De bästa kattförsäkringsbolagen

De bästa kattförsäkringsbolagen

Oavsett om du har ett, två, tre eller ett hus fullt av kattungar, kan sjukförsäkring för din katt för oväntade veterinärkostnader vara en livräddare, kanske till och med bokstavligen. Ersättning för pengar som du har använt för att ta hand om din katt under en nödsituation från en olycka eller sjukdom, kan försäkringsplaner ge dig viss lugn när det gäller att ekonomiskt stödja dina furries. Men hur vet du vad du ska leta efter när du väljer kattförsäkring? Vi har sammanställt en lista över våra favoritalternativ för kattförsäkring som du kan jämföra och delade upp de olika viktiga faktorerna att tänka på när du köper en försäkring för dina kära familjemedlemmar.

Top Pick

Omfamning

 • Minskar avdragsgilla
 • 90 procent återbetalning
 • Belöningsprogram för rutinvård
 • Seniorer 15+ kvalificerar sig för begränsad täckning

Betyg 4.7

Besök sida

Vi tittade på en handfull djurförsäkringsbolag för att sortera igenom informationen åt dig. Vi gillade Embrace husdjurförsäkring som vårt bästa val för katter. Omfamning täcker upp till 90 procent av veterinärkostnaderna för oväntade olyckor och sjukdomar, vilket kan hjälpa till att mildra slaget av en stor, oförutsedd veterinärräkning.

I den här artikeln

Vi studerade viktiga faktorer som grundläggande täckning, uteslutningar, begränsningar, avdragsgilla, återbetalningsprocent och möjliga rabatter. De flesta kattförsäkringsbolag är relativt samma i jämförelse, men ett fåtal sticker ut av kvalitets- eller nischskäl.

De bästa kattförsäkringsbolagen

Bästa kattförsäkring totalt sett: Omfamna husdjurförsäkring

Omfamna husdjurförsäkring
Läs mer
på Embrace Pet Insurance säkerställd webbplats

Genomsnittligt kundbetyg

Vad vi gillar:
Har ett belöningsprogram för rutinvård

Månadspremie Genomsnitt på 23 $
Avdragsgill $ 200 till $ 1000
Rapportering 70, 80 eller 90 procent
Åldersbegränsningar Upp till 14 år
Täckning endast olycka 15 år och äldre

Besök webbplatsen Embrace Pet Insurance eller få en offert för djurförsäkring

Besök försäkringswebbplatsen Få citat

Embrace Pet Insurance är ett toppval som sjukförsäkring för din favoritkatt. Täcker upp till 90 procent av kostnaderna i samband med olyckor, skador och sjukdomar, Embrace omfattande försäkringsplan finns för katter upp till och med 14 års ålder. Katter 15 år eller äldre är berättigade till enbart olyckor. Oavsett vilken ålder din katt accepteras är försäkringsskyddet resten av livet. Du har också möjlighet att lägga till täckning för rutinvård. Väntetiden för policyn är 14 dagar för sjukdom och två dagar för olyckor.

Täckning med omfamning inkluderar tandsjukdom eller skada, kroniska eller medfödda tillstånd, cancer och alternativ behandling, rehabilitering och beteendeterapi. Din kattunge är också täckt för akut- och specialistvård, diagnostisk testning, kirurgi, sjukhusvård, mobilitetsanordningar och receptbelagda mediciner. Embrace har ett valfritt program för återbetalningsbelöning för saker som wellness-examensavgifter, spay- eller kastreringsprocedurer, skötsel, kremering eller begravning, holistisk vård och akupunktur.

Omfamning täcker inte befintliga förhållanden, som de flesta husdjursförsäkringsbolag, men erbjuder att täcka vad som anses vara ett härdbart förutgående tillstånd. Om din katt för närvarande har ett medicinskt tillstånd, men förblir både symptom och behandling fri från tillståndet i minst ett år, kan tillståndet täckas på försäkringsplanen för eventuella framtida anspråk. Andra undantag och begränsningar inkluderar avel, kosmetiska förfaranden, DNA-testning och andra främmande scenarier.

I jämförelse med de andra husdjursförsäkringsbolagen vi tittade på, är Embrace det enda som erbjuder en minskande avdragsgilla. För varje år du inte betalas från ett fordran, minskar din egenandel med $ 50. När du registrerar dig för kattförsäkring, välj mellan $ 200, $ 300, $ 500, $ 750 eller $ 1 000 avdragsgilla med en återbetalningsgräns från $ 5,000 till $ 30,000. Välj mellan 70, 80 eller 90 procent återbetalning för att ytterligare anpassa din kats försäkringsplan. Det valfria belöningsprogrammet kostar $ 250 till $ 650 beroende på täckningsnivån du letar efter.

Har mer än en katt? Embrace erbjuder rabatt för flera husdjur för dig som försäkrar mer än en katt. Spara 10 procent på varje ytterligare husdjur du lägger till planen. Försäkringsplaner är i genomsnitt 23 $ per månad för katter. En låg återbetalning – 70 procent – med en hög avdragsgill – 1 000 $ (vilket betyder mer ur din ficka när veterinärräkningen förfaller) är ungefär $ 9 per månad. En hög återbetalning med låg avdragsgilla (vilket betyder mindre ur fickan hos veterinären) är cirka $ 34 per månad.

Viktiga funktioner i Embrace Pet Insurance:

 • Återbetalningssatser upp till 90 procent
 • Försvinner avdragsgill
 • Valfritt belöningsprogram tillgängligt
 • Planer endast för olyckor för seniorer
 • Anpassningsbara försäkringsplaner
 • 10 procent rabatt på flera husdjur

Runner-Up Cat Insurance: Healthy Paws Pet Insurance

Healthy Tassar Husdjurförsäkring
Läs mer
på Healthy Paws Pet Insurance-webbplats

Genomsnittligt kundbetyg

Vad vi gillar:
Anpassningsbara försäkringsplaner

Månadspremie Börjar på $ 15
Avdragsgill $ 100, $ 250 eller $ 500
Rapportering 70, 80 eller 90 procent
Åldersbegränsningar 8 veckor gamla upp till 14 år

Besök Healthy Paws Pet Insurance webbplats eller få en offert för husdjurförsäkring

Besök försäkringswebbplatsen Få citat

Healthy Paws Pet Insurance erbjuder sjukförsäkring för kattungar i åldern minst 8 veckor och katter upp till 14 år. Försäkringsplaner börjar på cirka $ 14 och täcker en rad frågor från olyckor till skador på sjukdomar. Försäkringsskyddet inkluderar nödsituationer, kronisk sjukdom, medfödda eller ärftliga tillstånd, receptbelagda mediciner och cancerbehandling. Dessutom omfattas kattförsäkringsplanerna kirurgi, röntgenstrålar, specialistvård och alternativ behandling.

När du registrerar dig för kattförsäkring med Healthy Paws, hjälper din katt ålder att bestämma hur mycket täckning som finns. Till exempel kostar sjukförsäkringsskyddet för en 5-årig katt cirka $ 14 till $ 18 per månad, med möjlighet till 70 eller 80 procent återbetalning och ett val av en avdragsgilla $ 250 eller $ 500. En 1-årig katt har också möjlighet att återbetala upp till 90 procent och en avdragsgilla $ 100, för en kostnad till cirka $ 12 per månad. Friska tassar har inte en maximal begränsning per år eller livstid för täckning.

Djurförsäkringsbolag täcker inte befintliga villkor och inte heller hälsosamma tassar. Andra undantag och begränsningar inkluderar förebyggande vård, tandhälsa, undersökningsavgifter, spay- eller yttre kirurgi, träning, ombordstigning och beteendeterapi. Du behöver inte vänta länge på att försäkringspolicyn ska gälla – väntetiden är 15 dagar från polisens startdatum. Krav behandlas vanligtvis inom tio dagar, och för att påskynda saker, skicka in dina anspråk via en snäppning av din telefon. Ta en bild av din katts veterinärräkning och skicka den som din ansökningsformulär.

Viktiga funktioner i Healthy Paws Pet Insurance:

 • För kattungar och katter från 8 veckor till 14 år
 • Val av återbetalningsprocent och avdragsgill
 • Bildaktiverad ansökningsformulär
 • Ingen maximal års- eller livstidgräns
 • Donerar till ideella organisationer för sällskapsdjur

Bästa rabattkattförsäkring: husdjurförsäkring

Pet Assure Pet Insurance
Läs mer
på Pet Assure Pet Insurance säkerställd webbplats

Genomsnittligt kundbetyg

Vad vi gillar:
25 procent rabatt på veterinärtjänster

Månadspremie $ 10
$ 17 upp till fyra husdjur
$ 22 mer än fyra husdjur
Avdragsgill Ingen
Rapportering 25 procent
Åldersbegränsningar Ingen

Besök Pet Assure Pet Insurance webbplats eller få en offert för djurförsäkring

Besök försäkringswebbplatsen Få citat

En stabil, något mer förutsägbar, alternativ är rabattplanen. Det fungerar inte på samma sätt jämfört med våra andra val. Pet Assure, en rabattdjurförsäkring för katter, erbjuder dig möjlighet att spara 25 procent på vissa veterinärtjänster. Och till skillnad från våra andra val, fungerar denna försäkringsplan endast med deltagande veterinärer. För 10 dollar per månad täcks din katt under alla typer av omständigheter, förutsatt att du och hennes besöker en veterinär som accepterar rabattförsäkringsföretaget, Pet Assure. Spara 25 procent för saker som tandvård, rutinbesök, undersökningsavgifter, akutvård, sjukhusvistelser och mer. Det omfattar inte outsourcade labbtjänster eller specialister.

Pet Assure accepterar alla typer av djur. Så om din katt har ett annat syskon av annan art, är de också täckta. I själva verket erbjuder Pet Assure en familjeplan och en obegränsad plan för hushåll med flera husdjur. För $ 17 per månad, täck upp till fyra husdjur, och för $ 22 per månad, täck mer än fyra husdjur. Och om du betalar din årliga försäkring i sin helhet, finns det ytterligare en rabatt ovanpå. Det finns ingen väntetid, så du kan använda dina rabatter direkt efter att du registrerar dig.

Med Pet Assure täcks din katt i alla åldrar och det finns inga undantag eller begränsningar. Så om din kattunge har ett tidigare existerande tillstånd, inga bekymmer, får du fortfarande 25 procent rabatt på kvalificerade veterinärtjänster. Det finns inga avdragsgoder eller anspråkformer att bry sig med – visa bara ditt rabattkort till en deltagande veterinär och få rabatten vid betalningstillfället. Som en del av rabattförsäkringsplanen registrerade dig och din katt också en förlorad service för husdjur, utan kostnad. Denna sjukförsäkring för katter kan användas ensam eller med en mer omfattande försäkringsplan som hjälper till att fylla i alla luckor som en mer traditionell husdjursförsäkringsplan kan ha.

Viktiga funktioner hos Pet Assure:

 • Accepterar alla typer av djur
 • Erbjuder flera rabatter för flera husdjur
 • Lätt att registrera och använda
 • Arbetar med deltagande veterinärer
 • Använd i samband med omfattande försäkringar

Bästa kattförsäkring för flera katter: Petfirst Pet Insurance

Petfirst Pet Insurance
Läs mer
på Petfirst Pet Insurance webbplats

Genomsnittligt kundbetyg

Vad vi gillar:
Valfria planer för utökad täckning

Månadspremie Börjar på $ 9
Avdragsgill Genomsnitt på $ 250
Rapportering 65 till 100 procent
Åldersbegränsningar Minst 8 veckor gammal

Besök Petfirst Pet Insurance webbplats eller få en offert för djurförsäkring

Besök försäkringswebbplatsen Få citat

Om du har flera katter bör du inte behöva välja vilken som ska försäkras. Du bör inte heller behöva betala genom näsan för att täcka dem alla. De flesta husdjursförsäkringsbolag erbjuder en slags rabatt på flera husdjur, men som jämförelse gillade vi Petfirst Pet Insurance för att erbjuda att täcka tre katter upp till 10 års ålder. Med försäkringsplaner som börjar på cirka $ 9 per månad kan du betala mindre än $ 20 per månad för tre katter. Spara i genomsnitt 30 procent med rabatt på flera husdjur, och det är nästan som att betala för två katter och den tredje katten rider gratis.

Petfirst erbjuder sjukförsäkring för katter, med planer som täcker incidenter som nödsituationer, olyckor, sjukdom, kirurgi, diagnostik och röntgenstrålar. Annan täckning inkluderar kronisk vård, ärftliga och medfödda tillstånd, undersökningsavgifter, receptbelagda mediciner och alternativ medicin och terapi. För att utöka din kattas täckning erbjuder Petfirst också fem ytterligare planer för att täcka kostnaderna för rutinmässig vård och hälsobesök. Enligt dessa valfria försäkringsplaner – som du kan välja mellan – täcks rutinmässiga undersökningar, vacciner, tandrengöring, spay- eller kastruskirurgi och beteendemässig utbildning till viss del.

Oavsett om du har en 8 veckor gammal kattunge eller en senior att försäkra, accepteras båda. Det finns ingen åldersgräns för försäkringsskydd, förutom när den tillämpas på rabatten. Du får välja din återbetalningsgrad, avdragsgill belopp och maximal årlig gräns. Välj så lågt som 65 procent eller så högt som 100 procent för återbetalning. Avdragsgilla erbjuds så lågt som $ 100, men genomsnittet är $ 250. Och även om du inte behöver sätta en högsta årliga gräns, kan du täcka den mellan $ 2000 och $ 10.000.

Preexisting villkor omfattas inte av Petfirst, varken är valfria förfaranden, skötsel, kosttillskott, mat eller någon fas av avel. Det finns en kort väntetid för täckning av olyckor – 24 timmar eller mindre – och en två veckors väntetid för sjukdom. Krav behandlas inom två veckor och täckningen expanderar efter en 6-månaders väntetid.

Viktiga funktioner i Petfirst Pet Insurance:

 • Spara upp till 30 procent med rabatt på flera husdjur
 • Anpassningsbara försäkringsplaner
 • Ingen åldersgräns
 • Fem ytterligare planer för utökad täckning
 • Val av ingen maximal årlig gräns

Bästa kattförsäkring med tillägg: Trupanion husdjurförsäkring

Trupanion Husdjurförsäkring
Läs mer
på Trupanion Pet Insurance-webbplats

Genomsnittligt kundbetyg

Vad vi gillar:
Direktlön till veterinär tillgänglig

Månadspremie Börjar på $ 19
Avdragsgill $ 0 till $ 1000
Rapportering 90 procent
Åldersbegränsningar Upp till 14 år

Besök Trupanions husdjursförsäkrings webbplats eller få en offert för djurförsäkring

Besök försäkringswebbplatsen Få citat

Inte alla djurförsäkringsbolag erbjuder ytterligare planer förbi huvudförsäkringsplanen. Men för de som gör det syftar tilläggstäckningen till att hjälpa veterinärvård som inte omfattas av kärnplanen. Trupanion Pet Insurance erbjuder dig några olika alternativ för att lägga till sjukförsäkringsskydd för din katt, så att du kan vara säker på att han täcker nästan vad som helst. Från oväntade olyckor till rutinmässig holistisk vård återbetalar Trupanion ett brett utbud av veterinärvård. Men som alla andra försäkringsbolag täcker Trupanion inte befintliga villkor.

Enligt huvudförsäkringsplanen täcks din katt för saker som sjukdom, skada, kirurgi, sjukdom, cancerbehandlingar, recept och diagnostik, samt ärftliga och medfödda tillstånd. Lägg till ett av de valfria kompletterande vårdpaketen och din kitty täcks också för fysisk, rehabiliterande och beteendeterapi. Samma försäkringspaket med tillägg inkluderar alternativa tjänster som homeopati, hydroterapi, akupunktur och kiropraktikvård.

För mer utökad täckning, har du också möjligheten att tillägga ett paket med hjälp av ombordstigning för din katt om du befinner dig på sjukhus och inte kan ta hand om honom. Detta andra paket inkluderar också kremering, begravning och reklam och en belöning för ett förlorat husdjur.

Trupanion ersätter 90 procent av de stödberättigande kostnaderna och sätter inte en årlig högsta gräns för utbetalningar, men de kräver en 30-dagars väntetid för sjukdomskrav. Väntetiden för skador är fem dagar. Registrera och behandla anspråk snabbt med direktlön – Trupanion betalar din veterinär direkt, vilket endast är tillgängligt med deltagande veterinärer.

Trupanions sjukförsäkringsplaner för katter kostar ungefär $ 19 till $ 61 per månad, beroende på vilken avdragsgilla du väljer. Avdragsgångar sträcker sig från ingenting till 1 000 $ och är villkorsbaserade, vilket innebär att du betalar en avdragsgilla för varje villkor du tar in din katt för. Men när självrisken är uppfylld, täcks det villkoret för livet.

Viktiga funktioner i Trupanion Pet Insurance:

 • Direktlön till veterinär tillgänglig
 • Flera tilläggspaket tillgängliga
 • Skickbaserad, justerbar avdragsgill
 • 90 procent återbetalningsgrad
 • Ingen maximal årlig gräns

Hur vi hittade de bästa kattförsäkringsplanerna

När vi letade efter de bästa husdjursförsäkringsplanerna övervägde vi en mängd olika faktorer som utgör vårdförsäkring. Vi tittade på de olika typerna av kärntäckning som erbjuds för katter och huruvida det fanns några undantag eller begränsningar till planen. Vi kontrollerade dessutom avdragsgilla, återbetalningsnivåer och maximala årliga gränser, tillsammans med ytterligare försäkringsskydd för rutinvård och rabatter för flera husdjur.

Rapportering

Djurförsäkringsbolag erbjuder dig en mängd olika täckningsalternativ för din kattunge. Många försäkringsplaner för katter erbjuder en kärnplan som täcker de oväntade kostnaderna som dyker upp under ett husdags liv, som olyckor, skador och sjukdomar. Försäkringsbolagen skiljer sig åt i vad som erbjuds i kärnplanen, men vanligtvis omfattar täckning nödsituationer, kirurgi, recept, medfödda och ärftliga tillstånd, icke-rutin tandvård, kroniska tillstånd, cancerbehandlingar, diagnostik och sjukhusvård.

Till exempel erbjuder Embrace husdjurförsäkring att täcka din kattunge för beteendeterapi i sitt kärnpaket, men Trupanion erbjuder bara beteendeterapi i sin tilläggsplan. Tänk på vad du behöver i din försäkringsplan för att täcka din kattas hälsa på ett adekvat sätt.

Undantag och begränsningar

Precis som skillnaden i kärnförsäkringsplaner, varierar även undantag och begränsningar beroende på företag. Även om husdjursförsäkringsbolag aldrig täcker befintliga villkor, har vissa försäkringsplaner en ändring av den regeln, vilket gör att härdningsbara förutbestående villkor så småningom kan täckas efter en viss tidsperiod.

Till exempel, om din kattunge för närvarande behandlas för en sjukdom, kommer den inte att omfattas av en ny försäkringsplan. Men om du väljer ett försäkringsbolag som möjliggör härdbara förekommande tillstånd, då din katt återhämtar sig från sjukdomen och förblir symptom och behandlingsfri under en viss tid, täcks den sjukdomen.

Åldersgräns för en djurförsäkring är inte ovanlig, men regeln är olika för varje företag. Den genomsnittliga åldersgränsen är 14 år gammal, men du har möjlighet att välja en plan som inte anger en åldersgräns. Alternativt erbjuder vissa försäkringsplaner en begränsad försäkring för äldre kattungar över 14 år.

självrisk

Risker. Hur mycket pengar du betalar ur fickan till dina årliga veterinärräkningar innan försäkringsbolaget betalar på ett fordran. Detta belopp varierar från företag till företag och varierar från ingenting till så högt som $ 2500. Typiska avdragsgilla är $ 250, $ 500 och $ 1000. Många försäkringsplaner gör att du kan välja den självrisk som du föredrar.

En typ av avdragsgill, den villkorsbaserade avdragsgillingen, fungerar annorlunda. Denna avdragsgilla är hur mycket pengar du betalar ur fickan för varje tillstånd som din katt går till veterinären för. När du har betalat det avdragsgilla beloppet för ett visst villkor betalar försäkringsbolaget ett krav på det villkoret i framtiden.

Återbetalningspriser och årsgränser

Återbetalningsgraden och den maximala årliga gränsen varierar beroende på vilket djurförsäkringsbolag du tittar på. Återbetalningsgraden är den procentsats som försäkringsbolaget betalar för ett fordran. Så om du har valt en försäkringsplan med en återbetalningsgrad på 80 procent, betalar försäkringsbolaget 80 procent av de stödberättigande veterinärkostnaderna i samband med den planen. Lägre ersättningsnivåer betyder mer pengar ur fickan för dig. Högre ersättningsnivå innebär vanligtvis högre månatliga premier.

Den maximala årliga gränsen är den maximala summan som ett försäkringsbolag betalar ut under ett försäkringsår. De flesta husdjursförsäkringsbolag som vi tittade på begränsar inte hur mycket pengar de betalar ut under ett försäkringsår.

Till exempel har friska tassar, Pet Assure, Trupanion och Petfirst ingen maximal gräns för policyn. Som jämförelse erbjuder Embrace och Pumpkin var och en flera årliga gränser att välja mellan.

Valfria försäkringspaket

Täckning för kattförsäkring kan gå utöver det grundläggande kärnpaket som företag erbjuder. Många försäkringsbolag har också valfria tillägg för att täcka kostnaderna för rutinmässig veterinärvård också. Och andra erbjuder ännu mer än det för att hjälpa till att täcka andra, kanske mindre vanliga, djurtjänster. Tänk på vilken typ av täckning du vill ha för din håriga katt.

Till exempel erbjuder Trupanion en mängd ytterligare försäkringspaket, som täcker allt från holistisk vård till ombordstigning till kremering. Däremot erbjuder Healthy Paws inte valfria försäkringspaket för att lägga till kärnplanen. Den genomsnittliga kostnaden för ett valfritt försäkringspaket beror på företaget, men är allt från extra $ 15 per månad till $ 35 per månad.

rabatter

Om du är nöjd med närvaron av flera katter, kan du ha en rabatt på flera husdjur för att täcka det stora utbudet av utgifter du kan betala över tid. Inte alla försäkringsbolag erbjuder rabatt för flera husdjur, men för dem som gör det är genomsnittet 10 procent per extra husdjur. Men kolla med försäkringsbolaget för att ta reda på om det finns en gräns för antalet katter som kan läggas till i en viss plan.

Till exempel har rabattplanen, Pet Assure, en rabatt på olika nivåer för valfritt antal husdjur. Välj rätt plan för att anpassa familjens storlek och spara på din månadspremie.

Hur du väljer det bästa kattförsäkringsbolaget för din katt

Att hitta rätt kattförsäkringsbolag för din favoritkatt tar bara lite grävning och lite kunskap. Jämför de viktigaste funktionerna hos varje husdjurförsäkringsbolag för att bestämma det som täcker dina behov mest. Tänk på olika faktorer som erbjuds inom varje försäkringsplan och arbeta inom din budget för att hitta den åt dig och din katt eller kattungar. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på när man jämför kattförsäkringsplaner.

Granska täckta villkor och undantag

Villkoren och sjukdomarna som omfattas av kattförsäkringsplaner varierar från företag till företag. Till exempel täcker många kattförsäkringsbolag inte befintliga tillstånd, eller villkor som din katt har diagnostiserats med eller behandlats under de senaste sex eller tolv månaderna innan täckningen började. De flesta utesluter även wellness och förebyggande vård, som inkluderar saker som din katt årliga wellnessundersökning och vaccinationer.

Jämför månatliga eller årliga premier

Premien är det belopp du betalar varje månad eller årligen för din katts försäkringsskydd. Premien är den mest förutsägbara kostnaden och kostnaden du betalar oavsett om du lämnar in några anspråk i din katts försäkringsplan eller inte, så det är ofta det bästa hänsynet till husdjursföräldrar som utvärderar kattförsäkringsplaner. Om du har en begränsad budget kan en kattförsäkringsplan med lägre premie fungera bäst för din budget. Tänk emellertid på att om din katt skadas eller blir sjuk, kommer du förmodligen att behöva betala en större avdragsgilla innan försäkringsbolagets täckning går in, och den del av utgifterna som försäkringsbolaget täcker kan vara lägre (70 procent istället på 90 procent, till exempel). Det innebär att du står inför högre kostnader som du inte planerar för.

En högre premie innebär ofta ett lägre avdragsgill, högre täckningsbelopp (som 90 procent istället för 70 procent), eller båda. Det betyder att du får lägre kostnader för fickan om din katt kräver vård. Om du är mer bekväm med en regelbunden, planerad månatlig eller årlig kostnad än högre kostnader som du inte planerade för om din katt blir sjuk eller skadad, kan en högre avdragsgill plan vara det bästa valet för dig .

Din katt ålder, ras och storlek kan också påverka dina månatliga premier. I slutändan handlar det om att hitta rätt kattförsäkringsplan om att hitta planen med rätt balans mellan månatliga premier, avdragsgilla och täckning som uppfyller din katts behov och fungerar också för din familjs budget.

Jämför egenföretag

Din avdragsgilla är det belopp du betalar ur fickan innan din katts försäkringsplan börjar täcka sin del av kvalificerade utgifter. Självständigheter varierar från plan till plan, men du kan hitta kattförsäkringsplaner med avdragsgilla allt från $ 0 eller $ 100 till $ 1000. Som sagt, självrisker kan antingen vara årliga eller per villkor (eller per instans) avdragsgilla. När du har betalat beloppet ur fickan med en årlig avdragsgilla kommer din katts försäkringsplan att täcka sin del av kvalificerade utgifter under resten av året – oavsett om din katt behandlas för flera villkor eller behandlas vid flera tillfällen för samma sak tillstånd eller olika förhållanden.

En avdragsgilla per villkor gäller endast för ett specifikt tillstånd som din katt behandlas för. När du har betalat det avdragsgilla beloppet täcker din katt försäkringsplan sin del av kvalificerade utgifter för all ytterligare behandling som är relaterad till detta tillstånd. Du betalar en ny egenandel varje gång din katt diagnostiseras eller behandlas för ett nytt tillstånd, vilket innebär att du betalar flera avdragsgilla om din katt har flera hälsotillstånd.

Som nämnts kan en högre självrisk innebära att betala en lägre månatlig eller årlig premie. Du bör leta efter en kattförsäkringsplan med ett avdragsgill belopp som du är bekväm att täcka ur fickan oväntat.

Jämför täckning

Den del av kvalificerade utgifter som en kattförsäkringsplan täcker sträcker sig i allmänhet från 70 till 90 procent. Planer som erbjuder 90 procent täckning innebär att du bara behöver betala 10 procent av kostnaderna utanför fickan, men planer med högre täckning har ofta högre premier, högre självrisker eller båda. Att betala din avdragsgilla plus 30 procent av kostnaden för din kattvård kan vara obetydlig för mindre vård som kostar några hundra dollar totalt sett, men mer betydande vård, såsom pågående vård för ett kroniskt tillstånd, röntgenstrålar och andra diagnostiska tester, och operation, kan kosta tusentals dollar totalt sett.

Här är ett exempel: Om du till exempel får en räkning för $ 4500 och din kats försäkringsplan täcker 70 procent av de kvalificerade utgifterna, måste du först betala din egenandel. Låt oss säga att din egenandel är 500 $. Efter att din egenandel har uppfyllts täcker din katts försäkringsplan 70 procent av de kvalificerade utgifterna. För att göra det enkelt antar vi att alla $ 4 000 är kvalificerade utgifter. I det här scenariot ansvarar du för 30 procent av det återstående beloppet, eller 1 200 USD. Lägg till den avdragsgilla 500 $ som du var tvungen att betala, och dina totala kostnader utanför fickan skulle vara 1 700 $ i det här scenariot.

För samma $ 4500-räkning, om du hade en kattförsäkringsplan som täcker 90 procent av de kvalificerade utgifterna och en avdragsgilla på $ 250, skulle dina totala kostnader utanför fickan vara $ 675 ($ 250 avdragsgilla plus 10 procent av de återstående $ 4 250, eller $ 425) . Det är en skillnad på mer än 1 000 $ i out-of-pocket-kostnader. Tänk på att denna plan sannolikt kommer att ha en högre premie, men om du kan få en högre planerad månatlig kostnad i din budget kan det lönas om din katt behöver dyr dyrvård.

Den slutliga domen

Medan den bästa kattförsäkringen beror på din katts behov och din familjs ekonomiska omständigheter, är Embrace Pet Insurance ett utmärkt val och erbjuder det bästa totala värdet för de flesta kattföräldrar. Du kanske tycker att ett annat kattförsäkringsbolag bättre tillgodoser din katts behov. När du jämför kattförsäkringsplaner bör du beakta alla potentiella kostnader, inklusive månatliga premier, avdragsgilla och täckning, samt vilka villkor som täcks och eventuella undantag som kan gälla för din katt. Jämför varje företags alternativ för att bestämma den kattförsäkringsplan som erbjuder den bästa balansen mellan kostnader och täckning som passar din familjs budget.

Produkter du kanske är intresserad av:

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar