7 tips för att säkert handmata godis till dina möss

7 tips för att säkert handmata godis till dina möss

I ett tidigare inlägg diskuterade jag vilka godisar som handmatar dina husdjursmöss, men faktiskt har en av de vanligaste frågorna angående handmatande möss ätliga godisar inget att göra med vad behandlingen är. Det är hur du matar dina möss godis utan att bli nypad.

Nu, låt oss vara tydliga här från början. Många beskriver detta som '' biten '', men det gör i hög grad våra musiga följeslagare en bortservice för att beskriva det som sådant.

Det praktiska med handmatande möss

Verkligheten är att möss har riktigt dålig syn jämfört med människor, och använder oftast deras hörsel, luktsinne och morrhår för att navigera. Låt oss tänka på detta från musens synvinkel en sekund för att bättre förstå varför de kan nypa.

För det första kommer dina öron inte att hjälpa till att bestämma var stationär mat är. Naturligtvis skulle du använda dina känsliga morrhår för att noggrant och exakt lokalisera maten. Saken är att du har bråttom för att du vill ta det goda mellanmålet du kan lukta med din kraftfulla näsa innan dina vänner gör det – och kanske har du nyligen träffat denna människa och är lite rädd för att vara nära dem så länge de kan skada dig. Men du vill verkligen ha mellanmål … Så vad gör du? Du når ut för att bestämt ta det närmaste du tror kan vara mat att ta och springa. Förutom oops, det var inte maten, det var det mänskliga fingret som höll maten. Å nej, och nu gör din människa läskiga ljud och rör sig överallt. Hela det att ta mat från deras affärer är väldigt svårt, så du kommer att försöka göra det ännu snabbare nästa gång!

Som du kan se är det inte så svårt att av misstag hamna i en fångst 22-situation.

Så även om det är mycket viktigt att tänka på vad det är som vi handmatar våra sällskapsdjur, är det också mycket viktigt att vi överväger hur vi matar dem dessa godisar. Upplevelsen måste vara positiv för alla!

7 tips för handmatning av godis till möss

Möss behandlar handmatning
  1. Tvätta inte händerna direkt innan du lämnar godis till dina sällskapsdjur. Även tvål som luktar ganska milt för oss kommer att lukta väldigt starkt för våra musiga vänner, och detta distraherande och / eller överväldigande "luktmoln" kan göra det möjligt att hitta exakt var maten är mycket svårare för dem. Ju svårare det är att exakt lokalisera matens position, desto mer sannolikt kommer de att råka nypa. 10-15 minuters lucka är tillräckligt lång för att lukten ska spridas – jag brukar använda den här tiden för att göra en snabb städning utanför buret, vilket hjälper mina händer att lukta mer bekant igen.
  1. Använd mat som är lätt att klämma mellan tummen och pekfingret, med lite sticker ut bortom fingertopparna, närmare musen. Små fullkorn och frön är svåra att hålla på så sätt att det är enkelt och säkert för musen att ta. Bearbetade korn som har uppblåsts i storlek, plattats eller på annat sätt bearbetats för att ta mer plats är mycket lättare både för oss att erbjuda och för våra möss att ta.
  1. Använd små plastmatningsskopor som handförlängare – detta är särskilt användbart om det finns barn i familjen som hjälper till med musvård. Rundade skedar som är 5 ml / 1 tsk och mindre passar bäst för behandling av möss, med plastskedar som är trevligare för musen att interagera med än metall. Du kan till och med få tilläggsmätskedar med riktigt långa handtag för att behandla nya möss som är för nervösa för att komma super nära dina händer.
  1. Låt dina möss välja sin favorit bland ett urval av godisar – som hos människor har olika möss olika favoriträtter, så det här är ett utmärkt sätt att lära känna dina möss som individer. Jag gillar att lägga några alternativ i en plastmatningsskopa och erbjuda det för möss att göra sitt val. Då kan du använda den här kunskapen för att inse att möss är mer benägna att av misstag nypa med en mat som är mer värdefull för dem, och att vara mer försiktig med dessa föremål.
  1. Om du har mer tid att spara för att lära möss att vara skonsamma kan det göra underverk att lära dem att slicka först snarare än att bara ta tag i (med tänderna). Yoghurt, puréfrukt och andra liknande texturer är bra för att lära detta, eftersom en mus fysiskt inte kan ta en bit och springa av med den för att äta någon annanstans. Om du är försiktig kan du inledningsvis erbjuda detta utsmetat på en sked, men jag brukar gå direkt för att erbjuda ett doppat finger.
  1. Att uttryckligen lära möss att dina händer inte är ätliga kan göra underverk. Det här är lite konstigt, och inte något jag skulle rekommendera små barn att göra om upprördhet. Men som den vuxna ägaren av sällskapsdjur möss kan du lägga din öppna uppåtvända hand i buren så att dina sällskapsdjur möss kan klättra på och undersöka. De första gångerna du gör detta är det mycket troligt att din musgrupp har lite knapra här och där för att se om du är ätbar. Men de lär sig ganska snabbt att en mänsklig hand inte är ätbar. Detta kommer verkligen att hjälpa dig när det gäller handmatning, eftersom de blir mer medvetna om att dina fingrar inte är en del av behandlingen.
  1. Handmata dina möss regelbundet. Som med alla livsfärdigheter är du bättre på de aktiviteter du tränar regelbundet, och detsamma gäller för husdjur. En mus som handmatas något ätbart varje dag kommer att vara mer skicklig på att ta maten än en som bara matas direkt varje vecka eller månad. Sömn behövs för att bearbeta inlärningen och för att "färdiga" – det är mer effektivt att handmata en sak varje dag än att handmata flera godis varje lördag, men ingen annan dag.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar