De bästa lågkolhydratkatterna

De bästa lågkolhydratkatterna

Lågkolhydratkattmat innehåller en mindre andel kolhydrater än vissa mer traditionella kattfoder. Som obligatoriska köttätare kräver katter bara en mycket liten mängd kolhydrater i sin diet och en mycket hög andel protein. Kanske har din katt rekommenderats en lågkolhydratdiet av din veterinär, till exempel för att de har diabetes. Du kanske också vill försöka mata dem en lågkolhydratkattmat för att efterlikna deras naturliga kost närmare.

Vi granskade dussintals lågkolhydratkattmat för att identifiera det bästa av det bästa. Vi tittade på funktioner inklusive procentandelen av varje ingrediens, om det fanns några onödiga fyllmedel, och vilken typ av mat som maten fått från Amazon-användare.

Som vårt bästa val, valde vi Tiki Cat Born Carnivore Low-Carb Dry Cat Food . Detta är en riktig köttbaserad mat som använder bakat kött och supermat (som pumpa och linfrö) för optimal hälsa. Kombinationen av näringsrika oljor som laxolja och brist på stärkelse gör det till ett utmärkt val som ett lågkolhydratalternativ för din katt.

I den här artikeln

De 5 högst rankade lågkolhydratkatterna

* Betyg från Amazon vid tidpunkten för publiceringen och kan ändras

Vårt toppval: Tiki Cat Born Carnivore Low-Carb Dry Cat Food

Vårt val för den bästa lågkolhydratkattmat övergripande är Tiki Cat Born Carnivore Low-Carb Dry Cat Food . Vanligtvis kan torra kattfoder innehålla en högre andel kolhydrater än vad som är idealiskt, men det är inte fallet med detta märke. En blandning av högt protein och låga kolhydrater uppnås genom användning av bakat kött och supermat inklusive pumpa och linfrö. Den innehåller aldrig potatis, majs, ris eller vete.

Tiki Cat Born Carnivore Low-Carb Dry Cat Food finns i flera smaker, inklusive Chicken, Chicken & Fish Luau, Fish Luau, Chicken & Egg Luau och Turkey & Peas Luau. Det finns också en formulering utformad för kattungar, liksom ett kalorifattigt alternativ om din veterinär har rekommenderat att din katt följer en kaloribegränsad kost. Denna torra kattmat är bakad, inte extruderad. Detta betyder att det är möjligt att låsa in smaken, samtidigt som näringsinnehållet i de ingredienser som används används.

Tiki Cat Born Carnivore Low-Carb Dry Cat Food Nyckelfunktioner:

 • Uppfyller AAFCOs näringsriktlinjer
 • Inga biprodukter eller fyllmedel
 • Finns i 4 smaker

Vår Runner Up Pick: Tiki Cat Aloha Friends Low Carb Wet Cat Food

Vår Runner Up Pick är Tiki Cat Aloha Friends Low Carb Wet Cat Food . Denna näringsrika kattmat har ett högt fuktinnehåll, liksom riktigt tonfisk som den första ingrediensen. Tillgänglig i antingen burkar eller påsar, den fullständiga och balanserade näringsprofilen för detta livsmedel innebär att du kan mata detta mat med tillförsikt.

Pumpan i denna våta kattmat erbjuder en mild källa till fiber, medan den fortfarande håller kolhydratnivån låg. Granskare på Amazon älskade att det höga fuktinnehållet i detta foder hjälper till att hålla sina katter väl hydratiserade. Katter verkar också älska smaken på denna mat!

Tiki Cat Aloha Friends Vattkattmat med låg kolhydrat Nyckelfunktioner:

 • Idealisk för alla livsfaser
 • Finns i 6 smaker
 • AAFCO-certifierad

Bästa budgetval: Dr. Tim's Premium All Natural Dry Cat Cat Food

Som vårt budgetval valde vi ut Dr Tims Premium All Natural Dry Cat Food . Denna blandning med lågt kolhydrathaltigt protein innehåller kött som den första ingrediensen och innehåller även fiskoljor för att hjälpa hjärthälsa och hjärnfunktion. Med låga aska köttproteiner, låga magnesiumnivåer och metionin, hjälper det också din kattvän att upprätthålla sur urin för att främja urinhälsa. Den har också en unik fiberkombination som kan bidra till att öka immuniteten och hjälpa till att förebygga hårbollar.

Granskare på Amazon kommenterade att deras katter älskade den här torra maten, och det faktum att den inte innehåller många fyllmedel betyder att deras katter verkar hålla sig fylligare längre.

Dr. Tim's Premium All Natural Dry Cat Cat Food Key Features:

 • Lämplig för alla livsfaser
 • Innehåller inga konstgjorda färger eller konserveringsmedel
 • DHA och EPA från havsfiskolja för hjärta och hjärnfunktion

Bästa lågkolhydratvattkattmat: Crave High Protein Chicken Pate Wet Cat Cat

Som vårt val för den bästa våta kattmat med låg kolhydrater, valde vi Crave High Protein Chicken Pate Wet Cat Cat . Detta val innehåller inget majs, vete eller soja. Varje bricka i detta multi-paket med 12 delas upp i två portioner, vilket innebär att du enkelt kan hålla den andra portionen färsk tills den behövs.

Granskare på Amazon kommenterar att deras katter älskar smaken på denna våta kattmat, med den extra bonusen att det verkar tillfredsställa dem mer än några av de andra alternativen där ute. Denna våta kattmat innehåller också en blandning av vitaminer och mineraler, utformade för att hålla din katt under bästa hälsa.

Begär högprotein kycklingpaté våt kattmat Nyckelfunktioner:

 • Inga biprodukter
 • Finns i 5 smaker
 • Praktisk design med två serveringsbrickor

Bästa lågkolhydratorr kattmat: Ketogen matdjur med låg kolhydratkatt

Ketogenic Pet Foods Low-Carb Natural Cat Food har kött som sin första ingrediens, liksom en hög andel näringsrika oljor och makronäringsämnen. Formuleringen överskrider de näringsnivåer som specificeras av AAFCO. Denna kattmat innehåller också en blandning av vitaminer som är utformade för att hålla din katt under bästa hälsa.

Granskarna på Amazon var mycket nöjda med köttinnehållet i denna kattmat, och det faktum att det inte innehåller några fyllmedel. Det kan användas både som en topper på din katts normala foder, eller matas på egen hand.

Ketogena husdjursfoder Lågkolhydrat Naturlig kattmat Nyckelfunktioner:

 • Finns i smak, nötkött, lax och kyckling
 • Gjord i USA
 • Frys torkad formel

Vem ska köpa lågkolhydratkattmat

Det finns ett brett spektrum av skäl till varför du kan bestämma dig för att en lågkolhydratdiet kan passa din katt bättre än deras befintliga diet. Enkelt uttryckt, en lågkolhydratdiet passar helt enkelt kattens naturliga krav bättre – deras matsmältningssystem är utformade för att fungera på en mycket hög andel protein och en låg andel kolhydrater.

Om din katt har diagnostiserats som att ha diabetes, har en lågkolhydratfattig diet visat sig hjälpa dem att återgå till att vara icke-insulinberoende. Din veterinär kan mycket väl rekommendera en lågkolhydratdiet som ett resultat.

Viktiga funktioner att tänka på

Lågkolhydratkattmat bör ha några viktiga funktioner. Här är vad du bör tänka på när du väljer den bästa lågkolhydratmat till din kattunge:

 • Ingredienser. Se till att du kontrollerar ingredienslistan innan du väljer ditt val. För att tillhandahålla en hög proteinnivå och låg kolhydratnivå bör kött listas som den första ingrediensen.
 • Biprodukter och fyllmedel. Dessa ingredienser har litet till inget näringsvärde. Vissa tillverkare lägger dem till kattmat för att få dem ut. Saker att se upp inkluderar aska, köttbiprodukter, majs och vete.
 • Näringsanalys. Innan du köper ett nytt varumärke av kattmat, gå in i vanan att kontrollera etiketten. En lågkolhydratkattmat bör ha ett proteininnehåll på cirka 50 – 60% och ett kolhydratinnehåll på upp till 12%.
 • AAFCO-näringsprofiler. Detta är Association of American Feed Control Officials. Denna organisation publicerar rekommenderade procentsatser av varje näringsämne. Det är en bra idé att kontrollera kattmat du är intresserad av mot deras rekommendationer.

Vanliga frågor

Vad är lågkolhydratkattmat?

En lågkolhydratkattmat innehåller en mycket liten andel kolhydrater. Vissa kattfoder kommer att nämna detta i sin beskrivning, medan du med andra bara kan titta på näringsämnesuppdelningen på etiketten. En lågkolhydratkattmat anses ha en procentandel på upp till 12% kolhydrat.

Kolhydrater i kattmat finns vanligtvis som säd, potatis och baljväxter. Dessa är särskilt vanliga i torr mat, eftersom stärkelse krävs för att binda kiblet. Medan katter kan smälta dessa kolhydrater, behöver de inte dem för att hålla sig friska.

Hur beräknar du kolhydrater i kattmat?

Varje kattmatstillverkare har redan beräknat mängden kolhydrater i deras märke av kattmat. Se till att du kontrollerar etiketten, eftersom det ger dig all information du behöver. Leta efter en kolhydratprocent på någonstans under 12%. Ju lägre procentandel, desto lägre mängd kolhydrater!

Är kolhydrater dåliga för katter?

Katter behöver inte kolhydrater i kosten för att förbli friska. Om din kattmat har en hög andel kolhydrater, och de leder en stillasittande livsstil, kan de riskera att utveckla diabetes eller bli överviktiga. Med tanke på valet kommer de flesta katter att själv välja en lågkolhydratmat.

Behöver min katt lågkolhydratkattmat?

Om du vill mata din katt en mat som närmare speglar näringsprofilen de skulle äta i naturen, kan du välja att byta din kattmat till ett märke som är lägre i kolhydrater.

Om du är borta hemifrån mycket under dagen och vill se till att din katt får sin fulla portion i några små måltider under dagen, kanske du vill läsa vår recension av de bästa automatiska kattmatarna.

Om din katt har diabetes eller är överviktig kan din veterinär rekommendera en lågkolhydratdiet för att förbättra sina symtom.

Andra lågkolhydratkattmat som vi har granskat

Vi tittade på 20 andra lågkolhydratkattmat. Trots att de inte gjorde våra 5 bästa kattmat med lågkolhydrat, är de det bästa av resten och var och en är fortfarande ett utmärkt alternativ för din katt. Informationen du behöver för att jämföra var och en ingår i listan.

Vattkattmat med låg kolhydrat

Blå buffel hälsosam gourmet naturlig vuxen flagnad våt kattmat

Blå buffel hälsosam gourmet naturlig vuxen flagnad våt kattmat

Denna mat innehåller en hög andel verkligt, proteinrikt kött.

Nyckelfunktioner:

 • Finns i 3 smaker
 • Fri från majs, soja, vete och konstgjorda färger eller smaker
 • Inkluderar antioxidant rik frukt och grönsaker

Kostnad: 22 $

Ketogenic Food Food Variety Pack

Ketogenic Food Food Variety Pack

Detta multipackalternativ i vår Top Pick erbjuder en mängd lågkolhydratsmaker för din katt att njuta av.

Nyckelfunktioner:

 • Överskrider näringsnivåerna som fastställts av AAFCO
 • Inkluderar näringsrika oljor och mikronäringsämnen
 • 3 smaker

Kostnad: 120 $

Lilys kök ordentlig kattmat

Lilys kök ordentlig kattmat

Denna 6-pack certifierad organisk våt kattmat innehåller 60% kött.

Nyckelfunktioner:

 • Kornfria
 • Inga färger, konserveringsmedel eller konstgjorda ingredienser
 • Turkiets smak

Kostnad: 28 $

Purebites Mixers Wild Skipjack Tuna Wet Cat Cat Food

Purebites Mixers Wild Skipjack Tuna Wet Cat Cat Food

Denna innehåller 100% ren vild tonfisk i vatten.

Nyckelfunktioner:

 • Designad för att användas som mixer
 • Kolhydratfritt
 • Perfekt för katter med diabetes

Kostnad: 12 $

Hela jordbruksföretag Turkiet Recept våt kattmat

Hela jordbruksföretag Turkiet Recept våt kattmat

Denna våta kattmat i pate-stil tillagas i USA.

Nyckelfunktioner:

 • Protein som den första ingrediensen
 • Spannfritt
 • 12 burkar per förpackning

Kostnad: $ 36

Torra kattmat med låg kolhydrat

Mat för mat för torr katt för blå buffelvildmark naturligt för vuxna

Mat för mat för torr katt för blå buffelvildmark naturligt för vuxna

Denna torrkattmat med högt protein innehåller LifeSource-bitar – en exakt blandning av antioxidanter, vitaminer och mineraler som utvecklats av Blue Wilderness för att stödja din katts immunsystem.

Nyckelfunktioner:

 • 5 pund väska
 • Finns i en mängd olika smaker
 • Innehåller inga konstgjorda färger eller konserveringsmedel

Kostnad: 33 $

CRAVE Torr kattmat med högt protein

CRAVE Torr kattmat med högt protein

Denna torra kattmat innehåller 40% protein och är kornfritt.

Nyckelfunktioner:

 • 10 pund väska
 • 4 tillgängliga smaker
 • Val av kattunge eller vuxenformulering

Kostnad: 40 dollar

Dr. Tims Premium All Natural Cat Food

Dr. Tims Premium All Natural Cat Food

Denna högprotein, lågkolhydratorr kattmat är utformad för att inse att din katt är en riktig köttätare.

Nyckelfunktioner:

 • Kan hjälpa urinhälsa
 • Innehåller DHA och EPA från havsfisk
 • Unik fiberkombination

Kostnad: 27 $

Instinct Ultimate Protein Grain Free Dry Cat Cat Food

Instinct Ultimate Protein Grain Free Dry Cat Cat Food

Denna torra kattmat använder burfri kyckling som den första ingrediensen.

Nyckelfunktioner:

 • Finns i två smaker
 • 3 påsstorlekar: 1,8, 4 eller 10 pund
 • Gjord i USA

Kostnad: 30 $

Orijen Biologiskt lämplig torr kattmat

Orijen Biologiskt lämplig torr kattmat

Denna torra kattmat innehåller 40% protein, med kyckling och kalkon listade som de två första ingredienserna.

Nyckelfunktioner:

 • Spannfritt
 • Gjord i USA
 • Lämplig för katter och kattungar

Kostnad: 50 $

Lågkolhydratkattbehandlingar

Keto-behandlar högproteinkattbehandlingar

Keto-behandlar högproteinkattbehandlingar

Dessa lågkolhydratbitar är näringsrika, utformade för att ge det perfekta tillskottet till din kattmat.

Nyckelfunktioner:

 • Finns i vaktel- och kaninsmak
 • 4,9 uns väska
 • Innehåller 48% protein

Kostnad: $ 19

Orijen Original Cat Treats

Orijen Original Cat Treats

Dessa godbitar innehåller rent, frystorkat kött

Nyckelfunktioner:

 • 1 kalori per behandling
 • Innehåller 100% kött
 • Kolhydratfritt

Kostnad: 8 $

Husdjursfarkoster levererar naturligt hälsosamma behandlingen av enskilda djur

Husdjursfarkoster levererar naturligt hälsosamma behandlingen av enskilda djur

Medan det här paketet kan säga "hundfrakt" föreslår tillverkarna att dessa också är perfekta för katter!

Nyckelfunktioner:

 • Förvara frystorkat kött
 • Finns i 4 smaker
 • 4 uns väska

Kostnad: 8 $

Purebites Salmon Freeze-Tried Cat Treats

Purebites Salmon Freeze-Tried Cat Treats

Dessa godbitar är lämpliga för katter med hälsoproblem, inklusive diabetes och allergier.

Nyckelfunktioner:

 • Finns i två påsstorlekar: 0,5 och 1 uns
 • Sourced och tillverkad i USA
 • 100% ren lax

Kostnad: 12 $

Tiki Cat Crunchers kött första behandlar för katter

Tiki Cat Crunchers kött första behandlar för katter

Dessa kattfoder med högt protein innehåller pumpa som en mild källa till fiber.

Nyckelfunktioner:

 • 2 gram paketstorlek
 • Tonfisksmak
 • Mindre än 3 kalorier per behandling

Kostnad: 10 $

Lågkolhydrat specialkattmat

Hill's Science Diet Lätt vuxen kattmat

Hill's Science Diet Lätt vuxen kattmat

Om din katt kräver en lågkolhydrat, kalorikontrollerad våt mat, är detta ett bra alternativ.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller högkvalitativt protein
 • Inkluderar naturfiber för att hålla din katt känsla nöjd
 • Paket med 24 burkar, vardera 2,9 ounces i storlek

Kostnad: 22 $

Purina Pro Plan FOKUS Urinvägar Hälsa torr kattmat

Purina Pro Plan FOKUS Urinvägar Hälsa torr kattmat

Det låga magnesiumet i kosten i denna torra kattmat hjälper till att sänka pH i urinen.

Nyckelfunktioner:

 • Kyckling- och rissmak
 • Finns i väskor med 3,5 eller 7 pund
 • Ingen konstgjord färg eller smaker

Kostnad: 20 $

Purina Pro Plan FOKUS Urinvägar Hälsa våt kattmat

Purina Pro Plan FOKUS Urinvägar Hälsa våt kattmat

Utformad för att komplettera torrmat FOCUS Urinary Tract Health eller kan användas på egen hand.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller högkvalitativt protein
 • Nötkött och kyckling smak
 • 6 burkar per förpackning

Kostnad: 15 $

Royal Canin högprotein kalori kontroll konserverad kattmat

Royal Canin högprotein kalori kontroll konserverad kattmat

Denna kalorikontrollerade våta kattmat hjälper också till att optimera tarmfunktionen.

Nyckelfunktioner:

 • 24 paket med 3 uns burkar
 • Innehåller en blandning av antioxidanter
 • Kombinerar sunda nivåer av protein och fiber

Kostnad: 123 $

Wysong Uretic Feline Formula Dry Diet Cat Food

Wysong Uretic Feline Formula Dry Diet Cat Food

Denna näringsämne täta kattmat innehåller 42% protein.

Nyckelfunktioner:

 • 5 pund väska
 • Formulerad för att upprätthålla urinhälsa
 • Lämplig för alla livsfaser

Kostnad: 28 $

(Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar