Cracking the Code: Enkla tips för att förbättra katt mental hälsa

Cracking the Code: Enkla tips för att förbättra katt mental hälsa

Det har bevisats att katter förbättrar kvaliteten i deras ägares liv. Bara att vara nära dem sänker blodtrycket och att klappa eller snuggla med dem släpper "kärlekshormonet", oxytocin, känt för att stärka känslomässigt välbefinnande.

Eftersom katter gynnar oss så mycket genom att helt enkelt vara det , är det vettigt att återbetala förmånen. Att förstå och värdera vikten av katt mental hälsa är en inre del av en kärleksfull, medkännande, ömsesidigt gynnsam relation mellan människor och katter.

Kärlek fungerar båda sätten

Kattälskare känner mycket väl de helande krafterna för kattägande. Mycket har sagts om de många sätten de gynnar människors hälsa, och det är kanske inte förvånande att mänsklig interaktion ökar deras humör på liknande sätt.

Mänsklig stress sjunker när vi kela med katter, och det händer också med katter! Studier visar dramatiska ökningar av oxytocin efter nära tid med de personer som de är bundna till. Det är inte förvånande att den starkaste grunden för katt mental hälsa kan bygga på dessa känslor av närhet och säkerhet.

Med andra ord är det verkligen en tvåvägsgata när det gäller kattkamratskap. Till skillnad från något tveksamt kattkroppsspråk är båda parter lika lyckliga att vara i närvaro av den andra.

Se bra ut, må bra

En annan aspekt av katt mental hälsa börjar faktiskt med deras fysiska tillstånd.

Liksom oss mår katter bra när de ser bra ut. Och hur ser de bra ut? Genom att träna, naturligtvis! Att träna din katt minst 30 minuter varje dag är avgörande för ett hälsosamt sinne och kropp.

Arvade färdigheter

På liknande sätt kan installationen av ett kattträd, katio, fönsterpinne eller annan vertikal utsiktspunkt hjälpa kattens mentala hälsa enormt. De gillar att använda sina rovdjursförmågor, så försök att hitta spel att spela som uppmuntrar stjälp, stöt eller bakhåll.

Är skrapa bra?

Medan skrapning av möbler eller gardiner inte är bra, är det ett tecken på att katter behöver ett ordentligt utlopp för repor. Åtgärden ger dem en stor stretch, lindrar stress och hjälper till att tappa döda klor.

Vad de äter

På samma not är det viktigt att se vad din katt äter. En balanserad och komplett diet som är rik på mineraler och antioxidanter är avgörande för optimal kognitiv funktion.

Vi är glada att diskutera om din katt skulle dra nytta av omega-3-fettsyror eller kosttillskott för att upprätthålla katt mental hälsa, särskilt när de åldras.

Det smarta testet

Pusselbollar eller mat labyrinter integrerar din katt kärlek till mat med sin förmåga att lösa problem. På samma sätt är träning av din katt oerhört viktig för kattens mentala hälsa – kassträning, snörträning och agilityträning ger ett betydande värde i din kattas liv. Dessutom kan du lära dem kommandon, hur man utför vissa trick eller till och med att använda toaletten!

Feline Mental Health

Sammanfattningen är att när din katt mår bra, upplever de troligen optimal hälsa. Eftersom vi vet att katter döljer tecken på sjukdom eller skada är det alltid en bra idé att hålla sina rutinmässiga välbefinnande.

Om du har ytterligare frågor om hur du kan hjälpa din katt att se ut och känna sitt absolut bästa, är vår personal alltid här för dig på Cat Care of Vinings.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar