De bästa katttermometrarna

De bästa katttermometrarna

Vi älskar våra husdjur och som sådan vill vi hålla dem friska så mycket vi kan. Det finns många saker vi kan göra för att hålla dem vid god hälsa. Några saker som kan göras för att hålla dem i toppform är att ge dem vitaminer eller mata dem mat som verkligen ger näring åt deras kroppar. Men vad händer när vi kanske tror att något är fel, eller lite av med vår katt? En bra indikator är din kattens temperatur.

Om de har en höjd temperatur kan det signalera att vissa saker händer i deras kroppar, till exempel en infektion. Om du vill ta reda på om din katt kör feber, är ditt bästa alternativ att ta deras temperatur med en katttermometer. Vi granskade dussintals katttermometrar för att identifiera det bästa av det bästa. I vår sökning ansåg vi viktiga funktioner som kvalitet, användarvänlighet och mer.

När det gäller att ta din kattens temperatur stod Aurynns Pet Thermometer som den bästa. Den har både temperaturen Celsius och Fahrenheit.

I den här artikeln

De 5 högst rankade katttermometrarna

* Betyg från Amazon vid tidpunkten för publiceringen och kan ändras

Bästa katttermometer övergripande: Aurynns husdjurtermometer

Att leta efter en bra katttermometer kan vara svårt. Du vill hitta en som är lätt att använda och en som ger dig en exakt avläsning av temperaturen på din katt. Annars kommer du inte att kunna berätta att de får feber. Aurynns Pet Thermometer är en av de bästa katttermometrarna på marknaden idag. Det är mycket noggrant, avläsningstemperatur inom +/- 0,2 ° F. Om du talar om grader, om du föredrar att termometern läser av i Celsius istället för Fahrenheit, kan du enkelt ändra inställningen på termometern för det.

Den har en lättläst LCD-skärm och har en minnesfunktion som håller temperaturen i termometern. Om din katts temperatur är över normal börjar ett larm ljuda på termometern och låter dig veta att de får feber. Den har också en lång batterilivslängd. Det tar två AAA-batterier, och det kommer att ge dig cirka 5 000 avläsningar innan du behöver byta ut batterierna igen. Det finns en automatisk avstängningsfunktion om termometern inte har använts inom tio minuter efter drift.

Aurynns Pet Thermometer Viktiga funktioner:

 • Mycket exakt läsning
 • LCD skärm
 • Lång batterilivslängd
 • Celsius och Fahrenheit alternativ

Bästa rektal termometer: Pavia rektal termometer

Med resultat på så lite som sex sekunder är Pavia Rectal Thermometer den bästa rektala termometern för katter där ute. Det är en professionell veterinärtermometer som du kan använda från ditt eget hem. Den har en liten tumsond med liten diameter som ger dig en noggrann temperaturavläsning av din katt varje gång. Den har också en fyrsiffrig LCD-avläsningsskärm som visar resultat snabbt och enkelt.

Den arbetar med läsningstemperaturer från 41 grader till 107,6 grader Fahrenheit. Det är ergonomiskt vänligt, så det är lätt för dig att hålla och ta kattens temperatur med ena handen och trösta dem med den andra. Så fort du sätter på termometern är den redo att gå, det finns ingen som behöver vänta på att den startar upp. Du kan växla mellan Fahrenheit och Centigrade när det gäller vilken måttenhet du föredrar. Den har minneslagring och ett energisparläge som stängs av efter 60 sekunders användning. Den använder två AAA-batterier.

Pavia rektal termometer Viktiga funktioner:

 • Snabb tändning
 • Stor LCD-skärm
 • Strömsparläge
 • Resultat på så lite som sex sekunder

Bästa katttermometer: femometertermometer för oral, rektal och underarm

Vid första anblicken verkar detta som en termometer som endast är för människor att använda. Men femometertermometern för oral, rektal och underarm är användbar på husdjur. För katter kan den användas rektalt eller som en axillär termometer (underarm). Rektala temperaturer är dock vanligtvis de mest exakta. Denna termometer tar bara cirka 20 sekunder för att ge en exakt temperaturavläsning. Det är enkelt att växla från Celsius till Fahrenheit, beroende på vad du föredrar, men standardinställningen när du först sätter på termometern är Fahrenheit.

Den har ett sista temperaturläseminne, så när du slår på det kan du jämföra vad din katts temperatur var från förra gången du läste. Den har en automatisk avstängningsfunktion, där den stänger av termometern om det inte finns någon aktivitet efter tio minuter för att spara batteritid. Det låter dig också veta när batteriet i sig är lågt och när det är dags att byta ut det.

femometer termometer för oral, rektal och underarm Använd nyckelfunktioner:

 • Exakt läsning
 • Kan användas rektalt eller axillärt
 • Byt från Celsius till Fahrenheit
 • Auto avstängning

Bästa snabbläsning termometer: SHARPTEMP husdjur termometer

När du tar en temperatur vill du hitta en termometer som ger dig resultat ganska snabbt, för om något är fel vill du vidta åtgärder omedelbart. SHARPTEMP Pet Thermometer är den perfekta termometern för just det. Du får en avläsning inom bara åtta till tio sekunder efter införande av rektal. Den har en fem tum sond för att noggrant ta temperaturen på boskapen, men denna termometer är också säker för användning på husdjur, som katter. Den läses i Fahrenheit och har en bred LCD-skärm så att du kan se temperaturen på din katt exakt.

Själva sonden är tillverkad i rostfritt stål och är trubbig i slutet för enkel införing. Det är också mycket enkelt att rengöra och desinficera. Termometern levereras med ett sondlock, batteri, plastförvaringskåpa och instruktioner om hur du använder det. Den har en nylonskydd som passar över användarens handled för mer stabilitet medan du tar din kattens temperatur. Inte bara det, utan det är också ergonomiskt utformat för att passa i din hand så att du inte tappar det medan du försöker ta ditt husdags temperatur.

SHARPTEMP Husdjurtermometer Viktiga funktioner:

 • Resultat i sekunder
 • Ergonomiskt utformad för enkel användning
 • Stor LCD-skärm
 • Slitstark plastkropp

Bästa öratermometer: Avancerade monitorer Pet-Temp öratermometer

Ibland kan våra katter bli lite skitna när det gäller att kontrollera deras temperatur. Genom att använda Advanced Monitors Pet-Temp Ear Thermometer är det ett mindre invasivt sätt att kontrollera deras temperatur och få resultat på några sekunder. Denna örattermometer används och rekommenderas av veterinärer. Denna typ av termometer är ett bra sätt att mäta din kattens kärntemperatur. Denna termometer är ett bra sätt att säga om din katt kör feber snabbt och enkelt.

Också bra för kattungar, du kan ta temperaturen på även de minsta katter. Denna termometer kommer med ett bekvämt fodral samt 20 engångsskydd som bör bytas ut varje gång du tar din kattens temperatur. Detta är ett utmärkt alternativ till den traditionella metoden att använda rektala termometrar för att ta tag i kattens temperatur.

Vem ska köpa en katttermometer

I huvudsak bör alla som äger en katt köpa en katttermometer. Även om du aldrig förväntar dig att din katt blir sjuk, är det bra att ha en termometer runt för fall. Genom att köpa en ger du dig själv trygghet. Om din katt någonsin börjar agera inte som sig själva kan du ta deras temperatur för att se om den körs på högsidan. Detta kommer att kunna berätta för dig om du ska rådfråga en veterinär eller inte.

Om du just har antagit en katt, är en katttermometer ett objekt som ofta kan förbises som kan visa sig vara väsentligt längs vägen när du minst förväntar dig det. Så när du tar tag i förnödenheter till din nya kattfamiljmedlem, bland kattmat, skräp och leksaker, är en termometer en bra idé att också sätta på din lista.

Viktiga funktioner att tänka på

En katttermometer ska kunna läsa din katts temperatur noggrant, ha en anständig batteritid och vara bekväm för din katt. Här är vad du bör tänka på när du väljer en termometer till din katt.

 • Noggrannhet. Den viktigaste funktionen när du använder en katttermometer eller någon form av termometer för den delen är noggrannheten för temperaturen som tas. En av funktionerna att leta efter i en katttermometer när du handlar efter en är noggrannhetsområdet. I vilka grader utvärderar de ordentligt? Om det inte ligger mellan +/- 0,2 ° F, kanske du vill undersöka en annan katttermometer. Noggrannhet för den tagna temperaturen är den enskilt viktigaste funktionen att leta efter när du söker efter en katttermometer.
 • Bekvämlighet. Sammantaget bör det att ta din kattstemperatur vara en bekväm upplevelse för dem. Även om de kan vara lite rädda till en början bör det inte vara ont för dem att ta sin temperatur alls. När du letar efter en bra katttermometer kan du försöka hitta en som du tror att din katt skulle vara mest bekväm med, för du känner ju din katt och deras temperament bäst. Även om massor är rektala termometrar, finns det också andra alternativ som aurikulära (örat) eller axillära (underarm) termometrar. Emellertid ger rektal oftast den mest exakta avläsningen.
 • Batteri-liv. Det sista du vill är när du går för att ta din kattens temperatur, batterierna dör mitt i den. Då måste du fikla med det och försöka hitta katten igen. Leta efter en termometer som har en bra batteritid eller en som kanske kan laddas via USB eller väggladdare. Se alltid till att du också köper extra batterier när du köper en katttermometer så att du kan ha dem till hands när batterierna dör. Det är viktigt att kontrollera dem regelbundet.

Vanliga frågor

Hur tar du kattens temperatur?

Det mest exakta sättet att ta kattens temperatur är att använda en rektal termometer. Medan andra typer av termometrar kan fungera ger rektaltemperaturen dig den närmaste avläsningen. För att ta en kattstemperatur, kanske du vill ha en hjälpare med dig för att hålla din katt lugn, beroende på om din katt är sken eller inte. För att ta temperaturen behöver du några saker. Termometern själv, smörjgelé, en kattbit, och isopropylalkohol och en pappershandduk. För att börja måste du smörja termometerns spets med smörjgelén. Om du har en hjälpare, låt dem hjälpa till att begränsa din katt och hålla dem lugna. Om du är ensam, håll din katt hårt mot dig med en arm. Lyft sedan svansen och sätt långsamt in termometern i anus, flytta den försiktigt från sida till sida för att få musklerna att slappna av. När de gör det, sätt in termometern ungefär en tum, tvinga den dock inte om den inte kommer att gå förbi en viss punkt. När du hör ett ljudsignal kan du ta ut termometern och du kan sedan se om din katt har en temperatur eller inte. Om de inte har kräkat, ge dem katten godbit. Rengör termometern med pappershandduken och alkoholen.

Kan du ta en kattens temperatur med en mänsklig termometer?

Vissa termometrar som är indicerade för användning på människor kan användas på katter. Innan du mäter din kattens temperatur med den digitala termometern du har, kanske du vill kontakta din veterinär för att se till att det är säkert att använda den. Vissa digitala termometrar för barn kan användas på katter, men än en gång är det viktigt att se till att det är säkert för din katt.

Vad ska min kattas temperatur vara?

Den normala temperaturen för katter kan variera mellan 100,4 och 102,5 grader Fahrenheit. Allt över 102,5 grader kan vara orsaken till att checka in med din katt veterinär om vad du ska göra.

Vad är en farlig temperatur för en katt?

Medan feber ibland är ett tecken på att din katts immunsystem bekämpar skadliga bakterier, är en temperatur på över 106 grader en viktig orsak till oro, eftersom organen vid den temperaturen kan börja bli skadade. Om du märker att din katt feber ökar är det klokt att konsultera en veterinär så snart som möjligt.

Andra katttermometer har vi granskat

Vi tittade på 15 andra katttermometrar. Även om de inte gjorde våra fem bästa katttermometrar, är de bäst av resten och var och en är fortfarande ett utmärkt alternativ för din katt. Informationen du behöver för att jämföra var och en ingår i listan.

Rektala termometrar

ADC Veterinärtermometer

ADC Veterinärtermometer

Denna termometer använder en dubbel skala, både Celsius och Fahrenheit, beroende på vilken du föredrar. Den levereras med en väska.

Nyckelfunktioner:

 • LCD skärm
 • Har lanyardfäste
 • Veterinärkvalitet

Kostnad: 49 $

Adoric Life Babytermometer med feberlarm

Adoric Life Babytermometer med feberlarm

Denna termometer har en superklar LCD-skärm för exakt avläsning. Den har en sista temperaturminnesfunktion.

Nyckelfunktioner:

 • Auto-avstängning på tio minuter
 • Vattentät
 • Säker för husdjur

Kostnad: $ 17

Balacoo Pet Instant Read Digital termometer

Balacoo Pet Instant Read Digital termometer

Denna termometer för husdjur har en flexibel spets för enkel insättning. Det är tillverkat av premiummaterial och säkert för katter.

Nyckelfunktioner:

 • LCD skärm
 • Lättviktig
 • Lätt att använda

Kostnad: 9 $

Enji Family Digital Termometer

Enji Family Digital Termometer

Nyckelfunktioner:

Denna digitala termometer ger snabba resultat med lite obehag. Det har en läsningstid på 10-30 sekunder.

Nyckelfunktioner:

 • Lita av veterinärer
 • Användarvänlig
 • LCD-avläsning

Kostnad: 24 $

Hurinan djur elektronisk termometer

Hurinan djur elektronisk termometer

Denna termometer är supersnabb och exakt. Det kan ändras från Fahrenheit till Celsius.

Nyckelfunktioner:

 • 4-bitars LCD-skärm
 • visar noggrant temperaturen till inom +/- 0,2 grader Fahrenheit
 • Automatisk avstängning

Kostnad: 24 $

Jorgensen Flexibel digital termometer

Jorgensen Flexibel digital termometer

Denna termometer har en flexibel spets för enkel införing och komfort. Det ger snabba resultat.

Nyckelfunktioner:

 • Lätt att använda
 • Pipar när du är redo att läsa
 • Använder Fahrenheit gradskala

Kostnad: $ 18

rödfärgad husdjur elektronisk digital termometer

rödfärgad husdjur elektronisk digital termometer

Med en ergonomisk design är denna termometer lätt att hålla. Det ger en korrekt och snabb läsning.

Nyckelfunktioner:

 • Läsningar på en minut
 • LCD skärm
 • Lätt att använda

Kostnad: 7 $

Tediver Medical Digital Termometer

Tediver Medical Digital Termometer

Denna termometer mäter noggrant i Fahrenheit. Du kommer att få resultat på så lite som 60 sekunder.

Nyckelfunktioner:

 • Mjuk sond
 • LCD skärm
 • Lätt att använda

Kostnad: $ 13

UTUT Digital elektronisk termometer

UTUT Digital elektronisk termometer

Denna termometer har en vattentät mjuk sond. Det tar en knapp batteri, som ingår.

Nyckelfunktioner:

 • Exakt LCD-display
 • Lättviktig
 • Ett klick på en knapp tar kattens temperatur

Kostnad: 12 $

yuxufeng 2st veterinärtermometer

yuxufeng 2st veterinärtermometer

Du får två termometrar i det här paketet med digitala termometrar. Den har en snabb responstid.

Nyckelfunktioner:

 • Noggrannheten är +/- 0,1c
 • Auto avstängning
 • LCD skärm

Kostnad: 15 $

Aurikulära termometrar

iCare-Pet Pet Clinic Termometer

iCare-Pet Pet Clinic Termometer

Denna icke-kontakt öratermometer ger dig din kattens temperatur inom några sekunder. Den har 32 temperaturminnesåterkallelser.

Nyckelfunktioner:

 • Har ytläge för att kontrollera temperaturen på mjölk eller vatten
 • Ergonomisk design, lätt att hålla
 • Har röstläge

Kostnad: 50 $

ICODE Sports icke-kontakt digital infraröd termometer

ICODE Sports icke-kontakt digital infraröd termometer

Denna termometer är ett bra sätt att ta din katt temperatur. Allt du behöver göra är att rikta det mot örat och du kommer att få temperaturen inom några sekunder.

Nyckelfunktioner:

 • Stor och djärv LCD-skärm
 • Intelligent minnesfunktion
 • Har också kropps- och objektläge

Kostnad: 99 dollar

iSnow-Med Infraröd termometer för kontakt med husdjur

iSnow-Med Infraröd termometer för kontakt med husdjur

Denna termometer har en stor LCD-display som visar din kattens temperatur. Den har också en summer för att låta dig veta när du ska ta bort termometern.

Nyckelfunktioner:

 • Har 32 minnesminnen
 • Automatisk avstängning
 • Växlar mellan Celsius och Fahrenheit

Kostnad: 50 $

Mindpet-med Fast Clinical Pet Thermometer

Mindpet-med Fast Clinical Pet Thermometer

Med 32 minnesmärken kan du hålla koll på kattens temperatur. Den har en stor LCD-skärm.

Nyckelfunktioner:

 • Läser temperaturen på några sekunder
 • Lätt att lagra
 • Auto-pipalarm

Kostnad: 50 $

SANQINO icke-kontakt infraröd termometer

SANQINO icke-kontakt infraröd termometer

Denna infraröda termometer, när den pekar mot din kattörat, ger dig en avläsning av deras temperatur. Det är ett icke-invasivt sätt att ta sin temperatur.

Nyckelfunktioner:

 • Stor LCD-skärm
 • Växla mellan Fahrenheit och Celsius
 • Har 50 minne minns

Kostnad: 79 dollar

(Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar