Att ta din katt till veterinären är nödvändig, men det kan också vara kul!

Att ta din katt till veterinären är nödvändig, men det kan också vara kul!

En furry vit katt får en repa under hakan. Att ta en katt till veterinären kan vara ett jobb, så ha så mycket kul som möjligt med det!

Som en praxis med certifierade fruktansvärda proffs sträcker sig Cat Care of Vinings mycket för att säkerställa att våra kattpatienter är bekväma medan de är hos oss. Det är vårt privilegium att ta hand om din katt och vi tar hänsyn till allas emotionella välbefinnande under ditt husdjurs möte. För detta ändamål erbjuder vi en lugnande miljö i hela vårt sjukhus, använder noggranna hanteringstekniker som minimerar stress och ångest och anpassar varje besök efter den enskilda kattens behov.

En stor del av den rädslafria ekvationen är den hemmaberedning som behövs innan du kommer in med din katt. Vi vet att det inte alltid är lätt att få din katt till veterinären, men tillsammans hoppas vi att vi kan ändra vad veterinärupplevelsen betyder för våra kattvänner.

Att ta din katt till veterinären börjar hemma

Många katter får inte den veterinärvård de behöver för att leva långa, hälsosamma liv. Detta kan förklaras till stor del av rädslan och stressen som är förknippad med att föra din katt till veterinären. Eftersom dessa negativa känslor har en övergripande effekt på alla aspekter av välbefinnande är det viktigt att skapa ett stressfritt besök. Lyckligtvis finns det viktiga strategier för att få din katt till veterinären utan incident.

Gör vänner ur fiender

Det bästa stället att börja är att bekanta din katt med sin resekasse. Börja med att lämna lådan öppen och göra den till en attraktiv plats för din kattunge att utforska. Mjuka, mysiga sängkläder, lockande leksaker och deras favorit snacks är alla viktiga. Var noga med att ge uppmuntran och beröm när de går in i transportören och / eller umgås i den.

Ställ lådan på ett ställe som är borta från störande gångtrafik eller buller. Om möjligt kommer en varm, solig plats lätt att dra dem in. Ställ upp den bredvid mat- och vattenskålarna så att de kan börja skapa positiva associationer med bäraren.

När de väl har antagit sin resebärare som en av deras favorit snoozy-platser, börja lägga till på den övre halvan av lådan eller dörren. Dessa förändringar bör aldrig vara plötsliga och alltid vända om din katt börjar undvika transportören.

Denna process kan ta tid. Var tålmodig och håll dig optimistisk att detta viktiga steg kommer att göra hela skillnaden för din kattas livslånga hälsa och välbefinnande.

Gör bilturer roliga!

När din katt accepterar sin transportör kan du börja ge dem möjlighet att njuta av att resa inom den. Ta dem in i bilen en kort stund. Du behöver inte ens gå någonstans först. Ge dem bara massor av försäkringar och en godbit eller två skadar inte heller!

Bygg långsamt upp hur länge du hänger tillsammans i bilen. Ta dem sedan för korta enheter runt kvarteret. Gör det roligt. Förhoppningsvis kan du enkelt ta din katt till veterinären efter träning då.

Vi rekommenderar att vi bara bekantar oss första gången du tar in din katt för att träffa oss. Ett hälsobesök utan vaccinationer eller till och med en fysisk undersökning kan sätta tonen för avslappnade, glada besök på vägen.

Andra tips

Beroende på behov kan du inte alltid välja när du ska transportera din katt till veterinären. Annars är det oftast bäst att resa mellan måltiderna. Rörelsjuka kan störa en katt med full mage, och resultatet kan vara bestående.

Ta med din katt till veterinären

Vi älskar när du tar med din katt till veterinären och är här för att lindra stress eller rädsla. Om du har ytterligare frågor om hur din katt kan njuta av sina regelbundna besök, vänligen meddela oss.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar