Den bästa begränsade ingrediensen för kattmat

Den bästa begränsade ingrediensen för kattmat

Torr, flagnande hud, klåda eller utslag kan indikera en matallergi för din favoritkatt. Kattmat med begränsad ingrediens används för att diagnostisera och eliminera vanliga livsmedelsallergener från din kattdiet. Proteiner som mjölk, kyckling, fisk eller nötkött är syndare, och kattmat med begränsad ingrediens begränsar möjligheterna, så att du kan hitta vad som irriterar din katt.

Vi granskade dussintals kattmat med begränsad ingrediens för att hitta de bästa av de bästa recepten. Vi tittade på både våta och torra livsmedel, liksom de som är utformade för kattungar och katter i alla åldrar. Vi övervägde också smakalternativ, pris och konsistens. Genom allt detta hittade vi fem av de bästa begränsade ingredienserna med kattmat på marknaden.

Natural Balance LID Begränsad ingrediensdiet Grainfritt recept finns i fyra smaker, vilket ger dig några alternativ när du minskar orsakerna till din katts allergiproblem. Varje smak har en enda proteinkälla, och några av dessa källor ligger utanför normen som anka, lax och hjortkött. De blandas alla med gröna ärtor för en naturlig fiberkälla.

I den här artikeln

De 5 högst rankade ingredienserna för kattmat

* Betyg är aktuella vid tidpunkten för publicering och kan ändras

Bästa begränsad ingrediens för kattmat övergripande: Natural Balance LID Begränsad ingrediensdiet Kornfria

Poängen med en kattmat med begränsad ingrediens är att eliminera livsmedel som orsakar din kattsmältningsbesvär eller utlöser allergier. Natural Balance LID Limited Ingredient Diet Grain-Free finns i fyra olika smaker, var och en med en enda proteinkälla. Kattallergier kommer vanligtvis från en proteinkälla, så att begränsa antalet källor ökar dina chanser att eliminera orsaken till din katt problem.

Med detta märke kan du välja mellan grön ärta och kyckling, grön ärta och anka, grön ärta och lax eller grön ärta och vilt. Om en inte fungerar har du tre andra alternativ att prova. Men oavsett receptet lämnar Natural Balance ut fyllmedel, potatis, majs, vete och soja. Även om korn kan vara en hälsosam proteinkälla för en katt, är en glutenallergi alltid en möjlighet. Därför är varje Natural Balance-recept glutenfritt.

Natural Balance LID Begränsad ingrediensdiet Kornfria Nyckelfunktioner:

 • Fyra (4) smakalternativ, var och en med en annan men enda proteinkälla
 • Fri för majs, vete och soja
 • Naturfiber

Bästa våta kattmat med begränsad ingrediens: Reveal Begränsad ingrediens med våt konserverad kattmat

Reveal Limited Ingredient Wet Canned Cat Food håller ingredienslistan kort och fri från extrakt som konstgjorda smaker, färgämnen och konserveringsmedel. Du kan köpa ett som är ett enda protein i buljong eller en blandning av upp till två proteiner för att ge din katt variation. Trots dessa olika proteinkällor innehåller ingen av smakerna korn, så det finns ingen oro för en gluten- eller veteallergi. Varje recept är tillverkat av naturliga ingredienser.

Slutligen använder tillverkaren etiska och hållbara proteinkällor. Från skörden av köttet till förpackning och frakt beaktas miljöpåverkan och social påverkan.

Reveal Begränsad ingrediens våt konserverad kattmat Nyckelfunktioner:

 • Inga konstgjorda smaker, färgämnen eller konserveringsmedel
 • Miljö- och socialt säkra proteinkällor
 • Åtta (8) smaker

Bästa budget begränsad ingrediens kattmat: Purina Beyond Simply Natural Simple ingrediens Recept

Purina Beyond Simply Natural Simple Ingredient Recept har allt som Purina är känt för, näringsrikt husdjursmat till ett överkomligt pris och lägger det i ett recept med begränsad ingrediens. Du har två alternativ, antingen kyckling och hel havregryn eller lax och helt brunt ris. Båda har en enda proteinkälla plus lite fiber för din katts matsmältningshälsa.

Purinas recept inkluderar också probiotika för att uppmuntra till en sund tarmbakteriebalans. Som sagt hoppar det över majs, vete, soja och köttbiprodukter, som alla kan vara potentiella irritationskällor. Slutligen lämnas andra syntetiska ingredienser som färgämnen och konserveringsmedel utelämnade.

Purina Beyond Simply Natural Simple ingrediens Recept Nyckelfunktioner:

 • Probiotika för tarmhälsa
 • Ingen majs, vete, soja eller köttbiprodukter
 • Innehåller en enda proteinkälla tillsammans med en naturlig fiberkälla

Bästa torra begränsade ingredienser för kattmat: Blue Buffalo Basics Begränsad ingrediensdiet Grainfri kattmat

Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet Grain-Free Cat Food har några speciella ingredienser som ger katter ett näringsrikt uppsving. Det börjar med LifeSource Bits, Blue Bonnets egna blandning av mineraler, vitaminer och antioxidanter. De är inriktade på immunsystemets hälsa och balans i matsmältningen. Det kombinerat med en enda proteinkälla och ingredienser formulerade för vuxna inomhuskatter. Beroende på receptet kan proteinkällan vara kalkon, lax, anka eller lamm.

Alla ingredienser är naturliga och receptet inkluderar inte biprodukter måltider, majs, vete eller soja. Den är också fri från syntetiska smaker och konstgjorda konserveringsmedel.

Blue Buffalo Basics Begränsad ingrediensdiet Granfritt kattmat Nyckelfunktioner:

 • LifeSource-bitar för immun- och matsmältningshälsa
 • Mjuka ingredienser som pumpa och ärtor
 • Alternativ med en enda källa inkluderar – lax, anka, kalkon och lamm

Bästa begränsade ingredienser för kattmat i alla åldrar: Jag och kärlek och du naken supermat

Bästa begränsade ingredienser för kattmat för alla åldrar

Jag och Love and You Nude Super Food
Jag och Love and You Nude Super Food

Inte alla kattmat fungerar för kattungar eller äldre katter. Ett recept utformat för katthälsa från början till slut ger dig ett alternativ för din katt oavsett ålder.

Jag och Love and You Nude Super Food levereras med näringsrika ingredienser som linfrö, pumpa och kokosnötsolja som ger ett näringsrikt uppsving för gamla och unga katter. Detta recept med all ålder fungerar bra för hem med flera katter i olika livsstadier. Varje recept har två proteinkällor, så du kan vara försiktig med din katts allergier.

Detta märke inkluderar också pre-och probiotika för att balansera tarmbakterier och främja matsmältningens hälsa. Slutligen innehåller receptet viktiga fettsyror för att främja hjärnans utveckling hos kattungar och utseendet på din äldre kattens hud och päls.

Jag och Love and You Nude Super Food Nyckelfunktioner:

 • Två proteinkällor per recept
 • Lämplig för katter i alla stadier, från kattunge till äldre katter
 • Pre- och probiotika för att främja matsmältningshälsan

Vem ska köpa en begränsad ingrediens för kattmat

Kattmat med begränsad ingrediens föreslås vanligtvis av en veterinär för katter som har matallergier. Till en början kanske du inte vet exakt vilken mat som orsakar allergin, så du kanske måste prova några olika sorter tills du hittar rätt. Dessa typer av kattfoder kan också ha mer ovanliga proteinkällor som vild kalkon, hjort eller skaldjur för att komma bort från kyckling och nötkött som vanligtvis är relaterade till allergier.

En kattmat med begränsad ingrediens kan också rekommenderas om din katt har problem med gluten. En glutenallergi är inte vanligt hos kattdjur, men det betyder inte att det inte kan hända. Om du vill vara försiktig, kan du leta efter ett begränsat ingrediensrecept som är fritt från korn också. Det finns recept specifika för kattungar, katter inomhus och endast för vuxna.

Viktiga funktioner att tänka på

En begränsad ingrediens kattmat bör ha några viktiga funktioner. Här är vad du bör tänka på när du väljer en för din katt:

 • Ingredienser (särskilt proteinkälla). Ingredienserna, särskilt proteinkällan, är den viktigaste faktorn i ditt beslut. Den bästa begränsade ingrediensen med kattfoder bör endast ha en proteinkälla. Vissa recept har två, men proteiner är vanliga allergener för katter, och ju färre det finns i kattmat, desto mindre troligt är din katt att få en reaktion. Du vill också hålla ingredienslistan kort. Många gånger rekommenderar veterinärer en diet med begränsad ingrediens för att identifiera matallergier. Om kattmat har en lång ingredienslista kan det vara svårt att begränsa den verkliga källan till din kattproblem. Mat med våt katt har ofta färre ingredienser än torra recept, så de kan vara ett bra ställe att börja.
 • Livsfas. Vissa kattfoder med begränsad ingrediens är utformade specifikt för vissa livsstadier, till exempel kattungar eller vuxna katter. Kattungar behöver till exempel DHA och omega-fettsyror för en sund hjärnutveckling. Se till att maten är lämplig för din katt ålder, så att han får de näringsämnen han behöver.
 • Typ av mat. Dina grundläggande kattmatstyper är torra eller våta. Våt begränsad ingrediens kattmat har ofta färre ingredienser, vilket gör dem till ett bra val när du identifierar din katts allergikälla. Men torra livsmedel är mycket billigare. På lång sikt måste du förmodligen hitta en torr begränsad ingrediens kattmat. Du kan sedan komplettera den med våt kattmat om du vill. Du kan göra en helt våt kattmatdiet, men det är dyrt, och våt kattmat kommer att förstöra efter 30 till 45 minuter om de inte är kylda.

Vanliga frågor

Vilka ingredienser ska du undvika i kattmat?

Katter är köttätare, men de vanligaste kattallergenerna tenderar att vara proteinkällor som nötkött eller kyckling. Mindre vanliga är allergier mot majs, vete och soja. Om du är medveten om kvaliteten på ingredienserna du matar din katt, kanske du också vill undvika livsmedel med köttbiprodukter, eftersom de inte är lika hög kvalitet och fungerar som fyllmedel. Liksom människor kan allergier variera från katt till katt, så du kanske måste prova några olika märken tills du hittar ett som fungerar med din katt kroppskemi.

Vad är den hälsosammaste kattmat för katter inomhus?

Inomhuskatter har samma hälsobehov som utomhuskatter. Men eftersom han är inomhus kanske du vill ha kattmat som ägnar särskild uppmärksamhet åt päls och matsmältningshälsa. Omega-fettsyror bidrar till exempel till en glänsande päls och frisk hud som flingar mindre än genomsnittet. Du vill också ha mat som är fiberrik, så din katts matsmältningshälsa förblir på rätt spår.

Behöver katter våt mat varje dag?

Katter kan äta våt kattmat varje dag, eller äta en våt kattmat enbart diet, för den delen. Katter behöver dock inte våt mat varje dag, eftersom torra livsmedel är lika näringsrika. De största skillnaderna mellan våt och torr kattmat är deras pris och kvaliteten på deras ingredienser. Konserver har ingredienser av högre kvalitet, vilket bidrar till deras högre pris. Om du har budgeten, gå vidare och mata din katt våt mat varje dag. Om inte, lämna det för en behandling. Men kom ihåg att våt mat kan förstöra om den lämnas längre än 30 minuter. Sätt den i kylen om din katt inte äter allt direkt.

Andra begränsade ingredienser för kattmat vi granskade

Vi tittade på de 20 andra begränsade ingredienserna med kattmat. Dessa recept gjorde inte vår fem bästa lista med kattmat med begränsade ingredienser, men de är fortfarande några av de mest näringsrika alternativen på marknaden. Deras unika ingrediensblandning kan vara perfekt för din katt.

Torra begränsade ingredienser för kattmat

Canidae spannmålsfri ren torr kattmat

Canidae spannmålsfri ren torr kattmat

En kort lista med sju ingredienser låter katter äta utan matsmältningsstörningar.

Nyckelfunktioner:

 • Hela livsmedel för att underlätta matsmältningen
 • Lade till probiotika
 • Kort ingredienslista

Kostnad: 30 $

Forza 10 Neutroceutic Dermo Active Feline Formula

Forza 10 Active Dermo Support Diet Dry Cat Cat Food

När du håller dig till grunderna slutar du med en lycklig katt. Denna formel lämnar majs, vete och soja bakom för ren näring.

Nyckelfunktioner:

 • Fri för majs, soja och vete
 • Formulerad för att lindra torr, kliande eller irriterad hud
 • Enskild proteinkälla

Kostnad: $ 13

Instinkt Begränsad ingrediensdiet Grainfritt recept

Instinkt Begränsad ingrediensdiet Grainfritt recept

Ett recept som använder ett protein och ett säd skapar ett bra alternativ för katter med matkänslighet.

Nyckelfunktioner:

 • Ett protein och en grönsak per smak
 • Spannmål, majs, vete, mejeri och äggfritt
 • Tillverkad av naturliga råvaror

Kostnad: 20 $

Wet Limited Ingredient Cat Foods

Applaws Kornfria begränsad ingrediens för kattmat

Applaws Kornfria begränsad ingrediens för kattmat

En enkel lista med fem ingredienser ger smidig näring i denna näringspakade mousse.

Nyckelfunktioner:

 • Kornfria
 • Fem ingrediensrecept
 • Lättöppen kopp

Kostnad: $ 34

Blue Buffalo Basics Begränsad ingrediensdiet kornfria

Blue Buffalo Basics Begränsad ingrediensdiet kornfria

Ett enda protein från källor utanför det normala nötkött och kyckling ger detta Blue Buffalo-recept chansen att ge näring till din katt utan att orsaka allergiska reaktioner.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller inget vete, majs, soja, mejeri eller ägg
 • Varje smak innehåller en proteinkälla
 • Pate-stil

Kostnad: 27 $

Instinkt Begränsad ingrediensdiet Kornfria recept Våt kattmat

Instinkt Begränsad ingrediensdiet Kornfria recept Våt kattmat

Ett animaliskt protein och premiumingredienser sammanför ett läckert och hälsosamt alternativ för din katt.

Nyckelfunktioner:

 • En proteinkälla
 • Fri för mejeri, ägg, spannmål, potatis, majs, vete och soja
 • Inga konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel

Kostnad: $ 36

Natural Balance LID Begränsad ingrediensdietter Våt kattmat i buljong

Natural Balance L.I.D. Begränsade ingredienser dieter våt kattmat i buljong

En lättöppnad koppbehållare gör detta recept enkelt tillgängligt när din katt är redo att äta.

Nyckelfunktioner:

 • Fri för majs, vete och soja
 • Enskild proteinkälla
 • Inga konstgjorda smaker eller konserveringsmedel

Kostnad: 40 $

Natural Balance LID Begränsade ingredienser Inomhus kattmat

Natural Balance L.I.D Begränsad ingrediensdieter Inomhus kattmat

Prebiotics underlättar matsmältningsfrågorna för att hålla kassan städad snabbt och enkelt.

Nyckelfunktioner:

 • Lagt till prebiotika för att underlätta matsmältningen
 • Kornfria
 • Lean formel

Kostnad: 38 dollar

Natural Balance LID Begränsade ingredienser Våt kattmat

Natural Balance L.I.D. Begränsad ingrediensdietter Våt kattmat

När du sätter en enda proteinkälla med gröna ärtor för fiber, får du ett recept katter älskar.

Nyckelfunktioner:

 • Enskild proteinkälla
 • Gröna ärtor för fiber- och diethälsa
 • Kornfria

Kostnad: 38 dollar

Begränsad ingrediens för kattmat i alla åldrar

Adirondack kornfri begränsad ingrediens kattmat

Adirondack Begränsad ingrediens kattmat

Detta långsamma kokta recept upprätthåller näringsämnen som matar kattungar och vuxna katter lika.

Nyckelfunktioner:

 • Två (2) smakalternativ
 • Kornfria
 • Omega-fettsyror från kokosnötsolja och linfrö

Kostnad: 32 $

Artemis OSOPURE Wet Cat Cat

Artemis OSOPURE Wet Cat Cat

Beroende på smaken använder Artemis antingen enkla eller dubbla proteinkällor i sin våta kattmat.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från soja, potatis, gluten, vete, soja och majs
 • Inkluderar pumpa för känsliga mage
 • Liten storlek för bättre delkontroll

Kostnad: 30 $

Dick Van Patten's Natural Balance Limited ingrediens våt kattmat

Dick Van Pattens Natural Balance Begränsade ingredienser Våt kattmat

Håll det enkelt för katter och kattungar med det här receptet med begränsade ingredienser.

Nyckelfunktioner:

 • Kornfria
 • Designad för att stödja hud- och pälshälsa
 • Hjälper matsmältningen

Kostnad: 40 $

FirstMate Grain-Free Limited Ingredient Dry Cat Food

FirstMate Grain-Free Limited Ingredient Dry Cat Food

Katt eller kattunge, det spelar ingen roll. Denna kattmat har näringsämnen för alla åldrar.

Nyckelfunktioner:

 • Kornfria
 • Högt proteininnehåll
 • Fiber från blåbär

Kostnad: 39 dollar

Jag och Love and You Lovingly Simple Dry Cat Food

Jag och Love and You Lovingly Simple Dry Cat Food

Pre- och probiotika ökar matsmältningen i detta recept. Högprotein- och omega-fettsyror gör underverk för din katts allmänna hälsa.

Nyckelfunktioner:

 • Tillsatt pre- och probiotika
 • Inga korn
 • Rik på antioxidanter för immunsystemets hälsa

Kostnad: $ 11

Merrick Begränsade ingredienser Kosthaltfri kattmat

Merrick Begränsad ingrediensdiet Kornfri torr kattmat

Merricks laxrecept fungerar perfekt för katter med fjäderfäallergier. Men du har fortfarande tre andra smakalternativ om lax inte är som din katt vill.

Nyckelfunktioner:

 • Enskild proteinkälla
 • Fri för majs, vete, soja, mejeri och ägg
 • Omega-fettsyror för hud- och pälshälsa

Kostnad: 37 dollar

Merrick Limited Ingredient Diet Wet Cat Cat Food

Merrick Limited Ingredient Diet Wet Cat Cat Food

Merrick använder en enda proteinkälla för att minska risken för en allergisk reaktion.

Nyckelfunktioner:

 • Pate-stil
 • Fri från korn, majs och gluten
 • Tillverkad för katter i alla åldrar

Kostnad: 43 $

Natural Balance LID Begränsad ingrediensdiet Torr kattmat med högt protein

Natural Balance L.I.D. Begränsad ingrediensdiet Torr kattmat med högt protein

En kombination av högprotein och en bra dos naturfiber gör detta till ett utmärkt alternativ för katter med ett känsligt system.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från korn eller potatis
 • Enskild proteinkälla
 • Inga konstgjorda fyllmedel eller konserveringsmedel

Kostnad: 21 dollar

Taste of the Wild PREY Turkey Formula for Cats

Taste of the Wild PREY Turkey Formula for Cats

Omega-fettsyror och DHA gör denna blandning till ett bra alternativ för den växande kattungen och den rutinerade vuxna katten.

Nyckelfunktioner:

 • Linser som en enda kolhydratkälla
 • Probiotika för tarmhälsa
 • Inget majs, vete, gluten, spannmål eller soja

Kostnad: 20 $

Vital Essentials Vita Cat Frystorkade Mini Nibs

Vital Essentials Vital Cat Frystorkade Mini Nibs

Frystorkade ingredienser håller på näringsämnen för en läcker, vitaminrik måltid.

Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad av råa ingredienser
 • Gluten och kornfria
 • Alfabetisk modell utan grönsaker eller frukt

Kostnad: 29 $

WholeHearted Grain-Free Limited Ingredient Duck Recept

WholeHearted Grain-Free Limited Ingredient Duck Recept

När du blandar in probiotika får din katt matsmältningshälsa ett nödvändigt uppsving.

Nyckelfunktioner:

 • Inga potatis eller soja
 • Begränsad till en proteinkälla
 • Lade till probiotika

Kostnad: $ 26

Produkter du kanske är intresserad av:

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar