8 tips för att åtgärda ångest för hundtrafik

8 tips för att åtgärda ångest för hundtrafik

Av Monica Weymouth

För vissa hundar finns det ingen bättre behandling än en bilresa med sina favoritmänniskor. Men för andra valpar kan även korta bilturer vara extremt stressande.

Låter gnällande, siklande, flämtande och till och med kräkningar bekant? Din valp kan uppleva reserelaterad ångest. Även om det verkligen inte är kul – för hundar eller deras chaufförer! Det finns mycket du kan göra för att göra kryssningen med din bästa knopp trevligare och bekvämare.

Innan du åker vidare till din nästa resa, överväga dessa experter ångestlösande tips från veterinärer.

Prata med din veterinär

Första saker först: Om du tror att din hund upplever ångest, boka en tid med din veterinär för att diskutera ditt husdjurs symtom samt behandlingsalternativ. I vissa fall kan de ordinera läkemedel för att minska illamående och stress.

"Vid behov kan veterinärer rekommendera receptbelagda läkemedel mot ångest", säger Dr. Jennifer Coates, en Colorado-baserad veterinär och rådgivare på Pup Life Today. "Prata med din veterinär om huruvida detta är ett lämpligt alternativ för din hund, och i så fall vad den korrekta dosen skulle vara."

Kom i Gear

Att låta din hund ströva fritt runt bilen är inte bara farligt – det kan faktiskt öka ångest. Innan du reser, välj en hundsele av rätt storlek eller säkra lådor, råder Dr. Heather Venkat, en Arizona-baserad veterinär.

"Ju mindre rörelse hunden kan göra, desto bättre kommer de att känna", förklarar Venkat. "Säkerheten kan hjälpa till att minska deras ångest och få dem att känna sig säkrare."

Ta saker långsamt

Om du vet att din hund är försiktig med bilen, planera en långsam, stadig uppvärmning till den stora resan. Coates rekommenderar följande trestegsprocess för att minska rädslan:

Bekanta dig med bilen . Gå tillbaka till grunderna och introducera din valp till bilen på ett neutralt, lugnt sätt. "Börja med att få dem bekväma att bara vara runt en bil", säger Coates. "Ta ut dem i koppel, be dem sitta vid dörren och berömma dem och ge dem godis när de är lugna."

Hoppa in. Efter ett par dagar av att bara sniffa runt, låt din valp komma i bilen. "Gör dem vana vid att sitta i bilen", säger Coates. "Lägg dem i lådan eller säkerhetsbältet, sätt på och stäng av motorn några gånger och beröm dem igen och ge dem godis när de är lugna."

Åka en sväng. Slutligen är det dags att ta ett par övningsresor och gradvis öka avståndet varje gång. "Stoppa på roliga platser som hundparken eller en favoritled", säger Coates. "Dela ut godis och beröm vid oväntade tillfällen när de är lugna."

Få ut Zoomies

Träning är ett utmärkt sätt att lindra stress och framkalla en rush av må-bra endorfiner. Innan du kör på vägen, se till att din hund har möjlighet att bränna bort all orolig energi.

"Om du är orolig kommer din hund att vara för otrevlig för resor, trötta ut dem först", säger Dr. Rachel Barrack, ägare till Animal Acupuncture i New York City. "Vakna tidigt och gå en lång promenad eller spring innan du går på vägen."

En gång i bilen, träna din valps upptagna hjärna med engagerande leksaker, tillägger Barrack.

Erbjud lugnande kosttillskott

Behöver din valp lite extra hjälp med att koppla av? Lugnande kosttillskott kan vara ett utmärkt, naturligt sätt att minska bilångest. Överväg följande alternativ:

Hampolja : Tinkturer gjorda av organisk, fullspektrum hampa ger potenta ångestdämpande effekter när de administreras fram till bilresor.

Soft Chews : Behöver du resevänliga godisar? Anti-ångestugg är ett bra alternativ. Du hittar erbjudanden med och utan hampolja och de flesta kommer i smaskiga smaker som hundar kommer att älska.

Tilläggsstänger : För ett bekvämt mellanmål på resan som är individuellt förpackade, kan lugnande tilläggsstänger hjälpa till. Leta efter formuleringar som minskar ångestrelaterade beteenden.

Innan din resa, se till att du har rätt lugnande produkter och doser till hands. "Planera framåt genom att veta när du kommer att ge din hund lugnande godis, och få påfyllning om det behövs", säger Venkat. "Om du väntar till sista minuten kanske det inte är effektivt."

Starta en konversation

Hundar kan inte prata. Men det betyder inte att du ska lämna din fyrbenta vän utanför konversationen. Ljudet från din röst kan ge välkommen lättnad från alla läskiga nya ljud, dofter eller sevärdheter.

"Under alla resor är det viktigt att prata med ditt husdjur under hela körtiden", säger Dr. Joe Alcorn, veterinär vid Care Animal Hospital i Temecula, Kalifornien. "De kommer att tröstas genom att höra din röst, som de känner till."

För ökad komfort föreslår Dr. Alcorn att du ger din valp en filt hemifrån, samt ett par favoritleksaker.

Ta en paus

Alla gillar att göra bra tid. Men när du är på väg, motstå lusten att köra så länge som möjligt. Ångestiga hundar som är törsta eller måste använda badrummet blir extra stressade.

För att hålla ditt husdjur bekvämt, planera att stanna var 2-3: e timme för att erbjuda vatten och en chans att ta hand om "affärer", råder Alcorn. Mata mat minst två timmar innan du avgår för att se till att din valp har tid att eliminera.

"Att resa med hundar behöver inte vara en stressande situation – för oss eller för dem – så länge vi planerar", säger Alcorn.

Håll dig lugn

Mellan trafik, fel svängar och medförare är resor också stressande för människor. Men om du är på väg med en orolig hund är det viktigt att vara så cool och samlad som möjligt.

"Hundar är anpassade till energin hos sina ägare", säger Barrack. “Håll dig lugn av den anledningen! Resor kan vara stressande även för de lugnaste hundarna, så du vill undvika att lägga till en redan stressande situation. ”

Vägresor kan vara ett utmärkt sätt att binda sig till din hund och njuta av ett äventyr tillsammans. Lyckligtvis, med lite arbete och ordentlig planering, kan även oroliga valpar bli bra resekompisar. Trevlig resa!

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar