A Vet Reviews: Fresh Step Febreze Freshness Gain Scented Clumping Clay Cat Litter

A Vet Reviews: Fresh Step Febreze Freshness Gain Scented Clumping Clay Cat Litter

Gillar någon att ta itu med kattens kattlåda? Förmodligen inte, men rätt kull kan göra en stor skillnad. Fresh Step Febreze Freshness Gain Scented Clumping Clay Cat Litter är ett nytt alternativ som kan göra kattlådan (doodie?) Lite trevligare.

Dr. Coates 'poäng för Fresh Step Febreze Freshness Gain Scented Clumping Clay Cat Litter

Köp nu

Redaktionellt betyg

Vad vi gillar:
99,9% dammfri och luktreducerande, detta är ett toppval för både katter och kattföräldrar.

Först grunderna

Ett bra kattkull kommer inte att göra mycket för dig om din katt undviker att använda sin kattlåda. Uppsättning av små lådor är oerhört viktigt. Medan varje katt är en individ gäller vissa allmänna regler:

 • Håll kullarna rena! Många katter vägrar att använda lådor när de är smutsiga. Häll ut lådor en eller två gånger om dagen och dumpa, tvätta och fylla på dem med rent strö minst en gång i månaden.
 • Ge minst ett skräpfack än antalet katter i ditt hus. En katt behöver två lådor; två katter behöver tre lådor; och så vidare. Att ha flera lådor ökar chansen för katter att hitta en ren och hjälper också till att minska konflikter mellan katter.
 • De flesta katter föredrar stora, upptäckta kullaskar. En sluten låda kan vara klaustrofob, illaluktande och svår att manövrera i. Se också till att lådan har låga sidor eller att en högsidig låda har en underkant så att katter lätt kan kliva in och ut.

The Best Cat Litter

Katt i deras kullKatt i deras kull

Tro det eller inte, forskare har undersökt vad katter vill ha av sitt kull. Här är några anmärkningsvärda resultat:

 • Klumpande kattkull föredras generellt framför andra alternativ. Anledningen beror antagligen på att det bättre efterliknar sandjord som de vilda förfäderna till tamkatter använde för att täcka avfallet.
 • Aktivt kol föredras framför bakpulver som luktreducerande.
 • Resultaten är blandade när det gäller doftande och oskärmad kull. Vissa studier pekar på en preferens för oskalade kullar, medan andra visade inget samband mellan användning av kattlådan och närvaron eller frånvaron av extra aromer.

Fresh Step Febreze Freshness Gain Scented Clumping Clay Cat Litter

Fresh Step Febreze Freshness Gain Scented Clumping Clay Cat LitterFresh Step Febreze Freshness Gain Scented Clumping Clay Cat Litter

Fresh Step Febreze Freshness Gain Scented Clumping Clay Cat Litter matchar nära vad katter letar efter i sitt kull. Det viktigaste är att det är en klumpig kull som innehåller aktivt kol. Det är doftande, men jag tyckte att lukten inte var överväldigande när jag hällde den i kattens kattlåda. Lukten var ganska trevlig, och min katt, Minerva, verkade inte störd av den eftersom hon använde lådan lätt.
Enligt Fresh Step inkluderar andra fördelar med detta kull:

 • Ammoniak Block Technology för att ytterligare reducera lukt.
 • ClumpLock Technology för att producera snäva klumpar som är lätta att skopa.
 • Det är 99,9% dammfritt.

Jag kan intyga att Fresh Step Febreze Freshness Gain Scented Clumping Clay Cat Litter är praktiskt taget dammfritt, vilket är särskilt viktigt om din katt har andningsproblem. Skillnaden mellan att hälla ut Minervas gamla kull och hälla i det nya var uppenbar. De klumpar som den bildar var också märkbart "täta" och lätta att ta bort från lådan.

Fresh Step Febreze Freshness Gain Scented Clumping Clay Cat Litter dammfri jämförelseFresh Step Febreze Freshness Gain Scented Clumping Clay Cat Litter dammfri jämförelse

Om din katt har en preferens för oskärmad kull, är Fresh Step Febreze Freshness Gain Scented Clumping Clay Cat Litter förmodligen inte det bästa alternativet, men så länge det inte är fallet ger jag den ett betyg på 5 av 5.

Så om du är ute efter en högkvalitativ kattkull som fästs i alla lådor som du och din katt kan hoppas på i ett kattkull, kan du prova Fresh Step Febreze Freshness Gain Scented Clumping Clay Cat Litter idag.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar