Den bästa äldre kattemat för äldre katter

Den bästa äldre kattemat för äldre katter

När katter åldras förändras några av deras kostbehov. Liksom människor behöver de ledstöd och matsmältningshjälpmedel för att må bra. De blir mindre aktiva, vilket också minskar deras kaloribehov. Äldre kattmat för äldre katter är utformade för att hålla din katt spry och på resande fot.

Vi granskade dussintals äldre kattmat för äldre katter för att leta efter det bästa marknaden har att erbjuda. Du kommer gärna att veta att du har många alternativ. Vi övervägde både våta och torra livsmedel, liksom de som formulerats för katter inomhus och känsliga mage. Vi såg också till att inkludera livsmedel som din katt kan äta även när hans tänder och styrka börjar slitna.

Purina är inte främling för kattmat och gör en lång rad högkvalitativa kattfoder till ett överkomligt pris. Purina Fancy Feast Adult Canned Wet Cat Food Senior 7+ innehåller några extra tillbehör som taurin för bättre, tydligare syn och vitamin E för att bibehålla pälsen och huden. Det är också laddat med antioxidanter för att se till att din katts immunsystem förblir stark.

I den här artikeln

De 5 högst rankade äldre kattmatarna för äldre katter

* Betyg är aktuella vid tidpunkten för publicering och kan ändras

Bästa äldre kattmat för äldre katter: Purina fancy fest Vuxen konserverad våt kattmat Senior 7+

Purina Fancy Feast Vuxen konserverad våt kattmat Senior 7+ uppfyller alla näringsbehov hos din katt plus några extra för att öka hans hälsa när han åldras. De mjuka, finhackade tonfisken är lätta för din katt att tugga, även om hans styrka och tänder inte är vad de brukade vara.

Tillsatser av taurin och E-vitamin riktar sig till specifika problem för äldre katter. Aminosyran taurin riktar sig mot synen och upprätthåller näringsämnen som håller din katt syn skarp. E-vitamin ger näring till pälsen och huden, vilket kan börja bli mangigt med tiden. Detta specifika recept är kornfritt också för att minska risken för en allergisk reaktion.

Purina Fancy Fest Vuxen konserverad våtburk Mat 7+ Nyckelfunktioner:

 • Innehåller taurin för att upprätthålla ögons hälsa
 • E-vitamin ökar hud- och pälshälsan
 • Mjuka hackade bitar i bitstorlek

Bästa torr äldre kattmat för äldre katter: blå buffel hälsosam åldrande för katter 7+

Bästa torra äldre kattmat för äldre katter

Blue Buffalo Healthy Aging for Cats 7+
Blue Buffalo Healthy Aging for Cats 7+

Blue Buffalo's LifeSource-bitar ger extra antioxidanter och vitaminer för att öka din katts immunsystem. Syn och pälshälsa får också extra uppmärksamhet i denna läckra blandning.

Blue Buffalo Healthy Aging for Cats 7+ ger utsökt näring. Den innehåller en Blue Buffalo's LifeSource-bitar, en blandning av antioxidanter, mineraler och vitaminer som bygger och underhåller immunsystemet. Lägg i lite taurin, en aminosyra som används för att upprätthålla hjärtat och ögonen, och du har en blandning som är perfekt för din åldrande kattens näringsbehov.

Blue Buffalo gör detta recept genom kallformad bearbetning för att bibehålla mer av näringsämnen och smaken. Alla antioxidanter och aminosyror stöds helt av en stor proteinkälla, den viktigaste ingrediensen – kyckling.

Blue Buffalo Aging for Cats 7+ Nyckelfunktioner:

 • Innehåller Blue Buffalo's LifeSource-bitar som förbättrar immunsystemet
 • Taurin för hjärta och ögonhälsa
 • Protein (kyckling) som den bästa ingrediensen

Bästa kattmat för äldre katter för äldre katter: IAMS Proactive Health Healthy Senior

Bästa budgetmat för äldre katter för äldre katter

IAMS Proactive Health Healthy Senior
IAMS Proactive Health Healthy Senior

IAMS hoppar över tomma fyllmedel, använder riktig kyckling och tillsätter E-vitamin för att hjälpa din katts hud och päls att förbli friska.

IAMS Proactive Health Health Senior har en rik proteinkälla som sin toppingrediens och förpackas i en näringsrik stans till ett rimligt pris. För att hålla kattens ben och leder i form, innehåller IAMS-receptet extra kalcium och kalium. E-vitamin ökar hud-, päls- och immunhälsan. Slutligen innehåller den L-karnitin som hjälper till att balansera vikten.

För att verkligen lägga till en näringsrik kick, håller IAMS detta recept fritt från konstgjorda konserveringsmedel och låg kvalitet fyllmedel. Kibblens naturliga crunchiness tar bort plack för friska tänder när din katt kommer in i hans äldre år.

IAMS Proactive Health Healthy Senior Nyckelfunktioner:

 • Kalcium och kalium för starkt hjärta, ben och leder
 • L-karnitin har en sund vikt
 • Inga konstgjorda konserveringsmedel

Bästa våta kattmat för äldre katter: Purina Pro Plan Focus Adult 11+

Bästa våta äldre kattmat för äldre katter

Purina Pro Plan Focus Vuxen 11+
Purina Pro Plan Focus Vuxen 11+

Purinas recept riktar sig till katter när de träffade sina skymningsår. En extra stans av näringsämnen upprätthåller hud, päls och immunsystemets hälsa.

Katter går in i sina äldre år ungefär år sju. När de fyllt 11 år har de kommit in de senaste åren när näring blir absolut nödvändig för deras pågående livskvalitet. Purina Pro Plan Focus Adult 11+ har näringsämnen för att hålla pälsen och immunsystemet drivna. Lax och tonfisk ger omega-3-fettsyror och kombinerar dem med den perfekta blandningen av vitaminer och näringsämnen för att hålla immunsystemet fungerar. En extra dos taurin fungerar för att upprätthålla syn och hjärthälsa.

Denna lätta att smälta, klassisk pate är tillräckligt mjuk för tandkött och kävmuskler som kan slitas ut. Liksom andra våta kattfoder innehåller den ett högt fuktinnehåll, vilket är viktigt för äldre katter. De förblir inte alltid hydratiserade, så ju mer vätska du kan få i dem när de äter, desto bättre.

Purina Pro Plan Focus Vuxen 11+ Nyckelfunktioner:

 • Näringsbalans för katter 11+
 • Taurin för ögons hälsa
 • E-vitamin ökar hud- och pälshälsan

Bästa äldre kattmat för inomhus äldre katter: Hill's Science Diet Inomhus torr kattmat vuxen 11+

Klyvhälsan kan minska under de äldre åren, vilket gör näring så mycket viktigare. Hill's Science Diet inomhus torr kattmat Vuxen 11+ riktar sig mot äldre katters matsmältningsbehov. De behöver en regelbunden källa med naturfiber för att göra det lättare att använda kullarna. Emellertid innehåller denna formel också några extra för att hålla energinivåerna uppe och hjärtat och ögonen fungerar med högsta effektivitet. Taurin för tydligt syn och E-vitamin för att upprätthålla glans av kattens päls är två av de viktigaste faktorerna för fortsatt hälsa.

Detta recept är tillverkat av naturliga ingredienser för att vara skonsam mot din katt och ge honom den bästa möjliga näringen. Slutligen innehåller den antioxidanter för att upprätthålla immunsystemets hälsa och kommer med en smak katt är svårt att motstå.

Hill's Science Diet Indoor Dry Cat Food Adult 11+ Nyckelfunktioner:

 • Naturliga ingredienser, inklusive naturliga källor till fiber för bättre matsmältningshälsa
 • E-vitamin för att upprätthålla pälshälsa
 • Tillsatt antioxidanter för att hålla immunsystemet starkt

Vem ska köpa äldre kattfoder för äldre katter

När din katt blir över sju år är det dags att börja titta på äldre kattmat. Liksom människor börjar deras kroppar försämras. Deras syn, immunsystem och pälshälsa kan drabbas om de inte får alla de näringsämnen de behöver. Vanliga vuxna kattmat kanske inte har rätt balans mellan näringsämnen eftersom äldre katter tenderar att förlora aptiten och bli mindre aktiva. Dessutom behöver äldre katter saker som taurin, en aminosyra som hjälper synen.

När katter fortsätter åldras finns det ännu mer specialiserade livsmedel för de 11+. Vid denna tidpunkt behöver din katt extra vitamin E, taurin och antioxidanter för att upprätthålla sitt immunsystem. Det handlar om att se till att din katt får de näringsämnen som han behöver för att upprätthålla sin livskvalitet. Om din katt hamnar i åldersgränsen bör äldre kattmat definitivt finnas på menyn.

Om du letar efter en mat som är närmare vad din katt förfäder åt, kanske du vill kolla in The Best Raw Cat Food.

Viktiga funktioner att tänka på

En äldre kattmat för äldre katter bör göra flera saker bra. Här är vad du ska tänka på när du väljer en äldre kattmat:

 • Ingredienser. Ingredienser är din största problem. Mat för äldre katter bör ha en hög dos E-vitamin och förhoppningsvis taurin för att stödja synen. Recept som inkluderar immunförstärkande antioxidanter är ännu bättre. Leta efter recept med naturliga ingredienser och hela proteinkällor. Se upp för kattfoder med köttbiprodukter, fyllmedel med lite näringsvärde och konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel. På det här stadiet i en kattens liv måste varje bit räkna, och dessa tillsatser stöder inte hans totala näring.
 • Kibble storlek eller våt kattmat. Äldre katter kan ha tandproblem eller muskelsvaghet som gör ätet svårt. Leta efter liten kibble som är tillräckligt svår för att bryta av plack men inte så hård att din katt kämpar för att bryta den isär. Mat med kattkatt finns i olika typer som hackad, bit, paté och grytor. Om din katt kämpar för att tugga, är patéerna troligen det enklaste att äta. Det kan dock ta lite prov och fel för att hitta en typ som din katt föredrar.
 • Komplett måltid eller måltid. När du köper äldre kattmat, kolla om du köper en fullständig måltid eller ett måltidskomplex. Kompletta måltider har all den näring din katt behöver för en eller två matningar. Ett målkomplement är tänkt att användas tillsammans med en fullständig måltid. Komplement kallas också toppers, och de kommer vanligtvis som en gryta som ska hällas över toppen av din katts vanliga måltid. Komplement ger inte all din katt näring för en enda måltid, så de bör inte användas på egen hand.
 • Inomhus kontra utomhuskatter .   Inomhus- och utomhuskatter har samma grundläggande näringsbehov. Katter inomhus behöver emellertid matsmältningshälsan för att använda en skräpbox och tillräckligt med fiber för att minska hårbollar. Av den anledningen är vissa äldre kattmat utformade specifikt för inomhuskatter. Dessa recept innehåller källor till fiber som gör det lättare att använda kullen och bryta upp hårbollar. De kan också innehålla ingredienser som vitamin E som upprätthåller pälshälsa för att förhindra hårbollar och överdriven tappning av hår och slös.

Vanliga frågor

Vad gör äldre kattmat annorlunda?

Med åldern kommer din katt att äta mindre. Katter tenderar också att bli mindre aktiva med åldern, vilket innebär att de förbränner färre kalorier. Medan han inte behöver äta så mycket, måste maten han äter vara packad med viktiga näringsämnen. Näringsämnen som taurin, vitamin E och antioxidanter för att öka immunförsvaret kan alla vara fördelaktiga för en katt när han åldras. Generellt sett är den största skillnaden i äldre kattfoder delstorlekar och några extra vitaminer och mineraler för att ge dem en näringsuppsving.

När ska jag byta min katt till en äldre diet?

Katter kommer in i sina äldre år vid ungefär sju års ålder. Vid denna punkt är dina mål som ägare att hjälpa honom att bibehålla sin vikt och se efter tecken på kronisk sjukdom. Med rätt näring och regelbundna veterinärkontroller kan din katt fortsätta njuta av en hög livskvalitet.

Är våt mat bättre för äldre katter?

Våt kattmat tenderar att ha ingredienser av högre kvalitet, och de är mjukare. Äldre katter kan ha tandproblem som gör det svårt att äta torr mat. Även om deras näringsbalans kan vara densamma, för vissa äldre katter, är våt mat det bättre alternativet. Men det beror på din katt och din budget, eftersom våta livsmedel är dyrare än torra.

Varför blir äldre katter mager?

Äldre katter kan utveckla kroniska sjukdomar som påverkar deras vikt som diabetes, inflammatorisk tarmsjukdom eller hypotyreos. Tandproblem kan också leda till viktminskning. Håll ett nära öga på din katts matvanor. Om han börjar uppleva oförklarlig viktminskning är det förmodligen dags för en kontroll.

Annan äldre kattmat för äldre katter som vi har granskat

Vi tittade på 20 andra äldre kattmat för äldre katter. Dessa märken och recept gjorde inte våra fem bästa äldre kattmat för äldre katter, men många av dem är fortfarande fyllda med utmärkt näring och kanske ett bättre val för din katt.

Våta äldre kattmat för äldre katter

Blue Buffalo Wilderness High Protein för mogna katter

Blue Buffalo Wilderness High Protein för mogna katter

Detta kornfria recept med pate-stil innehåller DHA för att främja fortsatt mental hälsa.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från vete, köttbiprodukter, majs och soja
 • Mjuk, pate-stil
 • Vitaminer och mineraler är balanserade för den mogna katten

Kostnad: 29 $

Hill's Science Diet Wet Cat Food Adult 7+

Hills science diet våt kattmat vuxen 7+

En kombination av ingredienser som är lätta att smälta låter din katt behålla de energinivåer han behöver för sin dagliga verksamhet.

Nyckelfunktioner:

 • Två (2) smaker
 • Höga proteinnivåer för att tillgodose energibehov
 • Innehåller taurin för ögon- och hjärthälsa

Kostnad: $ 34

IAMS Perfect Portions Grainfri frisk senior

IAMS Perfect Portions Grainfri frisk senior

Skär av kyckling med läcker sås är svårt att ignorera, särskilt när de är fyllda med näringsämnen som håller din äldre katt full av energi.

Nyckelfunktioner:

 • E-vitamin för päls, hud och immunhälsa
 • Inga konstgjorda konserveringsmedel
 • Mjuka, lätt att äta bitar

Kostnad: 24 $

Purina Friskies Lil 'Sopps och Lil' Grillers Cat komplement Senior Formula

Purina Friskies Lil Soups and Grillers Cat komplement Senior Formula

Behöver din katt lite extra incitament för att äta sin mat? Om så är fallet, kan detta läckra måltid komplement få honom att slicka läpparna.

Nyckelfunktioner:

 • Packad med taurin
 • Innehåller vitamin E för hjärta och pälshälsa
 • Inga syntetiska färgämnen, smaker eller konserveringsmedel

Kostnad: 8 $

Purina ONE Vibrant Maturity Senior 7+

Purina ONE Vibrant Maturity Senior 7+

Purina använder naturliga ingredienser för att förse din katt med energi och näringsämnen för att upprätthålla hans livskvalitet.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller taurin för ögon- och hjärthälsa
 • Kornfria
 • Naturliga ingredienser

Kostnad: 20 $

Royal Canin Aging 12+ konserverad kattmat

Royal Canin Aging 12+ konserverad kattmat

Detta recept är designat för katter över 12 år och förbättrar led- och njurfunktionen.

Nyckelfunktioner:

 • Justerade fosfornivåer för bättre njurfunktion
 • Små, mjuka skivor
 • Balanserade proteiner, fetter och kolhydrater för kaloribehov hos katter 12+

Kostnad: $ 34

Royal Canin Instinctive 7+

Royal Canin Instinctive 7+

Royal Canin använder en exklusiv blandning av vitaminer och mineraler för att bygga och stödja katter i åldern 7 till 12 år.

Nyckelfunktioner:

 • Tillsatt fosfor stöder njurhälsa
 • Antioxidantkomplex bygger muskel-, led- och immunhälsa
 • Lätt att äta, tunnskivna bitar

Kostnad: $ 34

Torra äldre kattmat för äldre katter

Blue Buffalo Wilderness High Protein Mature 7+

Blue Buffalo Wilderness High Protein Mature 7+

För katter med allergier håller denna kornfria formel dem igång medan den ger en mild näring som stöder immunförsvaret.

Nyckelfunktioner:

 • Naturliga ingredienser
 • Innehåller LifeSource-bitar som stöder immunsystemet
 • Utformad för att upprätthålla energinivåer och vikt

Kostnad: 20 $

Halo Purely for Pets Grain Free Senior Cat

Halo rent för husdjur kornfria äldre kattmat

Hel kyckling och naturliga ingredienser gör detta till ett milt recept som maximerar din katt näring.

Nyckelfunktioner:

 • Kornfria
 • Tillsatt antioxidanter för att bygga immunsystemet
 • Lätt smälta

Kostnad: 28 $

Nutro Wholesome Essentials Mat för vuxna och äldre torr katt

Nutro Wholesome Essentials Mat för vuxna och äldre torr katt

Detta recept lämnar biprodukter från kött, majs, vete och soja ut för att gå lätt på katter med känsliga matsmältningssystem.

Nyckelfunktioner:

 • Ingen majs, vete, soja, biproduktmåltid eller konstgjorda smaker
 • Taurin för hjärta och ögonhälsa
 • Tillverkad med ingredienser som inte är GMO

Kostnad: $ 16

Petcurean Now Fresh Senior

Petcurean Now Fresh Senior

En unik balans mellan fett och protein ger äldre katter den energi och kalorier de behöver.

Nyckelfunktioner:

 • Omega-3 fettsyror för att främja päls- och hudhälsa
 • Taurin hjälper syn och hjärthälsa
 • Formulerad för att stödja immunsystemet

Kostnad: 25 $

Purina Pro Plan Prime Plus Senior 7+

Purina Pro Plan Prime Plus Senior 7+

Purina lägger till en komplett lista över näringshöjare för äldre katter, som vitamin E, prebiotisk fiber och betakaroten.

Nyckelfunktioner:

 • Prebiotic fiber för att främja matsmältningens hälsa
 • E-vitamin och betakaroten bygger hjärta och ledstyrka
 • Bibehåller mager muskelmassa

Kostnad: 39 dollar

Royal Canin Appetite Control för spayed / kastrerade vuxna katter 12+

Royal Canin Appetite Control för spayed kastrerade katter

Katter över 12 år behöver maximal näring i en minsta mängd mat. Royal Canins blandning hjälper din katt att hantera sin vikt när han blir äldre.

Nyckelfunktioner:

 • Hjälper till viktkontroll
 • Främjar njurhälsa med justerade fosfornivåer
 • Måttlig fettnivå för att ändra kaloribehov

Kostnad: $ 26

Äldre kattmat för inomhus äldre katter

Blå buffelfrihet inomhus mogen katt

Blå buffelfrihet inomhus mogen katt

En smidig paté som är lätt att äta och smälta gör den perfekta måltiden för din inomhuskatt.

 • Fri för majs, vete och soja
 • Naturliga ingredienser
 • Främjar matsmältningshälsan

Kostnad: 30 $

Blue Buffalo Healthy Gourmet inomhus mogna

Blue Buffalo Healthy Gourmet inomhus mogna

Riktig brud i pateform ger äldre katter det protein de behöver för att upprätthålla muskelhälsa.

Nyckelfunktioner:

 • Mjuk, pate-stil
 • Naturliga ingredienser
 • Inget vete, majs eller soja

Kostnad: 25 $

Blå buffel inomhus hårbollskontroll Mogna katter

Blå buffel inomhus hårbollskontroll Mogna katter

Klyvning är inte det enda som behöver hjälp hos inomhuskatten. Receptets fiberinnehåll bryter hårbollar, vilket betyder mindre sanering för dig.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller LifeSource-bitar för att öka immunförsvaret
 • Inget majs, vete eller soja
 • Naturliga fiberkällor för att upprätthålla matsmältningshälsan

Kostnad: 14 $

Hill's Science Diet Hairball Control Adult 7+

Hill's Science Diet Hairball Control Adult 7+

Naturliga källor till fiber hjälper till att bryta upp hårbollar för en gladare, friskare katt.

Nyckelfunktioner:

 • Taurin för hjärta och ögonhälsa
 • Tillsatt mineraler för att främja njur- och urinblåsans funktion
 • E-vitamin för päls- och hudhälsa

Kostnad: 42 $

Merrick Purrfect Bistro inomhus äldre kattmat

Merrick Purrfect Bistor inomhus äldre kattmat

En serie vitaminer, mineraler och probiotika håller din katt frisk, stark och redo att kasta.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller probiotika för matsmältningshälsa
 • Högt fiberinnehåll för bättre hårbollskontroll
 • Fri från spannmål och gluten

Kostnad: 23 $

Nulo Freestyle Grain-Free Senior Cat Food

Nulo Freestyle Grain-Free Senior Cat Food

Fokus på hela livsmedel och naturliga fiberkällor gör Nulo till ett bra val för äldre katter.

Nyckelfunktioner;

 • Innehåller probiotika för matsmältningshälsa
 • Högt proteininnehåll ger maximal energi
 • Kornfria

Kostnad: 43 $

Royal Canin inomhuskattnäring för katter 7+

Royal Canin inomhuskattnäring för katter 7+

Mjuk kibble gör denna torra kattmat lättare för äldre katter att äta.

Nyckelfunktioner:

 • Mjuk kibble
 • Protein- och näringsinnehåll utformat för att minska lukt
 • Justerade fosfornivåer för förbättrad njurhälsa

Kostnad: 15 $

Produkter du kanske är intresserad av:

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar