3 sätt att torka din hund efter ett bad

3 sätt att torka din hund efter ett bad

Fruktar du att bada din hund? Du är verkligen inte ensam. Det är en uppgift som många hundägare, liksom deras hundar, hellre vill undvika. Men bad kan hjälpa till att bibehålla din hunds hälsa, så det är viktigt att bada dem när de ska för en bra rengöring. Aktuell terapi för hudförhållanden hos hundar och katter. Veterinarypartner.vin.com. Publicerad 8 november 2016. Uppdaterad 26 april 2018. Åtkomst 4 februari 2021. "> 1

En av anledningarna till att hundens badtider kan kännas som en sådan syssla är torkningsprocessen efter badet. Att försöka få din hund torr efter ett bad verkar ibland som en omöjlig uppgift. Om detta låter bekant kan det vara dags att prova en annan metod för att torka din hund.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom de tre huvudmetoderna för att torka din hund efter ett bad och deras fördelar och nackdelar för att hjälpa dig att hitta den som passar dig och din hund bäst.

1. Lufttorkning

Våt torkning av valpluft efter badVåt torkning av valpluft efter bad

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

Som namnet antyder innebär lufttorkning att din hund torkar naturligt efter badet. Tanken är att helt enkelt låta din hund ströva fritt och låta elementen (och vanligtvis några bra skakningar) utöva sin magi!

Många hundägare dras till den här metoden eftersom den är enkel och inte kräver några ytterligare verktyg. En annan anledning till att ägarna kan välja lufttorkning är att de har funnit att handdukstorkning förvärrar sina hundar.

Även om lufttorkning kan fungera, rekommenderar jag det generellt av flera anledningar. Lufttorkning kan ta lång tid och långvarig fukt kan leda till hud- och öroninfektioner och matt päls. Hot Spots & # 8211; & # 8216; Det är säsongen. Ahna.net. Publicerad 30 mars 2020. Åtkomst 4 februari 2021. "> 2 Dessa problem är mer benägna att uppträda i långhåriga eller tjockbelagda hundraser, så lufttorkning passar bäst för hundar med kort, tunn päls. Denna metod kan orsaka också din hund obehag, särskilt om den svalnar.

Och låt oss inte glömma bort den möjliga röran och lukten du kan behöva hantera. Vi vet alla att våta hundar inte har en mycket behaglig lukt (även när de är rena!) … så tänk dig att den lukten överförs till ditt hem och inredning. Dessutom kan en våt hund som vilar eller gnuggar mot vissa typer av material orsaka vattenskador på dina möbler, väggar och golv. Kort sagt, även om denna metod kan vara enkel, har den betydande nackdelar.

2. Handdukstorkning

Våt hund som slås in i en handduk som vilar på en sängVåt hund som slås in i en handduk som vilar på en säng

Foto med tillstånd: Flickr

En av de mest populära metoderna för att torka din hund efter ett bad är att använda en handduk. Men innan du når den närmaste trasan och börjar gnugga ner din hund finns det ett par tips att tänka på.

Först, överväg att använda en mikrofiberhandduk för bästa resultat. Inte bara är mikrofiberhanddukar mycket absorberande, men de tenderar också att vara mjukare och mjukare att ta på än vanliga handdukar. Naturligtvis kommer en vanlig handduk också att göra tricket, men det tar mer tid och ansträngning att få din hund torr efter ett bad.

För det andra är det viktigt att använda rätt teknik när du torkar din hund. Istället för en grov skrubbningsrörelse, använd en massage-liknande gnidningsrörelse, börja vid huvudet och arbeta dig tillbaka och sedan ner. Om du vill se hur denna process ser ut i aktion, ge den här videon en titt.

Så varför ska du överväga handdukstorkning av din hund? Till att börja med är det relativt billigt att hämta en mikrofiberhandduk och i en nypa har du förmodligen redan några badhanddukar till hands som du kan använda. Det är också lätt att göra när du förstår det. Nackdelarna med denna metod är att den inte är lika effektiv som att använda en hårtork, och hundar med känslig hud, ömma leder eller andra problem kan tycka att det är obehagligt att handdukstorkas.

3. Använda en hundtork

Vit hårtork med en svart bakgrundVit hårtork med en svart bakgrund

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

Den sista metoden du kanske vill prova är att använda en hundtork. På samma sätt som att torka ditt eget hår innebär denna metod att blåsa luft genom hundens päls för att påskynda torkningsprocessen.

Till skillnad från en vanlig hårtork är dock hundtorkar särskilt utformade för att göra torkningen av din hunds päls så enkel och säker som möjligt. Även om det kan vara frestande att använda din vanliga hårtork, kom ihåg att temperaturen på dessa torktumlare vanligtvis är för varm för hundens hud och päls. Dessutom har en väldesignad hundhårtork många extra funktioner som kommer att påskynda processen och minska den stress som är förknippad med den.

Denna metod är idealisk för hundar med långa eller tjocka rockar, och det är det mest effektiva och effektiva sättet att få din hunds päls helt torr. En annan bra sak med en hundtork är att du kan använda den i kombination med de andra två metoderna som anges ovan. Till exempel kan du välja att ge din hund en snabb handduk och avsluta jobbet med en hundtork. Eller du kan använda hårtork för att torka bort det mesta av fukten från din hund och sedan låta resten lufttorka.

Den största nackdelen med att använda en hundtork är priset. Professionella hundtorkar kan kosta allt från en till några hundra dollar. Om du inte vill spendera så mycket, finns det också några bra budgetalternativ för under hundra dollar. En annan sak att tänka på är att vissa hundar kan tycka att ljudet är upprörande. Om din hund är känslig för höga ljud, välj en hundtork som är utformad för att avge mindre ljud.

Slutgiltiga tankar

Att torka din hund kanske aldrig är något du ser fram emot, men det behöver inte vara huvudvärk. Om du länge har litat på samma metod för att torka av din hund, prova en annan teknik. Lycka till!

  1. VIN Dermatology Consultants. Aktuell terapi för hudförhållanden hos hundar och katter. Veterinarypartner.vin.com. Publicerad 8 november 2016. Uppdaterad 26 april 2018. Åtkomst till 4 februari 2021.
  2. Golden D. Hot Spots – 'Tis the Season. Ahna.net. Publicerad 30 mars 2020. Åtkomst 4 februari 2021.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar