Den bästa äldre kattmat för äldre katter

Den bästa äldre kattmat för äldre katter

När katter åldras förändras en del av deras kostbehov. Precis som människor behöver de gemensamt stöd och matsmältningshjälpmedel för att må bra. De blir mindre aktiva, vilket också minskar deras kaloribehov. Äldre kattmat för äldre katter är utformade för att hålla din katt snygg och på språng.

Vi granskade dussintals äldre kattmat för äldre katter för att söka efter det bästa marknaden har att erbjuda. Du kommer att vara glad att veta att du har många alternativ. Vi betraktade både våta och torra livsmedel, liksom de som formulerats för inomhuskatter och känsliga magar. Vi såg också till att ta med mat som din katt kan äta även när hans tänder och styrka börjar slitna.

Purina är inte främmande för kattmat och gör en lång rad kattmat av hög kvalitet till ett överkomligt pris. Purina Fancy Feast Adult Canned Wet Cat Food Senior 7+ innehåller några extra som taurin för bättre, tydligare syn och vitamin E för att bibehålla pälsen och huden. Det är också laddat med antioxidanter för att se till att din katt immunförsvar förblir stark.

I den här artikeln

De 5 högst rankade äldre kattmatarna för äldre katter

* Betyg är aktuella vid tidpunkten för publicering och kan ändras

Bästa äldre kattmat för äldre katter: Purina fancy fest Vuxen konserverad våt kattmat Senior 7+

Purina Fancy Feast Adult Canned Wet Cat Food Senior 7+ uppfyller alla kattens näringsbehov plus några extra för att öka hans hälsa när han åldras. De mjuka, malna skärningarna av tonfisk är lätta för din katt att tugga, även om hans styrka och tänder inte är som de brukade vara.

Tillsatser av taurin och E-vitamin riktar sig till specifika problem för äldre katter. Aminosyran taurin riktar sig mot synen och bibehåller näringsämnen som håller kattens syn skarp. E-vitamin ger näring till pälsen och huden, vilket kan börja bli mangigt med tiden. Detta specifika recept är kornfritt också för att minska risken för en allergisk reaktion.

Purina Fancy Feast Adult Canned Wet Can Food Senior 7+ Nyckelfunktioner:

 • Innehåller taurin för att bibehålla ögons hälsa
 • E-vitamin ökar hud- och pälshälsan
 • Mjuka, malet bitar i bitstorlek

Bästa torr äldre kattmat för äldre katter: blå buffel hälsosam åldrande för katter 7+

Bästa torra äldre kattmat för äldre katter

Blue Buffalo Healthy Ageing for Cats 7+
Blue Buffalo Healthy Ageing for Cats 7+

Blue Buffalos LifeSource-bitar ger extra antioxidanter och vitaminer för att öka kattens immunförsvar. Syn och pälshälsa får också extra uppmärksamhet i denna läckra blandning.

Blue Buffalo Healthy Aging for Cats 7+ ger utsökt näring. Den innehåller Blue Buffalos LifeSource-bitar, en blandning av antioxidanter, mineraler och vitaminer som bygger upp och upprätthåller immunsystemet. Lägg i lite taurin, en aminosyra som används för att bibehålla hjärtat och ögonen, och du har en blandning som är perfekt för din åldrande kattens näringsbehov.

Blue Buffalo gör detta recept genom kallformad bearbetning för att bibehålla mer av näringsämnena och smaken. Alla antioxidanter och aminosyror stöds fullt ut av en stor proteinkälla, den främsta ingrediensen – kyckling.

Blue Buffalo Aging for Cats 7+ Nyckelfunktioner:

 • Innehåller Blue Buffalo's LifeSource-bitar som förbättrar immunförsvaret
 • Taurin för hjärt- och ögonhälsa
 • Protein (kyckling) som den bästa ingrediensen

Bästa budget senior kattmat för äldre katter: IAMS Proactive Health Healthy Senior

Bästa kattmat för äldre katter

IAMS Proactive Health Healthy Senior
IAMS Proactive Health Healthy Senior

IAMS hoppar över tomma fyllmedel, använder riktig kyckling och tillsätter E-vitamin för att hjälpa din katt hud och päls förbli friska.

IAMS Proactive Health Health Senior har en rik proteinkälla som sin toppingrediens och förpackas i en näringsrik stans till ett rimligt pris. För att hålla kattens ben och leder i form, innehåller IAMS-receptet extra kalcium och kalium. E-vitamin ökar hud, päls och immunhälsa. Slutligen innehåller den L-karnitin som hjälper till att balansera vikten.

För att verkligen lägga till en näringsrik kick, håller IAMS detta recept fritt från konstgjorda konserveringsmedel och låg kvalitet fyllmedel. Kibbleens naturliga crunchiness tar bort plack för friska tänder när din katt kommer in i hans äldre år.

IAMS Proactive Health Healthy Senior Nyckelfunktioner:

 • Kalcium och kalium för starkt hjärta, ben och leder
 • L-karnitin bibehåller en hälsosam vikt
 • Inga konstgjorda konserveringsmedel

Bästa våta äldre kattmat för äldre katter: Purina Pro Plan Focus Adult 11+

Bästa våta äldre kattmat för äldre katter

Purina Pro Plan Focus Vuxen 11+
Purina Pro Plan Focus Vuxen 11+

Purinas recept riktar sig till katter när de träffar sina skymningsår. En extra stans av näringsämnen bibehåller hud, päls och immunsystemets hälsa.

Katter går in i sina äldre år ungefär år sju. När de väl är över 11 år har de gått in de senaste åren när näring blir absolut nödvändig för deras pågående livskvalitet. Purina Pro Plan Focus Adult 11+ har näringsämnen för att hålla pälsen och immunförsvaret. Lax och tonfisk ger omega-3-fettsyror och kombinerar dem med den perfekta blandningen av vitaminer och näringsämnen för att hålla immunsystemet fungerande. En extra dos taurin fungerar för att upprätthålla syn och hjärthälsa.

Denna lättsmälta, klassiska pate är tillräckligt mjuk för tandkött och käftmuskler som kan slits ut. Liksom andra våta kattmatar innehåller den en hög fuktinnehåll, vilket är viktigt för äldre katter. De förblir inte alltid hydratiserade, så ju mer vätska du kan få i dem när de äter, desto bättre.

Purina Pro Plan Focus Adult 11+ Nyckelfunktioner:

 • Näringsbalans för katter 11+
 • Taurin för ögons hälsa
 • E-vitamin ökar hud- och pälshälsan

Bästa äldre kattmat för inomhus äldre katter: Hill's Science Diet Inomhus torrkattmat Vuxen 11+

Matsmältningshälsan kan minska under de äldre åren, vilket gör näring så mycket viktigare. Hill's Science Diet Indoor Dry Cat Food Adult 11+ riktar sig till matsmältningsbehovet hos äldre katter. De behöver en vanlig källa av naturfiber för att göra det lättare att använda skräp. Denna formel innehåller dock också några extra för att hålla energinivåerna uppe och hjärtat och ögonen fungerar med högsta effektivitet. Taurin för tydlig syn och vitamin E för att bibehålla glansen i kattens päls är två av nyckelfaktorerna för fortsatt hälsa.

Det här receptet är tillverkat med naturliga ingredienser för att vara skonsam mot din katt och ge honom bästa möjliga näring. Slutligen innehåller den antioxidanter för att upprätthålla immunsystemets hälsa och kommer med en smakkatt som är svår att motstå.

Hill's Science Diet inomhus torr kattmat Vuxen 11+ Nyckelfunktioner:

 • Naturliga ingredienser, inklusive naturliga fiberkällor för bättre matsmältningshälsa
 • E-vitamin för att bibehålla pälshälsan
 • Tillsatt antioxidanter för att hålla immunsystemet starkt

Vem ska köpa äldre kattmat för äldre katter

När din katt är över sju år är det dags att börja titta på äldre kattmat. Liksom människor börjar deras kroppar försämras. Deras syn, immunförsvar och pälshälsa kan drabbas om de inte får alla näringsämnen de behöver. Vanliga vuxna kattfoder kanske inte har rätt balans mellan näringsämnen eftersom äldre katter tenderar att förlora aptiten och bli mindre aktiva. Dessutom behöver äldre katter saker som taurin, en aminosyra som hjälper synen.

När katter fortsätter att åldras finns det ännu mer specialiserade livsmedel för 11+. Vid denna tidpunkt behöver din katt extra vitamin E, taurin och antioxidanter för att bibehålla sitt immunförsvar. Det handlar om att se till att din katt får de näringsämnen han behöver för att upprätthålla sin livskvalitet. Om din katt hamnar i åldersgränsen bör äldre kattmat definitivt finnas på menyn.

Om du letar efter en mat som är närmare vad din katt förfäder åt, kanske du vill kolla in The Best Raw Cat Food.

Viktiga funktioner att tänka på

En äldre kattmat för äldre katter bör göra flera saker bra. Här är vad du bör tänka på när du väljer en äldre kattmat:

 • Ingredienser. Ingredienser är ditt främsta problem. Äldre kattmat bör ha en hög dos vitamin E och förhoppningsvis taurin för att stödja synen. Recept som innehåller immunförstärkande antioxidanter är ännu bättre. Leta efter recept med naturliga ingredienser och hela proteinkällor. Se upp för kattmat med köttbiprodukter, fyllmedel med lite näringsvärde och konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel. I detta skede i kattens liv måste varje bit räknas, och dessa tillsatser stöder inte hans övergripande näring.
 • Kibble storlek eller våt kattmat. Äldre katter kan ha tandproblem eller muskelsvaghet som gör det svårt att äta. Leta efter små kibblar som är svåra att bryta av plack men inte så hårt att din katt kämpar för att bryta sönder den. Våta kattmatar finns i olika typer som malet, bit, pate och grytor. Om din katt kämpar för att tugga, är patéerna troligen det enklaste att äta. Det kan dock ta lite prov och fel för att hitta en typ som din katt föredrar.
 • Komplett måltid eller måltid. Kontrollera om du köper en komplett måltid eller ett måltidskomplex när du köper äldre kattmat. Kompletta måltider har all den näring din katt behöver för en eller två matningar. Ett måltidskomplement är tänkt att användas tillsammans med en fullständig måltid. Komplement kallas också toppers, och de kommer vanligtvis som en gryta för att hällas över toppen av din kattens vanliga måltid. Komplement tillhandahåller inte all din kattens näring för en enda måltid, så de ska inte användas på egen hand.
 • Inomhus kontra utomhuskatter .   Inomhus- och utomhuskatter har samma grundläggande näringsbehov. Katter inomhus behöver emellertid matsmältningshälsan för att använda en skräpbox och tillräckligt med fiber för att minska hårbollar. Av den anledningen är vissa äldre kattmatar utformade speciellt för inomhuskatter. Dessa recept innehåller källor av fiber som gör det lättare att använda kullboxen och bryta upp hårbollar. De kan också innehålla ingredienser som vitamin E som upprätthåller pälshälsa för att förhindra hårbollar och överskott av tappning av hår och fläck.

Vanliga frågor

Vad gör äldre kattmat annorlunda?

Med åldern äter din katt mindre. Katter tenderar också att bli mindre aktiva med åldern, vilket innebär att de bränner färre kalorier. Medan han inte behöver äta så mycket, måste maten han äter vara packad med viktiga näringsämnen. Näringsämnen som taurin, vitamin E och antioxidanter för att öka immunförsvaret kan alla vara fördelaktiga för en katt när han åldras. Generellt sett är den största skillnaden i äldre kattmat delstorlekarna och några extra vitaminer och mineraler för att ge dem ett näringsämne.

När ska jag byta min katt till en äldre diet?

Katter går in i sina äldre år vid ungefär sju års ålder. Vid denna tidpunkt är dina mål som ägare att hjälpa honom att behålla sin vikt och se efter tecken på kronisk sjukdom. Med rätt näring och regelbundna veterinärkontroller kan din katt fortsätta att njuta av en hög livskvalitet.

Är våtfoder bättre för äldre katter?

Våt kattmat tenderar att ha ingredienser av högre kvalitet och är mjukare. Äldre katter kan ha tandproblem som gör det svårt att äta torrfoder. Medan deras näringsbalans kan vara densamma, för vissa äldre katter, är våtfoder det bättre alternativet. Men det beror på din katt och din budget, eftersom våtfoder är dyrare än torrt.

Varför blir äldre katter magra?

Äldre katter kan utveckla kroniska sjukdomar som påverkar deras vikt som diabetes, inflammatorisk tarmsjukdom eller hypotyreos. Tandproblem kan också leda till viktminskning. Håll koll på kattens matvanor. Om han börjar uppleva oförklarlig viktminskning är det förmodligen dags för en kontroll.

Annan äldre kattmat för äldre katter som vi granskade

Vi tittade på 20 andra äldre kattmat för äldre katter. Dessa märken och recept gjorde inte våra 5 bästa äldre kattmatar för äldre katter, men många av dem är fortfarande fyllda med utmärkt näring och kanske ett bättre val för din katt.

Våta äldre kattmatar för äldre katter

Blue Buffalo Wilderness High Protein för mogna katter

Blue Buffalo Wilderness High Protein för mogna katter

Detta kornfria recept på pate-stil innehåller DHA för att främja fortsatt mental hälsa.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från vete, biprodukter från kött, majs och soja
 • Mjuk pate-stil
 • Vitaminer och mineraler är balanserade för den mogna katten

Kostnad: $ 29

Hill's Science Diet Wet Cat Food Adult 7+

Hills science diet våt kattmat vuxen 7+

En kombination av lättsmälta ingredienser gör att din katt kan behålla de energinivåer han behöver för sina dagliga aktiviteter.

Nyckelfunktioner:

 • Två (2) smaker
 • Höga proteinnivåer för att tillgodose energibehov
 • Innehåller taurin för ögon- och hjärthälsa

Kostnad: $ 34

IAMS Perfect Portions Grainfri frisk senior

IAMS Perfect Portions Grain-Free Healthy Senior

Det är svårt att ignorera kycklingskur med läcker sås, särskilt när de är fyllda med näringsämnen som håller din äldre katt full av energi.

Nyckelfunktioner:

 • E-vitamin för päls, hud och immunhälsa
 • Inga konstgjorda konserveringsmedel
 • Mjuka, lätt att äta bitar

Kostnad: $ 24

Purina Friskies Lil 'Sopps och Lil' Grillers Cat komplement Senior Formula

Purina Friskies Lil Soups and Grillers Cat kompletterar Senior Formula

Behöver din katt lite extra incitament för att äta maten? Om så är fallet kan det här läckra måltidskomplementet få honom att slicka läpparna.

Nyckelfunktioner:

 • Packad med taurin
 • Innehåller vitamin E för hjärt- och pälshälsa
 • Inga syntetiska färgämnen, smaker eller konserveringsmedel

Kostnad: $ 8

Purina ONE Vibrant Maturity Senior 7+

Purina ONE Vibrant Maturity Senior 7+

Purina använder naturliga ingredienser för att förse din katt med energi och näringsämnen för att bibehålla sin livskvalitet.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller taurin för ögon- och hjärthälsa
 • Spannfritt
 • Naturliga ingredienser

Kostnad: 20 $

Royal Canin Aging 12+ konserverad kattmat

Royal Canin Aging 12+ konserverad kattmat

Detta recept är designat för katter över 12 år och förbättrar led- och njurfunktionen.

Nyckelfunktioner:

 • Justerade fosforhalter för bättre njurfunktion
 • Små, mjuka skivor
 • Balanserade proteiner, fetter och kolhydrater för kaloribehov hos katter 12+

Kostnad: $ 34

Royal Canin Instinctive 7+

Royal Canin Instinctive 7+

Royal Canin använder en exklusiv blandning av vitaminer och mineraler för att bygga och stödja hälsan hos katter från 7 till 12 år.

Nyckelfunktioner:

 • Tillsatt fosfor stöder njurhälsan
 • Antioxidantkomplex bygger muskler, leder och immunhälsa
 • Lätt att äta, tunnskivade bitar

Kostnad: $ 34

Torra kattmat för äldre katter

Blue Buffalo Wilderness High Protein Mature 7+

Blue Buffalo Wilderness High Protein Mature 7+

För katter med allergier håller denna kornfria formel dem igång samtidigt som de ger mild näring som stöder immunförsvaret.

Nyckelfunktioner:

 • Naturliga ingredienser
 • Innehåller LifeSource-bitar som stöder immunförsvaret
 • Designad för att bibehålla energinivåer och vikt

Kostnad: 20 $

Halo Purely for Pets Grain Free Senior Cat

Halo endast för husdjur Kornfri seniormat för katter

Hel kyckling och naturliga ingredienser gör detta till ett milt recept som maximerar din kattas näring.

Nyckelfunktioner:

 • Spannfritt
 • Tillsatt antioxidanter för att bygga immunsystemet
 • Smälts enkelt

Kostnad: $ 28

Nutro Wholesome Essentials torrfoder för vuxna och äldre

Nutro Wholesome Essentials torrfoder för vuxna och äldre

Detta recept lämnar biprodukter från kött, majs, vete och soja ut för att gå lätt på katter med känsliga matsmältningssystem.

Nyckelfunktioner:

 • Ingen majs, vete, soja, biproduktmåltid eller konstgjorda smaker
 • Taurin för hjärt- och ögonhälsa
 • Tillverkad med ingredienser som inte är GMO

Kostnad: $ 16

Petcurean Now Fresh Senior

Petcurean Now Fresh Senior

En unik balans mellan fetter och protein ger äldre katter den energi och kalorier de behöver.

Nyckelfunktioner:

 • Omega-3-fettsyror för att främja päls- och hudhälsa
 • Taurin hjälper syn och hjärthälsa
 • Formulerad för att stödja immunförsvaret

Kostnad: 25 $

Purina Pro Plan Prime Plus Senior 7+

Purina Pro Plan Prime Plus Senior 7+

Purina lägger till en komplett lista med näringsförstärkare för äldre katter, som vitamin E, prebiotisk fiber och betakaroten.

Nyckelfunktioner:

 • Prebiotic fiber för att främja matsmältningens hälsa
 • E-vitamin och betakaroten bygger hjärta och ledstyrka
 • Upprätthåller muskelmassa

Kostnad: $ 39

Royal Canin aptitkontroll för steriliserade / kastrerade vuxna katter 12+

Royal Canin aptitkontroll för steriliserade kastrerade katter

Katter över 12 år behöver maximal näring i en minsta mängd mat. Royal Canins blandning hjälper din katt att hantera sin vikt när han blir äldre.

Nyckelfunktioner:

 • Hjälper viktkontroll
 • Främjar njurhälsa med justerade fosfornivåer
 • Måttlig fettnivå för att ändra kaloribehov

Kostnad: $ 26

Äldre kattmat för inomhus äldre katter

Blue Buffalo Freedom inomhus mogen katt

Blue Buffalo Freedom inomhus mogen katt

En slät pate som är lätt att äta och smälta gör den perfekta måltiden för din inomhuskatt.

 • Fri från majs, vete och soja
 • Naturliga ingredienser
 • Främjar matsmältningshälsan

Kostnad: 30 $

Blå buffalo hälsosam gourmet inomhus mogen

Blue Buffalo Healthy Gourmet inomhus mogna

Verklig kyckling i patéform ger äldre katter det protein de behöver för att upprätthålla muskelhälsan.

Nyckelfunktioner:

 • Mjuk pate-stil
 • Naturliga ingredienser
 • Inget vete, majs eller soja

Kostnad: 25 $

Blå buffalo inomhus hårboll kontroll mogna katter

Blå buffalo inomhus hårboll kontroll mogna katter

Matsmältningen är inte det enda som behöver hjälp med inomhuskatten. Detta recept fiberinnehåll bryter upp hårbollar, vilket betyder mindre rengöring för dig.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller LifeSource-bitar för att öka immunförsvaret
 • Ingen majs, vete eller soja
 • Naturliga fiberkällor för att upprätthålla matsmältningshälsan

Kostnad: 14 $

Hill's Science Diet Hairball Control Adult 7+

Hill's Science Diet Hairball Control Adult 7+

Naturliga fiberkällor hjälper till att bryta upp hårbollar för en lyckligare, friskare katt.

Nyckelfunktioner:

 • Taurin för hjärt- och ögonhälsa
 • Tillagda mineraler för att främja njur- och urinblåsans funktion
 • E-vitamin för päls- och hudhälsa

Kostnad: 42 $

Merrick Purrfect Bistro inomhus seniormat för katter

Merrick Purrfect Bistor inomhus kattmat

En serie vitaminer, mineraler och probiotika håller din katt frisk, stark och redo att kasta.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller probiotika för matsmältningshälsa
 • Högt fiberinnehåll för bättre hårbollskontroll
 • Fri från spannmål och gluten

Kostnad: $ 23

Nulo Freestyle Grain-Free Senior Cat Food

Nulo Freestyle Grain-Free Senior Cat Food

Ett fokus på hela livsmedel och naturliga fiberkällor gör Nulo till ett bra val för äldre katter.

Nyckelfunktioner;

 • Innehåller probiotika för matsmältningshälsa
 • Högt proteininnehåll ger maximal energi
 • Spannfritt

Kostnad: $ 43

Royal Canin inomhus kattnäring för katter 7+

Royal Canin inomhus kattnäring för katter 7+

Mjuk kibble gör denna torra kattmat lättare för äldre katter att äta.

Nyckelfunktioner:

 • Mjuk kibble
 • Protein- och näringsinnehåll utformat för att minska lukt
 • Justerade fosfornivåer för förbättrad njurhälsa

Kostnad: $ 15

Produkter du kan vara intresserad av:

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar