5 sätt att stoppa din hund från att skälla hela natten

5 sätt att stoppa din hund från att skälla hela natten

Det finns inget lika uppfriskande som känslan av att ditt huvud slår på kudden efter en lång dag – det är tills du har vaknat av din skällande hund. En hund som skäller hela natten skapar ett stort problem för dig såväl som din familj och eventuellt grannar. Om din valp försöker komma tillbaka till sina rötter och yla mot månen, prova dessa fem tips för att hindra din hund från att skälla hela natten.

Varför bjälkar hundar på natten?

Utan förmågan att tala med ord, måste hundar bli kreativa när de vill kommunicera. De använder skällande som den vanligaste metoden för att vidarebefordra till oss hur de mår, hålla koll på grannskapens djur och sköta nattliga skvaller. Barking Dogs: Buller eller kommunikation? DrSophiaYin.com. Publicerad 15 november 2010. Åtkomst 2 maj 2021. "> 1 Att förstå varför din hund skäller på natten är ett bra första steg för att få dem att stanna. Det är emellertid ibland inte lätt att berätta varför din hund väljer att gå med i grannskapet. kör. Några anledningar till att en hund kan skälla hela natten är:

 • Ensamhet: För det mesta är hundar som skäller hela natten ute. De kan känna sig ensamma eller till och med lite övergivna genom att vara den enda som inte snuggas in i ditt hus. Barking är deras sätt att påminna dig om att du kanske glömde något, som att lämna bakdörren öppen, eller det är deras sätt att vända din uppmärksamhet tillbaka till dem. WOOF! The Barky Dog Series: Attention or Demand Barking. Orlandodogtraining.org. Publicerad 5 oktober 2017. Åtkomst till 2 maj 2021. "> 2
 • Tristess: Hundar gillar att vara sociala och leka med andra hundar och människor. Socialisering av hundar och katter. Avma.org. Åtkomst till 2 maj 2021. "> 3 Om en valp lämnas hemma hela dagen för att underhålla sig, kanske de inte är villiga att göra det hela natten också. Hundar som är uttråkade kan skälla för att försöka trumma upp lite underhållning eller att få din uppmärksamhet på dem. Tillsammans med tristess går brist på träning. Om en valp inte får sin skäliga andel av rörelse varje dag kan det överflödiga energin komma ut som skällande. Varför din hund skäller och hur man stoppar den. Preventivevet.com. Publicerad 24 juni 2020. Uppdaterad 2 april 2021. Åtkomst till 2 maj 2021. "> 4
 • Ljud: Vi blir alla lite mer nervösa vid vanliga, dagliga ljud när det är mörkt. Hundar är inte annorlunda. De kan skälla på ljud som de hör på natten helt enkelt för att de inte kan se dem för att veta vad de är. Varför din hund skäller och hur man stoppar den. Preventivevet.com. Publicerad 24 juni 2020. Uppdaterad 2 april 2021. Åtkomst 2 maj 2021. "> 5 En del av detta skällande kan vara att bestämma vad bullret är och en del av det kan vara av rädsla.
 • Andra djur: Det är sällsynt att du bara hör en hund som skäller hela natten. Snarare kommer din hund mer sannolikt att vara en del av en grupp. De skäller på varandra för att varna för eventuella faror eller göra anspråk på deras territorium. Varför din hund skäller och hur man stoppar den. Preventivevet.com. Publicerad 24 juni 2020. Uppdaterad 2 april 2021. Åtkomst till 2 maj 2021. "> 6 Hundar kan också skälla på andra djur som passerar genom sitt utrymme. Oavsett om det är en vildkatt eller en vildfärgad skunk, kan din hund bjuda på den att låta dig veta att det finns en oönskad besökare eller att försöka övertala inkräktaren att gå någon annanstans.

Hur man kan stoppa din hund från att skälla hela natten

Två huskies som skäller utomhus på nattenTvå huskies som skäller utomhus på natten

Oavsett om du vet orsaken till din hunds nattliga skällande eller inte, här är några sätt du kan försöka fixa det så att alla får en god natts sömn.

1. Ignorera

Så vid första anblicken tänker du förmodligen att detta inte verkar genomförbart. Hur ska du ignorera något som är så irriterande och sömnberövande? Tja, den här metoden är för de av oss som har gått ut ur sängen och försökt "lugna" en högljudd hund för att få dem att sluta skälla. Dessa hundar lär sig snabbt att skällande är lika med tillgivenhet, eller värre, en natt i din säng. Om detta är en bekant situation som händer i ditt hem är det dags att sluta ge din hund uppmärksamhet när de skäller för att försöka bryta den cykeln.

Naturligtvis kommer den här metoden bara att fungera om din hund inte orsakar för mycket störningar för grannarna eller din familj, eftersom att ignorera din hund kan göra barkningen värre under en kort tid.

2. För dem in

Om din hunds skällande problem härrör från att vara ute, ta dem med dem. Hitta dem i ett tyst hörn i ditt hem för att sova eller överväga en låda eller X-penna för att hålla dem mer bekvämt begränsade. Hur man kasserar träna din hund. Paws.org. Åtkomst 2 maj 2021. "> 7

Naturligtvis, om din hund skäller på natten medan han är inne, måste du bli lite mer kreativ. Lådor och x-pennor i tysta delar av huset kan fortfarande fungera, eller överväga en vit bullermaskin för att drunkna ut de spöklika eller nyfikna ljuden.

3. Träning

Att sätta din valp genom sina steg precis före sängen är ett utmärkt sätt att säkerställa en bättre natts sömn. Att bära dem till den punkt de inte vill skälla kan hjälpa dem att bli lugna och redo för att sova snarare än att rösta.

4. Barkavskräckningar

Att använda en barkavskräckande medel som en barkontrollkrage kan också hjälpa till att minska din hunds nattliga skällande. Barkkontrollkrage fungerar genom att avge en ton, vibrationer, statisk chock eller en obehaglig lukt när din hund bjälkar och lär dem att skällande är lika obehagligt. Istället för en krage kan du titta på en ultraljudsenhet som avger ett högt ljud när din hund skäller. Dessa enheter behöver inte bäras av din hund, utan placera dem bara i närheten av din hunds område.

5. Gör din hund bekväm

Kanske din valp skäller hela natten bara för att de inte är bekväma i sin nuvarande situation. Att förse dem med en fin säng, lugn plats eller till och med en feromondiffusor kan hjälpa till att lugna deras skällande nerver.

Om din valp fortsätter att skälla hela natten efter att ha provat några eller alla dessa metoder, kontakta din veterinär för att utesluta eventuella medicinska orsaker till skällande. Du kan också överväga att konsultera en professionell tränare för de riktigt svåra hundarna för ett mer anpassat tillvägagångssätt.

 1. Yin S. Barking Dogs: Buller eller kommunikation? DrSophiaYin.com. Publicerad 15 november 2010. Åtkomst 2 maj 2021.
 2. Burger A. WOOF! The Barky Dog Series: Attention or Demand Barking. Orlandodogtraining.org. Publicerad 5 oktober 2017. Åtkomst till 2 maj 2021.
 3. AVMA. Socialisering av hundar och katter. Avma.org. Åtkomst 2 maj 2021.
 4. Madson C. Varför din hund skäller och hur man stoppar den. Preventivevet.com. Publicerad 24 juni 2020. Uppdaterad 2 april 2021. Åtkomst till 2 maj 2021.
 5. Madson C. Varför din hund skäller och hur man stoppar den. Preventivevet.com. Publicerad 24 juni 2020. Uppdaterad 2 april 2021. Åtkomst till 2 maj 2021.
 6. Madson C. Varför din hund skäller och hur man stoppar den. Preventivevet.com. Publicerad 24 juni 2020. Uppdaterad 2 april 2021. Åtkomst till 2 maj 2021.
 7. Dumb Friends League och Humane Society of the United States. Hur man kasserar träna din hund. Paws.org. Åtkomst 2 maj 2021.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar