Den bästa dieten för kattmat

Den bästa dieten för kattmat

Katter är köttätare och kräver näringstäta hela mat från djurriket. För en biologiskt lämplig diet behöver katter animaliskt protein och antingen inga eller väldigt lite kolhydrater. Det mest effektiva och säkraste sättet för din katt att gå ner i vikt är att mata mat av hög kvalitet och arter som är lämplig medan du lägger honom på ett träningsprogram under överinseende av en kvalificerad kattveterinär – en veterinär som är specialiserad på katters unika behov.

Vi grävde igenom myriaden av kattmat på Amazon för att hitta de bästa matarna för att hjälpa din katt säkert att gå ner i vikt och trivas. Vi tittade igenom dussintals ingredienslistor, inriktade på de som erbjöd kött av hög kvalitet. Och även om det är bäst att mata hem, så hittade vi 25 kattmat som är lättillgängliga och anses vara förstklassiga.

Vi gillade Vital Essentials Freeze Dried Vital Cat Entree – Turkiet som vår favoritdiet kattmat för att hjälpa din dyrbara kitty att gå ner i vikt och trivas i hennes liv. Med begränsade ingredienser, och inga fyllmedel eller kolhydrater, kommer han tillbaka till formen på nolltid.

I den här artikeln

De 5 högst rankade dietkattmatarna

* Betyg från Amazon vid tidpunkten för publiceringen och kan ändras

Bästa mat för kattmat övergripande: Vital Essentials Frys torkad Vital Cat Entree – Turkiet

Vital Essentials Freeze Torked Vital Cat Entree – Turkiet förser din katt med allt han behöver från djurriket. Efter en bytesmodell inkluderar ingredienser alla delar av djuret – hur en katt skulle äta i naturen. Burfri kalkon tillhandahåller muskelköttproteinet, medan levern, hjärtat och gizzards utgör organkött, som är fullt av vitaminer och mineraler. Denna formel har också kalkonägg, såväl som äggskalmembranet, som bidrar till protein- och fettmakroer och bidrar till vitaminer och mineraler. Den innehåller till och med rå getmjölk, vilket ökar vitaminerna och mineralerna mer, och tillför naturliga probiotika och matsmältningsenzymer. Avrunda de rena ingredienserna är sillolja, vilket ger din kattunge lite efterfrågade omega-3-fettsyror.

Matning av din pälsiga kattmat som är i linje med hans naturliga, vilda sida gör att kroppen kan smälta och använda näringsämnena. Mycket biotillgänglig mat, som kött och organ, används för energi och lagras inte av kroppen som kolhydrater. Den burfria kalkon är uppfödd utan hormoner och antibiotika, vilket håller ingredienserna rena och fria från toxiner. Utan fyllmedel eller kolhydrater för att bromsa eller täppa hans system kommer din kattas energi att öka. Detta gör att han kan röra sig mer så att han sätter sig på sin optimala vikt.

Vital Essentials Frys Torkad Vital Cat Entree – Turkiet Nyckelfunktioner:

 • Sourced och tillverkad i USA
 • Hormon- och antibiotikafri kött
 • Spannfritt och glutenfritt
 • Begränsade ingredienser
 • För alla livsfaser

Bästa kornfria diet Kattmat: Frys torkad kattmat av katt naturligt – kyckling och lamm

Med många stora kornfria kattfoder på marknaden gillar vi Freeze Dried Cat Food By Feline Natural – Chicken & Lamb som vårt val för den bästa kornfria dieten kattmat. Efter vad som är sant för en kattens naturliga diet innehåller denna rå mat kyckling, lammhjärta, njure, lever och blod, tillsammans med den välkända och älskade Nya Zeelands grönläppsmusslan. Allt kött är gräsmatat, fritt och odlat utan antibiotika eller hormoner. Denna mycket låga kolhydratmat innehåller linfröflingor och torkad kelp men innehåller inte soja, mejeri, potatis, baljväxter eller andra fyllmedel och gelningsmedel.

Feline Natural använder inte genetiskt modifierade organismer, eller GMO, i dess ingredienser och består av 99 procent kött och organ. Den grönläppta musslan hjälper lederna, vilket är användbart när din knubbiga kattunge försöker gå ner i vikt. Feline Natural är som namnet antyder – ge din lurviga vän vad naturen avsåg att äta. Den frystorkade stilen är lätt att bara hälla i hennes skål; att lägga till vatten är valfritt.

Frys torkad kattmat av katt naturligt – kyckling och lamm Nyckelfunktioner:

 • Icke-GMO-ingredienser
 • Färska Nya Zeelands ingredienser
 • För alla livsfaser
 • Frittgående, gräsmatat lamm
 • Inkluderar gröna musslor för gemensam hälsa
 • Taurine lagt till

Bästa budgetmat Kattmat: Stella & Chewys frystorkade råa middagar för katter – lax och kyckling

Att spendera lite mer på näring för att ge din katt mat av högsta kvalitet leder till lägre eller inga veterinärräkningar. Stella & Chewys frystorkade råa middagar för katter – lax & kyckling är vårt budgetval för dietkattmat. Med enkla och hälsosamma ingredienser får din katt protein av hög kvalitet från mager, burfri kyckling och omega-3-fettsyror från vildfångad lax. Denna formel innehåller också markben och organ för optimal hälsa och näring, levererar viktiga vitaminer och mineraler, avrundar en bytesmodeldiet. Ett litet antal kolhydrater kommer från pumpafrön och torkad kelp.

Tillverkad med animaliskt protein, organ och ben får din lurviga vän det han behöver för att få en sund vikt. Stella & Chewy erbjuder din katt en surf- och torvmåltid tillverkad i USA med hållbara ingredienser. Laxen är vildfångad, kycklingen är fri från bur och taurin och probiotika tillsätts för bättre hälsa. Denna kornfria kattmat kan serveras som den är, eller tillsätt vatten för att rehydrera maten.

Stella & Chewys frystorkade råa middagar för katter – lax och kyckling Viktiga funktioner:

 • Gjord i USA
 • Korn och glutenfritt
 • För alla livsfaser
 • Probiotika och taurin tillagda
 • Inga ingredienser från Kina

Bästa kattmat för våt diet: Merrick Backcountry våtkattmat – 24 räkningar – nötkött

Den bästa kattmat med våt diet kommer från Merrick Backcountry Wet Cat Food – 24 räknat – nötkött. Den praktiska påsen har en spannmålsfri, art-lämplig måltid för att få din fina feline tillbaka i form. Med nötkött, lamm, lever och ägg ger denna våta kattmat alla makroer som hennes kropp behöver, samtidigt som det säkerställer att hon får de nödvändiga vitaminer och mineraler. Merrick är glutenfri och mycket kolhydrater som kommer från potatisstärkelsen som används för att tjocka såsen.

Denna proteinrika mat är mycket smältbar, vilket innebär att din katt kommer att kunna använda kalorierna snarare än att lagra dem som övervikt. Laxolja ingår också i ingredienslistan, som ger friska omega-3-fettsyror. Taurine har lagts till för att se till att din kattunge inte undergår en taurinbrist. Och Merrick skapar dessa rovmodellmåltider i sitt USA-kök.

Merrick Backcountry Wet Cat Food – 24 count – Nötkött Nyckelfunktioner:

 • Spannfritt och glutenfritt
 • Gjord i USA
 • Taurine lagt till
 • Inkluderar laxolja

Bästa kattmat med torr diet: Merrick Backcountry Dry Cat Food – Game Bird Recept

Om torr mat är en nödvändighet, och du antingen tvekar att prova frystorkad eller behöver överföra din kitty först, är den bästa torrdynten för kattmat Merrick Backcountry Dry Cat Food – Game Bird Recept. Merrick kombinerar en högkvalitativ kibble med bitar av frystorkad kyckling och fisk för fördelarna med råa. Andra ingredienser inkluderar kycklingmåltid, kalkonmåltid, laxmåltid, potatis och ärter som huvudsakliga proteinkällor. Tillsammans med fjäderfä och fisk har denna formel anka-, vaktel- och orgelkött.

För att hålla din katt frisk har taurin, gelatin och probiotika tillsatts till den torra maten. Denna torra kattmat tillverkas i USA och är fri från spannmål och gluten. Eftersom torr mat har så lågt vatteninnehåll, se till att din katt har färskt vatten tillgängligt.

Merrick Backcountry Dry Cat Food – Game Bird Recipe Viktiga funktioner:

 • Gjord i USA
 • Spannfritt och glutenfritt
 • Probiotika lagt till
 • Inkluderar kalkon, lax, vaktel, orgelkött och gelatin

Vem ska köpa diet kattmat

Om din katt behöver gå ner i vikt är det bäst att se en kattdjurläkare för att råda och vägleda dig om den bästa åtgärden. Men hur vet du om din katt behöver gå ner i vikt och byta till en annan kattmat?

De flesta katter bör väga mellan 9 och 11 pund. Veterinärer använder Body Conditioning Score för att bestämma var din katt faller i skalan med hälsovikt. Den perfekta kroppskonditionen visar en buk i magen sett från sidan och en åtta tal i midjan sett uppifrån. När du klappar om din dyrbara kattunge bör du kunna känna hennes revben och ryggraden, men inte se dem.

Om du är intresserad av en specifik typ av dietmat, kanske du vill kolla in The Best Grain-Free Cat Foods eller The Best Low-Carb Cat Foods.

Viktiga funktioner att tänka på

Kattmat för dieter bör innehålla biotillgänglig mat och nära din kattkropp så att den fungerar på sin optimala nivå för att honom naturligt kan gå ner i vikt. Här är vad du bör tänka på när du väljer dietkattmat:

 • Proteiner av hög kvalitet. De första ingredienserna i varje paket med kattmat bör vara högkvalitativa proteiner, som kyckling, kalkon, nötkött, lax, anka, bison, etc. Katter trivs bara på animaliskt protein eftersom de är riktiga köttätare. Djurprotein är den mest näringstäta och biotillgängliga maten du kan mata din katt. Detta innebär att din fantastiska päls lätt kommer att smälta och använda lämplig mängd kalorier för energi när du matar henne. Andra högkvalitativa proteiner inkluderar organkött, såsom lever, njure, hjärta och gizzards.
 • Taurin. Taurin är en essentiell aminosyra, vilket betyder att din kattunge inte kan göra den på egen hand. Han måste få det från sin diet. Taurin finns endast i animaliska proteiner, men den måste konsumeras regelbundet. En brist på taurin kan vara skadligt för din kattens hälsa och leda till blindhet och hjärtsvikt. De flesta bearbetade kattfoder innehåller tillsatt taurin för att undvika denna risk, men det är bra att veta om din katt får nog eller inte.
 • Kolhydratmängd. Katter är inte riktigt utformade för att smälta kolhydrater. Deras system är utformat för att bryta ner animaliskt protein. För många kolhydrater i kroppen lagras som fett. Således kommer sänkning av kolhydrater i kosten att leda till viktminskning. Animaliskt protein ger också mer mättnad än kolhydrater, så att din katt kommer att känna sig fylligare längre, vilket hjälper till att bidra till viktminskning. Vissa bearbetade kattfoder följer bytesmodellen, vilket möjliggör en låg mängd kolhydrater. Det här konceptet hänvisar till kolhydraterna, till exempel frukt och grönsaker, som skulle finnas i rovets mage.
 • Fyllmedel, geler och andra slumpmässiga ingredienser. Fyllmedel finns i olika former, vanligtvis som korn eller baljväxter. Spannmål och baljväxter innehåller mycket kolhydrater och ger inte de essentiella aminosyrorna som animaliska proteiner gör. De läggs vanligtvis till bearbetade husdjursfoder för att hålla kostnaderna nere och lägga till kalorier. Geler och tandkött är bindemedel, vilket kan orsaka matsmältningsbesvär i stora mängder.

Vanliga frågor

Hur får jag min inomhuskatt att gå ner i vikt?

Ta din katt till veterinären för en fullständig kontroll. Överviktiga katter löper hög risk att utveckla diabetes, ledvärk, högt blodtryck, hjärtsjukdomar, artrit och till och med cancer. Det säkra sättet för din inomhuskatt att gå ner i vikt är att hantera alla hälsoproblem som kan ha uppstått på grund av övervikt. Detta bör göras under övervakning av en veterinär.

När det har fastställts vilken vikt din katt faktiskt ska vara, kan du välja en arter som är lämplig för att överföra honom till. Generellt sett måste din katt konsumera färre kalorier. Men det täta näringsvärdet för animaliskt protein kommer att leverera alla makro- och mikronäringsämnen som han behöver för att skapa energi och god hälsa. Det animaliska proteinet kommer också att vara mer mättande, så din katt kommer inte att känna sig berövad.

Inomhuskatter behöver stimulerande miljöer för att uppnå ett tillfredsställande liv. Interaktiva leksaker, kattträd, fönsterhängmattor, tunnlar och träningshjul ger alla din inomhuskatt mental och fysisk träning.

Är våt eller torr kattmat bättre för viktminskning?

Torr mat, mer känd som kibble, är mycket bearbetad, vanligtvis mycket kolhydrater och ibland full av fyllmedel, geler, tandkött och konserveringsmedel. Kibble tillagas vid höga temperaturer, vilket förstör näringsämnen. Kibble-tillverkare måste sedan lägga till de viktiga näringsämnena, vilket resulterar i lägre kvalitet och biotillgänglighet. Torr mat har också lägre vattenhalt.

Våt mat, som finns i burkar eller påsar, är ett bättre alternativ till torr mat, även om din katt inte tycker det. Tyvärr, som människor, kan katter bli beroende av den höga kolhydratbelastningen som finns i kibble. Våt mat tenderar att vara lägre i kolhydrater, men det beror på varumärket.

Hur många gånger om dagen ska en katt äta?

Hur ofta din katt ska äta beror på hennes ålder och hälsa. Kattungar ska äta minst ett par gånger om dagen, medan en vuxen katt kan äta en eller två gånger om dagen. Den genomsnittliga friska katten kan äta en eller två gånger om dagen, medan en katt som kämpar hälsoproblem kan behöva ett speciellt måltidsschema. Rådgör med din kattveterinär för att hitta det bästa utfodringsschemat för din katt.

Vad är en hälsosam vikt för en katt?

En hälsosam vikt för en katt faller i allmänhet mellan 9 och 11 pund, men olika raser sätter sig vid olika vikter. För att veta om din katt har en hälsosam vikt, känn dig längs hans ribbor och rygg. Du borde kunna känna hans revben och ryggraden, men du borde inte kunna se dem. Se honom uppifrån – du vill se en åtta midja framför höfterna. Visa sedan honom från sidan – du vill se en liten tuck där magen möter höfterna.

Andra dietkattmat som vi har granskat

Vi tittade på 20 andra dietkattfoder. Även om de inte gjorde vår 5 bästa kattmatlista för dieter, är de fantastiska alternativ att mata din katt för att hjälpa henne gå ner i vikt. Informationen du behöver för att jämföra var och en ingår i listan.

Kyckling diet katt mat

Det ärliga köket uttorkade kattmat – kyckling

Det ärliga köket uttorkade kattmat - kyckling

Med det enkla att bara lägga till varmt vatten kan du servera en näringsrik måltid med ingredienser av humankvalitet som innehåller frittgående kyckling.

Nyckelfunktioner:

 • Spannfritt och glutenfritt
 • Inga ingredienser från Kina
 • Icke-GMO och tillverkad i USA

Kostnad: 25 $

Nulo Freestyle Freeze Torkad rå kattmat – kyckling och lax

Nulo Freestyle Freeze Torkad rå kattmat - kyckling och lax

Kyckling, lax och kycklingorgan utgör denna råa frystorkade kattmat, som tillverkas i USA.

Nyckelfunktioner:

 • För alla livsfaser
 • Inkluderar kokosnöt och laxolja
 • Kornfria

Kostnad: $ 11

Syfte Frys Torkad Carnivore Chicken Morsels Cat Food

Syfte Frys Torkad Carnivore Chicken Morsels Cat Food

Tillverkad med frisorterad kyckling, kycklingorgan och ben ger syftet din kattart-lämplig näring för att få honom till sin idealvikt. Hönan har höjt antibiotika- och hormonfri.

Nyckelfunktioner:

 • Gjord i USA
 • Korn, gluten och soja-fri
 • För alla livsfaser

Kostnad: 20 $

Vital Essentials Frys Torkad Vital Cat Entree – Kyckling

Vital Essentials Frys Torkad Vital Cat Entree - Kyckling

Mata din katt en förfäderdiet med hormon- och antibiotikafri kyckling, organ och ben. Denna råa formel innehåller också rå getmjölk och äggskalmembran, tillsätter vitaminer, mineraler, probiotika och enzymer.

Nyckelfunktioner:

 • För alla livsfaser och tillverkade i USA
 • Korn och glutenfritt
 • Innehåller sillolja

Kostnad: 27 $

Turkiet Diet Cat Foods

Det ärliga köket uttorkade kattmat – Turkiet

Det ärliga köket uttorkade kattmat - Turkiet

Honest Kitchen bearbetar denna mänskliga kattmat i sin anläggning med mänsklig kvalitet, vilket garanterar de bästa ingredienserna för din katt. Tillsätt bara vatten och blanda upp kalkon, ägg, pumpa och potatis för att servera henne något som är nära en Thanksgiving-middag.

Nyckelfunktioner:

 • Taurine lagt till
 • Tillverkad i USA för alla livsfaser
 • Inga ingredienser från Kina

Kostnad: 30 $

Northwest Naturals Frys torkade råa kattmatkakor – Turkiet

Northwest Naturals Frys torkade råa kattmatkakor - Turkiet

Northwest Naturals är tillverkad och anskaffad i USA och innehåller kalkonkött, organ och ben för att ge din katt en född rå diet.

Nyckelfunktioner:

 • Spannfritt och glutenfritt
 • Taurin, gelatin och fiskolja tillsatt
 • Hormon- och antibiotikafri kalkon

Kostnad: 27 $

Nulo Freestyle Freeze Torkad rå kattmat – Turkiet & Anka

Nulo Freestyle Freeze Torkad rå kattmat - Turkiet & Anka

Turkiet kött och organ utgör denna frystorkade rå kattmat, som också innehåller kokosnöt och laxolja.

Nyckelfunktioner:

 • Taurine lagt till
 • För alla livsfaser
 • Kornfria

Kostnad: $ 21

Primal Frys torkad kattmat – Turkiet

Primal Frys torkad kattmat - Turkiet

Tillverkad av kalkonkött och organ, och vissa frukter och grönsaker, skapar Primal en rovmodelldiet för din katt för att uppnå optimal hälsa. Primal använder ingredienser av humankvalitet, och kalkonen är antibiotikafri och hormonfri.

Nyckelfunktioner:

 • För alla livsfaser
 • Spannfritt och glutenfritt
 • Inkluderar kokosnöt, sardin och tran och tillsatt taurin

Kostnad: $ 31

Nötkött-, fisk- eller anddattkattmat

Feline Natural Freeze Torked Cat Food – Nötkött & Hoki

Feline Natural Freeze Torked Cat Food - Nötkött & Hoki

Feline Natural erbjuder ditt katt med gräsmatat nötkött, hållbara hoki (vit fisk), organ och Nya Zeelands grönläppta musslor.

Nyckelfunktioner:

 • Icke-GMO-ingredienser
 • För alla livsfaser
 • Spannmål, mejeriprodukter och soja-fri, med tillsatt taurin

Kostnad: 34 $

Northwest Naturals Frys Torkad rå kattmat Nibbles – Whitefish

Northwest Naturals Frys Torkad rå kattmat Nibbles - Whitefish

Northwest Naturals erbjuder en frystorkad, rå vitkattmat som innehåller fisk med ben och oljor från Alaskans vildfångad lax, pollock och sill.

Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad i Portland, Oregon
 • Ingen frukt eller grönsaker
 • Tillsatt taurin och gelatin

Kostnad: $ 26

Primal frystorkad kattmat – nötkött och lax

Primal frystorkad kattmat - nötkött och lax

Tillverkad med antibiotiskt och hormonfritt odlat nötkött, nötköttorgan och ben, lax, frukt och grönsaker, Primal frystorkat nötkött och lax ger din katt en välbalanserad, förfäder-typ diet för att få fram sin hälsa och vitalitet.

Nyckelfunktioner:

 • Spannfritt och glutenfritt
 • Tillverkad i USA för alla livsfaser
 • Inkluderar lax, kokosnöt och tran

Kostnad: $ 31

Stella & Chewys frystorkade råa matvaror för katter – Anka

Stella & Chewys frystorkade råa matvaror för katter - Anka

Frystorkade andmorsar ger din katt smaken av burfri anka, kalkon och gås, tillsammans med organ och ben för komplett näring.

Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad i USA för alla livsfaser
 • Spannmål och glutenfritt, med taurin och probiotika tillsatt
 • Inga ingredienser från Kina

Kostnad: 20 $

Kattmat med våt diet

Crave Wet Cat Food Trays – 24-pack – Turkey & Salmon

Crave Wet Cat Food Trays - 24-pack - Turkey & Salmon

Crave ger din fantastiska katt ett val av antingen kalkon eller laxpaté, med ingredienser som kalkon, kycklinglever, kycklinghjärta, lax och kyckling.

Nyckelfunktioner:

 • Varje fack innehåller två portioner
 • Turkiet och laxpaté är separata rätter
 • Korn och soja-fri

Kostnad: 25 $

Instinct Minced Wet Cat Food – 12-pack – Rabbit

Instinct Minced Wet Cat Food - 12-pack - Rabbit

Gårdsuppfödda kaniner, fläsk, ägg, lever, frukt och grönsaker utgör denna våta kattmat.

Nyckelfunktioner:

 • Korn, potatis, soja och karragenan fri
 • Gjord i USA
 • Taurine lagt till

Kostnad: 24 $

Instinkt original våt konserverad kattmat – 24 räkningar – nötkött

Instinkt original våt konserverad kattmat - 24 räkningar - nötkött

Tillverkad med 95 procent burfri kyckling, Instinct erbjuder också kalkon, lever, frukt och grönsaker så att din katt får en välbalanserad, art-lämplig diet.

Nyckelfunktioner:

 • Korn, karragenan och soja-fri
 • Gjord i USA
 • Taurine lagt till

Kostnad: $ 18

Weruva Cats in the Kitchen Wet Cat Food – 12 pk – Chicken & Duck

Weruva Cats in the Kitchen Wet Cat Food - 12 pk - Chicken & Duck

De första tre ingredienserna i denna våta kattmat inkluderar kyckling, tonfisk och anka.

Nyckelfunktioner:

 • Korn och glutenfritt
 • Carrageenan och BPA gratis
 • Taurine lagt till

Kostnad: $ 17

Torr diet kattmat

Acana Regionals Protein Rich Dry Cat Food – Appalachian Ranch

Acana Regionals Protein Rich Dry Cat Food - Appalachian Ranch

Acana Regionals erbjuder högkvalitativt kött, till exempel nötkött från ranch, Yorkshire-fläsk, gräsmatat lamm, amerikansk bison och sötvattens havskatt, tillsammans med orgelskött, frukt och grönsaker för en rovmodellkibble.

Nyckelfunktioner:

 • Gjord i USA
 • 75/25 protein / kolhydratförhållande
 • Korn och glutenfritt

Kostnad: $ 26

Instinct Raw Boost Dry Cat Food – Chicken

Instinct Raw Boost Dry Cat Food - Chicken

Presentera din lurviga vän till fördelarna med rå mat med Instinct Raw Boost-kibble – kombinera kornfritt kibble med frystorkad, rå burfri kyckling.

Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad i USA med ingredienser som inte är GMO
 • Probiotika lagt till
 • Inkluderar kyckling, kalkon, fisk, frukt och grönsaker

Kostnad: 25 $

Orijen Cat & Kitten High Protein Dry Cat Food

Orijen Cat & Kitten High Protein Dry Cat Food

Orijen Cat & Kitten förser din favoritpäls med högkvalitativa proteiner, såsom frittgående kyckling, kalkon, flundra, sill, makrill, burfria ägg och orgelskött.

Nyckelfunktioner:

 • Gjord i USA
 • Korn och glutenfritt
 • Vildfångad fisk

Kostnad: 27 $

Orijen Fit & Trim High Protein Dry Cat Food

Orijen Fit & Trim High Protein Dry Cat Food

Orijen Fit & Trim är utformad för att hålla din katt i sund form samtidigt som den levererar ingredienser av hög kvalitet, som kyckling, orgelkött, burfria ägg, sardiner, sill och kalkon.

Nyckelfunktioner:

 • Betesupphöna kyckling och kalkon och vildfångad fisk
 • Gjord i USA
 • Korn och glutenfritt

Kostnad: 28 $

(Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar