5 tips för att hålla hundar borta från dina blomsterbäddar

5 tips för att hålla hundar borta från dina blomsterbäddar

Efter all den tid du har lagt in dig och all smuts som har kommit under dina naglar finns det inget värre än att din hund tillbringar en otrevlig fem minuter och förstör allt. Vi pratar om dina välskötta blomsterrabatter som ofta blir offer för våra hundkamrater. Om du längtar efter dagen när du kan njuta av den välförtjänade skönheten i dina prisblommor och din hunds sällskap samtidigt, titta på dessa fem tips för att hålla hundar ur dina blomsterbäddar.

1) Stäng det in (och dem ut!)

Oavsett om du går efter en lång kedjelänk, en kort staket eller snarare en osynlig elektrisk, kan stängsel av dina blomsterbäddar ge den fysiska barriären som behövs för att hålla dina valpar ute. Om visuell överklagande är en oro för att stänga dina blomsterrabatter finns det många snygga alternativ som möjliggör viss anpassning. Cederträplankor eller en trädgårdshäck kan vara mer din stil.

Om du hellre inte vill ha ett staket som blockerar ansträngningarna från din gröna tumme kan ett osynligt eller trådlöst hundstaket vara mer din stil. Dessa kräver helt enkelt antingen en begravd tråd runt dina utrymmen utan hund (med en mottagarkrage som avger ett ljud eller statisk chock när den närmar sig), eller en GPS-programmerbar krage som låter din hund veta att blomsterrabatterna är utanför gränserna.

Naturligtvis finns det alltid möjlighet att stänga i ditt hundområde. Detta gör att dina blomsterbäddar kan vara öppna, synliga och säkra från att gräva tassar, men ger inte din pooch lika mycket frihet att vandra med dig.

2) Lär dem gränser

Om du har tid och tålamod är gränsträning din hund ett utmärkt sätt att lära dem att hålla sig utanför blomsterbäddar. Du behöver inte oroa dig för några fysiska barriärer som skapar ögon eller säkerheten för kemiska avskräckande medel. Istället har du en hund som vet vart de kan och inte kan gå.

Att träna din valp för att hålla sig borta från blomsterbäddar tar några grundläggande kommandon, som att sitta, stanna och ner och lite positiv förstärkning. Att använda flaggor eller rep för att ge en enkel visuell barriär kan vara nödvändigt i början så att din hund tydligare kan se gränserna för sin säkerhetszon.

Efter det, låt dem sitta eller lägga sig utanför blomsterrabattens gång när du går in eller om de går nära den på egen hand. Belöna dem för att hålla bort sina tassar från din vårdade smuts. Men om din valp råkar springa in i området utanför gränserna, måste du bara komma ut, sitta eller lägga dig vid gränsen och belöna dem när de är lugna.

Gränsträning kan vara till hjälp för blomsterrabatter såväl som oförstängda gårdar och till och med för rum i ditt hem.

3) Testa en ren kemisk avskräkningsmedel

Du kanske redan använder en kemisk avskräckande medel för att hålla buggar eller rådjur ur dina blommor, så varför inte prova en för din valp? Kemiska avskräckande medel fungerar genom att avge en lukt eller smak som din hund inte gillar, vanligtvis kryddiga eller bittra smaker. Citrus kan också vara en potent avskräckande för hundar. Eftersom säkerhet kan vara ett problem med de kemiska produkterna som du köper för att använda runt din valp, kan ett naturligt alternativ som kaffesump eller röd paprikaflingor fungera lika bra som en kommersiell produkt utan att oroa sig för att vara farligt.

4) Håll din hund upptagen

Valpar vågar vanligtvis in i dina blomsterbäddar av nyfikenhet eller tristess. När allt kommer omkring ser de dig spendera många trevliga timmar bland blommorna och kanske vill prova det själva. Att hålla dem upptagna med andra spel eller träning kan hjälpa till att rädda dina blomsterbäddar. Regelbunden träning genom promenader, hundparkbesök eller interaktiva hämtningsspel hjälper till att bränna bort den extra energin som håller din hunds nyfikenhet grundad.

Om du inte har tid för en lång promenad, kolla in interaktiva leksaker som hjälper till att hålla din hunds sinne på spelet till hands snarare än hur de ska förstöra dina azaleor. Mental stimulering är också en viktig del av att avvärja kognitiv dysfunktion och separationsangst.

Har du en hund som bara måste gräva? Om du har utrymme och är villig, gör dem till en grävgrop. Lämna ett område i din trädgård eller trädgård tomt med mycket lös smuts. Detta gör att de kan gräva ut på en plats som inte förstör dina vårlökar. Om du vill ha lite mer inneslutning, överväga ett barns sandlåda eller annan liknande inneslutning, helst med ett lock för att förhindra att katter i omgivningen hänger.

5) Gör lite ljud

Ultraljudsmaskiner kan vara ett alternativ för att hålla hundarna borta från din blomsterrabatt. Dessa tenderar dock att fungera bättre för oönskade grannhundar snarare än ditt familjedjur. Det beror på att de avger en serie ultraljud som du inte kan höra, men din hund kan, ofta i kombination med ett blinkande ljus, det är obehagligt för hundar, skadedjur och andra djur att höra. Det kan hjälpa till att hålla dem utanför området inom hörseln.

Återigen kanske det här inte är den bästa idén om det är din hund som hamnar i dina blomsterbäddar, eftersom en ultraljudsmaskin kan få dem att stanna helt utanför din trädgård.

Slutgiltiga tankar

Om du drömmer om dagen när din valp och din trädgård kan samexistera fredligt, kan dessa fem tips för att hålla hundar utanför dina blomsterbäddar göra den drömmen till verklighet. Om du inte letar efter en enorm investering, överväga träningsmetoderna som ditt första val. Å andra sidan, om tiden inte är på din sida, kan det vara det bästa alternativet att installera ett staket.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar