Bästa begränsade ingrediensen för kattmat

Bästa begränsade ingrediensen för kattmat

Torr, flagnande hud, klåda eller utslag kan indikera en matallergi för din favoritkatt. Kattfoder med begränsad ingrediens används för att diagnostisera och eliminera vanliga foderallergener från din katt. Proteiner som mjölk, kyckling, fisk eller nötkött är skyldiga och kattmat med begränsad ingrediens begränsar möjligheterna, så att du kan hitta vad som irriterar din katt.

Vi granskade dussintals kattmat med begränsad ingrediens för att hitta det bästa av de bästa recepten. Vi tittade på både våt- och torrfoder, liksom de som är avsedda för kattungar och katter i alla åldrar. Vi övervägde också smakalternativ, pris och konsistens. Genom allt detta hittade vi fem av de bästa kattfoder med begränsad ingrediens på marknaden.

Natural Balance LID Limited Ingredient Diet Grain-Free recept finns i fyra smaker, vilket ger dig några alternativ när du begränsar orsakerna till din kats allergiproblem. Varje smak har en enda proteinkälla, och några av dessa källor ligger utanför normen som anka, lax och vilt. De är alla blandade med gröna ärtor för en naturlig fiberkälla.

I den här artikeln

De 5 högst rankade begränsade ingredienserna för kattmat

*Betyg är aktuella vid publiceringstillfället och kan ändras

Bästa begränsade ingrediensen Kattmat Övergripande: Natural Balance LID Limited Ingredient Diet Grain-Free

Poängen med en begränsad ingrediens kattmat är att eliminera mat som orsakar din katt matsmältningsproblem eller utlöser allergier. Natural Balance LID Limited Ingredient Diet Grain-Free finns i fyra olika smaker, var och en med en enda proteinkälla. Kattallergier kommer vanligtvis från en proteinkälla, så att begränsa antalet källor ökar dina chanser att eliminera orsaken till din kattproblem.

Med detta märke kan du välja mellan grön ärta och kyckling, grön ärta och anka, grön ärta och lax eller grön ärt och vilt. Om en inte fungerar har du tre andra alternativ att prova. Men oavsett receptet lämnar Natural Balance ut fyllmedel, potatis, majs, vete och soja. Medan korn kan vara en hälsosam proteinkälla för en katt, är glutenallergi också alltid en möjlighet. Av den anledningen är varje Natural Balance-recept glutenfritt.

Natural Balance LID Limited Ingredient Diet Grain-Free Viktiga funktioner:

 • Fyra (4) smakalternativ, var och en med en annan men enda proteinkälla
 • Fri från majs, vete och soja
 • Naturfiber

Bästa våtbegränsade ingredienser för kattmat: avslöja begränsad ingrediens för våtburkad kattmat

Reveal Limited Ingredient Wet Canned Cat Food håller ingredienslistan kort och fri från tillbehör som artificiella smaker, färgämnen och konserveringsmedel. Du kan köpa ett som är ett enda protein i buljong eller en blandning av upp till två proteiner för att ge din katt variation. Trots dessa olika proteinkällor innehåller ingen av smakerna spannmål, så du behöver inte oroa dig för gluten- eller veteallergi. Varje recept består av naturliga ingredienser.

Slutligen använder tillverkaren etiska och hållbara proteinkällor. Från skörd av köttet till förpackning och frakt tas hänsyn till miljömässig och social påverkan.

Avslöja begränsad ingrediens Våtkonserverad kattmat Viktiga funktioner:

 • Inga konstgjorda smaker, färgämnen eller konserveringsmedel
 • Miljömässigt och socialt säkra proteinkällor
 • Åtta (8) smaker

Bästa budgetbegränsade kattmat: Purina bortom helt enkelt naturligt enkelt ingrediensrecept

Purina Beyond Simply Natural Simple Ingredient Recept har allt som Purina är känt för, näringsrikt husdjursfoder till ett överkomligt pris, och sätter det i ett begränsat ingrediensrecept. Du har två alternativ, antingen kyckling och hel havregryn eller lax och helbrunt ris. Båda har en enda proteinkälla plus lite fiber för kattens matsmältningshälsa.

Purinas recept innehåller också probiotika för att uppmuntra en hälsosam tarmbakteriebalans. Med detta sagt hoppar det över majsprodukter, vete, soja och köttbiprodukter, som alla kan vara potentiella källor till irritation. Slutligen utelämnas andra syntetiska ingredienser som färgämnen och konserveringsmedel.

Purina bortom helt enkelt naturligt enkelt ingrediensrecept Viktiga funktioner:

 • Probiotika för tarmhälsa
 • Inga biprodukter från majs, vete, soja eller kött
 • Innehåller en enda proteinkälla tillsammans med en naturlig fiberkälla

Bästa kattfoder med begränsad ingrediens: Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet Kornfritt kattfoder

Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet Grain-Free Cat Food har några speciella ingredienser som ger katter en näringsrik boost. Det börjar med LifeSource Bits, Blue Bonnets egenutvecklade blandning av mineraler, vitaminer och antioxidanter. De är inriktade på immunsystemets hälsa och balans i matsmältningsmiljön. Det kombinerat med en enda proteinkälla och ingredienser formulerade för vuxna inomhuskatter. Beroende på receptet kan proteinkällan vara kalkon, lax, anka eller lamm.

Alla ingredienser är naturliga och receptet inkluderar inte biproduktmåltider, majs, vete eller soja. Det är också fritt från syntetiska smaker och konstgjorda konserveringsmedel.

Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet Gran-Free Cat Food Viktiga funktioner:

 • LifeSource Bits för immun- och matsmältningshälsa
 • Mjuka ingredienser som pumpa och ärtor
 • Enkelkällsproteinalternativ inkluderar – lax, anka, kalkon och lamm

Bästa kattmat med begränsad ingrediens för alla åldrar: I and Love and You Nude Super Food

Bästa begränsade ingrediensen för kattmat för alla åldrar

I and Love and You Nude Super Food
I and Love and You Nude Super Food

Inte alla kattmatar fungerar för kattungar eller äldre katter. Ett recept utformat för katthälsa från början till slut ger dig ett alternativ för din katt oavsett hans ålder.

I and Love and You Nude Super Food levereras med näringsrika ingredienser som linfrö, pumpa och kokosolja som ger en näringsrik boost för gamla och unga katter. Detta recept för alla åldrar fungerar bra för hem med flera katter i olika livsfaser. Varje recept har två proteinkällor, så du kan vara försiktig med kattens allergier.

Detta märke innehåller också pre-och probiotika för att balansera tarmbakterier och främja matsmältningshälsa. Slutligen innehåller receptet viktiga fettsyror för att främja hjärnans utveckling hos kattungar och utseendet på din äldre kattens hud och päls.

I and Love and You Nude Super Food Nyckelfunktioner:

 • Två proteinkällor per recept
 • Lämplig för katter i alla stadier, från kattunge till äldre katter
 • Pre- och probiotika för att främja matsmältningshälsan

Vem ska köpa en begränsad ingrediens för kattmat

Kattfoder med begränsad ingrediens föreslås vanligtvis av en veterinär för katter som har matallergi. Till en början kanske du inte vet exakt vilken mat som orsakar allergin, så du kan behöva prova några olika sorter tills du hittar rätt. Dessa typer av kattmat kan också ha mer ovanliga proteinkällor som vildkalkon, vilt eller skaldjur för att komma bort från kycklingen och nötköttet som vanligtvis är relaterade till allergier.

En kattmat med begränsad ingrediens kan också rekommenderas om du har problem med gluten. En glutenallergi är inte vanlig hos kattdjur, men det betyder inte att det inte kan hända. Om du vill vara på den försiktiga sidan kan du leta efter ett begränsat ingrediensrecept som är fritt från spannmål också. Det finns recept specifikt för kattungar, inomhuskatter och vuxna.

Viktiga funktioner att tänka på

En kattmat med begränsad ingrediens bör ha några viktiga funktioner. Här är vad du ska tänka på när du väljer en för din katt:

 • Ingredienser (särskilt proteinkälla). Ingredienserna, särskilt proteinkällan, är den viktigaste faktorn i ditt beslut. Den bästa kattfoder med begränsad ingrediens bör endast ha en proteinkälla. Vissa recept har två, men proteiner är vanliga allergener för katter, och ju färre det finns i kattmat, desto mindre sannolikt är det att din katt reagerar. Du vill också hålla ingredienslistan kort. Många gånger rekommenderar veterinärer en diet med begränsad ingrediens för att identifiera matallergier. Om kattmat har en lång ingredienslista kan det vara svårt att begränsa den sanna källan till din katt problem. Våtfoder för katter har ofta färre ingredienser än torra recept, så de kan vara ett bra ställe att börja.
 • Livsfas. Vissa foder med begränsad ingrediens är speciellt utformade för vissa livsfaser, till exempel kattungar eller vuxna katter. Kattungar behöver DHA och omega -fettsyror för till exempel en hälsosam utveckling av hjärnan. Se till att maten är lämplig för kattens ålder, så att han får de näringsämnen han behöver.
 • Typ av mat. Dina grundläggande kattmatstyper är torra eller våta. Våtfoder med begränsad ingrediens har ofta färre ingredienser, vilket gör dem till ett bra val när du identifierar kattens allergikälla. Torrfoder är dock mycket billigare. På lång sikt måste du förmodligen hitta en torrfoder med begränsad ingrediens. Du kan sedan komplettera den med våt kattmat om du vill. Du kan göra en helt våt kattmat, men det är dyrt, och våta kattmatar förstörs efter 30 till 45 minuter om de inte är i kylen.

Vanliga frågor

Vilka ingredienser bör du undvika i kattmat?

Katter är köttätare, men de vanligaste kattallergenerna tenderar att vara proteinkällor som nötkött eller kyckling. Mindre vanligt är allergier mot majs, vete och soja. Om du är medveten om kvaliteten på ingredienserna du matar din katt, kanske du också vill undvika mat med köttbiprodukter, eftersom de inte är lika högkvalitativa och fungerar som fyllmedel. Liksom människor kan allergier variera från katt till katt, så du kan behöva prova några olika märken tills du hittar ett som fungerar med din kattens kroppskemi.

Vad är det hälsosammaste kattfodret för inomhuskatter?

Inomhuskatter har samma hälsobehov som utekatter. Men eftersom han är inomhus kanske du vill ha kattmat som ägnar särskild uppmärksamhet åt päls och matsmältning. Omega -fettsyror, till exempel, bidrar till en blank päls och frisk hud som flagnar mindre än genomsnittet. Du vill också ha mat som är fiberrik, så kattens matsmältningshälsa håller sig på rätt spår.

Behöver katter våtfoder varje dag?

Katter kan äta våt kattmat varje dag, eller äta en blöt kattmat bara för den delen. Katter behöver dock inte våtfoder varje dag, eftersom torrfoder är lika näringsrikt. De största skillnaderna mellan blöt och torr kattmat är deras pris och kvaliteten på deras ingredienser. Konserver har ingredienser av högre kvalitet, vilket bidrar till deras högre pris. Om du har budgeten, gå vidare och mata din katt våtfoder varje dag. Om inte, lämna det för en behandling. Men kom ihåg att våtmat kan förstöra om det lämnas längre än 30 minuter. Ställ in den i kylen om din katt inte äter allt direkt.

Andra begränsade ingredienser för kattmat vi granskade

Vi tittade på de 20 andra kattfoder med begränsad ingrediens. Dessa recept gjorde inte vår 5 bästa lista över kattmat med begränsad ingrediens, men de är fortfarande några av de mest näringsrika alternativen på marknaden. Deras unika blandning av ingredienser kan vara perfekt för din katt.

Dry Limited Ingredient Cat Foods

Canidae kornfritt rent torrt kattfoder

Canidae kornfritt rent torrt kattfoder

En kort lista med sju ingredienser låter katter äta utan matsmältningsbesvär.

Nyckelfunktioner:

 • Hela livsmedel som hjälper matsmältningen
 • Tillagd probiotika
 • Kort ingredienslista

Kostnad: $ 30

Forza 10 Neutroceutic Dermo Active Feline Formula

Forza 10 Active Dermo Support Diet Torrfoder för katter

När du håller dig till grunderna får du en glad katt. Denna formel lämnar majs, vete och soja efter för ren näring.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från majs, soja och vete
 • Formulerad för att lindra torr, kliande eller irriterad hud
 • Enstaka proteinkälla

Kostnad: $ 13

Instinct Limited Ingredient Diet Kornfritt recept

Instinct Limited Ingredient Diet Kornfritt recept

Ett recept som använder ett protein och ett spannmål skapar ett bra alternativ för katter med matkänslighet.

Nyckelfunktioner:

 • Ett protein och en grönsak per smak
 • Spannmål, majs, vete, mejeri och äggfritt
 • Tillverkad av naturliga råvaror

Kostnad: $ 20

Wet Limited Ingredient Cat Foods

Applaws Kornfri begränsad ingrediens för kattmat

Applaws Kornfri begränsad ingrediens för kattmat

En enkel lista med fem ingredienser ger smidig näring i denna näringsrika mousse.

Nyckelfunktioner:

 • Kornfritt
 • Fem ingrediensrecept
 • Lätt öppen kopp

Kostnad: $ 34

Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet Grain-Free

Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet Grain-Free

Ett enda protein från källor utanför det normala nötköttet och kycklingen ger detta Blue Buffalo -recept chansen att ge näring åt din katt utan att orsaka allergiska reaktioner.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller vete, majs, soja, mejeri eller ägg
 • Varje smak innehåller en proteinkälla
 • Pate-stil

Kostnad: $ 27

Instinct Limited Ingredient Diet Kornfritt recept Våtfoder för katter

Instinct Limited Ingredient Diet Kornfritt recept Våtfoder för katter

Ett animaliskt protein och premiumingredienser samlas för ett utsökt och hälsosamt alternativ för din katt.

Nyckelfunktioner:

 • En proteinkälla
 • Fri från mejeri, ägg, spannmål, potatis, majs, vete och soja
 • Inga konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel

Kostnad: $ 36

Natural Balance LID Limited Ingredient Diets Våtfoder för katter i buljong

Natural Balance L.I.D. Begränsade ingredienser Dieter Våtfoder för katter i buljong

En kopp som är lätt att öppna gör detta recept lätt att komma åt när din katt är redo att äta.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från majs, vete och soja
 • Enstaka proteinkälla
 • Inga konstgjorda smaker eller konserveringsmedel

Kostnad: $ 40

Natural Balance LID Limited Ingredients Inomhusfoder för katter

Natural Balance L.I.D Limited Ingredient Diets Inomhusfoder för katter

Prebiotika lindrar matsmältningsproblem för att hålla skräpkassan städad snabbt och enkelt.

Nyckelfunktioner:

 • Tillagd prebiotika för att underlätta matsmältningen
 • Kornfritt
 • Mager formel

Kostnad: $ 38

Natural Balance LID Limited Ingredients Våtfoder för katter

Natural Balance L.I.D. Begränsad ingrediensdiet Våtfoder för katter

När du lägger en enda proteinkälla med gröna ärtor för fiber får du ett recept katter älskar.

Nyckelfunktioner:

 • Enstaka proteinkälla
 • Gröna ärtor för fiber och kosthälsa
 • Kornfritt

Kostnad: $ 38

Begränsad ingrediens för kattmat för alla åldrar

Adirondack Grain-Free Limited Ingredient Cat Food

Adirondack Limited Ingredient Cat Food

Detta långkokta recept bevarar näringsämnen som matar både kattungar och vuxna katter.

Nyckelfunktioner:

 • Två (2) smakalternativ
 • Kornfritt
 • Omega -fettsyror från kokosolja och linfrön

Kostnad: $ 32

Artemis OSOPURE Våtfoder för katter

Artemis OSOPURE Våtfoder för katter

Beroende på smak använder Artemis antingen enkla eller dubbla proteinkällor i sitt våta kattmat.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från soja, potatis, gluten, vete, soja och majs
 • Inkluderar pumpa för känsliga magar
 • Liten storlek för bättre portionskontroll

Kostnad: $ 30

Dick Van Patten's Natural Balance Limited Ingrediens Våtfoder för katter

Dick Van Pattens Natural Balance Limited Ingredients Våtfoder för katter

Håll det enkelt för katter och kattungar med detta recept med begränsad ingrediens.

Nyckelfunktioner:

 • Kornfritt
 • Designad för att stödja hud- och pälshälsa
 • Hjälper matsmältningshälsan

Kostnad: $ 40

FirstMate Grain-Free Limited Ingredient Torrfoder för katter

FirstMate Grain-Free Limited Ingredient Torrfoder för katter

Katt eller kattunge, det spelar ingen roll. Denna kattmat har näringsämnen för alla åldrar.

Nyckelfunktioner:

 • Kornfritt
 • Högt proteininnehåll
 • Fiber från blåbär

Kostnad: $ 39

I and Love and You Lovingly Simple Dry Cat Food

I and Love and You Lovingly Simple Dry Cat Food

Pre- och probiotika ökar matsmältningen i detta recept. Höga proteiner och omega -fettsyror gör underverk för din kattens allmänna hälsa.

Nyckelfunktioner:

 • Tillagd pre- och probiotika
 • Inga korn
 • Rik på antioxidanter för immunsystemets hälsa

Kostnad: $ 11

Merrick Limited Ingredients Diet Kornfritt torrfoder för katter

Merrick Limited Ingredient Diet Kornfritt torrfoder för katter

Merricks laxrecept fungerar perfekt för katter med fjäderfäallergi. Men du har fortfarande tre andra smakalternativ om lax inte är för din katt.

Nyckelfunktioner:

 • Enstaka proteinkälla
 • Fri från majs, vete, soja, mejeri och ägg
 • Omega -fettsyror för hud- och pälshälsa

Kostnad: $ 37

Merrick Limited Ingredient Diet Våtfoder för katter

Merrick Limited Ingredient Diet Våtfoder för katter

Merrick använder en enda proteinkälla för att minska risken för en allergisk reaktion.

Nyckelfunktioner:

 • Pate-stil
 • Fri från spannmål, majs och gluten
 • Gjord för katter i alla åldrar

Kostnad: $ 43

Natural Balance LID Limited Ingredient Diet High Protein Torr kattmat

Natural Balance L.I.D. Begränsad ingrediens med hög proteinhalt Torr kattmat

En kombination av högprotein och en bra dos naturfiber gör detta till ett utmärkt alternativ för katter med ett känsligt system.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från spannmål eller potatis
 • Enstaka proteinkälla
 • Inga konstgjorda fyllmedel eller konserveringsmedel

Kostnad: $ 21

Taste of the Wild PREY Turkey Formula for Cats

Taste of the Wild PREY Turkey Formula for Cats

Omega -fettsyror och DHA gör denna blandning till ett utmärkt alternativ för den växande kattungen och den erfarna vuxna katten.

Nyckelfunktioner:

 • Linser som en enda kolhydratkälla
 • Probiotika för tarmhälsa
 • Ingen majs, vete, gluten, spannmål eller soja

Kostnad: $ 20

Vital Essentials Vita Cat Frystorkade Mini Nibs

Vital Essentials Vital Cat Frystorkade Mini Nibs

Frystorkade ingredienser håller fast i deras näringsämnen för en utsökt, vitaminrik måltid.

Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad av råvaror
 • Gluten- och spannmålsfritt
 • Alpha bytesmodell utan grönsaker eller frukt

Kostnad: $ 29

WholeHearted Grain-Free Limited Ingredient Duck Recept

WholeHearted Grain-Free Limited Ingredient Duck Recept

När du blandar i probiotika får din katt matsmältningshälsa en nödvändig ökning.

Nyckelfunktioner:

 • Ingen potatis eller soja
 • Begränsad till en proteinkälla
 • Tillagd probiotika

Kostnad: $ 26

Produkter du kan vara intresserad av:

Adblock-test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar