Den bästa kattmat med högt protein

Den bästa kattmat med högt protein

Katter i naturen äter en proteinrik diet som nästan uteslutande består av kött. Även om tama feliner kanske inte har riktigt samma proteinkrav, trivs många med kattmat med högt proteinhalt, som innehåller en större mängd protein och färre kolhydrater än vanlig kommersiell kattmat. Du kanske märker skillnader i din kattens energinivå, päls, hud och allmän hälsa när du äter en kattmat med högt protein.

Vi granskade dussintals mat med högt proteinrikt katt för att identifiera det bästa av det bästa. Vi övervägde olika faktorer, till exempel fördelarna med våt mat kontra torr mat, proteininnehållet när man beaktar den relativa mängden fukt, den totala ingredienskvaliteten och genomsnittliga kundrecensioner.

Natural Balance LID Begränsad ingrediensdietter Våt kattmat i buljong stod för oss som den allra bästa kattmat med högt protein. Det innehåller förstklassiga ingredienser med mycket kött och minimal stärkelse. Det finns i tre välsmakande smaker, men kyckling- och tonfiskalternativen innehåller mer protein än vitfiselformeln.

I den här artikeln

De 5 högst rankade matarna med högproteinkatt

* Betyg från Amazon vid tidpunkten för publiceringen och kan ändras

Bästa kattmat med höga proteiner totalt sett: Natural Balance LID Begränsad ingrediensdietter Våt kattmat i buljong

Natural Balance LID Begränsad ingrediensdieter Våt kattmat i buljong innehåller begränsade ingredienser fokuserade på kött med få tillsatta extra. Den är låg i kolhydrater, eftersom den är fri från korn och potatis, även om den innehåller en liten mängd tapiokastärkelse för att tjocka buljongen. Kyckling- och tonfiskformlerna innehåller 11% råprotein och vitfiskformeln innehåller 9% råprotein, men när du justerar detta på torrsubstansen för att redovisa fuktinnehållet, motsvarar det cirka 65% protein för kyckling- och tonfiskformlerna och 53 % protein för vitfiskformeln. Vi förklarar mer om torrsubstansen senare i det här inlägget.

Vi älskar att Natural Balance inte innehåller några påfyllningsingredienser med 90% till 91% köttingredienser och köttbuljong, 7% till 8% växtbaserade ingredienser och 2% tillsatta vitaminer och mineraler för att säkerställa att den uppfyller din katts näringsbehov. Med hela strimlor av kött i en smakfull buljong tenderar denna mat att vara tilltalande även för picky eaters. Du får 24 påsar på 2,5 oz för $ 35, vilket inte är det billigaste men det är värt att beakta kvaliteten.

Natural Balance LID Begränsad ingrediensdietter Våt kattmat i buljong Nyckelfunktioner:

 • Begränsade ingredienser och enskild proteinkälla utmärkt för katter med matkänslighet
 • Omega 3 och 6 fettsyror förbättrar hud- och pälshälsan
 • Komplett och balanserad för att tillgodose vuxna katters behov

Bästa torrt kattmat med högt protein: ORIJEN Högprotein Biologiskt lämplig torr kattmat

Torrmat ses ofta som det underlägsna alternativet för katter, men du kan hitta några bra alternativ där ute, till exempel ORIJEN Högprotein Biologiskt lämplig torr kattmat, vår favoritmat med högt protein och torr katt. ORIJEN tillverkar "biologiskt lämpliga" kattfoder, som innehåller 90% animaliska ingredienser, varav två tredjedelar är färska eller råa, inklusive "wholeprey" -ingredienser av organkött, ben och brosk, vilket mer liknar en katts naturliga kost. Denna mat är kornfri och undviker andra kolhydratstärkta ingredienser, till exempel potatis.

Du kan välja mellan tre formler: katt och kattunge, sex fiskar eller regional röd. Var och en innehåller 40% råprotein eller 44% protein på torrsubstansbasis. Även om detta inte kommer att konkurrera med proteininnehållet i våt mat, är det en bra mängd protein för torr kattmat. Du kan välja mellan 4 och 12 kg väskor, allt från $ 27 till $ 73, och träna på mellan $ 6 och $ 8 per £.

ORIJEN Högprotein Biologiskt lämplig torr kattmat Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad i USA med färska regionala ingredienser
 • Inkluderar färsk frukt och grönsaker
 • Formulerad enligt kattens evolutionära behov

Bästa kattmat med höga proteiner: fast guld Indigo Moon Högprotein Holistic Dry Cat Food

Massiv guld Indigo Moon Högprotein Holistic Dry Cat Food är formulerad för hela kroppens hälsa. Förutom att den är proteinrik innehåller den också omega-fettsyror för att stödja hud, päls och immunsystem, och probiotika för tarmshälsa, plus supermat för att mata goda bakterier. Tanken är att ett balanserat matsmältningssystem packat med välgörande bakterier är bra för immunsystemet och kan påverka din katts allmänna hälsa mer än vi än vet. Riktig burfri kyckling är den första ingrediensen och denna mat har 42% rått protein, eller ungefär 47% på torrsubstansbasis.

Detta är en kornfri formel och är också fri från andra stärkelsehaltiga ingredienser, som potatis och sötpotatis. De tillsatta vitaminer och mineraler hjälper till att ge en balanserad diet för katter i alla livsfaser. På 33 dollar för en 12 lb-väska kan du hitta billigare påsar med mindre storlek, men priset är svårt att slå och kostar bara 2,75 dollar per kg.

Massiv guld Indigo Moon Högprotein Holistic Dry Cat Food Nyckelfunktioner:

 • Innehåller inga animaliska biprodukter eller biprodukter
 • Val av kyckling och ägg eller Alaskan pollockformel
 • Speciell probiotisk formel förblir livskraftig tills den konsumeras

Bästa kattmat med höga proteiner för inomhuskatter: Rått instinkt för hälsa torr kattmat inomhus

Instinct Raw Boost Indoor Health Dry Cat Food blandar en kvalitetsbit med några av fördelarna med rå mat från de frystorkade råa kycklingbitarna. Vi fokuserar på kycklingformeln här, men det finns också en kaninformel tillgänglig om det är mer för din katt smak. Det är gjort utan korn, potatis, soja och andra typiska ingredienser för fyllmedel. Färsk kyckling är den första ingrediensen, men den innehåller också proteinpackad kyckling- och laxmåltid, men inga animaliska biprodukter eller biprodukter måltider.

Råproteininnehållet är ett fast ämne på 37,5%, eller 41% på torrsubstansbasis. Den är utformad för katter inomhus och har tillräckligt med protein för att upprätthålla muskelmassa men färre kalorier för att motverka viktökning eftersom katter inomhus tenderar att vara mer stillasittande än de med fri tillgång till omvärlden. Instinct Raw Boost kycklingformel säljs i 5 pund påsar för ungefär $ 25, eller $ 5 per pund.

Instinct Raw Boost inomhus hälsa torr kattmat Nyckelfunktioner:

 • Inga konstgjorda färger, smaker eller konserveringsmedel
 • Tillsatt probiotika för matsmältningshälsa
 • Gjord i USA

Bästa mat för högproteinkatt: Blue Buffalo Wilderness High Protein Mature Pate Wet Food Cat

Äldre katters behov skiljer sig något från deras yngre kollegor, och Blue Buffalo Wilderness High Protein Mature Pate Wet Cat Food är formulerad för att tillgodose dessa behov. Det innehåller 8% råprotein och 36% på torrsubstansbasis, vilket inte är det högsta av alla våta livsmedel men står upp tillsammans med proteininnehållet i torrmat med högt protein. Även om det är kornfritt, innehåller denna mat potatis, vilket vi föredrar att göra utan.

Bortsett från det är det en mycket god mat totalt sett och tenderar att vara smaklig, även för picky katter. Patatexturen är perfekt för äldre som kämpar med tandproblem. Kyckling är den första ingrediensen, plus att den innehåller DHA från fiskolja, vilket kan förbättra den kognitiva funktionen för att stödja hjärnhälsan när katter åldras. Den levereras i antingen 3 oz eller 5,5 oz burkar, med 24 till ett paket. De mindre burkarna kostar $ 28 och de större burkarna kostar $ 30, så det fungerar mycket mer kostnadseffektivt att köpa de större burkarna.

Blue Buffalo Wilderness High Protein Mature Pate Wet Cat Cat Food Nyckelfunktioner:

 • Inga konstgjorda färger, smaker eller konserveringsmedel
 • Inga biprodukter från fjäderfä
 • Innehåller inget majs, vete eller soja

Vem ska köpa mat med högprotein katt

Om du vill mata din katt den bästa möjliga maten för att tillgodose deras behov, överväg en kattmat med högt protein. Kattdieter innehåller naturligtvis höga halter protein, så detta är det perfekta sättet att mata din kattvän. Protein hjälper till att bygga och underhålla muskler, hålla din katt stark, mager och smidig, som den är tänkt att vara.

Du kanske också vill kolla in vår guide till bästa rå kattmat.

Viktiga funktioner att tänka på

En kattmat med högt proteinhalt bör ha några viktiga funktioner. Här är vad du bör tänka på när du väljer en proteinrik mat till din katt:

 • Våt kontra torr. Ett av dina huvudbeslut är om du ska mata din katt våt mat eller torr mat. Även om proteininnehållet varierar i båda, har den högsta proteinvåta kattfödan en betydligt högre proteinhalt än den högsta proteinfoder med torr katt, när du jämför dem båda på torrsubstansbasis. På grund av dess höga fuktinnehåll kan våt mat förhindra katter från att få njursten och UTI, särskilt om de är motvilliga att dricka vatten, som många katter är. Torra livsmedel kan ha sina brister, men det är lättare att frigöra foder om dina katter plockar på maten under hela dagen, plus att det är billigare lb för lb.
 • Proteininnehåll. Om du specifikt handlar efter en kattmat med högt protein är proteininnehållet av största vikt. Det är dock svårt att jämföra råprotein mellan olika livsmedel på grund av skillnaderna i fuktinnehåll, särskilt mellan våta och torra livsmedel. Till exempel kan en våt kattmat med 10% rått protein faktiskt vara mer proteinrikt i reella termer än en torr kattmat med 40% protein. Som sådan kanske du föredrar att jämföra med torrsubstansen, vilket vi förklarar hur du beräknar i avsnittet med vanliga frågor.
 • Övergripande ingrediens kvalitet. Det är naturligt att vilja mata din katt en kvalitetsdiet, men hur kan du sortera det goda från det dåliga? Det kan vara svårt att mäta ingredienskvaliteten bara från att titta på en mat, men en bra signifikant är en brist på konstgjorda tillsatser, såsom färgämnen, smakämnen och konserveringsmedel. Användningen av kött från USA eller vildfångat kött är också ett bra tecken på att du köper en mat med en anständig total ingredienskvalitet. Se också efter onödiga påfyllningsingredienser som din katt kan klara sig utan.
 • Kornfria. Katter är köttätare och har inget behov av korn i kosten, eftersom de får tillräckliga kolhydrater från kött, plus små mängder frukt och grönsaker. Var dock uppmärksam på kornfria kattfoder som helt enkelt ersätter spannmål med en annan stärkelseingrediens, till exempel potatis.

Vanliga frågor

Är kattfoder med högt proteinhalt bra för katter?

Ja, kattfoder med högt protein är bra för katter och liknar den naturliga dieten de har utvecklats för att äta. Protein ansvarar för att bygga och underhålla muskler, vilket hjälper din katt att hålla sig trimmad och i form. Det hjälper också katter att känna sig fylligare vid måltiden, så det kan hjälpa till att upprätthålla en sund vikt.

Bör äldre katter äta en proteinrik diet?

Som vi nämnde ovan hjälper protein att upprätthålla muskelmassa, vilket är ännu viktigare när katter åldras. Som sådan är höga proteinnivåer ännu viktigare för äldre katter än för yngre vuxna katter. I själva verket har alla äldre kattfoder högre nivåer än proteinet.

Vad är torrsubstansen för att jämföra protein och hur beräknar du det?

När man jämför proteinnivåer mellan olika kattfoder är det viktigt att använda torrsubstansen, som beräknar andelen protein i en given kattmat när du tar bort all fukt. Detta gör att du kan jämföra exakt mellan märken med mycket olika fuktighetsnivåer. För att beräkna proteininnehållet på torrsubstansbasis måste du känna till både råproteinet och fuktinnehållet i procent. Du subtraherar fuktnivån från 100 för att hitta procentandelen av maten som är torrsubstans. Därefter delar du det råa proteinet med torrsubstansen och multiplicerar denna siffra med 100. Så om en mat har 10% råprotein och 80% fukt börjar du med att subtrahera 80 från 100 för att få 20% torrsubstans. Dela sedan 10 (procentandelen råprotein) med 20 (procentandelen torrsubstans) för att få 0,5. Multiplicera 0,50 med 100 för att få 50, vilket är procentandelen protein på torrsubstansbasis.

Vad är det enklaste proteinet för katter att smälta?

Eftersom katter är köttätare är animaliskt protein lättast för dem att smälta. Livsmedel som är beroende av majs och soja för att öka proteininnehållet är inte lätt att smälta av katter.

Andra högprotein kattfoder vi granskat

Vi tittade på 20 andra kattfoder med högprotein. Även om de inte gjorde vår 5 bästa lista över kattmat med högt protein, är de det bästa av resten och var och en är fortfarande ett utmärkt alternativ för din kattvän. Informationen du behöver för att jämföra var och en ingår i listan.

Våt högproteinkattmat

Blå buffel Wilderness Wild Delights Flaked Wet Cat Cat

Blå buffel Wilderness Wild Delights Flaked Wet Cat Cat

Denna våta mat med högt protein är tillgänglig i två smaker, som båda innehåller 9% råprotein eller 50% protein på torrsubstansbasis.

Nyckelfunktioner:

 • Två val av burkstorlek
 • Kornfria
 • Inga konstgjorda smaker eller konserveringsmedel

Kostnad: $ 24 till $ 38

Begär vuxen våt kattmat

Begär vuxen våt kattmat

Du har många alternativ att välja mellan med denna kattmat, eftersom den finns i sex smaker, alla tillgängliga som antingen skära i sås eller paté.

Nyckelfunktioner:

 • Ingen kycklingbiproduktmåltid
 • Inga konstgjorda smaker eller konserveringsmedel
 • 48 portioner i förpackning

Kostnad: $ 25 till $ 30

Instinkt Ultimate Protein Grain Free Recept Naturligt våt konserverad kattmat

Instinkt Ultimate Protein Grain Free Recept Naturligt våt konserverad kattmat

Denna välsmakande våta mat innehåller 45% protein på torrsubstans (eller 10% råprotein) med 95% av det som kommer från animaliska ingredienser.

Nyckelfunktioner:

 • Inga påfyllningsingredienser
 • Tillverkad med burfri kyckling
 • Inspirerad av rå mat

Kostnad: 30 $

Tiki Cat After Dark Grain Free Wet Food

Tiki Cat After Dark Grain Free Wet Food

After Dark-sortimentet från Tiki Cat innehåller gizzards och orgelkött för att simulera en mer naturlig hel rovdiet. Rått protein är minst 12%, beroende på formeln.

Nyckelfunktioner:

 • Torrmaterialbaserat proteininnehåll på minst 66%
 • Brett utbud av formler plus alternativ för olika paket
 • Inga konstgjorda tillsatser

Kostnad: $ 20 till $ 24

Wellness Core Natural Grain Free Wet Canned Cat Food

Wellness Core Natural Grain Free Wet Canned Cat Food

En mjuk nötkött-, hjort- och lammformel med 12% råprotein och 54% protein på torrsubstansbasis.

Nyckelfunktioner:

 • Naturliga ingredienser
 • Kornfria
 • Inga köttbiprodukter

Kostnad: $ 11 till $ 64

Weruva kornfria naturliga konserverade våta kattmat Tass Lickin 'Chicken

Weruva kornfria naturliga konserverade våta kattfoder

Vi fokuserar på Paw Lickin 'Chicken-formeln, som främst är tillverkad av kycklingbuljong och kyckling, men du kan också välja flera andra sorter.

Nyckelfunktioner:

 • 67% protein på torrsubstansbasis
 • Korn, majs och soja-fri
 • 12 x 10 oz burkar

Kostnad: 41 $

ZIWI Peak Wet Cat Food

ZIWI Peak Wet Cat Food

Du har 8 recept att välja mellan, men makrill har det högsta proteinet, med 12% råprotein och 54% protein på torrsubstansbasis.

Nyckelfunktioner:

 • 92% animaliska ingredienser
 • Tillverkad med hållbara råvaror
 • Inga påfyllningsingredienser

Kostnad: $ 45 till $ 62

Torr kattmat med högt protein

Mat för torr katt för blå buffel vildmark torrt

Mat för torr katt för blå buffel vildmark torrt

"LifeSource Bits" lägger till en näringspackad stans till denna kycklingkibble. Den har en 40% råproteinhalt eller 44% på torrsubstansbasis.

Nyckelfunktioner:

 • Val av tre paketstorlekar
 • Kornfria
 • Rik på antioxidanter

Kostnad: $ 18 till $ 31

CRAVE Torr kattmat med högt protein

CRAVE Torr kattmat med högt protein

Välj mellan fyra fjäderfä- och fiskbaserade formler, som alla innehåller 40% råprotein eller 44% på torrsubstansbasis.

Nyckelfunktioner:

 • Kornfria
 • Inga biprodukter från kyckling, majs eller soja
 • Tre tillgängliga paketstorlekar

Kostnad: $ 7 till $ 31

Dr. Elsey's CleanProtein Formula Dry Cat Food Chicken Recept

Dr. Elsey's CleanProtein Formula Dry Cat Food

Det är på den dyra sidan men proteininnehållet med rått protein och 67% torrsubstansbasis kan inte konkurreras med andra torra kattfoder.

Nyckelfunktioner:

 • 95% protein från animaliska källor
 • Rik på omega-fettsyror
 • Laxrecept finns också

Kostnad: $ 11 till $ 42

Instinkt Ultimate Protein Grain Free Recept Naturlig kattmat

Instinkt Ultimate Protein Grain Free Recept Naturlig kattmat

Vägen uppe i proteininnehåll för torr mat med både kyckling- och ankaformler som innehåller 47% rått protein eller 52% på torrsubstansbasis.

Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad med burfri fjäderfä
 • Rå-belagd
 • Kornfria

Kostnad: $ 25 till $ 45

Lucy Pet Formulas for Life Salmon, Pumpkin, Quinoa Dry Cat Food

Lucy Pet Formulas for Life Salmon, Pumpkin, Quinoa Dry Cat Food

Om din katt har en känslig mage eller hud kan det vara den torra maten för honom. 36% proteinet på torrsubstansen är högre än genomsnittet men inget exceptionellt.

Nyckelfunktioner:

 • Rik på omega 3-fettsyror
 • Stöder ett hälsosamt matsmältningssystem
 • Två paketstorlekar

Kostnad: $ 20 till $ 39

Natural Balance LID Begränsad ingrediensdieter Högprotein torr kattmat

Natural Balance L.I.D. Begränsad ingrediensdieter Högprotein torr kattmat

Den torra motsvarigheten till vår bästa kattmat med högt proteinhalt totalt sett, denna mat finns i tre formler: kyckling, lax och tonfisk.

Nyckelfunktioner:

 • 37% råprotein
 • 41% protein på torrsubstansbasis
 • Spann- och potatisfri

Kostnad: $ 20 till $ 35

Äldre kattmat med högt protein

Blue Buffalo Blue Mature Indoor Hairball Control Dry Food

Blue Buffalo Blue Mature Indoor Hairball Control Dry Food

Denna mat är utformad för en ganska speciell delmängd av katter: äldre som bor inomhus och har problem med hårbollar. Men om din katt fäst alla dessa lådor är det deras perfekta mat.

Nyckelfunktioner:

 • Rikt på protein för att upprätthålla muskler
 • Bra för hjärthälsa
 • Minskar hårbollar

Kostnad: 14 $

Mat för torr katt för blå buffel vildmark moget torr katt

Mat för torr katt för blå buffel vildmark moget torr katt

Vi älskar den smakliga kycklingformeln som innehåller 38% rå eller cirka 42% protein på torrsubstansbasis.

Nyckelfunktioner:

 • LifeSource Bits är rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter
 • Korn och soja-fri
 • Inga konstgjorda färger, smaker eller konserveringsmedel

Kostnad: 21 dollar

Tiki Cat Velvet Mousse Wet Food Senior Formula

Tiki Cat Velvet Mousse Wet Food Senior Formula

Den släta mousse-strukturen är perfekt för äldre katter, liksom det höga proteininnehållet i 10% råprotein eller 55% protein på torrsubstansbasis.

Nyckelfunktioner:

 • Tillverkad med kyckling och pumpa
 • Kornfria
 • Innehåller viktiga fettsyror

Kostnad: $ 19

Mat med högprotein katt för inomhuskatter

Mat för torr katt inomhus buffé för vildmark inomhus

Blue Buffalo Wilderness Free Protein Grain Free, Natural Adult Indoor Dry Cat Cat

En allmän inomhus torr kattmat som innehåller 38% råprotein och 42% på torrsubstansbasis. Det är bra för att bygga mager muskel.

Nyckelfunktioner:

 • Korn och soja-fri
 • Stöder en hälsovikt
 • Omega 3 och 6 fettsyror för päls- och hudhälsa

Kostnad: 12 $

Blå buffel vildmark inomhus hårboll kontroll torr kattmat

Blå buffel vildmark inomhus hårboll kontroll torr kattmat

Denna mat är inte bara lämplig för inomhuskatter utan den är också mer specifikt utformad för inomhuskatter med hårbollsproblem.

Nyckelfunktioner:

 • 38% rått protein
 • 42% protein på torrsubstansbasis
 • Kornfri formel

Kostnad: 23 $

Diamond Naturals torr inomhus kattmat

Diamond Naturals torr inomhus kattmat

Kyckling- och risformeln använder burfri kyckling och malt vitt ris för enklare matsmältning. Proteininnehållet är högre än genomsnittet men kan vara bättre.

Nyckelfunktioner:

 • 32% råprotein
 • 35% protein på torrsubstansbasis
 • Innehåller probiotika för matsmältningshälsa

Kostnad: 12 $

Nutro hälsosamma nödvändigheter inomhus och känslig matsmältning torr kattmat

Nutro hälsosamma nödvändigheter inomhus och känslig matsmältning torr kattmat

Tillverkad för katter inomhus, men speciellt de med känsliga matsmältningssystem. 30% råprotein kan vara högre men är fortfarande lite bättre än genomsnittet.

Nyckelfunktioner:

 • 33% protein på torrsubstansbasis
 • Non-GMO
 • Hjälper till att upprätthålla en sund vikt

Kostnad: $ 11 till $ 27

Produkter du kanske är intresserad av:

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar