A Vet Recensioner: Smalls kattmat

A Vet Recensioner: Smalls kattmat

Letar du efter en högprotein kattmat som är tillverkad med hälsosamma ingredienser i en mänsklig anläggning? Om så är fallet, leta inte längre än Smalls.

Veterinärer och andra kattexperter är överens om att de bästa livsmedlen för katter innehåller mycket animaliskt protein och fukt och mycket låga kolhydrater. Tyvärr är det få kattmat som kryssar i alla dessa rutor, men Smalls gör det. Låt oss ta en titt på en av Smalls färska kattmatar i detalj — Other Fresh Smooth Bird (japp, det är verkligen det som heter).

Dr Coates katt, Minerva, redo att prova Smalls kattmatDr Coates katt, Minerva, redo att prova Smalls kattmat

Minerva, min smakprovare.

Dr. Coates poäng för Smalls kattmat

Läs mer

Redaktionellt betyg

Vad vi gillar:
Högt proteinantal och anpassade receptplaner

Hur man jämför kattmat

Webbplatsen Smalls ger mycket information om var och en av deras kostvanor, som presenteras på olika sätt, vilket gör det lätt att förstå deras fördelar.

Ingredienser

Titta först på ingredienslistan. Det är här du kan se om animaliska proteiner dominerar eller om växtbaserade proteinkällor spelar en stor roll i maten. Smalls Other Fresh Smooth Bird är tillverkad med kalkonlår med hud på (74,69%) och kycklinglever (7,47%) med gröna bönor, ärtor, vegetabilisk olja och nödvändiga vitaminer och mineraler som rundar ingredienslistan.

Smalls kattmat Annat Fresh Smooth Bird-smakSmalls kattmat Annat Fresh Smooth Bird-smak

Smalls Fresh Foods är märkta med kalorimärkningar som gör det enkelt att mata rätt mängd.

Näringsämnesprocent

Det bästa sättet att jämföra kattmat är förmodligen att titta på andelen kalorier (metaboliserbar energi) som kommer från protein, fett och kolhydrater. De flesta av kattens kalorier ska komma från protein, följt av fett, med kolhydrater i en avlägsen tredjedel. Smalls Other Fresh Smooth Bird ser ut så här:

Smalls Annan färsk, smidig fågel som kan metaboliseras

Kalorier från protein Procentsats
Kalorier från fett 54,6%
Kalorier från kolhydrater 37,4%
Kalorier från kolhydrater 7,9%

Tyvärr tillhandahåller de flesta kattmatföretag inte matens näringsfördelning på detta sätt. De måste dock inkludera en garanterad analys på etiketten, och du kan använda den och en garanterad analysomvandlare för att få en kalorifördelning.

Här är en jämförelse av den garanterade analysen för Other Fresh Smooth Bird med en för en populär kalkonbaserad konserverad kattmat:

Andra Fresh Smooth Bird Vs. En kalkonbaserad konserverad kattmatprodukt

Annan färsk slät fågel Turkiet konserverad kattmat
Råprotein (min) 23,4% 9,0%
Råfett (min) 6,6% 5,0%
Rå fiber (max) 0,3% 1,5%
Fukt (max) 65,4% 78,0%
Ask (max) 0,9% 3,5%
Kolhydrater (beräknat) 3,4% 3,0%

Några viktiga skillnader, som livsmedlets proteinnivåer, kan redan ses, men efter att ha kört den garanterade analysomvandlaren på den populära konserverade kattmat blir en mer uppenbar …

Turkiet konserverad kattmatprodukt metaboliserbar energi

Kalorier från protein Procentsats
Kalorier från fett 37,28%
Kalorier från kolhydrater 50,3%
Kalorier från kolhydrater 12,43%

Till skillnad från Smalls Other Fresh Smooth Bird kommer det mesta av denna matens energi från fett, inte protein.

Expertanalys

Information som ges på kattmatens etikett eller webbplats kommer bara att få dig hittills. För att se till att dina katter får alla näringsämnen de behöver i precis rätt mängder och proportioner, erbjud bara mat som är formulerade med vägledning av djurfoderexperter i enlighet med Association of American Feed Control Officials (AAFCO) riktlinjer.

Smalls-livsmedel är "formulerade för att möta de näringsnivåer som fastställts av AAFCO: s näringsprofiler för kattmat för alla livsstadier" i samråd med djurnäringsexperten Dr Susan Lauten.

Lägg ihop all denna näringsinformation så kan du vara säker på ditt val av Smalls Fresh Cat Food.

Att prova Smalls är enkelt

Det kunde inte vara lättare att hoppa på Smalls-vagnen. Fyll först i ett kort frågeformulär på Smalls webbplats om din katt och dina utfodringspreferenser. Välj sedan från flera receptplaner som sträcker sig från allt färskt till en kombination av Smalls färsk, frystorkad rå och / eller kibble. Kostnaden för varje plan klargörs.

I Smalls samplerbox kan dina katter prova en mängd olika livsmedel och smaker för att hitta sina favoriter. När du väl har valt en plan kan du när som helst göra ändringar i dina försändelser. Alla Smalls-livsmedel omfattas av deras pengarna-tillbaka-garanti.

Minerva katten som äter Smalls kalkonbröd från en tallrikMinerva katten som äter Smalls kalkonbröd från en tallrik

Minerva njuter av Smalls Turkey Kibble som en godbit.

Jag rekommenderar att du maximerar mängden färsk mat i kattens diet. Smalls torra livsmedel innehåller mycket protein och är gjorda av kvalitetsingredienser, men det finns helt enkelt inget sätt för dem att ge fukt och låga kolhydratnivåer som är bäst för katter.

Ett klagomål

Mitt enda klagomål med Smalls är att en del av marknadsföringen på deras webbplats är lite överst. Det hävdar till exempel att "katter inte kan metabolisera kolhydrater." Även om det är sant att katter är obligatoriska köttätare, kan de fortfarande absorbera och använda smältbara kolhydrater som energikälla, bara på en reducerad nivå jämfört med växtätare och allätare.

Vid denna tidpunkt är fördelarna med en hög fuktighet och animaliskt protein – låg kolhydratdiet för katter väletablerade. Det finns egentligen ingen anledning för överdriven marknadsföring när du marknadsför en mat lika bra som Smalls.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar