A Vet Reviews: Wag Dog Food

A Vet Reviews: Wag Dog Food

Letar du efter värde i din torra hundmat? Om så är fallet, leta inte längre än Amazon. Deras privata etikettprodukter, tillverkade under varumärket Wag, är relativa nykomlingar på marknaden för husdjursmat.

Wag hundmat bannerWag hundmat banner

Wags torra hundmat finns i olika smaker:

Dr. Coats 'poäng för Wags torra hundmat

Läs mer

Redaktionellt betyg

Vad vi gillar:
Olika smakalternativ och högt proteinantal

Inget av Wag-recepten innehåller tillsatt spannmål, majs och vete eller konstgjorda färger, smaker eller kemiska konserveringsmedel. På matad basis tillhandahåller Chicken & Lentil Puppy-maten 36% protein, medan de andra matvarorna kommer med 35% protein. Dessa Wag-dieter innehåller betydligt mer protein än de flesta hund- och valpmatar.

När man tittar på Wag-etiketterna är de två första ingredienserna alltid köttet som anges i produktens namn, följt av tillhörande köttmåltid – Lamm- och lammmåltid, Turkiet och Turkietmåltid, lax- och laxmjöl, nötkött och nötkött och kyckling och Kycklingmåltid. Därefter kommer linserna, följt av ärtprotein och ärtor (ärtor och sedan ärtprotein i fallet med Chicken & Lentil Puppy Food).

Wag Dry Dog Food i Turkiets smakWag Dry Dog Food i Turkiets smak

Dessa första fem ingredienser är alla betydande proteinkällor, vilket förklarar Wags höga proteinnivåer. Växtbaserade proteiner tenderar att vara lite svårare att smälta än kött, men hundar bör fortfarande kunna använda sig av det mesta av proteinet i Wag-torr hundmat. För att undvika upprörelse av ditt husdags mage skulle jag dock följa Amazons rekommendation att övergå gradvis till dessa livsmedel.

Även om detta är all viktig information, betyder det inte så mycket om din hund inte vill äta maten du köper. Jag letade efter en ursäkt för att besöka Kenobi, en kompis tio veckor gamla Labrador Retriever, och jag beställde en påse med Wag Chicken & Lentil Puppy. Trots att han var en något blyg valp som (ännu inte) hoppar in i nya äventyr, gav Kenobi sin nya mat en snabb sniff och åt snabbt allt.

Bästa sikt av Wag Dry Dog Food i en skålBästa sikt av Wag Dry Dog Food i en skål

Som sagt, jag har fortfarande ett par frågor om Wag torr hundmat. Med möjliga kopplingar mellan vissa hundmat (av vilka många är kornfria och innehåller linser och ärtor) och utvecklingen av allvarlig hjärtsjukdom hos vissa hundar som äter dem, hoppades jag att få mer information.

Nämligen om veterinärläkare var involverade i Wags formulering och vilken leverantör företaget använder för att tillverka sin torrhundmat. Efter att först ha svarat på e-postmeddelanden gav Amazon inte svar på dessa frågor.

Nu är det särskilt bra tid att prova någon av Wags produkter, med tanke på att de för närvarande erbjuder en generös 40% rabatt för alla första gången.

Med hänsyn till allt kom jag till ett betyg av 4 av 5 för Wag-torr hundmat. Till stor del beror detta på att dessa livsmedel är betydligt billigare än andra liknande hund- och valpdieter med högt protein. Husdjursföräldrar verkar hålla med, med över tre tusen av dem som gav Wag hundmat ett genomsnittligt betyg på 4,1 stjärnor av 5 på Amazon.com.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar