De bästa katten lugnar krage

De bästa katten lugnar krage

Är din annars kyliga Felis catus plötsligt klöja och urin markerar hans väg genom ditt hem? Som vanliga varelser kan varje förändring i din katts normala dag resultera i störande ångest, stress och aggression. Tyvärr kan ditt hem och ägodel ofta bli målet för din katt ångest. Katten lugnar krage är en enkel lösning på en högenergikatt utan kontroll. Dessa krage kommer med olika potentiella lugnande hjälpmedel som lavendel, kamomill eller feromoner för att lugna och lugna din katt.

Vi granskade dussintals katten lugnande halsband för att leta efter det bästa marknaden har att erbjuda. I vår sökning såg vi efter krage som passade både katter och kattungar, vattentäta modeller och krage som varar i över en månad. Vi har satt upp en lista över de fem bästa katten lugnande krage tillsammans med en lista med andra lugnande krage som kan vara perfekt för din katt.

Bästa katt lugnande krage totalt sett

Fedicory lugnande krage för katter
Fedicory lugnande krage för katter

En kombination av eteriska oljor samlas i denna krage för att hjälpa katter genom svåra övergångar.

Fyrverkerier, flyttning till ett nytt hem eller ensam hemma är bara några av de situationer där din katt kan behöva hjälp med att hantera den okända oro. Fedicory Calming Collar for Cats träder i kraft inom en timme efter att ha bära och håller din katt lugn under de mest stressande situationerna. Han kan bära det hela tiden eller bara när han behöver lite lugnande som resor till veterinären eller flytta till ett nytt hem.

I den här artikeln

De 5 högst rankade katten lugnar krage

* Betyg från Amazon vid tidpunkten för publiceringen och kan ändras

Bästa katt lugnande krage totalt sett: Fedicory lugnande krage för katter

Livet är fullt av stressiga situationer, men för din katt kan en enkel förändring i rutinen vara tillräckligt för att starta en klabbande spree. Fedicory Collar for Cats tillgodoser behoven hos en orolig katt med en speciell blandning av eteriska oljor och feromoner för kontinuerlig lindring från stress och ångest. Den är utformad för att passa katter med ett stort antal halsstorlekar. När den väl är korrekt storlek kan du klippa bort extra för en bekväm passform.

En lugnande krafts styrka varar bara så länge. Fedicory förblir effektiv i hela 30 dagar, regn eller glans, innan du behöver byta ut den. Under den tiden får din katt en låg dos feromoner, kemikalier som framkallar en specifik reaktion hos djur av samma specifikation. Denna blandning lugnar nerverna och sätter stopp för klöning, urinmärkning och den överdrivna mejningen som kan komma i vägen för dig och din katts lycka.

Fedicory lugnande krage för katter Nyckelfunktioner:

 • Gäller i 30 dagar
 • Innehåller en blandning av eteriska oljor och feromoner
 • Vattentålig

Bästa långvariga katt lugnande krage: GUMEW lugnande krage för katter

Bästa långvarig katt lugnande krage

GUMEW lugnande krage för katter
GUMEW lugnande krage för katter

Denna kroppsvärmeaktiverade krage frigör en stadig ström av avkopplande feromoner.

Katt lugnande krage arbetar under en begränsad tid, vanligtvis cirka 30 dagar. Vissa krage som GUMEW Calming Collar for Cats varar dock i upp till 60 dagar. En krage som varar längre ger två stora fördelar. Först behöver du inte byta ut kragen så ofta. Och det leder till den andra fördelen med en långvarig lugnande krage – sparade pengar. Vanligt och enkelt sparar du pengar när du köper ersättningskrage mindre ofta. Naturligtvis är den besparingen bara värt det om kragen fungerar bra, vilket GUMEW gör.

Denna krage är kroppsvärme-aktiverad, så den börjar snabbt fungera och fortsätter att arbeta så länge din katt bär den. Det är vattentåligt, så det fortsätter att vara effektivt även om det blir blött. Om din katt fastnar i en regnstorm eller tar en oväntad simning, kommer den inte att försämra kragen. GUMEW tillförs naturliga ingredienser som lugnar din katt för att lindra stressen från resor, förändringar i omgivningen, åskväder och fyrverkerier. Den här typen av ångestlindring kan minska på repor, urinmarkering och andra ångestinducerade beteenden.

GUMEW lugnande krage för katter Nyckelfunktioner:

 • Varar upp till 60 dagar
 • Kroppsvärmaktiverad
 • Vattentålig

Bästa Budgetkatt lugnande krage: ANDRIMAX lugnande krage

Bästa Budgetkatt lugnande krage

ANDRIMAX lugnande krage
ANDRIMAX lugnande krage

En blandning av kamomill och lavendel ger denna krage den lugnande kraften.

ANDRIMAX lugnande krage levereras med eteriska oljor av kamomill och lavendel tillsammans med lugnande effektivitet feromoner. Kamomill och lavendel har avslappnande effekter på människor och tack och lov katter också. Katter har en mycket känslig luktkänsla, så eteriska oljor måste användas i noggrant doserade mängder för att inte överväldiga din katt. Denna krage har en balans mellan styrka och fördelar och skapar en krage som är säker och effektiv för din katt.

Samtidigt har det feromoner som tilltalar din katt instinktiva svar, som hjälper honom att känna sig mer hemma och avslappnad. ANDRIMAX har 30 dagars effektivitet innan den behöver bytas ut. Kragen är vattentät så att du kan bada din katt på ett säkert sätt utan att förstöra krageens effektivitet.

Denna krage bör ha två till tre tum extra rum runt kattens nacke. När den väl är korrekt justerad kan du klippa överskottskragen och katten kan göra sin vanliga verksamhet.

ANDRIMAX lugnande krage Viktiga funktioner:

 • Infunderad med kamomill och lavendel
 • Inkluderar konstgjorda feromoner
 • Vattentålig

Bästa katt lugnande krage för urinmarkering: Comfort Zone lugnande krage

Bästa katt lugnande krage för urinmärkning

Comfort Zone lugnande krage
Comfort Zone lugnande krage

Denna krage ger lättnad från ångesten som orsakar urinmärkning, överdriven repor och meowing.

Om din katt börjar hoppa över kullen för att markera andra områden i ditt hem, kan stress och ångest vara kärnan i hans problem. Urinmarkering fungerar som ett sätt att sprida sin doft. Det får saker och ting att känna sig säkrare och bekvämare för din katt. Tyvärr kan det inte sägas samma sak för dig. Comfort Zone Calming Collar adresserar direkt en kattens naturliga respons på stress för att stoppa stressrelaterad urinmarkering.

Comfort Zone Collar bygger på ett feromonpulver för att underlätta din katt genom stress och ångest. Du kanske märker lite "blom", feromonpulvret på din katt, men det är helt säkert. När det ursprungliga pulvret har försvunnit fungerar kragen fortfarande upp till 30 dagar innan du behöver en ersättning. Hela tiden håller den din katt ur sin stresszon under en förändring i rutin, åskväder, fyrverkerier eller en resa till veterinären.

Comfort Zone Calming Collar Viktiga funktioner:

 • Innehåller feromonpulver
 • Varar upp till 30 dagar
 • Kräver hela två veckor för att se alla fördelarna

Bästa lugnande krage för kattungar: Healex lugnande krage

Bästa katt lugnande krage för kattungar

Healex lugnande krage
Healex lugnande krage

Denna krage lindrar stress för katter och bedårande kattungar som kan vara benägna för stressinducerade rusningar.

Vem har inte varit avundsjuk på en kattunge oändliga energi? Men när den energin får extra bränsle från stress kan Healex Calming Collar hjälpa till att förhindra att din kattunge förstör ditt hem. En blandning av feromoner, citronella och lavendel träffas för att lugna din kattunge med hans instinktiva svar på feromoner och naturens lugnande kraft. Du kan börja använda den regelbundet när din kattunge är tio veckor gammal. Denna krage inkluderar tillräcklig storlek anpassningsbarhet för att passa en liten nacke.

Vi gillar att denna krage snabbt träder i kraft. Ibland måste du kyla ner din kattunge i en hast, och med Healex-kragen tittar du på lugnande lättnad inom några minuter efter att du satt på den. Dessutom varar det upp till 60 dagar, vilket innebär att du spenderar mindre och byter ut det mindre ofta. När du har att göra med en vinklad kattunge är det definitiva bonusar.

Healex Calming Collar Viktiga funktioner:

 • Varar upp till 60 dagar
 • Innehåller lugnande feromoner
 • Inkluderar citronella och lavendel

Vem ska köpa en katt lugnande krage

Katter är underbara följeslagare som håller dig sällskap och får dig att skratta. Men om de är vanor och rutiner störs, kan de uppleva överdriven stress och ångest. Något så enkelt som en förändring i din morgonrutin kan leda till överdriven repor eller urinmärkning hos din katt. Katt lugnande krage är ett enkelt sätt att minska stressinducerat beteende och hjälpa din katt genom situationer utanför hans normala rutin.

En resa till veterinären, enstaka åskväder och fyrverkeri för semester är alla omständigheter som kan hämma din normalt mjuka katt. Din katt kan bära en lugnande krage under en längre tid eller under en dag eller två tills hans rutin återgår till det normala. För vissa kattägare är en krage bekvämare än lugnande sprayer eller spridare eftersom den reser med din katt för en stadig dos avslappning. Andra katter kan i sin natur vara oroliga eller lätt stressade. Om så är fallet, en krage som kan hjälpa dem att förbli lugna dygnet runt för att göra båda dina liv lyckligare.

Bästa katt lugnande krage totalt sett

Fedicory lugnande krage för katter
Fedicory lugnande krage för katter

En kombination av eteriska oljor samlas i denna krage för att hjälpa katter genom svåra övergångar.

Viktiga funktioner att tänka på

En katt lugnande krage bör ha några viktiga funktioner och göra flera saker bra. Här är vad du bör tänka på när du väljer en katt lugnande krage för din favorit katt:

 • Passa. Katten lugnar krage är vanligtvis justerbara för att passa en mängd olika halsstorlekar. Du bör dock mäta din katt på halsen innan du köper din nya krage. Om han är utanför normen som en ovanligt stor ras med en halsomkrets över 15 tum, kan du behöva titta i en krage avsedd för stora katter eller små hundar. Läs noggrant igenom anvisningarna för passform. De flesta krage är inte avsedda att passa tätt så att din katt lätt kan glida ur den om han får kragen fastnat på något. De säkraste kragen har emellertid en automatisk låsning, så att de snabbt faller av om för mycket tryck sätts på kragen.
 • Aktiva ingredienser. Lugnande krage har i allmänhet feromoner och / eller naturliga ingredienser som eteriska oljor som fungerar som lugnande medel. Feromoner är kemiska ämnen som är unika för varje djurart och de orsakar olika beteendemässiga reaktioner beroende på den specifika feromonen. De som används i kattkrage slappnar av katten för att minska stressbeteenden. Naturliga ingredienser som växtbaserade botaniska produkter och eteriska oljor som lavendel och kamomill lugnar också. Vissa katter är emellertid mycket känsliga för eteriska oljor. Om din katt tidigare har haft en negativ reaktion på eteriska oljor, håll dig fast med krage med feromoner eller kontakta din veterinär för att hitta en säker lugnande lösning.
 • Hur länge det varar. Lugna krage varar mellan 30 och 60 dagar. I allmänhet, ju längre kragen bärs, desto mindre potent blir den. Vissa katter svarar bra på en låg dos av lugnande hjälpmedel, medan andra kan behöva en högre styrka av en 30-dagars lösning. Sextio dagars krage sparar pengar, och vissa håller sig effektiva under hela 60 dagar. Men om du märker att din katt svarar mindre med tiden kan du behöva byta till en 30-dagars modell.
 • Vattentålighet. Din katt kan hata vatten, men det betyder inte att han inte kommer att fastna i regnet eller ta ett oavsiktligt steg. Halsband som erbjuder vattenbeständighet förblir effektiva även efter en bra dunkning. Det betyder också att du inte behöver byta ut det så ofta.

Vanliga frågor

Vad är en katt lugnande krage, och hur fungerar det?

Katt lugnande krage passar runt din katt hals utöver hans vanliga krage. De är snörda med lugnande hjälpmedel som de eteriska oljorna från lavendel och kamomill eller syntetiska feromoner. Katter har en kraftfull luktkänsla. Feromonerna och eteriska oljor kommer in genom näsan och utlöser ett avslappningsrespons som minskar stressbeteenden som urinmarkering, repor och meowing.

Hur länge varar katt lugnande halsband?

Lugna krage varar mellan 30 och 60 dagar. De tenderar att förlora sin styrka med tiden, så du kanske märker att de är mindre effektiva över tid. Om din katt är benägen att bli våt, leta efter en modell som är vattenbeständig. Dessa modeller förblir effektiva även efter ett bad, kraftig regnstorm eller oavsiktligt dopp i ditt barns kiddy pool.

Är lugnande krage säkert för katter?

Lugna krage är ett säkert alternativ för att lugna din katt. De måste dock vara på rätt sätt och övervakas under de första dagarna. En krage som är för lös kan fastna i kattens mun eller glida ner över kroppen. Det kan också fastna på föremål och utgöra en kvävningsrisk. Om din katt verkar kämpa med passformen, ta bort kragen omedelbart. Modeller med automatisk låsning släpper av om för mycket spänning läggs på kragen, vilket skyddar din katt från oavsiktlig kvävning.

Hur lugnar du en överstimulerad katt?

Din kats förfäder var ensamma rovdjur. Att skapa en miljö som stöder deras instinktiva behov kan hjälpa till att lugna dem när de blir överstimulerade. Tala till exempel upp regelbundna lektider för att din katt ska bränna bort överskott av energi. Han kan också vara gladare att spendera tid ute varje dag.

Lär känna din katt kroppsspråk eftersom det kan indikera när han blir överstimulerad. Om du plågar honom och plötsligt går hans öron tillbaka och svansen börjar rycka är det nog dags att stoppa. Då är din bästa insats att lämna honom i fred. Och kom ihåg att ansträngningar av hyperaktivitet är normalt för en katt.

Andra katt lugnande halsband vi granskat

Bästa katt lugnande krage totalt sett

Fedicory lugnande krage för katter
Fedicory lugnande krage för katter

En kombination av eteriska oljor samlas i denna krage för att hjälpa katter genom svåra övergångar.

Vi tittade på 20 andra katt lugnande krage. Dessa modeller gjorde inte vår 5 bästa katt lugnande krage lista, men de är fortfarande några av de bästa modellerna på marknaden. Vi har inkluderat den information du behöver för att jämföra dem så att du kan hitta den bästa katten lugnande kragen för dina kattvänner.

Långvariga katt lugnande krage

Chuwpi lugnande krage

Chuwpi lugnande krage

Naturliga ingredienser lugnar effektivt din katt, vilket minskar ångest och aggression i upp till 60 dagar.

Nyckelfunktioner:

 • Efterliknar naturliga feromoner
 • Med omedelbar verkan
 • Varar upp till 60 dagar

Kostnad: $ 16

Konverterar lugnande krage

Konverterar lugnande krage

Denna krage sparkar in inom 60 minuter efter att din katt bär den. Efter det förblir det effektivt i hela 60 dagar.

Nyckelfunktioner:

 • Kroppsvärmaktiverad
 • Innehåller feromoner
 • Effektivt i 60 dagar

Kostnad: $ 13

KIKIMOS lugnande krage

KIKIMOS lugnande krage

Den kamomill och lavendel eteriska oljor i denna krage lugnar din katt och förblir effektiv i hela två månader.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från skadliga kemikalier
 • Allergivänliga
 • Gäller inom en timme och varar upp till 60 dagar

Kostnad: $ 13

Kitty Co lugnande krage

Kitty Co lugnande krage

Varje krage varar i 60 dagar, vilket innebär att denna fyrpaket håller din katt avslappnad i upp till 240 dagar.

Nyckelfunktioner:

 • Multi-pack
 • Innehåller växtbaserade ingredienser
 • Effektiv inom en timme

Kostnad: 45 $

molanu lugnande krage

molanu lugnande krage

Denna krage varar inte bara 60 dagar utan den är också vattentät så att din katt kan bära den var som helst.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller feromoner
 • Flexibelt material för en bekväm passform
 • Varar upp till 60 dagar

Kostnad: 14 $

Pedicine lugnande krage för katter

Pedicine lugnande krage för katter

Eteriska oljor gör din katt lugn i den här lugnande tvåpackningen.

Nyckelfunktioner:

 • Varje krage varar 30 dagar i totalt 60 dagar av lugnande kraft
 • Innehåller lavendel eteriska oljor
 • Fungerar inom en timme

Kostnad: 23 $

Tyhocent lugnande krage

Tyhocent lugnande krage

Vissa krage, som Tyhocent, fungerar för både hundar och katter.

Nyckelfunktioner:

 • Finns i två storlekar, en för hundar och en för katter
 • Infunderad med lavendel- och kamomilloljor
 • Effektiv i upp till 60 dagar

Kostnad: $ 11

ZYIMING lugnande krage

ZYIMING lugnande krage

Denna vattentäta design håller i upp till 60 dagar.

Nyckelfunktioner:

 • Effektivt i 60 dagar
 • Innehåller feromoner och lavendel
 • Kroppsvärmaktiverad

Kostnad: $ 17

Katt lugnande krage för urinmärkning

nutureCALM 24/7 Feromon krage

nurtureCALM 24/7 Feromon krage

En blandning av feromoner hjälper till att stoppa oönskat stressbeteende.

Nyckelfunktioner:

 • Varar i 30 dagar
 • Fungerar för både katter och kattungar
 • Minskar ångest i stressiga situationer

Kostnad: $ 13

Relaxivet lugnande krage

Relaxivet lugnande krage

En naturlig blandning av kamomill och lavendel samlas för att lugna din katt i hela 30 dagar.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller naturliga ingredienser
 • Varar i 30 dagar
 • Effektiv inom en timme

Kostnad: $ 17

Vaktande lugnande krage

Vaktande lugnande krage

Denna krage avslutar de mest besvärliga ångestbeteenden som urinmarkering och repor. Se dock till att du läser monteringsanvisningarna noggrant eftersom det har varit några problem.

Nyckelfunktioner:

 • Släpp lugnande feromoner
 • Gäller i 30 dagar
 • Fungerar för katter eller kattungar

Kostnad: $ 18

Katt lugnande krage för kattungar

JMXU's Good Feline Pheromone Calming Collar

JMXU's Good Feline Pheromone Calming Collar

Den kombinerade kraften hos eteriska oljor och feromoner skapar en kemikaliefri lösning mot katteangest och stress.

Nyckelfunktioner;

 • Effektiv i upp till 60 dagar
 • Innehåller eteriska oljor med lavendel och kamomill
 • Säker för kattungar 10 veckor gamla och äldre

Kostnad: $ 11

PETPLUS katt lugnande krage

PETPLUS katt lugnande krage

En stadig frigöring av feromoner lugnar din katts nerver och räddar ditt hus från överdriven repor och urinmärkning.

Nyckelfunktioner:

 • Passar kattungar 10 veckor gamla och äldre
 • Varar upp till 60 dagar
 • Innehåller naturliga ingredienser

Kostnad: $ 18

prowithlin lugnande krage

prowithlin lugnande krage

Ett avbrottslås gör detta till ett säkert alternativ för katter och kattungar.

Nyckelfunktioner:

 • Avbrottslås
 • Varar upp till 30 dagar
 • Naturliga ingredienser

Kostnad: 12 $

SOBAKEN lugnande krage för katter

SOBAKEN lugnande krage för katter

En blandning av eteriska oljor ger denna krage sin lugnande kraft.

Nyckelfunktioner:

 • Effektiv i upp till 60 dagar
 • Innehåller eteriska oljor med kamomill och lavendel
 • Vattentålig

Kostnad: 15 $

Vattentät katt lugnande krage

Howan lugnande krage

Howan lugnande krage

Denna krage erbjuder standard 30 dagar av lugnande eteriska oljor.

Nyckelfunktioner:

 • Varar i 30 dagar
 • Ingredienser tillverkade av naturliga växtextrakt
 • Vattentät

Kostnad: 10 $

PettingPal lugnande krage

PettingPal lugnande krage

Det är svårt att slå 60 dagar av lugnande kraft och fördelen med vattentålig teknologi.

Nyckelfunktioner:

 • Allergivänliga
 • Vattentät
 • Varar upp till 60 dagar

Kostnad: $ 17

PROZADALAN lugnande krage

PROZADALAN lugnande krage

Denna hypoallergeniska krage fungerar för katter med känslig hud och minskar stressrelaterad urinmarkering.

Nyckelfunktioner:

 • Gäller i 30 dagar
 • Börjar arbeta inom en timme
 • Vattentät

Kostnad: 12 $

Pupteck lugnande krage

Pupteck lugnande krage

Denna krage är inte bara vattentät och väderbeständig, utan den håller också hela 60 dagar.

Nyckelfunktioner:

 • Vattentät
 • Varar i 60 dagar
 • För användning med katter och små hundar

Kostnad: 10 $

Talis lugnande krage

Talis lugnande krage

Naturliga ingredienser levererade i en vattenbeständig design ger denna krage lugnande effektivitet i upp till 60 dagar.

Nyckelfunktioner:

 • Vattentålig
 • Lugnar med feromoner och eteriska oljor
 • Varar upp till 60 dagar

Kostnad: $ 13

(Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar