Är kaniner bra husdjur? För- och nackdelarna med att äga husdjurskaniner

Är kaniner bra husdjur? För- och nackdelarna med att äga husdjurskaniner

Att ha sällskapsdjur kaniner kan vara den bästa tiden i världen! Men låt dig inte luras av deras storlek. Att ha sällskapsdjur kaniner är inte mindre arbete än att ha en hund eller katt. Men när du är redo att ge den vård de behöver, kommer kaniner att belöna dig med kärlek och underhållning under hela sitt liv.

En lycklig och hälsosam husdjurskanin kan vara det bästa husdjur du någonsin kan drömma om. Inget skällande, mejande, men all kärlek som alla andra djur kan ge! Låt oss prata om några av för- och nackdelarna med att vara en husdjursförälder till kaniner.

Innehållsförteckning

Fördelar med att ha husdjurskaniner

Att bilda ett band med din husdjurskanin

Som kaninägare i över ett decennium kan jag säga att det finns oändliga fördelar med att ha en husdjurskanin. De är väldigt sociala, älskar små kramar som älskar uppmärksamhet.

Och för att vara ärlig är de extremt underhållande att titta på zoom och leka med andra husdjur. Låt oss prata om några av de bästa delarna av att ha en husdjurskanin.

Kaniner kommer att bilda nära band med sina människor

Husdjurskaniner blir ofta mycket bundna med sina tassuthyrningar och kommer att älska att vara vid din sida, oavsett om du är i soffan eller hoppar runt i din trädgård. Kaniner kan också vara mycket lojala och kommer att bli ganska besittande, men inte på ett aggressivt sätt som en hund eller katt.

Kaniner är mycket sociala och interaktiva

Som jag nämnde är kaniner mycket sociala små kritiker. Eftersom kaniner är ”flockbundna” djur är de otroligt interaktiva, särskilt med andra kaniner. Det är vanligt och bättre att ha två kaniner för att uppfylla deras sociala behov.

Kaniner är ännu bättre parvis

Det är också kul att se två bundna (och fasta) kaniner leka och krama ihop. Och om dina husdjurskaniner har införts ordentligt med dina andra husdjur, kan de vara dubbelt så underhållande. Det är verkligen inte så mycket mer arbete. Och om du redan får en, varför inte?

Djurkaniner är extremt roliga att titta på och leka med

Du har sett de söta videorna på internet. Du vet hur söta kaniner kan vara. I själva verket är det förmodligen det som fick dig att vilja ha en egen husdjurskanin. Du kan inte precis leka med dem som en hund, men de är väldigt intelligenta och kan tränas för att göra knep och kommer att leka med sina egna leksaker.

En husdjurskanin ger dig kärlek och kramar under livet

De kan ha en kortare livslängd på 8-12 år, men en sällskapsdjurkanin kommer att älska dig under hela sin livstid. Som nämnts bildar kaniner nära band med sina människor, så om du har en kanin kommer du att ha en bästa vän för den kaninens hela liv.

Nackdelar med att äga en husdjurskanin

Är kaniner bra husdjur?

En glad och hälsosam kanin kommer att vara ett av de bästa husdjur du någonsin kan ha, men det betyder inte att livet med en husdjurskanin är en promenad i parken. Som nämnts tar de lika mycket omsorg och ansträngning som en hund eller katt.

Och som allt annat i denna värld kan de komma med sina egna nackdelar. Låt oss prata om några av de "inte så roliga" delarna av att ha en husdjurskanin.

Kaniner kan göra en röra

Det första du bör veta om att äga kaniner är att de kan bli röriga – snabbt. I de flesta fall är burarna för djuraffärer för små. Och glöm inte att din husdjurs kaninbur bara är en stor kattlåda. De kommer också att lämna små "droppar" av bajs vart de än går, så du vill ha flera kullar för det område som din husdjurskanin springer runt i.

Du måste skräpa din husdjurskanin

På tal om kattlådan, du kommer att behöva kullträna din kanin, oavsett om han kommer att ha fri vandring i ditt hem. De behöver en hel del utrymme för att få tillräckligt med motion, så du bör släppa ut din kanin i en penna eller springa på minst 24 kvadratmeter så att de kan hålla sig friska och glada. Om du bestämmer dig för att springa ute, se till att det finns gott om skydd och vatten tillgängligt också.

Kaniner kommer att försöka tugga allt

Husdjurskaniner kan vara lika envisa som en valp och kaniner kommer att testa gränser för att se vad de kan komma undan med att tugga eller kissa på. De är uttråkade lätt och behöver tugga på saker för tänderna, så se till att ge äpple- eller pilpinnar för att förhindra att dina möbler, skor och allt annat äts. Du kan också ge dem leksaker som hjälper deras sinne, liksom deras tuggvanor.

Djurkaniner kan ha beteendemässiga problem

Både kvinnliga och manliga kaniner kan utveckla beteendeproblem som kan orsaka problem i ditt hem. Åtgärda är ett alternativ, men det är dyrt och garanteras aldrig att åtgärda problemet, särskilt hos män över ett år. För närvarande är det för sent. Testosteronet har redan bildats, och kastrering kommer sannolikt inte att lösa beteendeproblem.

Husdjurskaniner är kanske inte säkra i ditt hem

Vi pratade om att din kanin försökte leka med ett av dina andra husdjur, men så är det inte alltid. Kaniner är ett naturligt byte för hundar och katter, så om du har andra husdjur i ditt hem kanske du vill överväga att få en husdjurskanin. Om dina andra husdjur är rimliga lugna och lydiga mot dig, kan de utbildas för att älska en kanin, men den är aldrig i sten.

Slutsats

När du är villig att anstränga dig för ett annat husdjur är det ett perfekt val att anta husdjurskaniner. Det är inte annorlunda än att ha något annat husdjur, men du bör vara beredd på att kaninägande är den bästa kaninmamma eller pappa du kan vara.

Gör inget misstag, kaniner är inte enkla startdjur som guldfisk. Deras burar är inte besvärliga att rengöra, men de behöver regelbunden rengöring. När du ger dina husdjurskaniner rätt vård och lite träning kommer de att belöna dig med år av kärlek och underhållning.

Adblock-test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar