Den bästa hundfiber med hög fiber

Den bästa hundfiber med hög fiber

Varje hund har olika dietbehov, och som ägare till en furbaby kan du behöva göra lite research för att ta reda på exakt vilken typ av mat som skulle vara bäst för din favorit fyrbenta vän. Hundar med känsliga mage och de med diabetes klarar sig ofta bra med en fiberrik diet. Vissa hundar med problem med förstoppning eller med anala körtlar som tenderar att bli påverkade drar också nytta av hundfiber eller godbitar med god fiber. Om din veterinär har rekommenderat en sådan diet för din hund, är det viktigt att hitta en som är av hög kvalitet som uppfyller hans näringsbehov.

Vi har tittat på dussintals fiberrik hundmat så vi kan presentera de bästa där ute. Vi tittade på kvaliteten på ingredienserna såväl som de andra fördelarna som var och en ger. Nedan hittar du våra topp 5 samt ytterligare 20 fantastiska val.

Bästa Högfiberhundmat totalt sett

Nutro hälsosamma väsentligheter
Nutro hälsosamma väsentligheter

Linser och söta potatisar lägger läcker fiber till denna viktfiberande hundfiberhundmat.

Vårt toppval för hundfiber med hög fiber går till Nutro Wholesome Essentials. Fiberen kommer från sötpotatis och linser, så din hund kommer att förbli mättad och hålla sin vikt nere. Det finns i två sorter, lamm och kyckling, och alla ingredienser är icke-GMO.

I den här artikeln

De 5 högst rankade hundfoderna med hög fiber

* Betyg från Amazon.com och kan komma att ändras över tid.

Bästa hundfoder med högt fiberfiber: Nutro Wholesome Essentials

Nutro Wholesome Essentials tog vår topplista bland alla hundfoder med hög fiber. Den här är gjord av kyckling som odlas på gården; lamm är det andra tillgängliga proteinalternativet. Din hund kommer att njuta av smaken av sötpotatis, som ger vitaminer och fiber. Linser ökar också proteinets och fibernivån i maten. Fiberen som ingår är bra för viktminskning och vikthantering, så om din hund är lite överviktig eller veterinären har sagt att han måste gå ner i vikt, kan denna läckra mat vara rätt alternativ.

Hundägare som har gett det till sina hundar tenderar att prata om att deras hundar gillar smaken och har mer energi. Energin kan delvis bero på extra vitaminer, mineraler och antioxidanter. Dessutom är ingredienserna alla högkvalitativa och ingen av dem är GMO. Ytterligare ingredienser inkluderar brunt ris, korn, delade ärtor och betamassa. Detta är en väska på 30 kg; en väska på 5 kg är också tillgänglig.

Nutro Wholesome Essentials Viktiga funktioner:

 • Jordbrukshönad kyckling är första ingrediensen
 • Finns också i en lammesort
 • Bra för vikthantering
 • Välsmakande smak
 • Innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter
 • Non-GMO

Bästa konserverad högfiberhundmat: Purina Pro Plan FOKUS

Bästa hundfoder med hög fiber

Purina Pro Plan FOKUS
Purina Pro Plan FOKUS

Innehåller naturlig prebiotisk fiber för bättre matsmältning.

Purina Pro Plan FOKUS är den bästa hundfoder med hög fiber som vi hittade. Den prebiotiska fibern kommer från ris, potatis och morötter och hjälper till att försiktigt reglera hundens matsmältningssystem. Den här produkten är för tolv 13-ounce burkar med smak av lax och ris.

Denna konserverad mat innehåller inte vete, soja eller konstgjorda smaker eller färger. Den innehåller linolsyra, som är en essentiell fettsyra som kan förbättra din hunds hud- och pälshälsa. Denna fettsyra hjälper också till vid matsmältningen. Riset är ett lätt att smälta kolhydrat som är skonsamt mot din hunds mage. Dessutom är maten formulerad för att arbeta med din hunds immunsystem för att främja den allmänna hälsan.

Purina Pro Plan FOCUS Nyckelingredienser:

 • Tolv 13-oz-burkar
 • Innehåller prebiotiska fibrer
 • Formulerad för sund matsmältning
 • Inget vete, soja eller konstgjorda smaker eller färger
 • Innehåller viktiga fettsyror
 • Ökar din hunds immunsystem

Bästa Högfibers hundmat med bästa budget: fast guld – Holistique Blendz

Om du letar efter en budgetvänlig hundfiber med hög fiber, kan du tänka på Solid Gold – Holistique Blendz. Detta är speciellt gjord för vuxna hundar, inklusive äldre, och det är bra för hundar med känsliga mage på grund av den naturliga fiber som tillsätts. Denna fiber kommer från ingredienser som havregryn, korn, blåbär, morötter och pumpa. Proteinet är havsfiskmåltid och detta recept är potatisfritt.

Chock full av superfoods, detta är packat med antioxidanter för att öka din hunds hälsa och för att främja god tarmbakterier. Den innehåller också 90 miljoner probiotika per pund, vilket också är bra för din hunds matsmältning och immunsystem. Och omegaer stöder din hunds päls och hudhälsa. Detta är en väska på 4 kg, som är bra för små hundar eller om du bara vill prova och se om din hund gillar det.

Solid Gold-Holistique Blendz Viktiga funktioner:

 • Tillverkad för vuxna hundar och äldre hundar
 • Utformad för känsliga matsmältningssystem
 • Fiber kommer från havregryn, korn och frukt och grönsaker
 • Innehåller ingen potatis
 • Innehåller antioxidanter och probiotika
 • Stöder bra päls- och hudhälsa

Bästa spannmålsfria hundfiber med hög fiber: CANIDAE REN Kornfri torr hundmat

Om du behöver en kornfri hundfiber med hög fiber är vår bästa rekommendation CANIDAE PURE Grain Free Dry Dog Food. Eftersom det innehåller ett begränsat antal ingredienser är det ett bra val för hundar med allergier. kontrollera helt enkelt för att vara säker på att din hunds allergener inte finns på listan. Det finns flera smaker och formuleringar tillgängliga; vi valde receptet för lamm och ärt, men du väljer det som din hund skulle göra bäst med.

Fiberen i denna produkt kommer från sötpotatis, garbanzobönor, ärtor och suncured alfalfa. De andra ingredienserna är lamm, kalkonmåltid, kycklingmåltid, kycklingfett, fiskmjöl och potatis. Dessa ingredienser skapar en bra blandning av fiber, fett och protein och är tänkta att lätt smälta. Denna mat innehåller också probiotika, antioxidanter och fettsyror för god allmän hälsa. Detta är en 24-kg väska men andra storlekar finns tillgängliga.

CANIDAE PURE Grain Free Dry Dog Food Nyckelfunktioner:

 • Begränsade ingredienser
 • Fiber kommer från friska grönsaker
 • Innehåller flera proteinkällor
 • Finns i olika smaker och formler
 • Innehåller probiotika, antioxidanter och fettsyror
 • Finns i olika storlekar

Bästa mat med hög fiber för äldre hundar: Victor Senior Healthy Weight Dry Dog Food

För äldre hundar gjorde Victor Senior Healthy Weight Dry Dog Food vår bästa plats för hundfiber med hög fiber. Detta recept är näringsbeständigt och är utformat för hundar som bromsar ner i sin äldre ålder. Det kan hjälpa till att hindra din hund från att gå upp i vikt, något som vanligtvis förekommer hos äldre hundar. Det främjar också bättre gemensam hälsa tack vare glukosamin och kondroitin.

Fiberen i denna mat kommer från korn som fullkornsbrunt ris, fullkorns hirs, ärtor och torkad tång. Det tillhandahåller också protein i form av nötköttmåltid, fiskmjöl och kycklingfett, bland andra källor. Dessa, tillsammans med andra ingredienser, ökar matsmältningen och äldrehundens immunsystem. Selenjäst och probiotika ger ytterligare näringsstöd. Den här produkten är en 40-kg väska, men mindre storlekar finns tillgängliga.

Victor Senior hälsosam vikt torr hundmat Nyckelfunktioner:

 • Utformad för äldre hundar
 • Näringsrik
 • Förhindrar viktökning
 • Främjar god gemensam hälsa
 • Ingredienser inkluderar fullkornsbrunt ris, hirs, nötköttmjöl, fiskmjöl och ärtor
 • Innehåller seljäst och probiotika
 • Finns i olika storlekar

Vem ska köpa hundfiber med hög fiber

Hundfiberhundmat är bra för hundar som har matsmältningsbesvär eller diabetes. Den mjuka fibern hjälper till att flytta saker smidigt i matsmältningskanalen, vilket leder till avföring som är lättare att passera. Det kan också hjälpa till att binda din hund lite om han har diarré. Hundar med känsliga mage klarar sig ofta bra med en fiberrik diet, liksom hundar som behöver gå ner i vikt. Många hundmat som är tillverkade för viktunderhåll har höga nivåer av fiber.

Det är emellertid viktigt att du inte byter mat till din hund utan att prata med din veterinär först, eftersom vissa hundar inte bör ha en diet med hög fiber.

Bästa Högfiberhundmat totalt sett

Nutro hälsosamma väsentligheter
Nutro hälsosamma väsentligheter

Linser och söta potatisar lägger läcker fiber till denna viktfiberande hundfiberhundmat.

Viktiga funktioner att tänka på

Hundfiberhundmat bör ha några viktiga funktioner. Här är vad du bör tänka på när du bestämmer vilken typ av fiberrik mat du ska köpa till din hund.

 • Ingredienser . Du vill leta efter hälsosamma ingredienser som fullkorn, frukt och grönsaker. Dessa är enkla i matsmältningssystemet och kommer att lägga till fiber i maten.
 • Allergener . Om din hund har allergier bör du naturligtvis granska ingredienslistan noggrant för att vara säker på att de inte ingår.
 • Specifika formuleringar . Om din hund behöver en fetthaltig mat eller en formulerad för valpar, äldre eller hundar med särskilda hälsoproblem, är detta en viktig funktion att leta efter.

Vanliga frågor

Är hundfiber med hög fiber bra för hundar?

Om en hund behöver gå ner i vikt eller om han har en känslig mage eller diabetes, kan livsmedel med hög fiber vara den bästa maten för honom. För andra hundar kan dock för mycket fiber påverka näringsupptagningen. Det är därför du bör prata med din veterinär innan du byter din hund till en fiberrik mat. Din veterinär vet om det är lämpligt för din specifika hund att följa en fiberrik diet.

Hur kan jag lägga till mer fiber i min hunds diet?

I stället för att byta till en fiberrik mat, kan du lägga till ingredienser till din hunds vanliga mat som är känd för att öka fiber. Exempel är konserverad pumpa (leta efter 100% pumpa; ge inte din hund pumpa paj fyllning, som också finns i en burk), kokta havre eller kokta bruna ris. Om din hund gillar äppelskivor, morötter eller andra säkra frukter och grönsaker, är det också bra källor till fiber. Ge inte dina hund druvor, lök, vitlök eller avokado.

Hur mycket fiber ska hundmat ha?

Att leta efter en mat med 2 till 4 procent fiber är bra för de flesta hundar. Det rekommenderas inte att du matar en hund en mat med mer än 10 procent fiber eftersom det kan orsaka matsmältningsproblem och hindra näringsupptag.

Vilka livsmedel är bra källor till fiber för hundar?

Frukt, grönsaker och fullkorn är bra källor till fiber för hundar. Om din hund gillar en viss grönsak eller frukt, kan du lägga till den i hans diet i små mängder så länge det är säkert för hundar att äta. Prata med din veterinär om huruvida en viss mat är säker för din hund. Kolla också in den här artikeln om 10 livsmedel som din hund aldrig ska äta.

Andra hundfiber med hög fiber som vi recenserade

Bästa Högfiberhundmat totalt sett

Nutro hälsosamma väsentligheter
Nutro hälsosamma väsentligheter

Linser och söta potatisar lägger läcker fiber till denna viktfiberande hundfiberhundmat.

Förutom de livsmedel som anges ovan granskade vi också ytterligare 20 märken. Medan följande hundfiber med hög fiber inte gjorde vår topp 5-lista, är dessa fortfarande de bästa av resten och bör betraktas som bra val att tänka på för din hund. Informationen du behöver för att jämföra dem ingår i varje lista.

Torr hundmat med hög fiber

Diamond CARE specialiserade dieter

Diamond CARE specialiserade dieter

Denna mat innehåller extra fiber som hjälper till att hålla din hund full för att stödja en hälsosam vikt. Proteinet i vikthanteringsformeln är lamm.

Nyckelfunktioner:

 • Väska på 25 kg
 • Innehåller antioxidanter
 • Bra för vikthantering

Kostnad : 50 $

Farmina Natural & Delicious Grain-Free

Farmina Natural & Delicious Grain-Free

Pumpa lägger fiber till denna kornfria mat, vilket resulterar i bättre matsmältning. Det har också kardiovaskulära fördelar och minskar den totala inflammation.

Nyckelfunktioner:

 • 5,7 kg väska
 • Bra för små hundar
 • Kornfria

Kostnad : $ 35

Lucy Pet Formulas for Life

Lucy Pet Formulas for Life

Pumpa och quinoa ger sunda fiberkällor medan lax håller din hunds hud och päls i bra form.

Nyckelfunktioner:

 • 4,5 kg väska
 • Perfekt för tarms hälsa
 • Innehåller omega-fettsyror

Kostnad : 20 $

Hill’s Science Diet Dry Dog Food

Hill's Science Diet Dry Dog Food

Den prebiotiska fibern i denna mat är formulerad för att hålla din lilla hunds matsmältningssystem smidigt. Det är mycket smältbart.

Nyckelfunktioner:

 • Väska på 4 kg
 • Gjord för små hundar
 • Lätt att smälta

Kostnad : 15 $

Naturens recept kycklingmål, ris & korn

Naturens recept kycklingmål, ris & korn

Om din hund behöver en mat som är lätt att smälta är den gjord av kycklingmåltid, ris och korn. Det är skonsamt mot känsliga mage.

Nyckelfunktioner:

 • 30 kg väska
 • Innehåller vete eller majs
 • Mycket smältbart

Kostnad : $ 35

Purina Pro Plan FOKUS

Purina Pro Plan FOKUS

Denna mat är formulerad för hundar med känsliga mage. Den prebiotiska fibern hjälper till att förbättra matsmältningen och den allmänna hälsan.

Nyckelfunktioner:

 • 30 kg väska
 • Innehåller inget majs, vete eller soja
 • Inkluderar antioxidanter

Kostnad : 50 $

Royal Canin Digestive Care

Royal Canin Digestive Care

Denna mat är avsedd för vuxna hundar som väger upp till 22 kg. Det är formulerat med prebiotiska fibrer såväl som andra matsmältningsfibrer för bättre hälsa.

Nyckelfunktioner:

 • Väska 3,5 kg
 • För små hundar
 • Stödjer matsmältningshälsa

Kostnad : $ 17

The Honest Kitchen Fruit & Veggie Base Mix

The Honest Kitchen Fruit & Veggie Base Mix

Detta är en fiberfylld bas som du blandar med vatten och ditt val av protein. Innehåller pumpa, spenat, kål, sötpotatis, bananer och mer.

Nyckelfunktioner:

 • 3 lbs låda
 • Måste blandas med vatten och protein
 • Spannfritt

Kostnad : 30 $

Hårfiber konserverad hundmat

CANIDAE Petite Small Race

CANIDAE Petite Small Race

Denna mat finns i flera smaker; den på bilden använder pumpa som en källa till fiber för god hälsa. Detta är gjort för små hundar.

Huvudfunktion:

 • Tolv 3,5-oz containrar
 • Utformad för små hundar
 • Finns i flera sorter

Kostnad : 25 $

HILLS PRESCRIPTION DIET i / d matsmältning

HILLS PRESCRIPTION DIET i / d matsmältning

Den milda vegetabiliska fibern i denna mat kan hjälpa om din hund har diarré eller förstoppning. Detta är fallet med 12 burkar.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 12-oz-burkar
 • Innehåller kyckling och grönsaker
 • Lätt på GI-kanalen

Kostnad : 70 $

Hill’s Science Diet konserverad våt hundmat

Hill's Science Diet konserverad våt hundmat

Denna mat är tillverkad med naturliga ingredienser som innehåller fibern din hund behöver för god matsmältning. Det är den veterinär som rekommenderas av veterinären för känsliga mage.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 12-oz-burkar
 • Bra för matsmältning och hud
 • Kornfria

Kostnad : 30 $

Naturens recept Lätt att smälta våt hundmat

Naturens recept Lätt att smälta våt hundmat

Bra ris och korn ger lätt smältbara kolhydrater och är bra för en känslig mage eller efter en magstörning.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 13-oz-burkar
 • Högkvalitativt kycklingprotein
 • Inget vete, majs eller nötkött

Kostnad : 15 $

Purina ONE SmartBlend konserverad våt hundmat

Purina ONE SmartBlend konserverad våt hundmat

Brun ris och kyckling kombineras för att skapa en mat som är lätt på din hunds matsmältningssystem och mycket näringsrik. Saus tillför fukt och smak.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 13-oz-burkar
 • Komplett och balanserad näring
 • Inga fyllmedel

Kostnad : $ 18

Wellness Simple Natural Wet Dog Food

Wellness Simple Natural Wet Dog Food

Begränsade ingredienser med fokus på lamm för protein och havremjöl för kolhydrater och fiber hjälper till att hålla din hunds matsmältning smidig utan att utsätta honom för allergener.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 12-oz-burkar
 • Lätt smältbart
 • Inga gluten, vete eller fyllmedel

Kostnad : $ 35

Högfiberhund behandlar / kosttillskott

Bernie’s Perfect Poop

Bernie's Perfect Poop

Fiber, prebiotika, probiotika och enzymer kombineras i dessa ostsmakade kosttillskott för hundar med matsmältningsproblem.

Nyckelfunktioner:

 • 12,8 oz väska
 • Minskar gas, avföringslukt och dålig andedräkt
 • Lätt att smälta

Kostnad : 25 $

Cloud Star Dynamo Dog Mummy Treats

Cloud Star Dynamo Dog Mummy Treats

Dessa läckra mjuka tuggar har pumpa och ingefära, två ingredienser som är bra för matsmältningsproblem av alla slag.

Nyckelfunktioner:

 • 5 oz väska
 • Spannfritt
 • Inkluderar probiotika

Kostnad : 6 $

Fruitables Alla naturliga hund behandlar

Fruitables Alla naturliga hund behandlar

Dessa godfibra godisar kommer att din hund tigger om mer. Detta är sorten tillbaka, som innehåller en påse vardera av fem smaker.

Nyckelfunktioner:

 • Fem 7-oz-paket
 • Variationspaket med olika smaker
 • Läckra för din hund

Kostnad : 25 $

Glandex Dog & Cat Anal Gland Sac Fiber Supplement

Glandex Dog & Cat Anal Gland Sac Fiber Supplement

Detta är ett pulverformigt fibertillskott som du kan strö på din hunds mat för att öka hans fiberintag och minska symtomen på irritation i anal körtlar.

Nyckelfunktioner:

 • 5,5 oz flaska
 • Innehåller fiber, probiotika och enzymer
 • Finns i nötkött och fläsksmaker

Kostnad : 30 $

Pet Naturals of Vermont – Scoot Bars

Pet Naturals of Vermont - Scoot Bars

Dessa tuggiga barer är mer skonsamma mot hundens matsmältningskanal än vissa fiberprodukter. De är bra för hundar med problem med analkörtlar.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller 30 barer
 • Fiber kommer från pumpa
 • Stöder immunsystemet

Kostnad : 12 $

Hälsosam potatis tuggar

Hälsosam potatis tuggar

Detta är en produkt med en ingrediens som endast innehåller sötpotatis, som är en utmärkt fiberkälla för din hund.

Nyckelfunktioner:

 • 16 ounce paket
 • Chewy snack till din hund
 • Stöder sund matsmältning

Kostnad : $ 13

Zesty Paws Probiotic för hundar

Zesty Paws Probiotic för hundar

Pumpa och andra ingredienser lägger till fibrer, probiotika och matsmältningsenzymer för att minska gas, förstoppning, diarré och andra vanliga sjukdomar.

Nyckelfunktioner:

 • 12 gram
 • 90 mjuka kyckling-smaksatta tuggar
 • Kan stödja immunförsvaret

Kostnad : $ 35

Om du funderar på andra typer av hundmat, kolla in våra listor över de bästa frystorkade hundmatarna och de bästa holistiska hundmatarna.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar