Den bästa begränsade ingrediensen för katter

Den bästa begränsade ingrediensen för katter

Torr, flagnande hud, klåda eller utslag kan indikera en matallergi för din favoritkatt. Kattmat med begränsad ingrediens används för att diagnostisera och eliminera vanliga matallergener från din kattens diet. Proteiner som mjölk, kyckling, fisk eller nötkött är skyldiga, och kattmat med begränsad ingrediens begränsar möjligheterna så att du kan hitta vad som irriterar din katt.

Vi granskade dussintals kattfoder med begränsad ingrediens för att hitta de bästa av de bästa recepten. Vi tittade på både våta och torra livsmedel, liksom de som är avsedda för kattungar och katter i alla åldrar. Vi övervägde också smakalternativ, pris och konsistens. Genom allt detta hittade vi fem av de bästa begränsade ingredienserna för katter på marknaden.

Natural Balance LID Limited Ingredient Diet Kornfritt recept finns i fyra smaker, vilket ger dig några alternativ när du begränsar orsakerna till din kattes allergiproblem. Varje smak har en enda proteinkälla, och några av dessa källor är utanför normen som anka, lax och vilt. De blandas alla med gröna ärtor för en naturlig fiberkälla.

I den här artikeln

De 5 högst rankade kattmatarna med begränsad ingrediens

* Betyg är aktuella vid tidpunkten för publicering och kan ändras

Best Limited Ingredient Cat Food Overall: Natural Balance LID Limited Ingredient Diet Grain-Free

Poängen med en begränsad ingrediens kattmat är att eliminera mat som orsakar matsmältningsproblem för din katt eller utlöser allergier. Natural Balance LID Limited Ingredient Diet Grain-Free finns i fyra olika smaker, var och en med en enda proteinkälla. Kattallergier härrör vanligtvis från en proteinkälla, så att begränsa antalet källor ökar dina chanser att eliminera orsaken till kattens problem.

Med detta märke kan du välja mellan grön ärta och kyckling, grön ärta och anka, grön ärta och lax eller grön ärta och vilt. Om en inte fungerar har du tre andra alternativ att prova. Men oavsett recept lämnar Natural Balance fyllmedel, potatis, majs, vete och soja. Medan korn kan vara en hälsosam proteinkälla för en katt, är glutenallergi alltid en möjlighet också. Av den anledningen är varje Natural Balance-recept glutenfritt.

Natural Balance LID Limited Ingredient Diet Kornfri Viktiga funktioner:

 • Fyra (4) smakalternativ, var och en med en annan men enstaka proteinkälla
 • Fri från majs, vete och soja
 • Naturlig fiber

Bästa våtbegränsad ingrediens för katter: Reveal Limited Ingredient Wet Canned Cat Food

Reveal Limited Ingredient Wet Canned Cat Food håller ingredienslistan kort och fri från extramaterial som konstgjorda smaker, färgämnen och konserveringsmedel. Du kan köpa ett som är ett enda protein i buljong eller en blandning av upp till två proteiner för att ge din katt variation. Trots dessa olika proteinkällor innehåller ingen av smakerna korn, så det finns ingen oro för gluten- eller veteallergi. Varje recept är gjort av naturliga ingredienser.

Slutligen använder tillverkaren etiska och hållbara proteinkällor. Från skörd av köttet till förpackning och frakt beaktas miljömässiga och sociala effekter.

Reveal Limited Ingredient Wet Canned Cat Food Nyckelfunktioner:

 • Inga konstgjorda smaker, färgämnen eller konserveringsmedel
 • Miljö- och socialt säkra proteinkällor
 • Åtta (8) smaker

Bästa budgetbegränsade ingredienser för katter: Purina Beyond Simply Natural Simple Ingredient Recept

Purina Beyond Simply Natural Simple Ingredient Recipe har allt som Purina är känt för, näringsrik sällskapsdjur till ett överkomligt pris och sätter det i ett begränsat ingrediensrecept. Du har två alternativ, antingen kyckling och hel havregryn eller lax och helbrunt ris. Båda har en enda proteinkälla plus lite fiber för din kattens matsmältningshälsa.

Purinas recept innehåller också probiotika för att uppmuntra en hälsosam tarmbakteriebalans. Med detta sagt hoppar det över majs, vete, soja och köttbiprodukter, som alla kan vara potentiella irritationskällor. Slutligen utesluts andra syntetiska ingredienser som färgämnen och konserveringsmedel.

Purina Beyond Simply Natural Enkel ingrediensrecept Nyckelfunktioner:

 • Probiotika för tarmhälsa
 • Inga majs, vete, soja eller köttbiprodukter
 • Innehåller en proteinkälla tillsammans med en naturlig fiberkälla

Bästa kattmat med begränsad torr ingrediens: Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet Kornfri kattmat

Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet Kornfri kattmat har några speciella ingredienser som ger katter en näringsrik boost. Det börjar med LifeSource Bits, Blue Bonnets proprietära blandning av mineraler, vitaminer och antioxidanter. De är riktade mot immunsystemets hälsa och balans i matsmältningsmiljön. Det kombineras med en enda proteinkälla och ingredienser formulerade för vuxna inomhuskatter. Beroende på receptet kan proteinkällan vara kalkon, lax, anka eller lamm.

Alla ingredienser är naturliga och receptet innehåller inte biproduktmål, majs, vete eller soja. Det är också fritt från syntetiska smaker och konstgjorda konserveringsmedel.

Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet Gran-Free Cat Food Viktiga funktioner:

 • LifeSource Bits för immun- och matsmältningshälsa
 • Milda ingredienser som pumpa och ärtor
 • Proteinalternativ med en källa inkluderar – lax, anka, kalkon och lamm

Bästa begränsade ingrediensens kattmat för alla åldrar: I and Love and You Naken Super Food

Bästa begränsade ingredienser för katter för alla åldrar

I and Love and You Naken Super Food
I and Love and You Naken Super Food

Inte all kattmat fungerar för kattungar eller äldre katter. Ett recept utformat för katthälsa från början till slut ger dig ett alternativ för din katt oavsett ålder.

I and Love and You Nude Super Food är fylld med näringsrika ingredienser som linfrö, pumpa och kokosnötolja som ger en näringsrik boost för katter gamla och unga. Detta recept för alla åldrar fungerar bra för hem med flera katter i olika livssteg. Varje recept har två proteinkällor, så du kan vara försiktig med kattens allergier.

Detta märke innehåller också pre- och probiotika för att balansera tarmbakterier och främja matsmältningshälsan. Slutligen innehåller receptet essentiella fettsyror för att främja hjärnans utveckling hos kattungar och utseendet på din äldre kattens hud och päls.

I and Love and You Nude Super Food Nyckelfunktioner:

 • Två proteinkällor per recept
 • Lämplig för katter i alla faser, från kattunge till äldre katter
 • Pre- och probiotika för att främja matsmältningshälsan

Vem ska köpa en begränsad ingrediens för katter

Kattmat med begränsad ingrediens rekommenderas vanligtvis av en veterinär för katter som har matallergier. Först kanske du inte vet exakt vilken mat som orsakar allergin, så du kan behöva prova några olika sorter tills du hittar rätt. Dessa typer av kattmat kan också ha mer ovanliga proteinkällor som vildkalkon, vilt eller skaldjur för att komma bort från kyckling och nötkött som vanligtvis är relaterade till allergier.

En kattmat med begränsad ingrediens kan också rekommenderas om du är katt har problem med gluten. En glutenallergi är inte vanlig hos kattdjur, men det betyder inte att det inte kan hända. Om du vill vara på den försiktiga sidan kan du leta efter ett begränsat ingrediensrecept som inte innehåller korn. Det finns recept specifikt för kattungar, inomhuskatter och vuxna.

Viktiga funktioner att tänka på

En kattmat med begränsad ingrediens bör ha några viktiga funktioner. Här är vad du bör tänka på när du väljer en till din katt:

 • Ingredienser (särskilt proteinkälla). Ingredienserna, särskilt proteinkällan, är den viktigaste faktorn i ditt beslut. Den bästa begränsade ingrediensen för katter bör bara ha en proteinkälla. Vissa recept har två, men proteiner är vanliga allergener för katter, och ju färre det finns i kattmat, desto mindre sannolikt är din katt att få en reaktion. Du vill också hålla ingredienslistan kort. Många gånger rekommenderar veterinärer en begränsad ingrediensdiet för att identifiera matallergier. Om kattmat har en lång ingredienslista kan det vara svårt att begränsa den verkliga källan till kattens problem. Våta kattmatar har ofta färre ingredienser än torra recept, så de kan vara ett bra ställe att börja på.
 • Livsfas. Några begränsade ingredienser för katter är utformade speciellt för vissa livsstadier, som kattungar eller vuxna katter. Kattungar behöver till exempel DHA och omega-fettsyror för en sund hjärnutveckling. Se till att maten passar din kattens ålder, så att han får näringsämnena han behöver.
 • Typ av mat. Dina grundläggande kattmattyper är torra eller våta. Våta kattfoder med begränsad ingrediens har ofta färre ingredienser, vilket gör dem till ett bra val eftersom du identifierar kattens allergikälla. Torrfoder är dock mycket billigare. På lång sikt måste du antagligen hitta en torr kattmat med begränsad ingrediens. Du kan sedan komplettera den med våt kattmat om du vill. Du kan göra en helt våt kattmatdiet, men det är dyrt och våta kattmat förstörs efter 30 till 45 minuter om de inte är kylda.

Vanliga frågor

Vilka ingredienser ska du undvika i kattmat?

Katter är köttätare, men de vanligaste kattallergener tenderar att vara proteinkällor som nötkött eller kyckling. Mindre vanliga är allergier mot majs, vete och soja. Om du är medveten om kvaliteten på ingredienserna som du matar din katt, kanske du också vill undvika mat med köttbiprodukter, eftersom de inte är lika höga och fungerar som fyllmedel. Liksom människor kan allergier variera från katt till katt, så du kan behöva prova några olika märken tills du hittar en som fungerar med din kattens kroppskemi.

Vad är den hälsosammaste kattmat för inomhuskatter?

Inomhuskatter har samma hälsobehov som utomhuskatter. Men eftersom han är inomhus kanske du vill ha kattmat som ägnar särskild uppmärksamhet åt päls och matsmältningshälsa. Omega-fettsyror bidrar till exempel till en blank päls och en frisk hud som flingar mindre än genomsnittet. Du vill också ha mat som är fiberrik, så kattens matsmältningshälsa förblir på rätt spår.

Behöver katter våtfoder varje dag?

Katter kan äta våt kattmat varje dag eller äta en diet för våt katt bara för den delen. Katter behöver dock inte våtfoder varje dag, eftersom torrfoder är lika näringsrikt. De största skillnaderna mellan våt och torr kattmat är deras pris och kvaliteten på deras ingredienser. Konserverade livsmedel har ingredienser av högre kvalitet, vilket bidrar till deras högre pris. Om du har budgeten, fortsätt och mata din katt våtfoder varje dag. Om inte, lämna det för en behandling. Men kom ihåg att våt mat kan förstöra om den lämnas längre än 30 minuter. Lägg det i kylen om din katt inte äter allt direkt.

Andra begränsade ingredienser för katter som vi granskade

Vi tittade på de 20 andra begränsade ingredienserna för kattmat. Dessa recept gjorde inte vår 5 bästa lista över ingredienser för kattmat, men de är fortfarande några av de mest näringsrika alternativen på marknaden. Deras unika blandning av ingredienser kan vara perfekt för din katt.

Dry Limited Ingredient Cat Foods

Canidae kornfri ren torrfoder för katter

Canidae kornfri ren torrfoder för katter

En kort lista med sju ingredienser låter katter äta utan matsmältningsbesvär.

Nyckelfunktioner:

 • Hela livsmedel för att underlätta matsmältningen
 • Lagt till probiotika
 • Kort ingredienslista

Kostnad: 30 $

Forza 10 Neutroceutic Dermo Active Feline Formula

Forza 10 Active Dermo Support Diet Dry Cat Food

När du håller dig till grunderna får du en lycklig katt. Denna formel lämnar majs, vete och soja för ren näring.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från majs, soja och vete
 • Formulerad för att lindra torr, kliande eller irriterad hud
 • Enskild proteinkälla

Kostnad: $ 13

Instinct Limited Ingredient Diet Grain-Free Recept

Instinct Limited Ingredient Diet Grain-Free Recept

Ett recept som använder ett protein och ett spannmål skapar ett utmärkt alternativ för katter med matkänslighet.

Nyckelfunktioner:

 • Ett protein och en grönsak per smak
 • Korn, majs, vete, mejeriprodukter och äggfria
 • Tillverkad av naturliga råvaror

Kostnad: 20 $

Wet Limited Ingredient Cat Foods

Applaws Grain-Free Limited Ingredient Cat Food Mousse

Applaws Grain-Free Limited Ingredient Cat Food Mousse

En enkel lista med fem ingredienser ger smidig näring i denna näringsfyllda mousse.

Nyckelfunktioner:

 • Spannfritt
 • Fem ingrediensrecept
 • Lätt att öppna koppen

Kostnad: $ 34

Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet Kornfri

Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet Kornfri

Ett enda protein från källor utanför det normala nötköttet och kycklingen ger detta Blue Buffalo-recept chansen att närma din katt utan att orsaka allergiska reaktioner.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller vete, majs, soja, mejeri eller ägg
 • Varje smak innehåller en proteinkälla
 • Paté-stil

Kostnad: $ 27

Instinct Limited Ingredient Diet Grain-Free Recept Wet Cat Food

Instinct Limited Ingredient Diet Grain-Free Recept Wet Cat Food

Ett animaliskt protein och högkvalitativa ingredienser samlas för att vara ett gott och hälsosamt alternativ för din katt.

Nyckelfunktioner:

 • En proteinkälla
 • Fri från mejeriprodukter, ägg, spannmål, potatis, majs, vete och soja
 • Inga konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel

Kostnad: $ 36

Natural Balance LID Limited Ingrediensdiet Våt kattmat i buljong

Natural Balance L.I.D. Begränsade ingredienser dieter våt kattmat i buljong

En behållare som är lätt att öppna och gör det lätt att komma åt detta recept när din katt är redo att äta.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från majs, vete och soja
 • Enskild proteinkälla
 • Inga konstgjorda smaker eller konserveringsmedel

Kostnad: $ 40

Natural Balance LID Limited Ingredienser Inomhuskattmat

Natural Balance L.I.D begränsad ingrediensdieter inomhus kattmat

Prebiotika underlättar matsmältningsproblem för att hålla kattlådan ren och snabb.

Nyckelfunktioner:

 • Lagt till prebiotika för att underlätta matsmältningen
 • Spannfritt
 • Lean-formel

Kostnad: $ 38

Natural Balance LID Limited Ingredients Wet Cat Food

Natural Balance L.I.D. Begränsade ingrediensdieter Våt kattmat

När du sätter en enda proteinkälla med gröna ärtor för fiber får du ett recept som katter älskar.

Nyckelfunktioner:

 • Enskild proteinkälla
 • Gröna ärtor för fiber och kosthälsa
 • Spannfritt

Kostnad: $ 38

Begränsade ingredienser för katter för alla åldrar

Adirondack Grain-Free Limited Ingredient Cat Food

Adirondack Limited Ingredient Cat Food

Detta långsamkokta recept upprätthåller näringsämnen som matar kattungar och vuxna katter.

Nyckelfunktioner:

 • Två (2) smakalternativ
 • Spannfritt
 • Omega fettsyror från kokosolja och linfrö

Kostnad: $ 32

Artemis OSOPURE våt kattmat

Artemis OSOPURE våt kattmat

Beroende på smak använder Artemis antingen enstaka eller dubbla proteinkällor i sin våta kattmat.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från soja, potatis, gluten, vete, soja och majs
 • Inkluderar pumpa för känsliga magar
 • Liten storlek för bättre portionkontroll

Kostnad: 30 $

Dick Van Patten's Natural Balance Limited Ingredient Wet Cat Food

Dick Van Pattens Natural Balance Limited Ingredienser Våt kattmat

Håll det enkelt för katter och kattungar med detta begränsade ingrediensrecept.

Nyckelfunktioner:

 • Spannfritt
 • Designad för att stödja hud- och pälshälsa
 • Hjälper matsmältningshälsan

Kostnad: $ 40

FirstMate Grain-Free Limited Ingredient Dry Cat Food

FirstMate Grain-Free Limited Ingredient Dry Cat Food

Katt eller kattunge, det spelar ingen roll. Denna kattmat har näringsämnen i alla åldrar.

Nyckelfunktioner:

 • Spannfritt
 • Högt proteininnehåll
 • Fiber från blåbär

Kostnad: 39 dollar

I and Love and You Lovingly Simple Dry Cat Food

I and Love and You Lovingly Simple Dry Cat Food

Pre- och probiotika ökar matsmältningsförmågan hos detta recept. Högprotein- och omega-fettsyror gör underverk för din kattens allmänna hälsa.

Nyckelfunktioner:

 • Lagt till pre- och probiotika
 • Inga korn
 • Rik på antioxidanter för immunsystemets hälsa

Kostnad: $ 11

Merrick Limited Ingredients Diet Kornfri torrfoder för katter

Merrick Limited Ingredient Diet Kornfri kattmat

Merricks laxrecept fungerar perfekt för katter med fjäderfäallergi. Men du har fortfarande tre andra smakalternativ om lax inte passar din katt.

Nyckelfunktioner:

 • Enskild proteinkälla
 • Fri från majs, vete, soja, mejeriprodukter och ägg
 • Omega-fettsyror för hud- och pälshälsa

Kostnad: $ 37

Merrick Limited ingrediensdiet våt kattmat

Merrick Limited ingrediensdiet våt kattmat

Merrick använder en enda proteinkälla för att minska risken för en allergisk reaktion.

Nyckelfunktioner:

 • Paté-stil
 • Fri från korn, majs och gluten
 • Gjord för katter i alla åldrar

Kostnad: $ 43

Natural Balance LID Limited Ingredient Diet High Protein Dry Cat Food

Natural Balance L.I.D. Begränsad ingrediensdiet torrkattmat med hög proteinhalt

En kombination av högprotein och en god dos naturlig fiber gör detta till ett utmärkt alternativ för katter med ett känsligt system.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från korn eller potatis
 • Enskild proteinkälla
 • Inga konstgjorda fyllmedel eller konserveringsmedel

Kostnad: $ 21

Taste of the Wild PREY Turkey Formula for Cats

Taste of the Wild PREY Turkey Formula for Cats

Omega-fettsyror och DHA gör denna blandning till ett utmärkt alternativ för den växande kattungen och den erfarna vuxna katten.

Nyckelfunktioner:

 • Linser som en enda kolhydratkälla
 • Probiotika för tarmhälsa
 • Inget majs, vete, gluten, korn eller soja

Kostnad: 20 $

Vital Essentials Vita Cat frystorkade minispetsar

Vital Essentials Vital Cat frystorkade minispetsar

Frystorkade ingredienser håller på sina näringsämnen för en utsökt, vitaminrik måltid.

Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad av råvaror
 • Gluten och kornfritt
 • Alfa bytesmodell utan grönsaker eller frukter

Kostnad: $ 29

Helhjärtat kornfritt begränsat ingrediens anka recept

Helhjärtat kornfritt begränsat ingrediens anka recept

När du blandar i probiotika får din katt matsmältningshälsa en nödvändig boost.

Nyckelfunktioner:

 • Ingen potatis eller soja
 • Begränsad till en proteinkälla
 • Lagt till probiotika

Kostnad: $ 26

Produkter du kan vara intresserad av:

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar