De bästa hårbollskattmatarna

De bästa hårbollskattmatarna

Vi älskar alla katter, men en av deras mer obehagliga vanor är att hosta hårbollar. Hårbollar bildas som ett resultat av att katter är goda groomers. De sväljer päls, och vanligtvis passerar det bara genom deras matsmältningskanaler, men ibland kommer det att samlas i magen. När en hårboll bildas är det enda sättet att din katt kan utvisa att spela upp den, och som alla katteägare vet är det ofta på mattan eller en bit klädda möbler. Usch! Att borsta din katt oftare kan hjälpa; Kolla in vår lista över de bästa kattborstarna för att tappa bort.

Om din katt är benägen att hårbollar är det ett sätt att hantera problemet och göra både dig och din katt lyckligare att mata sin kattmat som är utformad för att stoppa hårbollar i deras spår. Vi tittade på dussintals hårbollskattmat så att vi kunde berätta om våra favoriter. Vi tittade på deras ingredienser, deras övergripande värde och hur kattägarna rankade maten på Amazon.com.

Beteckningen av den bästa hårbollskattmat övergripande går till Hill's Science Diet Dry Cat Food, Urinary & Hairball Control. Många katter lider av både hårbollar och urinproblem, så denna mat kommer att hantera och förhindra båda. Hemligheten för hårbollskontrollen är rätt typ av fiber; som hjälper håret i matsmältningskanalen att röra sig smidigt utan att klumpa sig i magen, där det orsakar illamående och de fruktade hårbollarna.

I den här artikeln

De 5 högst rankade hårbollskattmatarna

* Betyg från Amazon och kan förändras över tid.

Bästa hårbollskattmat totalt: Hill's Science Diet Dry Cat Food, Urinary & Hairball Control

Hill's Science Diet Dry Cat Food, Urinary & Hairball Control tog högsta plats bland alla hårbollskattmat. Fyllt med magnesium, naturlig fiber och högkvalitativt protein, kommer denna mat att hålla kattens matsmältningssystem, urinvägar och hela kroppen vid god hälsa. Denna produkt är en 7-pund väska, men du kan köpa påsar så små som 3,5 pund och så stora som 15,5 pund, beroende på din katts behov, hur många katter du har, och så vidare.

Hill's Science Diet är ett högkvalitetsmärke som veterinärer rekommenderar. Det är tillverkat av naturliga ingredienser, och katter tenderar att gilla smaken; denna formulering innehåller kyckling. Det finns inga konstgjorda färger, smaker eller konserveringsmedel, bara de hälsosamma ingredienserna som din katt behöver för en bra allmän hälsa. Den innehåller antioxidanter såväl som omega-syror och E-vitamin, som alla hjälper till att hålla kattens päls i gott skick. Detta i kombination med naturfiber kan hjälpa till att hålla hårbollar under kontroll.

Hill's Science Diet Dry Cat Food, Urinary & Hairball Control Nyckelfunktioner:

 • 7-pund väska
 • Innehåller naturlig fiber för hårbollskontroll
 • Magnesium hjälper urinhälsa
 • Protein av hög kvalitet
 • Veterinär rekommenderas
 • Inga konstgjorda färger, smaker, konserveringsmedel
 • Innehåller antioxidanter

Bästa våta kattmat för hårbollar: Royal Canin Hairball Care Tunna skivor i sås

Vår favoritvåta kattmat för hårbollar är Royal Canin Hairball Care Thin Slices in Gravy. Denna mat är avsedd för katter över ett år som tenderar att utveckla hårbollar. Den innehåller en blandning av fibrer som arbetar tillsammans för att stoppa klumpningen av päls som orsakar symtom. Detta är förutom högsmältbara proteiner, liksom en blandning av kolhydrater och fetter som är formulerade för att främja sund matsmältning.

Burkarna mäts noggrant för att ge rätt kaloriintag för din katt, så det kan hjälpa till med viktkontroll också. Fukthalten kan hjälpa till att förhindra uttorkning, och skivorna är gjorda med rätt textur, lukt och smak för att locka din katt.

Royal Canin Hairball Care Thin Slices in Gravy Nyckelfunktioner:

 • För katter över ett års ålder
 • Fall på sex 3-oz-burkar
 • Innehåller en blandning av fibrer
 • Mycket smältbara proteiner
 • Kan hjälpa till med viktkontroll
 • Tilltalande för katter

Bästa Budget Hårboll Kattmat: Meow Mix Hårboll Kontroll Torr Kattmat

Meow Mix Hairball Control Dry Cat Food är det budgetvänliga alternativet högst upp på vår lista över de bästa hårbollskattfoderna. Förutom att tillhandahålla hårbollslättnader och förhindra att de bildas i första hand är denna mat näringsmässigt komplett och kan utgöra kosten för alla vuxna katter.

Meow Mix finns i olika smaker, och deras formel för hårbollkontroll är en blandning av kyckling, kalkon, lax och havsfisk. Det ger alla vitaminer och mineraler som din kattunge behöver. Företaget rekommenderar att du matar din katt en gång varje morgon och låter henne beta efter önskemål tills maten är borta. Om det finns något kvar nästa morgon, kassera det och ge henne färsk mat.

Meow Mix Hairball Control Dry Cat Food Nyckelfunktioner:

 • 6,3 kg väska
 • Förhindrar att hårbollar bildas
 • Kyckling-, kalkon-, lax- och havsfisksmaker
 • 100% näringsmässigt komplett
 • För vuxna katter
 • Innehåller alla vitaminer och mineraler som behövs

Bästa kornfria hårbollskattmat: Nulo kornfri torr kattmat – Hårbollshantering

Om din katt trivs med en kornfri diet rekommenderar vi Nulo Grain Free Dry Cat Food – Hairball Management. Detta är en proteinrik mat som är baserad på kalkon och torsk. Produkten som visas är en 5-pund väska, men du kan också få en 12-pund väska om du vet att din katt gillar den och den fungerar för henne.

Detta är en vuxen kattmat som är lämplig för alla katter över ett års ålder, inklusive äldre katter. Den innehåller probiotika som hjälper matsmältningen. Fibern som hjälper till med hårbollshantering är miscanthusgräs. Det innehåller inte fyllmedel som vita potatisar eller tapioka, och det är bra för din katts immunsystem.

Nulu Grain Free Dry Cat Food – Hairball Management Nyckelfunktioner:

 • Väska på 5 kg
 • Kornfria
 • Hög protein
 • För vuxna katter
 • Inkluderar probiotika
 • Inga fyllmedel
 • Innehåller miscanthusgräs

Bästa hårbollskattmat med viktkontroll: IAMS Proactive Health Vuxen inomhusvikt och hårbollskontroll

Om din katt behöver viktkontroll utöver hårbollshantering är vår bästa rekommendation IAMS Proactive Health Adult inomhusvikt och hårbollskontroll. Tillverkad med äkta kyckling kommer denna mat att ge din katt den energi hon behöver och samtidigt hjälpa henne att hålla sin vikt under kontroll. Det bästa av allt är att det hjälper till att förebygga och behandla obekväma hårbollar. Fiberblandningen innehåller betamassa som håller håret i rörelse och hindrar det från att samlas i din katts matsmältningskanal.

Denna IAMS-formel innehåller 10 procent mindre fett än deras vanliga kycklingmat, så det hjälper katter med matsmältningsproblem, liksom de som behöver gå ner i vikt eller upprätthålla en sund vikt. Den erbjuder all den näring som en vuxen katt behöver, och det finns inga fyllmedel. Sammantaget är det en mat av hög kvalitet som är bra för katter som kämpar med både övervikt och hårbollar.

IAMS Proactive Health Vuxen inomhusvikt och hårbollskontroll Nyckelfunktioner:

 • 22 kg väska
 • Tillverkad med riktig kyckling
 • Vikthanteringsmat
 • 10% mindre fett än traditionellt IAMS-recept
 • Näringsrikt komplett
 • Inga fyllmedel

Vem ska köpa hårbollskattmat

Om din katt kämpar med hårbollar kan köpa en hårbollskattmat hjälpa till att hålla dem under kontroll. De flesta hårbollskattmat är gjorda för vuxna katter; om du har en kattunge som har att göra med denna sjukdom, leta efter en mat som är framtagen speciellt för kattungar eller be din veterinär om en rekommendation. Även om din katt inte har hårbollar, kan du mata en hårbollshantering för att förhindra att de bildas. Detta är särskilt sant om du har en katt med långt hår, eftersom dessa kattungar i allmänhet är mer benägna att hårbollar än katter med kortare hår.

Viktiga funktioner att tänka på

När du letar efter den bästa hårbollskattmat till din dyrbara katt, vill du ha några funktioner i åtanke. Här är några viktiga överväganden att tänka på.

 • Fiberkälla . Om din katt har en känslighet för vissa fiberkällor är det viktigt att titta på vilken typ som råder i maten du funderar på. Fiberen är det som hjälper till att förhindra hårbollar. Om en typ av fiber inte fungerar bra för din katt, leta efter en annan typ i ett annat matvarumärke.
 • Proteinkälla . Om din katt föredrar en specifik typ av protein (vanligtvis fisk eller fjäderfä), leta efter det i din hårbollskattmat på samma sätt som du skulle leta efter det i traditionell kattmat.
 • Andra fördelar . Behöver Kitty mat som är bra för urinhälsa eller vikthantering? Kanske föredrar du en kornfri mat eller mat för äldre katter. Alla dessa är möjliga med hårbollsmat; du behöver bara hitta den kombination av önskade ingredienser.

Vanliga frågor

Vad är kattmat med hårbollskontroll och hur fungerar det?

Hårbollar ackumuleras när en katt gropar och sväljer päls. Vanligtvis kan pälsen ta sig igenom matsmältningskanalen och driva ut i kullen. Hos vissa katter tenderar pälsen dock att samlas i magen. Detta orsakar obehag och så småningom kaster katten håret. Hairball Control kattmat hjälper till med att lägga till fiber i kosten, som försiktigt förflyttar pälsen längs matsmältningskanalen utan att låta den sitta i magen.

Hjälper våt kattmat med hårbollar?

Det finns våta kattfoder som innehåller den fiber som behövs för att hålla hårbollar i fjärd. Men all våt kattmat ger extra fukt till din kattdiet, och det är också en nödvändig del av en sund matsmältning. Du kan prova en våt kattmat för att se om det hjälper hårbollssituationen. du kan också blanda en våt kattmat med en hårbollskattkattmat för gott resultat.

Vilken ingrediens hjälper katter med hårbollar?

Fiberen i maten är vanligtvis det som hjälper hårbollar. Det gör att matsmältningskanalen fungerar optimalt, vilket avskräcker ansamlingen av hår i magen.

Hur kan jag hjälpa min katt med hårbollar?

Du kan hjälpa din katt genom att borsta henne ofta; en katt som borstas mycket kommer att behöva groom mindre, vilket kommer att resultera i att mindre hår sväljs. Detta är viktigt om din kattunge har långt hår, eftersom hon är mer benägen att hårbollar än hennes korthåriga samtida.

Du kan också få hårbollgel, som är en produkt som du kan applicera på din kattens tass. Hon slickar av den och det hjälper henne att utvisa eller bearbeta hårbollarna. I en nypa kan du lägga till en dopp petroleumgelé, vilket hjälper till att smörja din katts matsmältningskanal och göra det lättare för henne att ta upp hårbollen.

För mer hjälp med hårboll, kolla in vår lista över The Best Cat Hairball Remedies.

Andra hårbollskattmatar vi recenserade

Förutom de som gjorde vår topp 5-lista, granskade vi också 20 andra hårbollskattmat och kattfiskar. Det här är fantastiska alternativ att tänka på och vi tror att du hittar den som passar din katt. Informationen du behöver för att jämföra dem ingår i varje lista.

Hårbollskattmat med viktkontroll

AvoDerm Natural Indoor Hairball and Weight Control Formula

AvoDerm Natural Indoor Hairball and Weight Control Formula

Inomhuskatter kan vara benägna för både hårbollar och övervikt, och denna högkvalitativa kattmat kan hjälpa till att kontrollera båda. Det är också bra för din kattrock.

Nyckelfunktioner:

 • Väska 3,5 kg
 • Innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter
 • Blandning av naturliga fibrer

Kostnad : 8 $

Blå buffel inomhushårboll och viktkontroll

Blå buffel inomhushårboll och viktkontroll

Äkta kyckling, naturlig fiber och en blandning av antioxidanter, vitaminer och mineraler håller din katt lycklig, med en hälsosam vikt och hårbollfri.

Nyckelfunktioner:

 • 7 kg väska
 • Innehåller psyllium och cellulosa
 • Första ingrediensen är kyckling

Kostnad : 22 $

Purina Cat Chow Hairball, viktkontroll

Purina Cat Chow Hairball, viktkontroll

Denna hårbollshantering och viktkontrollformulering kommer till dig i fyra väskor, så du har mycket att hålla dina kattungar matade ett tag.

Nyckelfunktioner:

 • Fyra väskor på 3 kg
 • Tillverkad med äkta kyckling och kalkon
 • Innehåller en fiberblandning

Kostnad : 25 $

Purina Pro Plan inomhusvård för torr kattmat för vuxna

Purina Pro Plan inomhusvård för torr kattmat för vuxna

Hjälp din katt inomhus att hålla sig i form och kontrollera hennes hårbollar med denna mat. Riktig lax är den första ingrediensen, så den är bra för fiskälskande katter.

Nyckelfunktioner:

 • Väska 3,5 kg
 • Lax är ingrediens nr 1
 • Innehåller prebiotiska fibrer

Kostnad : 12 $

Våt kattmat för hårbollar

Hill's Science Diet Wet Cat Food, Adult, Urinary & Hairball Control

Hill's Science Diet Wet Cat Food, Adult, Urinary & Hairball Control

Denna våta mat kommer inte bara att kontrollera din katt hårbollar utan kommer också att hjälpa till att öka hennes urinhälsa. Detta är fallet med 24 5,5 ounce burkar.

Nyckelfunktioner:

 • Fall av 24 burkar
 • Bra för äldre katter
 • Proteinhaltigt

Kostnad : $ 35

Royal Canin Feline Health Nutrition Digest Sensitive

Royal Canin Feline Health Nutrition Digest Sensitive

Håll din kattkänsla mer bekväm med denna mat, speciellt gjord för katter med känsliga mage. Den våta formuleringen hjälper också till att förhindra uttorkning.

Nyckelfunktioner:

 • 24 burkar med 5,8 ounce vardera
 • Katter gillar smaken
 • Mycket smältbart

Kostnad : 50 $

Kornfri hårbollskattmat

Blue Buffalo Wilderness

Blue Buffalo Wilderness

Denna mat hjälper till att bryta hårbollar med naturliga fibrer, men den innehåller inga gluten eller andra korn som din katt kan vara känslig för.

Nyckelfunktioner:

 • 5 kg väska
 • Packad med riktig kyckling
 • Inga onaturliga fyllmedel

Kostnad : 25 $

Purina Beyond Grain Free

Purina Beyond Grain Free

Det här lax-, ägg- och sötpotatisreceptet är utmärkt för inomhuskatter. Det hjälper till att kontrollera hårbollar, håller kattunge i sin ideala vikt och ökar hennes immunsystem.

Nyckelfunktioner:

 • 5 kg väska
 • Olika smaker tillgängliga
 • Första ingrediensen är lax

Kostnad : 12 $

Massivt guld – låt oss stanna kvar

Massivt guld - låt oss stanna kvar

Detta är en 12-kilos påse med mat som är fylld med probiotika och innehåller den fiber som din inomhuskatt behöver för att kontrollera hårbollar och njuta av god matsmältningshälsa.

Nyckelfunktioner:

 • 12 kg väska
 • Lax är den första ingrediensen
 • Innehåller probiotika

Kostnad : $ 35

Annan torr hårbollskattmat

Blå buffel inomhus hårbollskontroll

Blå buffel inomhus hårbollskontroll

Denna Blue Buffalo-formulering är perfekt för katter inomhus som tenderar att ha problem med hårbollar. Det ger optimal näringsupptag för god hälsa.

Nyckelfunktioner:

 • 15 kg väska
 • Kyckling och brun risformel
 • Innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter

Kostnad : $ 35

Hill's Science Diet Dry Cat Food, vuxna 7+ för äldre katter

Hill's Science Diet Dry Cat Food, vuxna 7+ för äldre katter

Kämpar din äldre kattunge med hårbollar? I så fall kan detta vara maten för dem. Utformad speciellt för äldre katter, hjälper det också med hjärta och urinhälsa.

Nyckelfunktioner:

 • 15 kg väska
 • Tillverkad med naturliga ingredienser
 • För friskt hjärta, njurar och urinblåsan

Kostnad : 40 dollar

Nutro Wholesome Essentials Hairball Control

Nutro Wholesome Essentials Hairball Control

Detta recept med kyckling och brunt ris kan hjälpa till att hålla kattens hårbollar till ett minimum. Det är tillverkat med naturliga ingredienser som inte är GMO och inga fyllmedel.

Nyckelfunktioner:

 • 5 kg väska
 • Naturfiberblandning
 • Ingenting konstgjord

Kostnad : $ 17

Purina ONE Hairball Formula Adult Dry Cat Food

Purina ONE Hairball Formula Adult Dry Cat Food

Veterinärer rekommenderar Purina ONE för vuxna katter med hårbollar. Naturliga fibrer hjälper dem att passera ur matsmältningskanalen.

Nyckelfunktioner:

 • 16 kg väska
 • Riktig kyckling är ingrediensen # 1
 • Tillsatt vitaminer och mineraler

Kostnad : 25 $

Wellness Complete Health Natural Dry Cat Cat Food

Wellness Complete Health Natural Dry Cat Cat Food

Detta är en helt naturlig kattmat utan fyllmedel eller konstgjorda ingredienser. Fiberen hjälper till att minska hårbollar, och protein, vitaminer och mineraler håller kitty frisk.

Nyckelfunktioner:

 • Väska på 6 kg
 • För vuxna katter
 • Stöder hud- och pälshälsa

Kostnad : 22 $

Snacks och behandlar med hårboll

Emerald Pet Feline Hairball Control Treat

Emerald Pet Feline Hairball Control Treat

Äkta kycklinglever, laxolja och linfrö kombineras för att skapa en oemotståndlig smak såväl som hårbollkontrollerande egenskaper för att hålla kattan bekväm.

Nyckelfunktioner:

 • 2,5-ounce väska
 • Ingen gluten eller soja
 • Perfekt för picky eaters

Kostnad : $ 5

Få nakna furball lättnad mjuka behandlar för katter

Få nakna furball lättnad mjuka behandlar för katter

Dessa mjuka, chewy godis främjar sund matsmältning och förhindrar att päls samlas i magen. De är gjorda av äkta kyckling för en katt-tilltalande smak.

Nyckelfunktioner:

 • 2,5-ounce väska
 • Innehåller linfrö
 • Inkluderar probiotika och prebiotika

Kostnad : 4 $

Greenies Feline SMARTBITES Hairball Control

Greenies Feline SMARTBITES Hairball Control

Om din katt gillar tonfisk, kommer dessa att vara de hårbollshanteringsgodbitar som hon inte kan motstå. De innehåller en blandning av fibrer för att förbättra matsmältningen.

Nyckelfunktioner:

 • 2,1 ounce väska
 • Mindre än 2 kalorier per behandling
 • Dubbelstruktur

Kostnad : $ 2

Hartz Hairball Remedy Plus

Hartz Hairball Remedy Plus

Dessa läckra tuggar (till din katt) fungerar bra för att ta bort hårbollar för kattungar med långt eller kort hår. De är bra för kattungar också.

Nyckelfunktioner:

 • 3-ounce väska
 • För vuxna katter eller kattungar
 • Smaksatt kyckling

Kostnad : $ 5

PetNC Natural Care Hairball för Cat

PetNC Natural Care Hairball för Cat

Denna hårbollsuppfödningsbit är smaksatt med kyckling och ost, så det är säkert att vara en favorit. Det hjälper håret att gå oskadligt ut ur din kattens system.

Nyckelfunktioner:

 • 90 mjuka tuggar
 • Mänskliga ingredienser
 • För vuxna katter och kattungar

Kostnad : 6 $

Whiskas Temptations Hairball Control

Whiskas Temptations Hairball Control

Dessa populära godbitar är krasiga på utsidan och mjuka på insidan, så de vädjar till din katt. Detta är en tre-pack med 4,9-ounce väskor.

Nyckelfunktioner:

 • Tre 4,9 uns väskor
 • Tartarstyrning för friska tänder
 • Kyckling smak

Kostnad : 20 $

(Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar