Bästa kattesele för din katt: Topp 5 köpguide

Bästa kattesele för din katt
Bästa kattesele för din katt

Bästa kattesele för din katt: Topp 5 köpguide

Bästa kattesele – Här är ett intressant faktum: överlämnad till sina egna enheter kommer din hankatt att vandra 1500 meter hemifrån. Det är fyra fotbollsplaner i alla riktningar. Hans territorium – enligt honom – är 150+ tunnland.

Det visar sig att våra kvinnliga katter är lite mindre intresserade av omvärlden – de täcker hälften av det området.

Du kanske inte har 150 tunnland där dina lurviga vänner kan spela säkert. Jag gör inte. Min lägenhet erbjuder bäst 0,02 tunnland. Så för min feisty furballs att träna och se världen, jag behöver två saker: ett bra kattträd, och det bästa kattnätet som mina pengar kan köpa.

För att hitta det bästa katteselen tog jag till internet med en enorm checklista med namnet Stuff a kattesele Should Have. Senare i den här artikeln har jag förvandlat det till något lite mer förfinat och mycket mer detaljerat för att hjälpa dig hitta det bästa katteselen för dig.

Men innan vi kommer till det – har jag använt min forskning för att hitta dig de 5 toppkatter som våra interwebs har att erbjuda. Vi ska titta på materialkvalitet, design, hur säkra de är, hur prisvärda de är, hur bekväma de verkar och – för fåfänga – hur söt din katt kommer att se ut i dem.

Vi tittade på dussintals kattensele i alla olika storlekar och former och mönster och minskade den till topp 5 bästa kattesele. Läs vidare för att se det bästa av det bästa.

1. Bästa kattesele: Vetoo justerbar kattesele Escape Proof

bästa kattesele

Låt oss prata säkerhet en minut. Det bästa kattelementet måste vara hållbart, tätt och säkert, så att din gosiga följeslagare inte kan trassla in sig eller glida ut ur den under din morgonpromenad. Ärligt talat, detta är den största stickpunkten för alla kattägare. En tuff, säker passform är allt.

Det är vad som landar Vetoo justerbar Escape Proof kattesele högst upp på vår lista. Den har en hård väststil som sitter bra på större – eller feistier – katter. Det täcker ett större kattområde för att hålla dem in och fördelar tryckbelastningen över ett större område om de kämpar.

Vetoos erbjudande är tillverkad av ett andningsbart nätduk, känns bekvämt på insidan – den del som rör din kattpäls – och känns hållbar på utsidan. Det är också 100% maskin tvättbart och finns i olika storlekar.

Selen har en D-ring så att du kan fästa en koppel direkt på den. Som en sele för alla ändamål är Kitty Holster kattesele perfekt för allt från resor till veterinären till långa promenader utomhus.

Bäst för …

Escape artister, första gången sele bärare och stora katter.

Vad vi älskar

Jag tror att jag redan har nämnt det mesta av det jag älskar med Vetoo Escape Proof kattesele, men det finns mer.

Den använder D-ringar för att fästa ledningen, vilket innebär mindre chans att gå i styck eller riva. Detta ger dig mer sinnesfrid under din promenad. Det erbjuder breda, justerbara remmar och förstärkande kardborrband. Den har en 3M reflekterande remsa för utövare natt och tidigt på morgonen. Den finns också i fem storlekar.

Vad vi inte älskar

Det är lite tyngre än några av de andra alternativen på denna lista. Du kanske tycker att denna kattesele inte är ett bra val för att gå din katt i dagens hetta – men det är inte något vi skulle rekommendera, ändå.

The Wrap Up

Detta är den mest prisvärda katteselen för att göra listan över topp 5 av kattesele, och den har en solid 4,5-stjärnklassificering. Det kanske bara finns i två färger, men för alla funktioner som det erbjuder är det något som fansen gärna förbiser.

2. Kitty Holster kattesele

bästa kattesele

Kitty Holster kattesele är vårt andra västsele för att skapa listan. Den här är tillverkad av andningsbar bomull och har en outfärgad innerfoder. Den inre fodret är lättare på din katt päls och känslig hud och känns bekväm vid beröringen. Om du får rätt passform – vilket vi gjorde – sitter selen tätt och säkert runt hans bröst och rygg. Den säkra D-ringen är en fantastisk säkerhetsfunktion för att fästa en ledare.

Flera av våra kattföräldrar gillade om hållbarheten och komforten med Kitty Holster kattesele. Vi älskade den funktionella designen och hur lätt det var att ta av och på med minimal krångel – och ingen krånglig yowling från vår testkatt!

Bäst för …

Katter i alla åldrar och storlekar – se till att mäta diagrammet.

Vad vi älskar

Vi älskade materialens känsla och kvalitet – särskilt de som satt närmast vår katthud. Att använda odödad foder är ett stort samtal från Kitty Holster för att minska risken för irriterande känslig katthud, och är det främsta skälet till att denna kattesele landade så nära toppen av vår lista. Vi älskade också att den här är tvättbar i maskinen och lämpar sig för de flesta väderförhållanden.

Vad vi inte älskar

Det finns inte mycket du kan göra för att justera Kitty Holster kattesele. Om du har en extra lång eller extra rund katt kan du tycka att du borde ha gått upp eller ner en storlek. Se till att kontrollera mätdiagrammet när du beställer, så att du får den bästa passformen för ditt husdjur.

The Wrap Up

Kitty Holster’s kattesele är det dyraste erbjudandet för att göra snittet, men med ett övertygande 4,2-stjärnigt betyg och mer än 1 600 recensioner har det visat sig vara värt moolah. Den säkra passformen ger oss kattföräldrar ro i sinnet, och med nio olika färgvägar kan du låta din fashionabla katt glänsa.

3. Voyager Step-In Air Hundsele

bästa kattesele

Så fullständigt utlåtande uttalande: detta är en hund sele. Jag vet, jag vet, men bära med mig! Detta husdjursele i väst-stil är katteselen # 2 på Amazon och har tusentals fantastiska recensioner från kattföräldrar. Den har också reflekterande band för hög sikt på natten, ett andningsbart nätduk, stark, hållbar konstruktion och en tung krok-och-slinga fästen i toppen. Om du har en stor katt, säger jag dig – Voyager Step-In Air Hundsele är värt en närmare titt.

Bäst för …

Endast stora katter.

Vad vi älskar

Har du lagt märke till att vi älskar en västsele? Tja, utöver den förbättrade säkerheten och bärbarheten i en västseln har Voyager gått ett steg längre. Det här inbyggnadssele är så enkelt att ta på sig, och eftersom det fästs högst upp på din kattkropp är det omöjligt för dem att slippa av misstag. Den finns i fem storlekar – vi rekommenderar XS för en stor katt – och har ett superstarkt, hållbart tyg.

En av mina favoritdelar i Voyagers design var att den inte gnuggade på min stora kattens nacke och bröst, och han kände sig inte svettig eller matt efter vår promenad. Eftersom de säkra fästena finns på ryggen och inte på magen, känner jag mig mer bekväm att jag inte av misstag har fångat upp hans päls (plus jag oroar mig inte för att det gradvis lossnar under honom).

Vad vi inte älskar

Eftersom det tekniskt är ett hundesele har vi inte flexibiliteten att köpa detta för en kattunge eller mindre katt. Allvarligt – om Best Pet Supplies någonsin skapar ett storleksintervall för katter, kommer jag att ta dem upp.

The Wrap Up

6 000 Amazon-recensioner och ett enormt 4,5-stjärnigt betyg kan inte vara fel. Inte heller en Amazon’s Choice-utmärkelsen. Mer än så har du 16 olika färgalternativ och en robust design av hög kvalitet. Trots hur kraftfull Voyager ser ut såg det också ut som den mest behagliga för vår testkatt i varmt väder.

4. PUPTECK Justerbar bästa kattesele Nylonbandskrage med koppel

bästa kattesele

PupTeck justerbar kattesele är den första H-stil sele som gör vår topp 5-lista, och den har mycket att erbjuda i rätt situationer. Sele i H-stil är en ganska grundläggande serie justerbara remmar. PupTecks version är slitstark och enkel att justera och verkligen lätt att ta på och ta av din lurviga vän.

Eftersom det är så lätt är det ett bra val för varmt väder eller om du bara hoppar ut till din innergård för att ge din katt en pottig paus. Snäpplåsspännena är säkra, och ryggen är dubbelbunden. En ryggrem med god kvalitet innebär att trycket fördelas jämnare längs din pälsbarns rygg – alltid ett plus!

Om du letar efter en  kattkrage  och sele för inomhusbruk – jag visar dig några exempel på en minut – det här är ett utmärkt val.

Bäst för …

Katter som är erfarna och lugna i en sele och inomhusbruk.

Vad vi älskar

Hållbar nylon av god kvalitet gör detta till ett slitstarkt alternativ och designen i H-stil är lätt på din katt. Den bakre remmen har en D-ring för att fästa koppeln (som ingår) och den finns i minst 12 färger som vi hittills har sett.

Om du försöker träna din katt inomhus eller flytta runt på veterinärens kontor är detta ett perfekt lätta val. Katter som har erfarenhet av en sele eller inte bryr sig om det på ett eller annat sätt kommer också att vara ganska bekväma att flytta med dig i din trädgård.

Vad vi inte älskar

Detta är ett utmärkt sele för vad det är, och det bör inte användas utomhus eller i allmänna utrymmen. Det är så viktigt att kattföräldrar har en mer robust sele för dina dagliga promenader.

The Wrap Up

Detta är ett populärt kattesele, med en kvalitetsdesign och ett superlågt pris. Vi märkte att människor klagade på att deras katter flyr från sele, men om du begränsar användningen till den typ av situationer som vi har föreslagit är jag säker på att du kommer att vara nöjd med ditt val.

5. PetSafe Come with Me kattesele och Bungee Leash

bästa kattesele

Ytterligare en H-stil kattesele, men den här har en massa tankeväckande funktioner. PetSafe Harness; Bungee Leash marknadsförs för användning utomhus och är utformad för att tillämpa tryck genom axlarna snarare än genom din pälsbarns nacke och hals. En annan cool funktion? Bungee bly har lite ge i det. Om din katt plötsligt lungar framåt, förhindrar givningen i ledningen ett skarpt stopp för hennes rörelseområde.

Bäst för….

Katter som är erfarna och lugna i en sele, inomhusbruk och användning i slutna utomhusområden – som din trädgård.

Vad vi älskar

PetSafe H-stil sele finns i 3 storlekar och har två justeringspunkter för en anpassad passform. För en så enkel sele är allt om dess design väl genomtänkt och funktionellt. Selen är lätt att ta av och på, och remmarna är en tjock nylonkonstruktion av hög kvalitet.

Vi älskar också livstidsgarantin, för ibland behöver du bara den extra tryggheten. Det absolut bästa med PetSafe-katteselen är bungeledningen – jag kommer aldrig att vara utan någon av dessa.

Vad vi inte gör

Vi älskar alla funktioner och funktioner i detta sele.

Efter att ha tittat på en del recensioner online, såg jag mycket feedback som – så orättvist som det låter – är mer användarfel än produktfel. Snälla kollegaföräldrar: kolla de justerbara remmarna varje gång du hoppar på din katt. Om vi ​​kommer in i vanan att kontrollera selen är tätt kan vi minska risken för att våra fuzzy kompisar kommer att bli en överraskning fly.

The Wrap Up

En enkel design av hög kvalitet som levererar allt den säger att den kommer att göra. Det är inte konstigt att PetSafe Come With Me Kitty Harness och Bungee Lead är en 4-stjärnig Amazon-bästsäljare – du kommer inte bli besviken på den här.

Nu när vi har avrundat de fem bästa kattnätarna för olika situationer, hoppas jag att du har hittat en som kan fungera bra för dina allra mest familjemedlemmar. Om du gjorde det, vänligen lämna en kommentar nedan och låt mig veta dina tankar om det val du valde!

Men kanske letar du efter något lite mer specifikt. Om så är fallet, har vi samlat den ultimata listan över funktioner som du bör tänka på när du väljer det bästa kattelementet för dina kosliga kamrater.

Så låt oss komma igång.

Att köpa det bästa kattelementet: Den enda guide du någonsin behöver

Vilken stil av sele passar dina behov?

Sele i H-stil ser i princip ut som en H om du tittar på det från en sidovinkel. Du har en slinga som går över bröstet på din katt, en slinga som sitter bakom hennes axlar, och de förenas av en ryggrem. En sele av hög kvalitet i H-stil ska vara tillverkad av slitstark nylon och helst ha två D-ringar på ryggen för att jämnt fördela trycket över din katts ryggrad.

En H-stil sele är ett bra lätta alternativ om din katt är van vid en sele redan, om du rör dig inomhus (som hos veterinären eller en djuraffär) eller bara dyker ut i trädgården.

Bästa sele i H-stil: PetSafe Come With Me Kitty Harness; Bungee Lead

Selen i väststil ser ut som en liten livväst som fästs runt din katt. De är tyngre än en H-stil sele och erbjuder mycket mer säkerhet. Om du fäster och justerar den rätt, är det troligt att din katt inte kommer undan denna sak. De är det mest bekväma, säkra alternativet för att gå din katt runt kvarteret eller koppla ut för en kopp kaffe.

En sele av god kvalitet i väst bör ha D-ringar på mitten av ryggen för att fästas vid din katt. Leta efter en som använder andningsbara tyger – som bomull eller nät – och starka fästen. Våra favoritfästen är en kardborreband + krok och ögonkombo.

Bästa sele i Vest-stil: det är slips!

Vetoo justerbar kattesele Escape Proof och  Voyager Step-In Air Dog sele .

Hur tungt ska det vara?

Din katt kommer inte att njuta av hennes promenad om hon humper runt ett sele som inte passar hennes storlek. Leta efter en lätt västsele som inte är uppblåst med extra fyllningar, och som är lätt för henne att röra sig i medan du dunker vandringsleden tillsammans. Flera av våra val för topp 5-listan över bästa kattbågar är lämpliga för väderbruk utan att tynga din katt.

Om du är inomhus eller vandrar runt din egen egendom är alla H-stil sele lätt och luftig.

Lättaste sele i väst: Kitty Holster kattesele

Vilka material behöver jag?

Välj tunga material om du vill ha en H-stil sele – de flesta är tillverkade av nylon, vilket är hållbart och tufft. Var noga med att kontrollera nylonet regelbundet om det går i stycken eller separerar vid sömmarna.

En sele av veterinärstil kommer att ge dig mycket mer att tänka på … nät eller bomull; läderbindning eller nylon; färgat eller avfärgat. Vad ska man göra med alla dessa val?

Mesh och bomull är båda solida alternativ för andningsbarhet.

Läder är robust, men det kan vara för mycket för sommaren eller varmt väder, och är ganska oflexibelt.

Nylon är också robust och mycket lättare på din plånbok.

Färgämnen passar bra till ytterskiktet på en kattsele i väst-stil, men om du kan hitta en väst med ett otäckt foder som sitter nära din kattas hud – är det definitivt värt en närmare titt. Detta kommer att vara särskilt viktigt om du har en hårlös katt eller en katt med känslig hud.

Bäst för material: Kitty Holster kattesele

Är det lätt att rengöra?

Om din katt tillbringar tid utomhus med dig, kommer detta definitivt att spela. En sele i väststil samlar päls, smuts, dander, lera, löv och buggar. De flesta yttre material bör kunna torkas rena, men nyckeln är att hitta ett som är 100% tvättbart i maskinen. Låt oss inse: om du måste slösa bort dyrbar tid på att rengöra kattens sele, är det mindre troligt att du vill använda det varje dag.

Bäst för rengöring: Alla våra topp 5 är tvättbara i maskin!

Är det hållbart?

Allt beror på var du och din katt kommer att flamma dina spår. Om du planerar att vara ute i skogen någonstans, är det troligt att en mesh-yttre tränger in. Om du är ute i solen, välj inte något som är kraftigt fodrat. Det här är allt sunt förnuft som du redan känner, så låt oss gå vidare till nästa punkt. Det är en stor!

Bäst för hållbarhet: Vetoo-justerbar katthälsningssäkring

Är det justerbart?

Att ha en sele som kan växa när din katt växer (oavsett om det är uppåt eller um … utåt) är nyckeln till att bli bäst. Om du har en kattunge kommer det att bli mycket svårare att göra detta, så du kan behöva köpa ett specifikt kattungesele och sedan investera i ett nytt när de växer upp. Om så är fallet, kom ihåg att din kattunge kanske inte behöver (eller kunna) gå utanför när de är väldigt unga. Plus flyktade kattungar är mycket enklare att fånga in.

Leta efter en sele med flera kvalitetsband som du kan dra åt eller lossa, stark kardborrband eller krok- och ögonmekanismer.

Bäst för justerbarhet: Vetoo- justerbar kattharmsläppsbevis

Vilka typer av fästelement har den?

Det finns så många olika fästelement där ute. H-stil kattensele använder vanligtvis någon typ av snäpplåsmekanism. Sele i väststil kan ha en kombination av spännen, krok- och ögonstängningar, knappar, kardborrband eller dragkedja.

Vi föreslår att du undviker knappar. De är svåra att manipulera om de lossnar i kylan eller fuktigt och inte sliter bra. Blixtlås kommer troligen att beslagta eller fånga.

Spännen är väldigt säkra, men kan vara svåra om din katt inte är så angelägen om att få sitt sele på.

För att underlätta användningen är en kombination av krok- och ögonstängningar och kardborrband enkla och säkra. Om det finns ett spännfäste för förstärkning är det väl en extra bonus.

Bäst för fästelement: Vetoo-justerbar katthälsningsfusk

Fästs det säkert på en ledning?

Den här bör inte vara förhandlingsbar för alla kattföräldrar. Du vill absolut ha en sele med en eller två D-ringar, så att du säkert kan fästa ledningen du väljer. Av våra fem bästa val för bästa kattesele kom bara en med ledningen. PetSafe Come With Me Kitty Harness med Bungee Lead var den bästa kattledningen jag har sett på länge, och jag fäster den lätt till vilken kattesele jag använder.

Bäst för att fästas på en ledare: Alla våra topp 5 plockar fästs med en D-ring.

Hur lätt är det att ta på min katt?

Enkel åtkomst kommer att bli viktigare för vissa kattföräldrar än för andra. Jag tillbringar cirka fem minuter kardborrband, koppling och knäppning av båda mina stora katter i kattensele varje morgon för att besöka omvärlden. Min mormor såg mig göra det en gång och hon hade det inte. Hon använder en enkel kardborrsele, som tar två sekunder att stänga av och stänga varje dag.

Hur mycket tid du vill spendera, hur erfaren din katt befinner sig i en sele, hur troligt att de kommer att sköta sig i det vilda blået efter en fågel – alla dessa saker kommer att diktera om din katt behöver ett västfängelse eller en skonsam.

Lättast att sätta på: Kitty Holster kattesele

Där har du det – alla råd du behöver för att välja den perfekta katteselen för din kattfamilj.

När vi skrev The Only Guide You Ever Ever, kom jag över en hel del frågor online. Dessa passade verkligen inte någon annanstans, men jag tror att de verkligen kan hjälpa kattföräldrar att omfamna kattens livslängd. Om du har fler frågor än jag har svarat hittills – förhoppningsvis ger det här nästa avsnitt dig det du behöver.

Att köpa det bästa kattelementet: Vanliga frågor

Hur vet jag om min katt kommer att gilla en sele?

Det korta svaret är: du kommer inte förrän du försöker.

Det tar mycket tålamod och tid att få din katt att vänja sig till sitt första sele. Börja med att lägga den på henne längre och längre: 5 minuter, 15 minuter osv. Så att hon gradvis anpassar sig. Lämna henne inte ensam i hennes sele – någonsin – och använd belöningarna som hon gillar för att försäkra henne om att en sele inte är en straff. När hon blir van vid det kan du börja ta utresor utanför. Återigen, öka gradvis längden på varje utomhusäventyr.

Hur ska jag gå min katt i hennes sele?

Vi har några allmänna råd som kan hjälpa dig:

  1. Se till att ta med dig en mjuk filt eller handduk när du går din katt. Om hon börjar få panik eller verkar rädd kan du plocka upp henne och täcka huvudet med filten för att minska stimuleringen. Var alltid redo att ta din katt direkt hem om detta händer.
  2. Katter går inte som hundar. Om att gå en hund är en rak linje från A till B, med ett par gropstoppar, är att gå en katt en massa klotter som går från W till T till F. Var tålmodig, njut av dig och var stolt över att du har gett din katt ett stort äventyr.
  3. Undvik upptagen vägar eller platser där det finns mycket aktivitet. Tyst gator och parker är ett riktigt trevligt sätt för din katt att utforska.

Hur vet jag om min kattesele passar rätt?

En bra åtgärd är att glida fingret mellan selen och din katt. Var uppmärksam på hennes hals, axlar, bröst och mage. Om du kan passa ett finger är det bra passform. Att kunna passa mer än ett finger i sidled innebär att din sele är för lös. Om du måste vrida fingret under selen och det är obekvämt för dig, är det för hårt.

Kan jag bara gå min katt i ledning?

Kattexperter rekommenderar att du inte går din katt i koppel. Chansen för att din lurviga vän blir skrämd under en promenad är alltid stor, och hennes första instinkt är att fly. Om du har ett bly som är lindat runt hennes nacke, istället för ett korrekt kattesele som stöder kroppen, riskerar du att kväva din lilla följeslagare. Eftersom kattensele är så fantastiskt prisvärda, är det meningslöst att välja ett bly-alternativ.

Hur tvättar jag kattens sele?

Alla kattensele som vi granskade skickades med tvättinstruktioner så vi rekommenderar att du följer tillverkarens råd.

Om det har kardborrband, stäng kardborrebanden i allmänhet. Fäst dem om den har metalldelar, som spännen. Borsta eller torka av stora bitar med smuts eller skräp och ta bort så mycket kattpäls som du kan. Det senare är bara bättre för din tvättmaskin, och för den som sätter in tvätten efter att du har använt maskinen. Tvätta sedan på en sval cykel med ett milt, naturligt tvättmedel.

Slutsats: Att välja det bästa kattelementet

Vi har täckt mycket mark här, och jag hoppas nu att du känner dig redo att få din lurviga vän till en stor sele och täcka lite mark tillsammans.

Om du hittade ett värde i våra fem bästa val av kattesele är det fantastiskt! Var och en av dem är av utmärkt kvalitet och levererar allt vi förväntar oss av den specifika selstilen. Dessutom är 4 av dem under $ 15!

Oavsett om du håller din katt inomhus eftersom du är en lägenhetsboende eller för att skydda dem mot rovdjur och trafik, är en kattesele ett utmärkt sätt att ge dem lite mental stimulans och äventyr – säkert.

Det är också ett bra sätt att få frisk luft och binda med din katt över något nytt. När du tittar på din favorit kattstjälk som faller löv för första gången kommer du att uppskatta fördelarna med en kattesele av hög kvalitet.

Jag tror inte att jag överdriven när jag säger att det bästa katteselen kan berika en kattas liv. Att utforska sin värld på ett säkert sätt med sin favoritmänskliga – vad kan vara bättre? (Bortsett från kattfiskar.)

Har du provat någon av de sele som vi granskat idag? Kommentera nedan och låt mig veta vad du trodde!

Bästa kattkrage för dina katter

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar