Är druvor säkra för skäggiga drakar? Hur ofta kan de äta?

Är druvor säkra för skäggiga drakar? Hur ofta kan de äta?

Can bearded dragons eat grapes

Skäggiga drakar kan vara noga ätare. Faktum är att vissa ägare tycker att deras drakar är väldigt kräsena! Det är därför ägare söker efter mat som deras drakar verkligen kommer att njuta av. Drakar som matas fel kan bli sjuka, så det är viktigt att veta vad de kan äta säkert.

Skäggiga drakar kan säkert äta druvor. De kan också äta druvblad utan problem. De är dock inte lämpliga för vardagsmat. Se till att du rengör druvorna innan du matar dem till din skäggiga drake.

Varför är det höga vatteninnehållet farligt? Och varför skulle inte skäggiga drakar äta för mycket socker? Läs vidare för att ta reda på det.

Druvor är ett gott mellanmål men bör inte ätas dagligen

Många skäggiga drakehållare tycker att deras husdjur är noga. Men dessa drakar föredrar ofta frukt framför grönsaker och bladgrönsaker. Vissa ägare, tänkande frukter är lika hälsosamma som grönsaker, kastar mycket med fruktens sötma. Som ett resultat får deras drakar inte rätt näring.

Druvor är inte giftiga för skäggiga drakar, men du måste vara försiktig när du matar druvor till din drake. De innehåller mycket vatten och socker, så de ska inte behandlas som vardagliga livsmedel. Var också försiktig med att välja druvor utan frön.

Vad sägs om gröna, röda, lila och svarta druvor?

De flesta druvtyper har liknande näringsinnehåll – och lika höga nivåer av socker. Uppenbarligen är de alla också fulla av vatten. Så använd råd i denna guide på alla typer av druvor.

Kan skäggiga drakar äta druvblad?

Ja definitivt! Alla varningar som gäller druvor är den motsatta av druvblad. Druvblad är fulla av protein och kalcium, låga i fosfor och är en idealisk mat för skäggiga drakar.

Kan skäggiga drakar äta druvhud?

Druvskinn är inte ett problem. De är lätta att smälta och skäggiga drakar kan svälja skinnen utan problem. Men ta inte detta som en ledtråd för att mata dem till din skäggiga drake varje dag.

Hur ofta kan de äta druvor?

En gång i veckan är förmodligen den säkraste frekvensen att mata druvor till din skäggiga drake.

Det finns dock inget absolut svar på detta, eftersom det beror på din skäggiga drake kost som helhet. Om den redan äter mer frukt än grönsaker, borde den bara äta druvor sällan.

Å andra sidan, om din skäggiga drake har en diet som prioriterar grönsaker och bladgrönsaker framför frukt, så kan du ta in druvor mer regelbundet.

Med andra ord, om din skäggiga drake inte är fet eller övermatad alls, är det inga problem att mata den ett par druvor en gång i veckan.

Som att träna ett barn att äta grönsaker eller en sällskapsdjur att ta sin medicin, kan du använda druvor för att få din drake att äta mer gröna. Du kan åstadkomma detta med två metoder:

  1. Skär en druva på mitten . Gnugga köttet på några bladgrönsaker. Detta får gröna att lukta och smaka på druvans sötma.
  2. Skär en druva i många små bitar och blanda den med bitar av grönsaker eller bladgrönsaker. En liten druva per skål med gröna borde vara tillräckligt.

Vad är så farligt med druvor?

Druvor verkar tillräckligt skadliga, men det finns ett överraskande antal saker att tänka på innan du matar dem till din drake. De har frön; hög socker- och vattenhalt; och innehåller oxalater. Medan människor inte behöver tänka på något av dessa behöver din känsliga drakens tarm mer noggrant övervägas.

Druvfrön

Druvfrön är obetydliga krispiga bitar för människor, men för skäggiga drakar kan de utgöra större problem.

Om en skäggig drake sväljer ett helt druvkärnor kan det orsaka stötar. Detta innebär att draken inte kommer att kunna starta en tarmrörelse förrän den får hjälp … eller dör. Detta kan verka hyperboliskt men det har förekommit många fall av skäggiga drakar som dör efter att ha ätit steniga frukter – som druvor – så se upp!

Druvor innehåller mycket socker och vatten

Skäggiga drakar behöver inte mycket vatten. De behöver inte heller mycket socker. Detta beror på att de är anpassade för att leva i mycket specifika och torra miljöer.

Skäggiga drakar är infödda i de torra skogarna i Australien och är vana vid låga hydratiseringsnivåer. Det är detsamma med alla ökenboende djur. De är vana vid att ta på sig allt vatten de kan och sedan gå utan hydrering under långa perioder.

Varför är det dåligt för en skäggig drake att ta in för mycket vatten? Det kan verka kontraintuitivt men överhydrering kan vara farligt för ett djur som är vant att leva i torra områden.

Druvor innehåller mycket vatten. En skäggig drakas tarm är inte van vid att ta in mycket vatten på en gång. Som ett resultat kan druvor orsaka diarré. Diarré de hydrater skäggiga drakar för mycket. Detta leder till hälsoproblem.

Det höga sockerinnehållet i druvor kan också leda till hälsoproblem, såsom fettleversjukdomar, diabetes och, tro det eller inte, fetma. Dessa bekymmer orsakar ett överraskande stort antal dödsfall i fångna skäggiga drakar. Det är inte bara människor som kan bli för tjocka!

Druvor innehåller oxalater

Oxalater binder till kalcium, vilket är ett nödvändigt näringsämne för skäggiga drakar. Det betyder att om din skäggiga drake intar exakt den perfekta mängden kalcium per dag och du matar druvor, kommer den att ha en nettobrist av det näringsämnet.

Medan druvorna är relativt låga i oxalater är det fortfarande en viktig sak att tänka på.

Vad är bra med druvor?

Även om det är viktigt att veta om de negativa aspekterna av druvor, är det också bra att veta om de goda aspekterna. Druvor innehåller mycket fiber, vilket är ett viktigt näringsämne för skäggiga drakar – ja, för alla djur med matsmältningskanalen.

Druvor är också packade med vitamin C, K och andra mineraler. De ger också höga halter av antioxidanter, som hjälper till att förhindra eller sakta skador på celler orsakade av instabila molekyler som kroppen producerar som en reaktion på miljö- och andra tryck.

Slutligen tycker de flesta skäggiga drakar att druvor är utsökta. Du kan använda detta till din fördel genom att följa stegen ovan, för att uppmuntra din skäggiga drake att äta mer hälsosam mat.

Hur man förbereder druvor

Det enda riktigt viktiga att komma ihåg när du förbereder druvor till din skäggiga drake är att ta bort alla frön . De kan verka små och problemfritt till mag-tarmkanalen, men de kan innebära problem för ömtåliga skäggiga drakar. Annars, så länge du begränsar din skäggiga drakes druvförbrukning till en gång i veckan, borde du inte ha några problem.

Slutsats

För alla djur i fångenskap handlar det om att hitta en rätt diet att hitta en balans. Människor behöver vissa näringsämnen, fetter, proteiner och sockerarter; detsamma gäller skäggiga drakar. Om ohälsosamma (men frestande) livsmedel finns i överflöd kommer skäggiga drakar, precis som människor, att äta för mycket och övermata själva.

Det är viktigt att du förstår näringsinnehållet i maten du matar till din skäggiga drake. I naturen har skäggiga drakar inte tillgång till mat som innehåller mycket socker och vatten. Så var uppmärksam på att driva för långt bort från din drakas naturliga kost.

Missade vi något? Om du har några tankar som du vill dela, skriv dem i kommentarerna nedan. Som vanligt kan du gärna dela den här guiden med någon av dina drakvakter!

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar