De bästa katten lugnar behandlar och tuggar

De bästa katten lugnar behandlar och tuggar

När din katt blir orolig finns det mycket som kan gå fel i en dominoeffekt. Inte bara kommer du att känna för ditt lilla pälsbaby, utan att ångesten också kan få honom att agera på dussintals destruktiva sätt. Du vill inte att din katt ska vara obekväm och att leva oroligt är utan tvekan det. Om du kan ge honom en behandling som ger honom tröst, kommer du åtminstone att försöka, eller hur? Se inte längre, vi har hittat 25 utmärkta alternativ för dig att försöka din katt att lugna honom.

Vi granskade dussintals katt lugnande godbitar och tuggar för att identifiera det bästa av det bästa. Vi hittade hampa godbitar, och kamomill tuggar som lämnar har din katt avslappnad och dropparna som hjälper dem att sova genom den oroliga delen av sin dag (resa till exempel). Vi hittade geler och pastaklister som du kan smyga in maten eller låta dem slicka av tassarna. Oavsett vad din katt föredrar, har vi rätt lugnande behandling eller tugga åt dig.

VetriScience Composure Pro Bite Size Chews stod som en tydlig vinnare. De smakar bra, så din katt lyckligt smällar upp dem som om de är en godbit. Dessutom är det enkelt att justera dosen så att det passar just din katt.

I den här artikeln

De 5 högst rankade katten lugnar behandlar och tuggar

* Betyg från Amazon vid tidpunkten för publiceringen och kan ändras

Bästa katt lugnande behandling totalt sett: VetriScience Composure Pro Bite Size Tuggar

VetriScience Composure Pro Bite Size Chews är så smaskigt för katter att du mycket troligt kan ge detta till din katt utan kamp. Det verkar inte som medicin för henne – hon tror att du ger godbitar. Enkelheten som du kan administrera denna anti-ångest tugga är en enorm fördel som du kommer att älska.

I stället för olika produkter för olika vikter kan du ge din lilla katt samma produkt som din tjocka, bara ändra doseringen. Tillverkarens rekommenderade dosering anger att du kommer att ge hälften av en tugga för din katt under 25 pund, en full shew för en katt från 26-50 pund, och två tuggar för katter över 100 pund. Men är din katt verkligen över 100 pund? Vi försöker att inte bedöma men det är kanske dags att kolla in The Best Diet Cat Foods.

Det finns över 400 kundrecensioner för dessa tuggar och det har en totalbetyg på 4,3. Det är bra för alla produkter men jämför den med sina konkurrenter så ser du att den blåser de andra ur vattnet. Och för knappt 40 dollar ger de dig också utmärkt värde.

VetriScience Composure Pro Bite Size Tuggar Nyckelfunktioner:

 • 60 tuggar ingår
 • Återförslutningsbar påse
 • Leverformel

Bästa lugnande behandlingen för både katter och hundar: naturliga husdjur i Vermont – lugnande, beteendestödstillägg för hundar och katter

Pet Naturals of Vermont – lugnande, beteendestödstillägg för hundar och katter är gjorda med en specialiserad formel inklusive en varumärken C3-komponent som kommer att ha en lugnande effekt på din katt som han kommer att uppskatta – även om han aldrig vet det det är en behandling ment han få, snarare än bara en behandling.

Bekvämligheten med ett katt lugnande tillskott när du också har en katt i stort behov av lite lugnande är helt oöverträffad. Du kan köpa en produkt och, förutsatt att den fungerar för båda dina oroliga pälsbebisar, förbered dem på deras stressperioder. Det kan vara en vardaglig händelse, men för ett ännu mer fördelaktigt exempel: Föreställ dig om du var tvungen att resa och behövde dina resande oroliga husdjur för att lugna ner och inte förstöra din bil eller hotell. Om ett tillägg lindrar komplikationerna och obehag i resan, desto bättre!

Om du sitter med cirka 400 kundrecensioner på Amazon och en sammanlagd betyg på 4,1 stjärnor har du mycket att fresta. Faktum är att efter att ha granskat dessa recensioner tror vi att du är övertygad.

Pet Naturals of Vermont – lugnande, beteendestödstillägg för hundar och katter Nyckelfunktioner:

 • Varumärkad lugnande C3-formel
 • 160 tuggar ingår
 • Prenumerera och spara kvalificerade

Bästa Budget Cat Calming Treat: Nutri-Vet Pet-Ease Calming Paw Gel för katter

Nutri-Vet Pet-Ease Calming Paw Gel för katter är gjord med kamomill och passionsblomma för att hålla din katt lugn så att din katt bättre kan hantera de saker som normalt stressar honom. Du kommer troligtvis se en skillnad i din katt ångest strax efter att han intog denna kattbehandlingsgel. Det gör det perfekt för en storm, badtid eller precis före en resa. Om din katt vägrar ångestläkemedel maskerade som godis kan detta vara den exakta lösningen du behöver i din kattas liv.

Du lägger helt enkelt denna gel på hans tassar och konsistensen och klibbig känslan gör att din katt vill ta bort den så snabbt som möjligt – och den "snabba som möjligt" rengöringsmetoden är genom att slicka den. Det gör att man administrerar denna katt lugnande godbit så att du kommer att älska att du inte kämpar mot din katt längre. Den innehåller ingen vaselin, vete, majs eller soja, så det är perfekt för även kattungar med känslig mage.

Siffrorna ljuger inte och det är inget annat än goda nyheter för denna katt lugnande tassgel. Du kommer säkert att uppskatta att det finns över 1 500 kundrecensioner på Amazon som har gett den ett totalt betyg på 4,2 stjärnor. Den delen du absolut älskar är dock kostnaden. Du kan få denna gel för under $ 5!

Nutri-Vet Pet-Ease lugnande tassgel för katter Nyckelfunktioner:

 • Andra formler finns också: Hairball, Hip & Joint och Uri-Ease
 • 3 oz
 • Smaskig laxsmak

Bästa katt lugnande behandlingsdroppar: Rescue Remedy Natural Homeopathic Stress Relief Drops for Pets

Rescue Remedy Natural Homeopathic Stress Relief Drops For Pets är ett utmärkt alternativ till traditionella lugnande tuggar. Den använder naturliga stressavlastare för att lugna din katt oro, oavsett om det är reseangest, separationsångest eller något däremellan. Och det här skönhetsprodukten är – eftersom den är homeopatisk behöver du inte oroa dig för hur ofta du ger din katt droppar.

Om din katt är bra med droppar, är denna lugnande behandling en enkel process för henne. Låt din katt slicka dropparen, och om hon öppnar sig och du kan mata henne så är du jobbfri stressfri. Det är ju ett välsmakande alternativ till den lugnande potentialen och hon kanske bara tror att du ger henne en godbit. Om din katt emellertid inte tar det bra för dig att mata henne, är skönheten med dropparna att du kan smyga in dem i hennes mat, vatten eller andra godisar.

Över 2 200 kundrecensioner på Amazon har tjänat denna gel ett totalt betyg på 4,2 stjärnor och det bygger verkligen vårt förtroende för noggrannheten i betyg och kvalitet på produkten.

Rescue Remedy Natural Homeopathic Stress Relief Drops For Pets Nyckelfunktioner:

 • 0,7 fl oz
 • 4 droppar oralt vid behov
 • Fungerar också för andra husdjur

Bästa katt lugnande tuggar med hampa: K2xLabs Buster organisk hampolja och behandlar för hundar och katter

K2xLabs Buster's Organic Hamp Oil and Treats for Dogs & Cats använder den naturliga, organiska hampoljan, blandad med omega 3 och omega 6 för att lugna din katt snabbt. Den innehåller inga bäraroljor, så du kan vara säker på att det du ger din katt är påfyllningsfritt. Varje portion är 1 000 mg hampolja och det är nästan den maximala styrkan du kan få för ditt husdjur. Varje flaska antyder att den har 30 portioner, men eftersom kattens dosering bara är en fjärdedel av dropparen, snarare än hela 1 ml, kommer du att finna att det faktiskt finns 120 portioner i varje flaska – vilket innebär att du får en hel del av lugn i den här flaskan!

Den här hampkatt lugnande behandlingen kommer att wow dig med dess statistik. På Amazon finns det imponerande 1 200+ kundrecensioner som har tjänat det till ett totalt betyg på 4,3 stjärnor.

K2xLabs Buster organisk hampolja och behandlar för hundar och katter Nyckelfunktioner:

 • Prenumerera och spara kvalificerade
 • 3 förpackningsalternativ
 • Inga konstgjorda smaker, GMO, gluten

Vem ska köpa en katt lugnande godbit eller tugga

Ångest är en knepig störning eftersom det kan finnas så många orsaker. Precis som människor har olika orsaker, så gör också katter. Din katt kan ha bara allmän ångest, där han visar tecken på ångest utan någon identifierbar orsak; separationsångest, när du lämnar honom ensam; och reseangst när du försöker ta honom platser. Det finns andra mer specifika ångestorsaker – rädsla för ett specifikt brus eller föremål, men de är de vanligaste och därför orsakerna som är mest riktade mot katt lugnande tuggar och godisar. Du kommer att veta att han är orolig för flera tecken: ökad repning, gömmer sig, överdrivet meowing, vägran att använda kullen, ändra aptit för att nämna några symptom. Slutsats? Om din katt inte riktigt agerar som han själv kan han vara orolig. Och precis som med allt du ska prova med din katt – det kommer att bli mycket färre slagsmål om du kan dölja behandlingen av den ångesten i form av en behandling.

Det är värt att notera att lugnande godis av något slag kommer att bli en ganska individuell sak. Vi rekommenderar starkt att du provar mer än en om du tycker att den inte fungerar för din katt. – Även på grund av detta ser du de totala betyg på listorna över godis och tuggar vi granskade är lite lägre än andra produkter. Personligheter är inte universella så din katt svarar kanske inte på samma sätt som andra.

Om din katt ångest har lett till en del förstörelse i ditt hem, kan du ta en titt på The Best Cat Urine Cleaners And Lukt Removers, Hur man kan bli av med kattens urinlukt eller till och med The Best Cat Scat Mats.

Viktiga funktioner att tänka på

En katt lugnande behandling eller tugga bör ha några viktiga funktioner. Här är vad du bör tänka på när du väljer en lugnande behandling för din katt:

 • Kamomill. Precis som hos människor kommer kamomill ofta att inkludera en lugnande känsla på grund av den rikliga antioxidanten i det som kallas apigenin. Apigeninet binder till specifika hjärnreceptorer för att lindra ångest och ofta initiera sömn. Till skillnad från många andra ingredienser som människor använder för att minska ångest, är den lika säker för katter som för människor.
 • Hampa. Hampa som ingår i katt lugnande godbitar och tuggar kommer inte att innehålla någon THC för att göra din katt hög, men kommer ändå att ge de terapeutiska effekterna som din katt kommer att uppskatta i särskilt oroliga tider. Hampfrukter och tuggar riktar receptorerna i endocannabinoidsystemet för att lugna rädsla och ångest.
 • Melatonin. Melatonin är ett naturligt förekommande hormon som gör dig sömnig, så det är meningsfullt om du försöker lugna din katt, så att de blir sömniga kan ha den typen av effekt. I själva verket, om du ger din katt melatonin precis före en resa, kan han till och med sova genom den värsta delen av ångesten.
 • Smak. Naturligtvis kan du inte kalla ett tillsmak med dålig smak som främjar lugn en "godbit" om det smakar hemskt. Själva handlingen att "behandla" din katt gör honom mer benägna att ta det lugnande tillskottet och därför låta den fungera. Så att välja en smak som tilltalar din katt är avgörande för att hitta en effektiv katt lugnande behandling eller tugga. Smaken är också individuell, så var inte besegrad om du inte får det rätt vid första försöket. Du hittar något som hjälper din katt om du inte ger upp!
 • Droppar och geler. Om din katt inte är stor på tuggar och traditionella godbitar, kanske du vill överväga andra sätt att "behandla" honom för att lugna. Droppar och geler kan erbjuda ett alternativ som även de pickiest katterna uppskattar. Du kommer att kunna lägga till droppar till våt kattmat utan att din katt ens vet, eller om han kan se skillnaden är det troligt att det bara kommer till det bättre. Gels kommer att gå på kattens tassar och mycket klibbighet på dessa tassar får honom att slicka av den. Men om du väljer en behaglig smak, är han mer benägen att rengöra den noggrant utan någon harsel mot dig för att ha lagt den på honom.

Vanliga frågor

Vad är katt lugnande tuggar och godis och hur fungerar de?

En katt som hävdar att tugga eller behandla är en singelmat som du kommer att ge din katt en gång och bli klar – den kommer inte att fylla din katt som en full måltid, men kommer troligen att smaka tilltalande tillräckligt för att de ångestdämpande medlen i förblir okänd när din katt gabbar upp en smaskig behandling. Tuggan eller behandlingen är avsedd att förhindra utbrott, undvika att ditt hem förstörs från repor och olämpligt urinering och se till att din katt är glad i sitt hem. Den har specifika ingredienser, noggrant utvalda för att främja din katts avkoppling. Din katt kan reagera otroligt bra på varje ingrediens och tuggar och godis gör en värld av skillnad direkt! Men det är inte alltid fallet – din katt ångest är lika individuell som han är, så du kan behöva prova några olika typer innan du hittar en som han svarar bra på.

Du kan sprida fasta godisar och tuggar lättare genom att ge dem som du skulle göra – men det är inte den enda typen av lugnande behandling som det finns – du kan också lägga till smaskiga lugnande droppar till hans måltider för att säkerställa att han äter dem eller så kan du lägga till en gel till hans tassar för att ge honom en behandling när han badar det klibbiga ämnet. Den bästa delen av att använda en godbit eller tugga för att lugna din katt är att till skillnad från ett piller är din katt mer benägna att äta tuggan eller behandla. Och när som helst du kan få något att lugna honom i magen utan en stor kamp eller passiv-aggressiva avslag från honom är en stor vinst i vår bok!

Vad kan du göra för en katt med ångest?

Det kan tyckas vara en icke-hjärna, men om du vet vad som utlöser din katt ångest, minimera hans exponering för den. Om vakuumet sätter på honom, lägg honom i ett annat rum när du dammsugar. Om han inte gillar gäster, förvara honom i ett annat rum när du har sällskap. Och om situationen är oundviklig, till exempel separationsångest, kan du prova några avstressande tillbehör. Att lägga några katt lugnande godbitar eller tugga strategiskt så att han kan hitta dem under hela dagen kan hjälpa. Om du inte kommer att bli borta för fruktansvärt länge, kan en generös applicering av den lugnande gelén för hans tassar få honom igenom det värsta av hans ångest.

Om du letar efter långvarig behandling bör du ta en titt på The Best Cat Calming Collars.

Vad kan jag ge min katt för ångest?

Om din katt är angelägen att resa, kanske du inte kan fortsätta utdela godis när hans ångest toppar. Men för resespecifika syften kan du vara bättre på att försöka göra mer än att bara kalva din katt – att få honom sova kan vara den verkliga biljetten till hans fredliga resa. I så fall kan du tänka på godbitarna med melatonin för att göra honom sömnig och om du är väldigt, väldigt lycklig, kommer han att sova genom övergången till bilen och aldrig veta att han är i den.

Om godbitarna fungerar men inte är tillräckligt effektiva för att underlätta honom att sova genom hans panikiga tillstånd, kan du överväga att ringa din veterinär för att se om det finns något lite starkare som du kan ge honom för hans resorindikerade ångest.

Är CBD bra för katter?

Baserat på den mycket begränsade forskning som har gjorts på CBD och katter, verkar det inte vara någon större risk för din katt att äta CBD. Men vi måste varna att det inte finns tillräckligt med forskning för att svara på denna fråga slutgiltigt. Även om det har funnits några anekdotiska bevis som tyder på att CBD kan lugna en del av en kattens ångest, har dess effektivitet ännu inte bevisats på ett avgörande sätt. Tänk på att CBD inte är marijuana och att din katt inte kommer att bli hög. Hampa innehåller CBD, så du vill vara medveten om det innan du ger din katt sådana typer av godis och tuggar.

Som med alla läkemedel, bör du alltid prata med ditt husdjur veterinär innan du ger dem mediciner.

Andra katt lugnande behandlar och tuggar vi recenserade

Vi tittade på 20 andra katt lugnande godsaker och tuggar. Även om de inte gjorde våra 5 bästa katt lugnande godbitar och tuggar lista, de är de bästa av resten och var och en är fortfarande ett bra alternativ för din katt. Informationen du behöver för att jämföra var och en ingår i listan.

Lugna behandlingar för både katter och hundar

Ark Naturals lycklig resenär, naturliga lugnande behandlingar för hundar och katter

Ark Naturals Happy Traveler Natural Calming Treats för hundar och katter

Om din katt (och kanske också hunden) inte hanterar resor bra, kommer du att ta en titt på denna anti-ångest tugga.

Nyckelfunktioner:

 • 2-pack
 • Varje väska innehåller 75 tuggar
 • Gjord i USA

Kostnad: 20 $

Paws & Pals Calming Treats för hundar och katter

Paws & Pals Calming Treats för hundar och katter

Genom att använda lugnande ingredienser som kamomill, ingefära och passionblomma kan din katt äntligen bli stressfri!

Nyckelfunktioner:

 • Inkluderar melatonin
 • 180 mjuka tuggar
 • Gjord i USA

Kostnad: 20 $

Solliquin Beteende Tillägg för hundar och katter

Solliquin Beteende Tillägg för hundar och katter

Detta är en idealisk tugga för ditt husdjur under 8 kilo för att underlätta hennes oroliga sinne och ångestfulla hjärta

Nyckelfunktioner:

 • 60 tuggar
 • Använder den patenterade formeln
 • Bäst när den används med beteendemodifiering

Kostnad: 30 $

Vet Classics Stress Away Calming Aid for Dogs & Cats

Vet Classics Stress Away Calming Aid for Dogs & Cats

Detta är ett utmärkt alternativ för katten som har vissa ångest och är över tolv veckors ålder.

Nyckelfunktioner:

 • Naturligt, kemikaliefritt
 • 2 storlekar alternativ
 • Gjord i USA

Kostnad: 15 $

Lugna tuggar för katter

NaturVet – Tyst ögonblick lugnande hjälp för katter plus melatonin

NaturVet – Tyst ögonblick lugnande hjälp för katter plus melatonin

Om du tror att din kattunge kommer att ha det bättre att bara sova genom en särskilt orolig händelse, kan dessa godbitar vara precis det du letar efter.

Nyckelfunktioner:

 • 60 mjuka tuggar
 • Vete-fritt
 • Gjord i USA

Kostnad: 10 $

ThunderWunders Cat Calming Chews

ThunderWunders Cat Calming Chews

Om din katt inte gillar smaken av dessa tuggar, skyddas du av Finicky Feline Flavour-garantin – Du kommer helt enkelt att returnera dem för full återbetalning!

Nyckelfunktioner:

 • 100 tuggar
 • Tillverkad med kamomill, L-Tryptophan och tiamin
 • Gjord i USA

Kostnad: 15 $

VetriScience Laboratories Composition, lugnande formel för katter

VetriScience Laboratories Composition Calming Formula for Cats

Dessa tuggar använder det varumärke Colostrum Calming Complex för att få din katt avslappnad och hålla henne lugn.

Nyckelfunktioner:

 • Prenumerera och spara kvalificerade
 • 30 tuggar
 • Ge 1-2 tuggar dagligen

Kostnad: 10 $

Tja & bra lugnande mjuk tugga

Tja & bra lugnande mjuk tugga

Dessa katt lugnande tuggar är speciellt designade med kamomill för att hålla din päls baby lugnare än någonsin.

Nyckelfunktioner:

 • 60 tuggar
 • Kyckling smak
 • 2 tuggar dagligen (högst 4 under en 12-timmarsperiod)

Kostnad: 15 $

Lugna droppbehandlingar för katter

Kinpur Hamp Oil för hundar och katter

Kinpur Hamp Oil för hundar och katter

Dessa droppar är enastående för din oroliga kattunge (och kanske hennes hund syskon).

Nyckelfunktioner:

 • Gjord i USA
 • Inkluderar hampa, Monega 3, 6 och 9
 • Ingen GMP, soja eller gluten

Kostnad: 15 $

RESTFUL PET – Anti Angsthjälp för katter och hundar

RESTFUL PET - Anti Angsthjälp för katter och hundar

Denna katt lugnande droppbehandling är ekologiskt odlad och 100% naturlig.

Nyckelfunktioner:

 • 2 fl oz
 • För katter eller hundar
 • Gjord i USA

Kostnad: 25 $

Richard's Organics Pet Calm

Richard's Organics Pet Calm

Om du kan förutse din katt oro, kan du ge henne dessa droppar före den stressande händelsen hjälpa till att förhindra negativa reaktioner.

Nyckelfunktioner:

 • 2 storlekar tillgängliga
 • Prenumerera och spara kvalificerade
 • Tillverkad med 100% naturliga ingredienser

Kostnad: 10 $

Katt lugnande behandlar och tuggar med hampa

House of Healing Hemp Oil för hundar och katter

House of Healing Hemp Oil för hundar och katter

Dessa smaklösa droppar ger din katt en naturlig ångestläkare så att du kanske kan undvika hårda mediciner.

Nyckelfunktioner:

 • 1 500 mg hampa
 • Gjord i USA
 • 1 fl oz per flaska

Kostnad: 40 dollar

Howlite Hamp Oil för hundar och katter

Howlite Hamp Oil för hundar och katter

Dessa naturliga hampdroppar är perfekta för din katt (eller hund) som drabbats av specifika ojämna oroligheter.

Nyckelfunktioner:

 • 8000 mg hampa
 • Inkluderar MCT-olja och hampextrakt
 • 1 fl oz per flaska

Kostnad: 20 $

NaturVet – Hamp Tyst ögonblick lugnande hjälp för katter

NaturVet - Hamp Tyst ögonblick lugnande hjälp för katter

Denna katt lugnande behandling kommer att använda hampfrön inom för att se till att du får de tysta stunder du båda uppskattar.

Nyckelfunktioner:

 • Användning över 12 veckors ålder
 • 2 tuggar var 30 minut (överskrider inte fyra på 12 timmar)
 • Inkluderar kamomill, melatonin, ingefära och hampafrön

Kostnad: 15 $

Endast naturliga husdjur lugnande hampa mjuk tuggar

Endast naturliga husdjur lugnande hampa mjuk tuggar

Denna naturliga hamp lugnande behandling är perfekt för din oroliga kattunge.

Nyckelfunktioner:

 • 2 storlekar alternativ
 • Gjord i USA
 • 100% tillfredsställelsesgaranti

Kostnad: 25 $

Therabis Calm & Quiet Soft Tuggar för katter

Therabis Calm & Quiet Soft Tuggar för katter

Du kommer att underlätta din kattunge i ett lugnt och lugnt tillstånd efter att ha administrerat dessa lugnande godbitar.

Nyckelfunktioner:

 • 30-dagars leverans
 • 1 g per tugga
 • Hampa kommer från Colorado

Kostnad: 20 $

ZPAW MOKAI Hamp Calming Treats för hundar och katter

ZPAW MOKAI Hamp Calming Treats för hundar och katter

Att ge dessa hampfiskar till alla dina djur innan ett resande äventyr är säkert att hålla alla lite mer san för resan!

Nyckelfunktioner:

 • 2 storlekar tillgängliga
 • Inkluderar kamomill, valerianrot och L-tryptofan
 • Lindrar ångest, aggression och hyperaktivitet

Kostnad: 20 $

Lugna tassgel för katter

Licks Zen – Cat Calming – Cat Angst Relief

Licks Zen - Cat Calming - Cat Angst Relief

Din katt kanske inte kommer in i ett zenliknande tillstånd, men han kommer förmodligen att stoppa sitt aggressiva ångest orsakade beteende, och det är en stor vinst också!

Nyckelfunktioner:

 • 30 portioner
 • Smaksatt med rosmarin och kyckling
 • Avkoppling utan dåsighet

Kostnad: 30 $

ThunderWunders Cat Calming Paw Gel

ThunderWunders Cat Calming Paw Gel

I en smaskig laxsmak tål inte din katt bara den här gelén, hon tror att du skämmer bort henne.

Nyckelfunktioner:

 • 100% tillbaka-garanti
 • Laxsmak
 • 3 oz

Kostnad: 15 $

Vet värdig lugnande tassgelhjälp för katter

Vet värdig lugnande tassgelhjälp för katter

Om du slickar denna gel av tassarna får din katt lugn och avslappnad på nolltid.

Nyckelfunktioner:

 • Applicera en gång dagligen, högst sju dagar i rad
 • Tillverkad med kamomill och passionblomma
 • 3 oz

Kostnad: $ 5

(Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar