är vänlig, utåtriktad och social – av vilken ras som helst – så är chansen att det kommer att fortsätta vara så här i ditt hem med dina barn.

En begagnad hund är inte en dålig sak för att hitta vad du vill ha i en familjehund. Försökt och sant har meriter när det gäller att adoptera hundar! Underskatta inte de miljoner stora familjehundarna som sitter i ditt lokala skydd eller i fosterhem med en närliggande räddningsgrupp. Många är renrasiga, och många har inte gjort något fel för att landa sig där. Bara för att människor misslyckades med dem betyder det inte att det är något fel med dem!


Dr. Joe Alcorn, M.S., D.V.M.Dr. Joe Alcorn, M.S., D.V.M. Dr. Joe Alcorn, MS, DVM

Dr. Joe Alcorn, MS, DVM är en veterinär vid Care Animal Hospital i Temecula, CA.

"Den bästa hundrasen för barn är den som familjen väljer …"

Att anta en hund för att vara det bästa husdjuret för barn är verkligen inte bara rasen eller hundens blandning. Som vi vet med människor är en majoritet av vår personlighet relaterad till vår uppväxt. Det är samma sak med hunden. En hund som uppfostras i en familj, särskilt med barn, kräver en första ansträngning för att undervisa, träna och disciplinera och berömma vår hund på lämpligt sätt. Detta husdjur blir väl anpassat till alla familjemedlemmar, särskilt barn.

Förutom de renrasiga hundraserna finns det ett otal antal blandbara raser som kan antas från alla humana och räddningsbyråer i landet.

Om familjen har beslutat att adoptera en valp, vare sig det är en Chihuahua eller Saint Bernard, är interaktioner med barn samma över hela linjen. Interaktioner mellan barn och valpar måste alltid övervakas av en vuxen. Valpar utgör en unik utmaning, inte bara pottövning utan också att få dem att presenteras socialt för människor, andra husdjur och andra hundar. Inte annorlunda än att uppfostra ett barn, att hjälpa en valp att passa in i familjedagen idag kräver ansträngning och engagemang för träning. Valpar måste lära sig att vara bekväma med människor, inklusive barn, och att händerna på alla familjemedlemmar inte är tuggleksaker.

Om en mogen hund adopteras i familjen, måste interaktionen med barn övervakas väl inte annorlunda än en valp. Om en mogen hund adopteras, förhoppningsvis finns det en historia för detta husdjur för att ange vad deras personlighetstyp kan vara. Alla interaktioner mellan nya hundar och våra barn måste alltid övervakas av en vuxen. Jag gillar att ha barn och familjen sitta på marken och låta hunden undersöka och börja interagera med familjen.

Det är dags att lära att händer inte är tuggleksaker, men vi tillhandahåller tuggleksaker så att husdjuret kan vara upptagen när alla är borta. De bästa leksakerna är ofta sådana som har lite längd eftersom vi kan ta tag i ena änden av leksaken och hunden kan ta tag i den andra, så vi sätter scenen för säker, handvänlig, lektid.

Om du undersöker online angående en viss ras, kommer du att upptäcka att rasen har en tendens mot vissa personlighetsdrag.

Små raser som Chihuahuas, Yorkshire Terrier, Pomeranians, Dachshunds och alla små hundar upp till 10 till 15 pund mogna kroppsvikt är bra val eftersom husdjuret aldrig kommer att vara större eller större än barnet. Detta gör det ibland lättare att träna när det gäller interaktioner mellan barn.

Arbetande raser som Terrier, Cattle Dogs, Retrievers, Labradors, Collies och andra kan ibland skildra en personlighet som säger: "Jag har ett jobb att göra." Det här är roliga husdjur för familjen med barn eftersom lektid, träningstid och måltider är dedikerade evenemang som barn kan engagera sig i med sin hund.

Stora hundar som Great Danes, Irish Wolfhounds, Mastiffs, Newfoundlands och Saint Bernards är ofta underbara val för barn. Oavsett om dessa raser börjar i familjen som valpar eller mogna hundar, är det ofta upptäckt att dessa stora hundar har uppriktig respekt för små människor.

Medelstora raser som franska bulldoggar, amerikanska bulldoggar, boxare, dalmatiner, dobermans och medelstora blandraser kan alla uppfostras och utbildas för att vara en del av familjen och en del av barnens liv.

Vissa raser är kända för sin höga energi som Jack Russell Terrier, Pugs och Boston Terriers. Om barn och familj tycker om en hund full av energi är dessa raser eller blandningar alltid roliga.

Vilka raser är karakteristiskt ovänliga med barn? Ingen speciell; det handlar om hur husdjuret uppfostras och tränas.

Vad är den mest vänliga och säkra hunden för barn? Ingen speciell; det handlar om hur husdjuret uppfostras och tränas.

Personligen har jag aldrig haft en renrasig efter att ha haft flera hundar och en familj med fyra barn. Hundarna i vår familj kom från adoptionsbyråer och förvärvades som valpar. De lärde sig hur de skulle vara husdjursvänliga, särskilt med barnen.

Att uppfostra hundar för att vara barnvänliga och interaktiva är inte annorlunda än att träna barn. Det kräver konsekvens och regelbundenhet med lämplig disciplin och belöningar för att hjälpa hunden att anpassa sig till alla slags människor, inklusive barn.

Låt varje familj göra sin forskning och bestämma vilka raser eller blandningar av dessa de vill vara en del av familjen i 10 år eller mer. När hunden väl valts ut är det upp till vuxna att hjälpa dessa nya familjemedlemmar att anpassa sig till livet med barnen.


Jodi AndersenJodi Andersen Jodi Andersen

Jodi Andersen är en erfaren hundtränare och Chief Dog Expert och medgrundare på How I Met My Dog.

"Som tränare är det den här frågan jag ställer oftast och mitt svar är alltid detsamma …"

Enligt min mening är den bästa hundrasen för barnfamiljer inte en ras – det är en individuell hund som bäst passar en enskild familj. Det är sant att raser eller rasgrupper [som har fötts upp för att göra specifika jobb] delar vissa beteendemässiga förutsättningar. Men även kullkompisar – oavsett vilken ras de är – kan vara lika olika som natt och dag, ungefär som mänskliga syskon som delar samma föräldrar.

Att ta sig tid att upptäcka vilken enskild hund som passar bäst i din egen familj är ännu viktigare än att tänka på en ras som tippas som en lämplig passform för "alla" familjer. Vissa raser (t.ex. Golden Retrievers, Doodles, Labrador Retrievers, etc.) marknadsförs faktiskt som barn- och familjevänliga. Detta kan vara grovt missvisande om uppfödaren är mer intresserad av vinst än temperament och hälsa.

Oavsett om du planerar att rädda eller köpa, tänk på dessa tre kriterier när du letar efter den hund som passar bäst för din familj:

 • Personlighet: Är den här hunden mer nyfiken än försiktig? Söker han / hon barn med försiktig inkvisition? Hundar som väljer att umgås med barn känner sig vanligtvis bekväma med dem. Om den här hunden å andra sidan verkar obekväm och försöker lämna rummet, oavsett vilken ras det är, passar den här valpen inte bäst för en barnfamilj.
 • Förväntningar: Om du som familj vill ha en tillgiven, gosig hund, kommer det troligen att vara en bra match att välja en hund som initierar tillgivenhet.
 • Träningsstil: Välj en hund som verkar följa, snarare än att ställa in, energinivån i rummet. Dessa hundar tenderar att passa snyggt i mitten av förpackningen och är mindre benägna att utmana ungdomar. Om du som förälder är bekväm att omdirigera en hunds fokus med en verbal kö (t.ex. "lämna den") och den hund du funderar på att ta hand om men inte skräms av den verbala köen, är du, dina barn och den här hunden en bra träningsstil passar.

Eftersom förhållandet mellan barn och deras hundar i slutändan skapar scenen för en livstid av kärleksfullt, ansvarsfullt föräldraskapsföräldrande, bör det att välja den enskilda hunden vars behov matchar din familjs personlighet, förväntningar och träningsstil ha minst lika mycket (om inte mer) vikt än rasen.


Dr. Kim HaddadDr. Kim Haddad Dr. Kim Haddad

@VCAPetHealth

Kim Haddad är veterinär och medicinsk chef vid VCA San Carlos och VCA San Mateo.

"Den här frågan har så många möjliga svar …"

Det finns ingen enda hundras som kommer att passa in i alla hushåll med barn. Medan många hundar är kända för att visa vissa rasspecifika egenskaper, är varje hund fortfarande en individ. Det finns till exempel ingen garanti för att varje Labrador Retriever kommer att vara söt, älska människor, andra hundar eller älska att simma.

Det finns flera faktorer att tänka på när man bestämmer vilken hundras som ska tas in i din familj.

 • Hur många barn har du? Vilka är deras åldrar?
 • Är din familj alltid på språng, eller spenderar du mer tid hemma?
 • Kommer din hund att spendera mycket tid ensam medan alla är på jobbet eller skolan?
 • Hur är ditt hem och din trädgård? Har du en vackert välskött trädgård eller är din trädgård utformad för utomhuslek?
 • Letar du efter en valp eller en äldre hund?
 • Letar du efter en liten, medelstor, stor eller extra stor följeslagare?
 • Vill du ha en hund som kräver regelbunden vård?
 • Vem ska gå med hunden?
 • Är du ekonomiskt beredd att ta hand om en hund som kan vara mer benägen för vissa medicinska tillstånd?

Att ta med en hund till din familj är väldigt spännande och kan vara en ovärderlig lärande för barnen. Jag älskar att höra kunder dela med sig av hur mycket de uppskattar sin familj som växer upp och vill ge sina barn en liknande upplevelse. Med regelbunden förebyggande vård och rätt näring lever våra hundar mycket längre och mer aktiva liv. En ny hund kommer troligen att vara med din familj i många år, så det är klokt att spendera tid på att undersöka vilken hundras som passar bäst för din familj.

Innan jag listar specifika raser måste jag säga att hundar med blandras är ett underbart val. Ofta är blandras hundar mindre benägna att några av de vanligaste genetiska eller ärftliga förhållandena hos sina renrasiga motsvarigheter. Dessutom kommer många blandrashundar från lokala skydd och är desperata efter ett kärleksfullt hem.

Jag adopterade två Lab-hound mix-bröder för nästan fyra år sedan. Innan jag adopterade Finn och Ferb hade jag en renrasig Labrador Retriever, två Rhodesian Ridgebacks och en australisk Shephard-mix. Finn, som ser ut som ett lab, och Ferb, som ser ut som en hund, visar verkligen det bästa av var och en av dessa raser.

Vissa av de raser som anges här har speciella egenskaper eller kan vara benägna att vissa medicinska tillstånd. Du bör diskutera de unika egenskaperna hos varje ras du överväger med din veterinär innan du fattar ett beslut. Här är 20 raser som sannolikt kommer att göra stora familjehundar.

 • Små hundar: Dessa små hundar är riktigt stora hundar i små kroppar: Jack Russell Terrier, French Bulldogs, Dachshunds, Boston Terriers, Pugs och Bichon Frises. De kan passa bra för en familj med aktiva barn och tenderar att vara lekfulla, älskvärda och kunna hålla jämna steg med aktiva barn. Bräckliga leksaksraser, som tekoppversioner av pudlar, Chihuahuas, Yorkies eller Shih Tzus, kanske inte är det bästa valet för en familj med mycket unga eller otrevliga äldre barn.
 • Medium Dogs: Medelstora raser tenderar att vara tillräckligt stora för att hantera aktiva barn, men inte för stora för att vara en oro för små barn. Raser kända för sitt goda temperament och energi inkluderar: Pudlar och några av de vanliga pudelblandningarna (t.ex. Labradoodle, Goldendoodle), Beagles, Cavalier King Charles Spaniels, Cocker Spaniels, Australian Shepherds och Vizlas.
 • Stora och jätte avelshundar: Dessa hundar kan arbeta mycket på grund av sin storlek och / eller energinivå. Medan alla hundar drar nytta av regelbunden träning kräver många av dessa raser lite mer än andra. Dessa raser, som Labrador Retrievers, Golden Retrievers, Boxers, Collies och Alaskan Malamutes (som jag växte upp med), tenderar att vara smarta, tillgiven och aktiva. De största i denna grupp – Bernese Mountain Dogs, Newfoundlands och Great Pyrenees – är lite mer avslappnade men kräver verkligen mycket utrymme och grooming.

Hundar av alla raser eller storlekar kan göra ett underbart familjedjur. Det viktigaste är att se till att rasen och den individuella hunden du väljer passar din unika familj och ditt hem.


Jessika Jake, PMPJessika Jake, PMP Jessika Jake, PMP

@CATCHdogtrainer

Jessika Jake, PMP är en CATCH-certifierad hundtränare.

"Border Collies är den bästa hundrasen för barn …"

De är lojala, smarta och det perfekta tillskottet till förorts- eller landsfamiljen som letar efter en ny fyrbent familjemedlem att delta i aktiviteter och familjeliv. Jag är ständigt förvånad över NOVA: s täckning av Chaser, en Border Collie som känner till över 1000 objekt vid namn och kunde hitta Darwin, en leksak hon aldrig sett tidigare, genom att dra slutsatsen att det inte var någon av de 1000+ vars namn hon kände!

Så din familj borde vara redo för en ny kompis att engagera sig och bli aktiv med! Border Collies är snabba elever och svarar bra på beröm. Ju fler familjemedlemmar du har desto bättre, så du kan alla turas om att låta din Border Collie få ett par timmars träning om dagen och lämplig mental stimulans. Att skapa en smidighetskurs kan vara roligt för hela familjen, liksom att spela hämtning, frisbee och några av de spel som gjorde Chaser berömd.


Jeremy TalamantesJeremy Talamantes Jeremy Talamantes

Jeremy Talamantes har varit ledande inom hundträningsbranschen och en av Hollywoods mest betrodda kändishundtränare i över 23 år i södra Kalifornien. Jeremy har arbetat med Hollywoods främsta kändisar som Ben Affleck, Eddie Murphy, Charlie Sheen, Nicole Richie, Cameron Diaz, Dr. Dre, Yasiel Puig och många fler.

"Schäferhunden (GSD) är verkligen den bästa hunden för barn …"

GSD är en hund som har energi att leka, toleransen för att interagera och de naturliga drivkrafterna för att inte låta främlingar överskrida sina gränser. För att klargöra talar jag om en etiskt uppfödd, stabil och genetiskt sund hund. GSD: er har fötts upp i många år för att vara den perfekta familjehunden, eller mer specifikt, det bästa för barn. Det finns andra raser som är bra för barn, men när allt kommer omkring måste jag gå med GSD som den bästa hunden för barn totalt sett.

GSD är en av få raser som kan spela boll på morgonen med barnen, jogga med mamma vid middagstid, gå till IPO-lektioner med pappa på eftermiddagen och sedan kyla med barnet på kvällen. Han är en stor hund med ett ståtligt utseende. Han tål barnen dra i öronen, den äldre hunden stjäl maten och till och med lägga sig med katterna och låta dem sova på bakbenen. Han kommer också att njuta av att bli utbildad och ha en oändlig önskan att behaga dig.

GSD kommer att ligga på gården och skrämma bort de tonåringar som vill stjäla din strandkryssare, och han kan skrämma även den mer erfarna och mogna tjuven som har ett öga på ditt kassaskåp som är gömt i garaget. Han kan tränas för att vara lugn och lydig, eller så kan han jaga bollen i timmar. Din arm kan bara bli trött innan han gör det. Han kan utbildas för att aldrig utmana någon, eller så kan han byggas upp för att arbeta som en högutbildad sporthund – med rätt tränare, förstås.

Med över 23 års erfarenhet av yrkesmässig hundträning i södra Kalifornien har jag ställts denna exakta fråga många gånger … "Vad är den bästa hunden för mina barn?" Mitt svar kommer alltid att vara detsamma: Schäferhunden!


Rebecca BridgesRebecca Bridges Rebecca Bridges

Rebecca Bridges bloggar som Houston Dog Mom och ger berättelser om hundvänliga företag, hundevenemang och Houston djurräddning. En livstidskattdam, hon flyttade till hundsidan 2009. Rebecca är också videografer för Urgent Shelter Pets Houston, en online-nätverkssajt som har varit inflytelserik när det gäller att växa live release från Harris County Animal Shelter från 50% till över 90%.

"Hundar bör väljas utifrån familjedynamiken och hundens individuella personlighet …"

Medan specifika raser som Labs och Golden Retrievers är kända som familjehundar är varje hund en individ. Och varje familj är också individuell. Är du en familj med hög energi? Välj en hund med hög energi. Föredrar du en lågmäld livsstil? Det är hunden att gå med.

Vad som är viktigare är att sätta gränser i ditt hem, för både din hund och ditt barn. Hundar kommer inte förutbildade. Träna dem att förstå användbara kommandon som "lämna den" eller "placera". De kommer att vara till nytta när din hund tar tag i barnets strumpa eller när det är sällskap. På samma sätt kommer barn inte förutbildade. De måste veta att det inte är okej att dra hundens svans eller ta mat från munnen. Att sätta gränser är nyckeln till en harmonisk integration av barn och hundar.


Roberta GleicherRoberta Gleicher Roberta Gleicher

Roberta Gleicher är Certified Pet Advisor.

"Som certifierad husdjursrådgivare måste jag säga att det inte finns någon enda bästa hundras för alla barn …"

Medan olika raser tenderar att ha vissa typer av temperament, personligheter och träningskrav, finns det inte en ras som passar alla barn. Barn varierar i temperament och hur mycket intresse de har för fysisk träning. Dessutom kan enskilda hundar kanske inte passa sin ras vanliga typ av temperament.


Lisa BernierLisa Bernier Lisa Bernier

@barkbox

Lisa Bernier är BARKs chef för Social Impact arm, BARK for Good. Hon ägs av en djävul i en taxdräkt som heter Andi, en svart och solbrun hund som heter Pepper, och vilken fostervalp som helst för närvarande roterar och försöker förstöra hennes skor.

"Förbehåll: Alla hundar är individer, och även om en hunds ras kan vara ett tecken på beteende, är det inte en förutsägare …"

Vänligen undersök och träffa alla hundar du funderar på att lägga till i ditt paket, och gör temperamenttestning med hunden och alla hushållsmedlemmar för att se till att den passar bra runt!

Nummer 1: En mutt eller blandras. Varför? Deras temperament kan vara mer balanserade än vissa renrasor (på grund av brist på inavel). Dessutom, eftersom de tenderar att vara friskare, är de redo för att rusa runt med barnen på gården. Dessutom kan blandras också leva längre, så dina barn kan verkligen växa upp med sin bästa vän!

Runner Up: En hundhund. Hundar är stora familjehundar. De är superpackorienterade, så knyter mycket starkt till sin familj. De är i allmänhet uppe för att leka på gården, men kommer också gärna att snooze och kela på soffan när de är trötta. De jagar / arbetar raser, och majoriteten av dofthundar är mycket uttrycksfulla. Så se definitivt till att du och din familj är redo att gå och träna dem tillräckligt för att hindra dem från att hitta sin egen nöje. Det finns dock inget som en hundhund. De älskar att clowna runt och är fantastiska lekkamrater.


Kelly ReevesKelly Reeves Kelly Reeves

@PPITSRescue

Kelly har över 20 års erfarenhet av djurräddning. Som medgrundare och president för Paw Prints in the Sand övervakar Kelly all affärsverksamhet, PR och marknadsföring samt insamlingar av insamlingar. Innan PPITS var Kelly frivillig och gynnade olika djurräddningar. Hon arbetar ständigt för att öka medvetenheten om djurrelaterade frågor i ett försök att ändra nuvarande lagar och rädda fler liv.

"Enligt min erfarenhet är den bästa hundrasen för barn Pit Bulls …"

De har en mycket mild och tålmodig uppförande. De var inte en gång känd som "barnflickahunden" utan anledning. De var kända som trogna, kärleksfulla och lojala, särskilt när det gäller barn. Ett barns säkerhet garanterades praktiskt taget.

Tyvärr kom media, dåliga ägare och hundkämpar in i bilden för att ge dessa hundar en mycket dålig rap. Varje kattunge som vi har placerat i ett hem med barn har varit den bästa hunden. Några har blivit service- eller ESA-hundar för barn.


Colleen StinchcombeColleen Stinchcombe Colleen Stinchcombe

@RoverDotCom

Colleen Stinchcombe är författare för Rover.com.

"Om det någonsin fanns en blandad ras för att stjäla showen, är det definitivt Cockapoo (ibland kallad Cockapoodle) …"

Även om det inte var den första klotterrasen (den titeln går till Labradoodle), är Cocker Spaniel / Poodle-blandningen verkligen en av de mest populära och med god anledning: de är helt fantastiska husdjur.

Cockadoodles är en av de vänligaste hundraserna du hittar och är bra för barn. Det är svårt att veta exakt var vissa egenskaper hos hundar kommer ifrån, men oavsett anledning tenderar denna blandning att skapa några av de trevligaste hundarna på planeten – och den har också ett av de bästa leenden. Det här är en hund som glatt hälsar dig vid dörren, ivrigt följer dig runt i ett rum och glatt krullar sig bredvid dig i soffan eller direkt i knät. Vart du än går kommer Cockapoo att följa.

Det är denna vänliga, sällskapliga personlighet som gör dessa hundar till utmärkta terapihundar. Och deras lilla storlek (de växer bara till cirka 20 kg) gör dem bra för människor som kan vara lite nervösa för hundar eller för ett barn som upplever sin första valp.


Chelsea RiveraChelsea Rivera Chelsea Rivera

@honestpawscbd

Chelsea Rivera är en energisk och lysande spansktalande kvinna som lanserade Honest Paws. När hennes hund, Baby Rose, började lida av kramper, fick Chelsea reda på CBD. Hon bestämde sig för att prova. Inom en månad hade Baby Roses anfall helt slutat … och det här började allt!

"Barn har olika typer av personligheter och livsstilar, beroende på vilket hushåll de är uppfostrade i …"

De kan vara ganska aktiva och kan behöva en hund som håller på med dem. Eftersom alla hundar har goda egenskaper att visa kan du bestämma vilken som kan vara bäst för ditt barn genom att ta dem till ett skydd! Mutts ses inte alltid som de bästa familjehundarna, och i verkligheten väntar de på sina eviga hem med en familj som de kan ge mycket kärlek till. Som blandningar kan de ha de bästa egenskaperna hos de raser de är gjorda av.

Du kan normalt se egenskaperna hos en mutt när du först träffar dem. Om ditt barn verkar komma överens med sitt eventuella nya husdjur kan det vara något att tänka på. Du bör se till att djuret inte visar besittande eller våldsamma drag. Vissa blyga hundar som tidigare har drabbats av missbruk kanske inte passar bäst om ditt barn är ganska ungt och för hyper för att förstå att familjen måste ha tålamod med hunden eftersom det blir bekvämt i sin nya omgivning.

Dessa hundar har emellertid de bästa egenskaperna hos olika raser och kan vara det perfekta tillfället att lära barn ansvar och den positiva inverkan som adoption kan få.


Jennifer LovettJennifer Lovett Jennifer Lovett

Jennifer Lovett är ägare till Claws for the Cause.

"Det finns många faktorer att titta på när man bryter ner denna fråga …"

Varje familj och familjedynamik är annorlunda. Dessa faktorer kan vara lika enkla som hur tränbar hunden är för att ställa krav på barn, ålder etc.

När man väljer en hund ska en familj titta på egenskaper som deras hund ska ha, såsom anpassningsförmåga, typ av levnadsmiljö, låg bytesdrift, barnvänlig, hundvänlig, träningsbehov, grooming, intelligens, främlingvänlig och att vara territoriell.

Efter att ha övervägt dessa egenskaper bestämmer kanske din familj att du vill ha en riktigt anpassningsbar hund som kan bo i en lägenhet, med låg bytesdrift och som älskar barn, andra hundar och djur, kan leva med en 30-minuters promenad om dagen, inte ' t behöver mycket grooming, är smart och älskar att träna och bryr sig inte om att träffa nya människor men gillar att hålla huset säkert. Sedan kan du titta på raserna själva.

Den genomsnittliga familjen kommer att vara i ett hus med en trädgård, två föräldrar och två barn. De har förmodligen också upptagna scheman. Av denna anledning är mina rekommendationer följande:

 • Newfoundland: Denna ras är bra för alla åldrar, behöver inte massor av träning och ligger i allmänhet otroligt nära barn. Nana från Peter Pan är en Newfie, och hon är skriven mycket sant för sin ras.
 • Pit Bull: Pit Bull är bra för alla åldrar, älskar att vara med sitt folk och tenderar att vara ivrig att behaga. De är mycket glada att göra sin familj lycklig. Petey från Little Rascals är en Pit Bull och är skriven mycket sant för sin ras.
 • Boston Terrier: Boston Terrier är en bra ras för barn från 10 år och uppåt. De älskar att behaga sitt folk och är mycket utåtriktade. De gör det bra med människor som kommer in och ut ur huset och anpassar sig snabbt till förändringar.
 • Golden Retriever: Bra för åldrarna 4 och uppåt, Golden Retrievers kan bli väldigt avundsjuk, så det är inte bäst att vara runt spädbarn. De kommer att driva ditt barn ur vägen för uppmärksamhet. När ditt barn är äldre kan bestie-dynamiken verkligen blomstra.
 • Labrador Retriever: Labs är bra för åldrarna 4 och uppåt, främst baserat på hur mycket de kasta. När du har att göra med ett nytt barn är städning inte huvudprioriteten, så djurhår kommer att ackumuleras och med ett laboratorium blir det snabbt och tungt.

Dane KolbabaDane Kolbaba Dane Kolbaba

@dkolbaba

Dane Kolbaba är ägare till Watchdog Pest Control.

"Om du letar efter en hundras som bäst passar som följeslagare för barn, här är vad jag föreslår: Bull Terrier …"

De är inte så aggressiva som folk tror att de är. Bull Terrier är en naturligt mild, rolig och kärleksfull ras, vilket gör dem bäst passande som en familjehund. De har en förkärlek för olycka, så de kommer definitivt att kunna hålla jämna steg med barns upptåg och fungera som sina aktiva spelkamrater. Samtidigt har de hög tolerans för smärta, så du behöver inte oroa dig för att de är fientliga mot barn som grovt tar tag i nacken och rider på dem som hästar.


Nicole EllisNicole Ellis Nicole Ellis

@RoverDotCom

Nicole Ellis är en professionell hundtränare med Rover.

"Jag rekommenderar ett antal raser för familjer med barn, inklusive …"

1. Stora Pyrenéerna

 • Denna ras är känd som den milda jätten eftersom de kan växa till över 100 pund. Men låt inte deras storlek lura dig; de är fantastiska hundar för familjer.
 • De är en vårdnadshavare som var tänkt att skydda en hjord, så det är viktigt för dem att vara med sin familj.
 • Trots sin storlek behöver stora Pyrenéer inte massor av träning. De skulle njuta av en stor gård att ströva omkring eller en till två snabba promenader om dagen. De gillar konsekvens och att veta vem deras familj är.
 • Se till att du har gott om tid att ägna dig åt att spendera tid med dina stora Pyrenéer. Och kanske ha en Dyson Animal Vac eller många luddrullar till hands.
 • Träning är också nyckeln till denna ras; Stora Pyrenéerna måste också lära sig att lita på sin husdjursförälder.

2. Rottweilers

 • Medan filmer ofta skildrar Rottweilers som skummande i munnen och hyperaggressiva, har rasen faktiskt en lugn, tålmodig och reserverad personlighet som är bra för familjer.
 • Rotting är också mycket skyddande över sina familjer och är starka, kärleksfulla och självsäkra.
 • Som med alla starka hundar är träning nyckeln.

3. Labradorer

 • Kanske den typiska amerikanska familjehunden, Labradors, är älskade husdjur och med goda skäl.
 • Labs är godmodig hundar som kan vara en lojal och kärleksfull familjevän i många år framöver.
 • Labs är ofta glada, smarta och sociala, vilket gör dem perfekta för alla familjer.

4. Bulldogs

 • Bulldogs är perfekta för familjer som letar efter en hund med lågt underhåll. De vill inte mer än att ligga på soffan med sina familjer och bli älskade av barnen.
 • Eftersom de har lägre energi är de perfekta för upptagna familjer.
 • Även om den här hunden är bra med minimal träning, se till att du fortfarande kan ge dina Bulldog-promenader regelbundet och reglera deras matintag. Du måste också vara medveten om vanliga hälsoproblem.

5. Newfoundlands

 • Newfie är känd som en "barnvakt" och är en av de bästa familjens hundar.
 • Rasen är lugn och ivrig att behaga, liksom underbart tålmodig med barn i alla åldrar.
 • Köparen se upp – dessa hundar tappar, dreglar och lämnar i grunden en stor röra över hela huset och möblerna.

6. Cavalier King Charles Spaniels

 • Hopplöst hängiven till sina familjer är Cavalier en pålitlig följeslagare för barn.
 • De älskar att spela spel och skryta men kommer också att njuta av en gosig tupplur i knät.
 • Små älskar att klappa sina långa, silkeslen rockar – se bara till att de är skonsamma.

6. Bichon Frise

 • Bichon-valpar är oändligt glada och kräver också regelbunden träning för att bränna bort energi – perfekt för extra aktiva barn.
 • Se bara till att din gård är säkert inhägnad, eftersom dessa älskvärda små bomullsbollar kan vara ganska flyktartister.

7. maltesiska

 • De är så små och väger vanligtvis bara 3 till 7 pund!
 • Trots att de är små, har de stora personligheter och en mild, kärleksfull natur som passar bra med familjelivet.
 • Se till att alla barn lär sig hur man säkert håller dessa små killar, särskilt när de är valpar.

8. Beagles

 • Denna vänliga, nyfikna ras är känd för ett mjukt och jämnt temperament som passar bra med barn.
 • Även om de vill spendera all sin tid med familjen hemma, bank inte på dem som ett säkerhetssystem – de är lite för vänliga för att göra kompetenta vakthundar.

9. Pembroke Welsh Corgis

 • Corgis älskar inget mer än att följa sina nära och kära runt.
 • Tillgivna, söta och onda smarta, dessa hundar är programmerade för att behaga, så börja träna dem tidigt.

Jonathan RoseJonathan Rose Jonathan Rose

@Aurora_Pets

Make-och-makalaget Jonathan och Ashton Rose lanserade Aurora Pets, en brittisk lyxbutik som hedrar våra fyrbenta vänner och bara firar de mest lyxiga och premiummärken som finns tillgängliga.

"Vi rekommenderar den franska bulldogen som den enskilt bästa hundrasen för alla, inte bara barn …"

Vi är absolut franskmänniska och med goda skäl – vi har aldrig träffat så tillgiven, lekfulla hundar. Om du letar efter en hund med karaktär och charm, har Frenchie dem i buntar.

Vi älskar alla hundar som vi möter, men våra två franska bulldoggar har väckt omätlig kärlek och skratt i våra liv.

Franska Bulldogs är bra med barn. De är alltid angelägna om att spela och lika gärna sitta och snuggla. De kan ibland vara ganska envisa, men detta bidrar bara till deras karaktär. Vi föreslår att man antar eller hittar en fransk bulldog av europeisk ras eftersom deras näsor inte skjuts in så mycket, vilket i allmänhet är mycket hälsosammare för dem.


Haeleigh HyattHaeleigh Hyatt Haeleigh Hyatt

@spotoncollars

Haeleigh Hyatt är utbildningschef på SpotOn Virtual Smart Fence, där hon ansvarar för att rekrytera och hantera partnerutbildare. Hon spelade en viktig roll i utvecklingen och testningen av produktens tre tillhörande träningsprogram, som ger användarna steg-för-steg-instruktioner för att träna sin hund med produkten.

"Även om det kan verka konstigt, är stora danskar faktiskt bra för hundägare med barn …"

Stora danskar är kända som hundvärldens milda jättar och älskar att vara runt människor. Dessa hundar är i allmänhet väldigt lugna och jämna, liksom mycket tillgiven, vilket gör dem till en bra följeslagare för barn.


Keystone valparKeystone valpar Shawn Hostetter

@KeystonePuppies

Shawn Hostetter är ägare och president för Keystone Puppies, en reklambyrå för valpuppfödare online. Shawn har hjälpt tusentals wannabe valpföräldrar att göra sina drömmar verklighet med hjälp av sin rasexpertis och pålitliga uppfödare.

"Cockapoo är en av de bästa hundraserna för barn och familjer …"

Vi rekommenderar alltid den här medelstora valpen för familjer med barn eftersom de tenderar att vara kärleksfulla, lydiga, skonsamma, lätta att träna och ännu bättre – dåliga. Medan Cockapoos har mycket energi att leka ute med barnen, älskar de också en trevlig och avkopplande kvällskos i soffan. Plus, vem älskar inte en krulhårig sötnos?

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar