De tre främsta anledningarna till varför kattvård är viktigt för kattens välbefinnande

De tre främsta anledningarna till varför kattvård är viktigt för kattens välbefinnande

En katt som ansar en kattunge.

Katter är kräsna varelser, och det kan verka kontraintuitivt att de behöver vår hjälp för att hålla ordning. Våra kattkamrater förlitar sig dock på oss för många saker, och Cat Care of Vinings vet att husdjursföräldrar överallt kommer att vara tacksamma för att bättre förstå våra tre främsta anledningar till att kattvård är så viktigt.

Kattvård för att upptäcka problem

Att spendera tid på att borsta din katt, klippa naglarna, rengöra öronen och till och med borsta tänderna kan verkligen hjälpa dig som djurägare att bättre förstå vad som är normalt för dem. Det kan också hjälpa dig att märka subtila förändringar som kan tyda på ett problem mycket tidigare.

Var uppmärksam på följande under dina kattvårdssessioner:

  • Nya klumpar eller knölar
  • Områden som din katt verkar obekväm med att du rör vid
  • Tecken på övervuxna eller onormala klor
  • Ökad eller illaluktande flytningar från öronen
  • Röd eller irriterad hud
  • Dålig andedräkt
  • Tecken på yttre parasiter som loppor
  • Överdriven fällning

Om du noterar något nytt eller oroande, överväg att kontakta oss så att vi kan bedöma situationen och hjälpa till att avgöra om ytterligare åtgärder är nödvändiga.

Betydelsen av kattvård för pälshälsan

Att trimma din katt kan också bidra till att främja en allmän god pälshälsa. Borstning kan stimulera naturlig oljeproduktion, återfukta och jämna ut pälsen. Att hålla pälsen fri från mattor är också viktigt för hudens hälsa och ditt husdjurs allmänna komfort.

Att ta bort överflödigt hår kan också hjälpa din katts matsmältningskanal genom att minska mängden hår som kan bidra till bildning av hårbollar.

Katter som har överdriven mattning eller andra speciella pälsbehov kan dra nytta av en professionell grooming session för att hålla pälsen vid topphälsan.

Cat Grooming som en chans att knyta an

Möjligen är vår favoritfördel som framhäver vikten av kattskötsel stärkandet av bandet mellan dig och ditt husdjur.

Katter ägnar sig åt ömsesidig skötsel som ett tecken på kärlek och respekt. De är sociala djur och längtar efter interaktion. När du fördjupar dig i denna kattbeteenderitual, cementerar du verkligen den kopplingen med din katt som en del av din familj. Vem gillar inte att få en bra massage av någon de älskar?

Kattskötsel bör vara en del av din hälsovårdsrutin för din kattvän. Vi tycker att det finns några goda skäl att ta ut den där kattborsten och börja jobba. Fördelarna är ganska övertygande. Ring (404) 792-0700 för att lära dig mer om våra tjänster för endast katt.

Adblock-test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar