De bästa äldre hundfoderna

De bästa äldre hundfoderna

Hundar åldras precis som människor gör, om än mycket snabbare. Om du har en liten hund som är 11 år eller en stor hund som är 8 år betraktas han som senior. Vissa äldre hundar klarar sig helt fint vid sin vanliga diet för vuxna, men andra klarar sig bättre om de har mat som är gjord speciellt för dem. Vissa äldre hundar tenderar att bli mer picky och gå ner i vikt, medan andra, eftersom de inte rör sig så mycket, tenderar att gå upp i vikt och behöver mer fiber och mindre fett.

Vi tittade på dussintals hundmat som var avsedda för äldre hundar, liksom vissa fetthaltiga livsmedel som vissa äldre hundar behöver, sedan rankade vi dem så att du kan bestämma vilken typ som är bäst för din åldrande vän. Vi övervägde näring, vilka ingredienser de är gjorda av och hur bra Amazon-kundens hundar tycktes gilla dem.

Den bästa äldre hundmaten totalt sett är Blue Buffalo Life Protection Formula. Förutom högkvalitativt köttprotein innehåller detta livsmedel antioxidanter samt glukosamin och kondroitin, som stöder gemensam hälsa. Denna mat innehåller endast naturliga ingredienser för att stödja din åldrande hundens näringsbehov.

I den här artikeln

De 5 högst rankade äldre hundmaten

* Betyg från Amazon och kan förändras över tid.

Bästa Senior Dog Food Overall: Blue Buffalo Life Protection Formula

Blue Buffalo Life Protection Formula blev toppen av vår lista över de bästa livsmedlen för äldre hundar. Proteinkällan är riktig kyckling, och den innehåller inga kycklingbiprodukter. Den är också fylld med antioxidanter, vitaminer och mineraler som är viktiga för att stödja din äldre hunds immunsystem. Glukosamin och kondroitin tillsätts också. Dessa hjälper till att säkerställa god ledhälsa, vilket är särskilt viktigt för åldrande hundar, som ofta upplever ledvärk, artrit, förvärrad höftdysplasi och andra ledrelaterade sjukdomar.

Detta är en 30-kilos påse med receptet för kyckling och brunt ris. Du kan också köpa en 15-pund eller 6-pund väska. Blue Buffalo är ett amerikanskt företag och tillverkar mat med riktigt kött, frukt och grönsaker, så att du kan känna dig trygg i kunskapen om att ingredienserna är både säkra och näringsrika.

Blue Buffalo Life Protection Formula Nyckelfunktioner:

 • 30 kg
 • Kyckling och brunt ris recept
 • Tillverkad med riktig kyckling
 • Inga biprodukter från kyckling
 • Inkluderar antioxidanter, vitaminer och mineraler
 • Glukosamin och kondroitin tillsattes

Redaktörens val: Wag Dry Dog Food

Vår redaktörs val för bästa hundmat är Wag Dry Dog Food. Även om denna mat inte uttryckligen är gjord för äldre hundar, har den många funktioner som gör den bra för åldrande hundar. För det första är det 35 procent protein, vilket är viktigt för att upprätthålla muskelmassa och säkerställa en korrekt immunsystemets funktion. Den innehåller också omega-3-fettsyror, som är viktiga för kognitiv funktion hos äldre hundar; det kan också hjälpa till att lindra artrit.

Denna formulering är gjord av riktigt australiskt lamm, men om din hund föredrar nötkött, lax eller kalkon är dessa alternativ också tillgängliga. Waghundmat tillverkas i USA med pålitliga globala ingredienser. Och om du beställer det från Amazon.com kan du spara 40 procent av din första beställning via Prenumerera och spara. Välj bara det alternativet när du placerar varan i din kundvagn.

Wag Dry Dog Food Nyckelfunktioner:

 • 30 kg väska
 • Lammformel
 • Inga tillsatta korn
 • Innehåller 35% protein
 • Innehåller omega 3-fettsyror
 • Spara 40% om du prenumererar och sparar

Bästa hundmat med hög budget: IAMS Proactive Health Senior Dry Dog Food

IAMS Proactive Health Senior Dry Dog Food är en budgetvänlig hundmat formulerad för äldre. Detta är en 15-kilos påse med deras kyckling och fullkornsrecept. Större och mindre väskor finns också. Den första ingrediensen är äkta kyckling, och maten innehåller också fiber och prebiotika, vilket är viktigt för att din hunds matsmältningssystem ska fungera korrekt. Den extra fibern kan också hjälpa din hund att känna sig fylligare, vilket kan minska vid överätande. Detta är viktigt om han lägger lite vikt under de senare åren.

Denna mat innehåller också ingredienser som hjälper till att bibehålla din hunds ben- och ledhälsa under de äldre åren, liksom antioxidanter, inklusive vitamin E och betakaroten. IAMS kan vara din partner när det gäller att förse din hund med den näring han behöver för ett aktivt och bekvämt liv.

IAMS Proactive Health Senior Dry Dog Food Nyckelfunktioner:

 • 15 kg väska
 • Kyckling är den första ingrediensen
 • Innehåller fiber och prebiotika
 • Bra för matsmältningen
 • Innehåller antioxidanter
 • Bibehåller led- och benhälsa

Bästa konserverade äldre hundmat: Purina ONE SmartBlend vibrerande mognad

Purina ONE SmartBlend Vibrant Maturity är vårt toppval för konserverade hundmat som är speciellt gjorda för äldre hundar. Många gånger tappar äldre hundar intresset för att äta på grund av trötthet eller minskad luktkänsla. Denna mat innehåller kalkon, kyckling, havremjöl, spenat och andra ingredienser som kommer att hålla honom frisk och väcka hans intresse för att äta. Detta är kalkon- och kornformuleringen, och det kommer i fallet med tolv 13-ounce burkar.

Den första ingrediensen är kalkon, och det finns inga biprodukter från fjäderfä. Ingredienserna ger din hund den energi han behöver för att vara vaken och aktiv under sina äldre år. Markstrukturen är bra för hundar med tänder som saknas. Denna mat är också en bra topp om du föredrar att mata torr mat. Blanda bara en sked med det i din hunds vanliga mat och se honom ta sig till!

Purina ONE SmartBlend Vibrant Maturity Viktiga funktioner:

 • Tolv 13-ounce burkar
 • Turkiet är den första ingrediensen
 • Inga biprodukter från fjäderfä
 • Malt kött textur
 • Gör en bra topper

Bästa vikthanteringsmat för äldre hundar: massivt guld – passande och fantastiskt

Bäst för vikthantering

Massivt guld - Fit & FabulousMassivt guld - Fit & Fabulous
Massivt guld – Fit & Fabulous

Hjälp din äldre hund att hålla en bra figur med denna näringsrika vikthanteringsmat.

Många äldre hundar börjar gå upp i vikt när de blir mindre aktiva. Om din pooch behöver en vikthanteringsmat rekommenderar vi Solid Gold – Fit & Fabulous. Denna formulering är kornfri och tillverkad med välsmakande Alaskan pollock, som innehåller hela korn. Om din hund är mer en fjäderfäfläkt, finns det en annan smak, som är kornfri, gjord med kyckling, sötpotatis och gröna bönor. Förutom huvudingredienserna finns det antioxidantinnehållande supermat såsom pumpa, broccoli och sesamolja.

Din äldre hund kommer att dra nytta av omega-3 och omega-6-fettsyrorna, som är bra för gemensam hälsa samt ett mjukt, smidigt lager. Denna mat innehåller också fiber och prebiotika, som hjälper till med matsmältningen och hjälper din hund att känna sig mer fullständig och nöjd. Det kommer med en tillfredsställelsesgaranti, så du har inget att förlora.

Massivt guld – Fit & Fabulous Nyckelfunktioner:

 • 24 pund
 • Innehåller Alaskan pollock
 • Innehåller antioxidanter
 • Inkluderar fettsyror
 • Har fiber och prebiotika
 • Kan hjälpa till att hantera vikt
 • Nöjdgaranti

Vem ska köpa äldre hundmat

Den som har en hund som kommer dit upp i år bör prata med sina veterinärer om det är vettigt att byta till en äldre hundmat. Hundar som har tappat tänder eller som har blivit mindre intresserade av mat kan göra det bäst med en konserver som är formulerad för äldre. De som är känsliga för korn skulle göra det bra med en spannmålsfri mat för äldre. Om din god pojke eller god tjej skulle kunna tappa några kilo, kan en vikthanteringsmat vara precis vad han eller hon behöver under sina gyllene år. Ditt nuvarande märke för hundmat kan också ha en äldre sort; du kanske vill börja med det. Om inte, fråga din veterinär om hans eller hennes åsikt om vilken typ av äldre hundmat som är rätt för din hund.

Viktiga funktioner att tänka på

All mat som du köper till din äldre hund bör ha vissa funktioner, och andra funktioner är helt valfria och beroende på dina (eller din hund) preferenser. Här är vad du ska tänka på:

 • Ingredienser . Din första prioritet bör vara att undvika ingredienser som din hund är allergisk eller känslig för. Många äldre hundar kan inte äta spannmål; Om detta är fallet för din hund, leta efter en äldre hundmat som är kornfri. Om han är allergisk mot någon specifik typ av protein, majs, soja eller andra ingredienser, se till att du noggrant kontrollerar etiketten innan du köper. Här är en lista över de bästa livsmedlen för hundar med allergier, om du behöver fler idéer än de som finns i den här artikeln.
 • Smaker . Vissa hundar äter allt som inte äter dem först, och andra gillar bara en eller två smaker av hundmat. Konserverad mat tenderar att lukta och smaka starkare, så om din hund är pickier än han har varit i tidigare år, överväga att leta efter en trevlig, illaluktande konserverad mat för att väcka hans intresse.
 • Kostbehov . Behöver din hund en mat med låg fetthalt eller vikthantering? Kanske behöver han en mat som är mycket smältbar eller en som innehåller mer protein eller mer fiber. Fråga din veterinär om din hund har några dietbehov som måste hanteras och leta efter en mat som tillgodoser dessa behov.

Vanliga frågor

Är äldre hundmat nödvändigt?

Svaret på detta beror verkligen på din individuella hund. Många hundar kan fortsätta äta samma mat som de har ätit under sina vuxna liv långt in i sina äldre år, men andra kommer att börja ha problem som känsliga mage, oönskad viktminskning eller viktökning. Din veterinär kan ge dig råd om huruvida en äldre hundmat är vettigt för din hund.

Hur skiljer sig äldre hundmat?

Äldre hundmat har mer fiber för att hjälpa en äldre hunds matsmältning. Det kan också vara mer smakrikt och ha en starkare lukt, eftersom äldre hundar ibland blir pickier och mindre intresserade av mat. I vissa fall behöver äldre hundar viktminskningsmat eftersom de börjar lägga på sig vikt. Vi har granskat några vikthanteringsmat nedan, men du kan också hitta mer i vår lista över de bästa fettsamma hundfoderna.

Vad ska du mata en gammal hund som inte äter?

Om din äldre hund inte är intresserad av att äta längre, bör du först besöka din veterinär, som kan berätta om problemet är ett hälsoproblem. Om det bara är en brist på intresse för mat, kan du få honom mer intresserad genom att byta till konserver eller genom att lägga till konserver, tärdat kokt kycklingbröst eller lite vanlig yoghurt till hans torra mat. Det finns också mix-ins som du kan köpa som kan göra mat mer intressant och i vissa fall mer näringsrik.

Vad är den bästa hundmaten för äldre hundar med känsliga mage?

Du kan behöva använda en kornfri äldre hundmat om din hund är intolerant eller känslig för korn. Det finns också livsmedel tillgängliga för vuxna hundar med känsliga mage som du kan prova. Prata med din veterinär för att avgöra om problemet helt enkelt är en dietproblem eller ett faktiskt hälsotillstånd.

Andra äldre hundmat vi granskat

Förutom de som granskats ovan såg vi ytterligare 20 äldre hundmat så att vi kunde berätta om det bästa av resten. Dessa gjorde inte vår topp 5-lista, men de är fortfarande bra alternativ att överväga att mata din äldre hund. De delas upp i kategorier för att göra det lättare för dig att hitta den typ som är bäst för ditt äldre husdjur.

Kornfria äldre hundmat

CANIDAE Pure Senior Recept

CANIDAE Pure Senior ReceptCANIDAE Pure Senior Recept

Med bara 10 ingredienser och inga korn är denna mat bra för äldre hundar med känsliga mage. Probiotika och antioxidanter finns i varje bett.

Nyckelfunktioner:

 • 24 pund
 • Begränsade ingredienser
 • Innehåller antioxidanter

Kostnad : 65 $

Castor & Pollux Organix Kornfri

Castor & Pollux Organix Grain FreeCastor & Pollux Organix Grain Free

Detta är en ekologisk mat med massor av supermat och inga konstgjorda smaker, färger eller konserveringsmedel. Det innehåller glukosamin och kondroitin.

Nyckelfunktioner:

 • 10 pund
 • Ingenting konstgjord
 • Bra för gemensam hälsa

Kostnad : 50 $

Halo Grain Free Natural Dry Dog Food

Halo Grain Free Natural Dry Dog FoodHalo Grain Free Natural Dry Dog Food

Din äldre hund kommer att njuta av hela fjäderfä utan biprodukter eller "måltid" ingredienser. Denna formel har färre kalorier och mer fiber än den vanliga vuxenformeln.

Nyckelfunktioner:

 • 10 pund
 • Tillverkad med äkta fjäderfä
 • Icke-GMO vegetabiliska ingredienser

Kostnad : 40 dollar

Merrick Senior Grain Free med riktigt kött

Merrick Senior Grain Free med riktigt köttMerrick Senior Grain Free med riktigt kött

Denna mat är tillverkad av riktigt protein (kyckling i detta fall) och friska grönsaker, inklusive smakrik och näringsrik sötpotatis. Utmärkt för gemensam hälsa också.

Nyckelfunktioner:

 • 12 pund
 • Innehåller hela livsmedel
 • Inga fyllmedel eller konserveringsmedel

Kostnad : 40 dollar

ORIJEN Senior Dog Food

ORIJEN Senior Dog FoodORIJEN Senior Dog Food

Denna kornfria äldre hundmat innehåller ingredienser som burfria ägg, fritt kört fjäderfä och vildfångad fisk. Allt bearbetas minimalt för maximal näring.

Nyckelfunktioner:

 • 25 pund
 • Etiska råvaror
 • Minimalt bearbetat

Kostnad : 100 $

Wellness Core Natural Grain Free Senior

Wellness Core Natural Grain Free SeniorWellness Core Natural Grain Free Senior

Näringsrikt innehåller denna mat riktigt fjäderfä och inga spannmål. Den innehåller garanterade nivåer av omega-fettsyror för led- och pälshälsa.

Nyckelfunktioner:

 • 4 pund
 • Bra för höfter och leder
 • Gjord i USA

Kostnad : $ 18

Vikthantering Senior Dog Foods

Diamond Naturals lätt torr hundmat

Diamond Naturals lätt torr hundmatDiamond Naturals lätt torr hundmat

Tillverkad med betesupphöjt lamm är denna vikthanteringsmat bra för den äldre hunden som har blivit mindre aktiv. Innehåller antioxidanter för god hälsa.

Nyckelfunktioner:

 • 30 pund
 • Tillverkad med riktigt lamm
 • Mycket smältbart

Kostnad : $ 35

Hill's Science Diet Dry Dog Food

Hill's Science Diet Dry Dog FoodHill's Science Diet Dry Dog Food

Denna vikthanteringsmat är gjord för större raser. Prebiotika och naturliga fibrer kommer att underlätta din äldre hunds matsmältning och omegor kommer att hålla hans kappa blank.

Nyckelfunktioner:

 • 30 pund
 • Tillverkad för stora raser
 • Stödjer ett friskt hjärta

Kostnad : 50 $

Nutro Ultra Weight Management

Nutro Ultra Weight ManagementNutro Ultra Weight Management

Din hund tycker att kyckling-, lamm- och laxkombinationen av denna mat är oemotståndlig, och proteinerna och supermatarna kommer att hålla honom frisk.

Nyckelfunktioner:

 • 30 pund
 • Innehåller superfoods
 • Inga fyllmedel

Kostnad : 40 dollar

Annan torr äldre hundmat

Diamond Naturals Dry Senior Dog Food

Diamond Naturals Dry Senior Dog FoodDiamond Naturals Dry Senior Dog Food

Kyckling, ägg och havremjöl skapar en lätt matsmält mat som din äldre hund kommer att älska. Den innehåller också antioxidanter för att stödja god hälsa.

Nyckelfunktioner:

 • 35 pund
 • Lätt att smälta
 • Innehåller antioxidanter

Kostnad : 40 dollar

Hill's Science Diet Dry Dog Food, adult 11+

Hill's Science Diet Dry Dog Food, adult 11+Hill's Science Diet Dry Dog Food, adult 11+

Denna mat är formulerad för små hundar som är minst 11 år gamla. Det bidrar till ett bra hjärta, urinblåsan, lederna och benhälsan.

Nyckelfunktioner:

 • 4,5 pund
 • Innehåller omega-fettsyror
 • För små hundar

Kostnad : 15 $

Nutro Ultra Senior Dry Dog Food

Nutro Ultra Senior Dry Dog FoodNutro Ultra Senior Dry Dog Food

Denna högkvalitativa hundmat innehåller protein från flera källor; den första ingrediensen är riktig kyckling. Den har också en mängd supermat för utmärkt näring.

Nyckelfunktioner:

 • 30 pund
 • Tillverkad av högkvalitativa ingredienser
 • Inga fyllmedel eller något konstgjort

Kostnad : 60 $

Royal Canin Hundmat med stor åldring

Royal Canin Hundmat med stor åldringRoyal Canin Hundmat med stor åldring

Denna mat är gjord för stora, åldrande hundar och främjar sund matsmältning, stöder gemensam hälsa och hjälper din hund att upprätthålla ett hälsosamt och aktivt liv.

Nyckelfunktioner:

 • 30 pund
 • Stark aroma
 • Lätt att smälta

Kostnad : 60 $

Wellness Complete Health Senior hundmat

Wellness Complete Health Senior hundmatWellness Complete Health Senior hundmat

Utbenad kyckling, korn och antioxidanter gör att din åldrande hund ser bra ut och känner sig som bäst. Denna mat kan öka sin energi och stödja hans immunsystem.

Nyckelfunktioner:

 • 30 pund
 • Innehåller antioxidanter
 • Inga biprodukter eller fyllmedel

Kostnad : 40 $

Konserverad äldre hundmat

Blue Buffalo Homestyle Recept

Blue Buffalo Homestyle ReceptBlue Buffalo Homestyle Recept

Detta är en välsmakande och tilltalande hundmat som är utformad för äldre hundar. Det innehåller högkvalitativt protein för muskelunderhåll.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 12,5 ounce burkar
 • Pate-stil
 • Innehåller riktig kyckling

Kostnad : 22 $

Hill's Science Diet Senior Wet Dog Food

Hill's Science Diet Senior Wet Dog FoodHill's Science Diet Senior Wet Dog Food

Denna lätt smälta mat innehåller ingredienser för att bidra till hjärt- och benhälsan som din hund behöver för att frodas under sina äldre år.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 12,8 ounce burkar
 • Innehåller mineraler som äldre hundar behöver
 • Gjord i USA

Kostnad : 24 $

IAMS PROAKTIV HÄLSA Äldre våt hundmat

IAMS PROAKTIV HÄLSA Äldre våt hundmatIAMS PROAKTIV HÄLSA Äldre våt hundmat

Denna mat i pate-stil innehåller riktig kyckling och ris med en aromatisk smak för att locka din hund. Innehåller omega-fettsyror för hälsa i leder och päls.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 13 ounce burkar
 • Innehåller fettsyror
 • Inkluderar äkta buljong

Kostnad : $ 18

Purina Pro Plan SAVOR Senior 7+

Purina Pro Plan SAVOR Senior 7+Purina Pro Plan SAVOR Senior 7+

Kombinationen av nötkött och ris täckt med nötköttsås stimulerar din äldre hunds aptit. Det har ett optimalt protein-till-fett-förhållande för viktunderhåll.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 13 ounce burkar
 • Inkluderar aromatisk sås
 • Har omega fettsyror

Kostnad : 23 $

Royal Canin Canine Health

Royal Canin Canine HealthRoyal Canin Canine Health

Denna lockande mat innehåller fläsk och andra proteiner i en välsmakande gel. Detta företag grundades av en veterinär och maten gjordes med en husdjursnäringsläkare.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 13,5 ounce burkar
 • Innehåller smakfull gel
 • Utformad för äldre hundar

Kostnad : 33 $

Wellness Complete Health Natural Wet Dog Food

Wellness Complete Health Natural Wet Dog FoodWellness Complete Health Natural Wet Dog Food

Högkvalitativ kyckling och smaskiga potatisar skapar en smakrik pate. Denna mat är fylld med näringsämnen för att stödja hjärta, led, matsmältning och immunsystemets hälsa.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 12,5 ounce burkar
 • Innehåller antioxidanter
 • Salta smak

Kostnad : $ 35

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar