Den bästa lågfetthundmaten

Den bästa lågfetthundmaten

Alla hundar har olika dietbehov, och om din hund är överviktig eller har ett matsmältningsförhållande som gör att hon inte kan bearbeta mycket fett i sin diet, kan du behöva en hundfod med låg fetthalt. Dessa livsmedel finns i olika formuleringar, så det är en bra idé att kontakta din veterinär innan du byter till en speciell diet.

Vi tittade på olika typer av fetthaltig hundmat och rangordnade dem efter kategori. Vi övervägde olika behov som din hund kan ha (känslig mage, behovet av kornfri mat osv.) Och försökte matcha dem upp till den bästa maten i dessa kategorier. Vi kollade också ingredienserna och såg vad Amazon-köparen hade att säga.

Vårt bästa val går till Nutro Wholesome Essentials för torr hundmat för vuxna. Den här är formulerad för små raser, men andra sorter finns tillgängliga. Ingredienserna fokuserar på kyckling, brunt ris och sötpotatis, så resultaten är en låg fetthaltig formel som är full av näring. Hundar verkar också älska sin smak!

I den här artikeln

De 5 högst rankade hundarna med låg fetthalt

* Betyg från Amazon och kan ändras över tid.

Bästa Hundmat med låg fetthalt totalt sett: Nutro Wholesome Essentials Vuxen torr hundmat

Nutro Wholesome Essentials Vuxen torr hundmat var vår topplacering bland de tillgängliga hundfoderna med låg fetthalt. Den här specifika produkten är en väska på 15 kg, men du kan också välja mindre påsar med maten. Den här är också för små hundar. Ingredienserna är naturliga och hälsosamma; de inkluderar jordbrukshöna kyckling, brunt ris och söta potatis. Alla dessa är fettfattiga, så de kommer att tillfredsställa din hund med mycket protein utan att lägga till för mycket fett i hans diet.

Förutom ingredienserna av hög kvalitet har denna mat också tillsatt vitaminer och mineraler. Bland de mest väsentliga är omega-fettsyror, som kan förbättra din hunds hud- och pälshälsa. Det finns också icke-GMO-frukter och grönsaker som ingår för att avrunda matens näringsnivå och tillhandahålla en nödvändig variation till din hunds diet. Den naturliga fibern bidrar också till en sund matsmältning, vilket gör den till en god mat att prova om din hund har haft matsmältningsstörningar tidigare.

Nutro Wholeome Essentials Vuxen torr hundmat Nyckelfunktioner:

 • Gjord för små hundar
 • Påsar i olika storlekar finns tillgängliga
 • Jordbrukshönad kyckling är den första ingrediensen
 • Innehåller brunt ris, sötpotatis och andra frukter och grönsaker
 • Inkluderar omega-fettsyror
 • Bra för matsmältningen

Bästa konserverade fettsnåla hundmat: Purina Pro Plan Viktkontrollmat

Purina Pro Plan Viktkontrollmat är vår favorit med låg fetthalt konserverad hundmat. Den här är smak av kalkon och ris, så den kommer att tilltala de flesta hundar. Det handlar om tolv 13-burkar. Att balansera de låga fettnivåerna är höga proteinnivåer, så din hund kommer att ha massor av energi och kommer att kunna bygga muskler även när du minskar kroppsfettet. Denna formel har 25 procent mindre fett än varumärkets vanliga konserver.

Denna mat består av välsmakande bitar av kalkon och ris i en tilltalande sås. Den första ingrediensen är äkta kalkon. Detta kan matas som grundpelaren i din hunds diet eller kan blandas med en låg fetthalt torr hundmat för att lägga till lite variation utan att lägga till för många kalorier. Det ger 23 vitaminer och mineraler, så att du kan må bra om du ger din hund den näring han behöver.

Purina Pro Plan Viktkontroll Mat Viktiga ingredienser:

 • Turkiet och ris smak
 • Tolv 13-oz-burkar
 • Fettsnål
 • Proteinhaltigt
 • Tillverkad med äkta kalkon
 • Kan tillsättas till torr mat
 • Inkluderar 23 vitaminer och mineraler

Bästa hundar med låg fetthalt: Naturlig balanserad fetthund med låg kaloriinnehåll

Är din hund lite på den knubbiga sidan? Om så är fallet, vill du kolla in vårt bästa budgetvänliga alternativ, som är Natural Balance Fat Dogs Low-Calorie Dog Food. Detta är en kalorifattig och låg fetthaltig mat, vilket gör den idealisk för hundar som behöver gå ner i vikt. Detta är en påse med torr mat på fem kilo.

Ingredienserna med låg proteinhalt med låg fetthalt inkluderar kyckling, lax, garbanzobönor, ärtor och havremjöl. Dessa lägger näring till din hunds diet medan de hjälper honom att spränga midjan och hålla den underhållen. Det är en komplett näringskälla för vuxna hundar; du behöver inte lägga till något eller komplettera med vitaminer, eftersom det innehåller allt som din hund behöver för god hälsa. Fibern kommer att hålla din hund mår också, så du behöver inte oroa dig för att han är hungrig mellan måltiderna.

Natural Balance Fat Dogs Högmat kalorifoder Hundmat Nyckelfunktioner:

 • Väska på 5 kg
 • Viktminskningsformel
 • Proteinhaltigt
 • Komplett näring för vuxna hundar
 • Fiber för att hålla din hund nöjd

Bästa spannfria hundar med låg fetthalt: CANIDAE PURE Weight Management

Behöver din hund kornfri mat? CANIDAE PURE Weight Management gjorde vår bästa plats för spannmålsfri mat som också är låg i fett. Eftersom det bara innehåller nio naturliga ingredienser är detta en idealisk formel för hundar som har allergier eller som behöver äta mat med begränsade ingredienser. De nio ingredienserna i denna speciella sort är kyckling, kycklingmåltid, kalkonmåltid, sötpotatis, ärtor, garbanzobönor, potatis, alfalfa och kycklingfett. Det finns också andra sorter, även med begränsade ingredienser.

Maten innehåller mycket protein och innehåller minimalt fett, så din hund kommer att ha massor av energi och kommer inte att förlora muskelmassa medan han tappar eller bibehåller sin vikt. Maten innehåller också probiotika, antioxidanter och omega-fettsyror för att hjälpa till med matsmältningen, immunsystemet och hud- och pälshälsa. Denna mat innehåller allt som din hund behöver och ingenting som han inte gör.

CANIDAE PURE Vikthantering Viktiga funktioner:

 • Kornfria
 • 12-pund väska
 • Finns i flera sorter
 • Begränsade ingredienser
 • Proteinhaltigt
 • Innehåller probiotika, antioxidanter och omega-fettsyror

Bästa mat med låg fetthalt för känsliga mage: Hill's Science Diet Torr hundmat, känslig mage och hud

Hill's Science Diet Dry Dog Food, Sensitive Mag & Skin tjänar våra högsta utmärkelser för livsmedel för hundar med känsliga mage. Den här produkten är en väska på 30 kg (andra storlekar finns också). Den är gjord för att vara skonsam mot din hunds system och att vara mycket smältbar. Detta innebär mindre magbesvär för din pooch och enklare saneringsuppgifter för dig. Det håller också din hunds tarmmikrobiom friskt tack vare prebiotiska fibrer.

Det finns inga konstgjorda konserveringsmedel, färger eller smaker i denna mat. Den första ingrediensen är kyckling, och de flesta hundar tycker att smaken är tilltalande. Det är tillverkat i USA med högkvalitativa ingredienser från hela världen. Vitamin E- och omega 6-fettsyror hjälper till att förbättra hundens päls och hud.

Hill's Science Diet Torr hundmat, känslig mage och hud Viktiga funktioner:

 • 30-kg väska
 • Gjord för optimal matsmältning
 • Innehåller prebiotiska fibrer
 • Ingenting konstgjord
 • Första ingrediensen är kyckling
 • Gjord i USA
 • Förbättrar päls- och hudhälsan

Vem ska köpa mat med låg fetthalt

Om din hund är överviktig eller har problem med att upprätthålla en hälsosam vikt, kan en låg fetthalt hundmat vara ett bra val. En annan anledning till att du kan välja en fetthaltig hundmat är att mat med mindre fett tenderar att vara lättare för hundar att smälta. Om din hund har kämpat med illamående, kräkningar eller diarré, är det möjligt att en fettsnål diet kan hjälpa. Slutligen, när hundar blir äldre, kämpar de ofta med viktökning. Prata med din veterinär för att se om en fetthalt hundmat är rätt för din bästa lurviga vän. Detta är särskilt viktigt om din hund är gravid, ammande, äldre eller har olika hälsoproblem.

Om du är mer intresserad av en specifik diet för din valp, kanske du vill kolla in The Best Vegan Dog Foods.

Viktiga funktioner att tänka på

Hundmat med låg fetthalt finns i olika typer, och det är viktigt att tänka på några funktioner du vill att ditt varumärke ska ha. Här är några överväganden att komma ihåg när du tittar på de olika livsmedel som finns tillgängliga.

 • Ingredienser . I allmänhet vill du leta efter kött eller fjäderfä som den första ingrediensen. Magert kött är en bra proteinkälla, och det är vad din hund behöver för energi. Du kan också kontrollera att det inte finns något i maten som din hund är allergisk eller känslig för.
 • Tillsatser . Naturligtvis kommer du att leta efter en mat som inte har artificiella smaker eller färger. Vissa tillsatser är dock bra: Du kan välja en mat med omega-fettsyror, till exempel för att förbättra din hunds hud och päls.
 • Andra hälsoproblem . Om din hund behöver äta kornfria livsmedel eller om han har en känslig mage, leta efter en mat som uppfyller dessa behov. Prata med din veterinär innan du gör ändringar i din hunds diet.

Vanliga frågor

Är en fettsnål diet bra för hundar?

Om din hund har en hälsosam vikt och det inte är en kamp att hålla honom att bibehålla den vikten, behöver han förmodligen inte en fetthaltig hundmat. Om din hund är överviktig eller om pundarna tenderar att krypa lätt på, dock är det värt att undersöka. Det är bäst att prata med din veterinär om den bästa typen av mat att mata din hund. Hundar som är gravida, ammande valpar eller drabbade av olika hälsoproblem kanske inte är lämpliga kandidater för en fettsnål diet.

Vad behöver du för att mata en hund med pankreatit?

Hundar med akut eller kronisk pankreatit behöver äta en fetthaltig, proteinrik diet. En fetthalt hundmat kan vara det rätta valet för denna typ av sjukdom. Du bör också vara försiktig så att du inte matar dina bordsskrot, särskilt de som innehåller fett.

Vad är ett bra fettinnehåll för hundmat?

De flesta hundmat innehåller allt från 10 till 20 procent fett. Om din hund inte är i riskzonen och inte har tillstånd som hjärtsjukdom, diabetes eller pankreatit, är det inte riktigt ett problem om maten har en högre fettnivå. Målet är att hitta en balanserad mat som har gott om fiber, fett och protein för de flesta friska hundar.

Vilken procentandel anses som låg fetthalt i hundmat?

En låg fetthalt hundmat anses vanligtvis ha mindre än 10 procent fett. Detta varierar beroende på märke och formel.

Annan mat med låg fetthalt har vi granskat

Vi granskade 20 andra hundfoder med låg fetthalt utöver de som vi har beskrivit ovan. Dessa gjorde inte vår topp fem lista, men de är fortfarande bra val för din hund, beroende på hennes behov. Titta på listorna nedan för information du behöver för att jämföra dem.

Kornfria hundar med låg fetthalt

Annamaet Grain Free Lean Reduced Fat Formula Dog Food

Annamaet Grain Free Lean Reduced Fat Formula Dog Food

Kycklingmåltid och linser ger protein i denna fett med nedsatt fett. Prebiotics förbättrar din hunds matsmältning och generella tarmhälsa.

Nyckelfunktioner:

 • 25 kg väska
 • Innehåller kelaterade mineraler
 • Innehåller omega-fettsyror

Kostnad : 70 $

Blue Buffalo Wilderness High Protein Grain Free

Blue Buffalo Wilderness High Protein Grain Free

Tillverkad med äkta kyckling, ger denna mat den energi som din hund behöver utan överbelastning på kalorier eller fett. Denna mat innehåller endast naturliga ingredienser.

Nyckelfunktioner:

 • 24-kg väska
 • Innehåller antioxidanter
 • Ingenting konstgjord

Kostnad : 55 $

Merrick Grain Free Healthy Weight Dry Dog Food

Merrick Grain Free Healthy Weight Dry Dog Food

Utbenat nötkött är den första ingrediensen i denna kornfria mat för hundar som behöver hjälp med att gå ner i eller bibehålla sin vikt. Ett läckert alternativ!

Nyckelfunktioner:

 • Väska på 25 kg
 • Lean proteinkälla
 • Gjord i USA

Kostnad : 60 $

Massivt guld – Fit & Fabulous

Massivt guld - Fit & Fabulous

Kyckling, sötpotatis och gröna bönor kombineras för att göra denna läckra mat näringsmässigt komplett för din vuxna hund. Den innehåller också probiotika.

Nyckelfunktioner:

 • 24-kg väska
 • Burfri kyckling
 • Innehåller probiotika och fettsyror

Kostnad : 55 $

Visionary Pet – Keto Dog Food

Visionary Pet - Keto Dog Food

Detta är inte en fetthaltig mat, så det är inte lämpligt för hundar med pankreatit, men det är lågkolhydrat och bra för viktminskning och underhåll.

Nyckelfunktioner:

 • Väska 3,5 kg
 • Ketogen / lågkolhydrat
 • Mindre än 1 g netto kolhydrat per kopp

Kostnad : $ 18

Wellness Core Naturlig kornfri torr hundmat

Wellness Core Naturlig kornfri torr hundmat

Turkiet, kyckling och laxolja är ingredienser med låg fetthalt som innehåller mycket protein som håller din hund lycklig och frisk. Allt naturligt, inget konstgjort.

Nyckelfunktioner:

 • 12-pund väska
 • Proteinrika
 • Gjord i USA

Kostnad : 40 dollar

Konserverade matar med låg fetthalt

Blått buffel vildmark högt protein

Blått buffel vildmark högt protein

Tillverkad med äkta kalkon och kyckling är detta ett läckert sätt att ge din hund utmärkt, kornfri näring utan att ladda honom på för mycket fett.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 12-oz-burkar
 • Ingenting konstgjord
 • Kornfria

Kostnad : 25 $

HILLS PRESCRIPTION DIET Pet Nutrition

HILLS PRESCRIPTION DIET Pet Nutrition

Denna mat är avsedd för hundar med mag-tarmproblem som behöver en fettsnål diet. Det kan hjälpa till att förhindra ett återfall av pankreatit.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 13-oz-burkar
 • Bra för hundar som har haft pankreatit
 • Kyckling smak

Kostnad : 70 $

Hill's Science Diet konserverad våt hundmat

Hill's Science Diet konserverad våt hundmat

Denna våta mat tillverkas med alla naturliga ingredienser som har hämtats över hela världen. Den är utformad för hundar med känslig mage och känslig hud.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 13-oz-burkar
 • Finns i flera smaker
 • Ökar hud- och pälshälsan

Kostnad : 28 $

Natural Balance Original Ultra

Natural Balance Original Ultra

Denna mat hjälper till att stödja din hunds sunda vikt och stöder också hans immunsystem. Det har en balans mellan högkvalitativa proteiner.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 13-oz-burkar
 • Innehåller kyckling, lax och anka
 • Konstruerad för sund matsmältning

Kostnad : 25 $

Stamtavla hackad markmiddags vikthantering

Stamtavla hackad markmiddags vikthantering

Denna mat har en mjuk konsistens och är perfekt för hundar som behöver gå ner i eller bibehålla vikt. Det finns i två smaker; den här är nötkött.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 12-oz-burkar
 • Kan blandas till torr mat
 • Mark textur

Kostnad : $ 11

Royal Canin Veterinary Gastro Low Fat

Royal Canin Veterinary Gastro Low Fat

Detta är en fetthaltig mat som är utformad för hundar som har pankreatit eller andra mag-tarmproblem. Använd endast detta om du instruerar din veterinär.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 13-oz-burkar
 • Hundar älskar smaken
 • Använd enligt rekommendation av en veterinär

Kostnad : $ 170

Wellness CORE Natural Grain Free

Wellness CORE Natural Grain Free

Detta är en kornfri mat med låg fetthalt som innehåller kyckling, kalkon, fläsklever, fisk och andra högkvalitativa ingredienser. Det är bra för vikthantering.

Nyckelfunktioner:

 • Tolv 12-oz-burkar
 • Inga konstgjorda färger, smaker eller konserveringsmedel
 • Innehåller riktigt kött

Kostnad : 40 dollar

Andra hundar med låg fetthalt

Blue Buffalo Life Protection Formula

Blue Buffalo Life Protection Formula

Högkvalitativ kyckling blandad med friskt brunt ris kan hålla din hund nöjd mellan måltiderna och samtidigt hjälpa honom att hålla sin vikt konsekvent.

Nyckelfunktioner:

 • 30-kg väska
 • Innehåller livresursbitar
 • Alla naturliga ingredienser

Kostnad : 50 $

Diamond CARE specialiserade dieter

Diamond CARE specialiserade dieter

Extra fiber och lätt smälta protein kombineras för att göra denna fetthaltig mat lätt på din hunds mage. Också bra för hundar med allergier.

Nyckelfunktioner:

 • Väska på 8 kg
 • Innehåller riktigt lamm
 • Har extra fiber

Kostnad : 20 $

Hill's Science Diet Perfect Weight

Hill's Science Diet Perfect Weight

Denna lågfetthundmat är formulerad för små hundar. Över 70 procent av hundarna som äter denna mat kan gå ner i vikt inom 10 veckor.

Nyckelfunktioner:

 • 4-pund väska
 • Underhåller muskler hos små hundar
 • Veterinär rekommenderas

Kostnad : 15 $

Iams Proactive Health

Iams Proactive Health

Tillverkad med jordbrukshöjt kyckling, har denna vikthanteringsformel 20 procent färre kalorier än den vanliga Iams-bitmaten.

Nyckelfunktioner:

 • Väska på 29 kg
 • Innehåller riktig kyckling
 • För stora raser

Kostnad : 30 $

Stamtavla Hälsosam vikt för torr hund

Stamtavla Hälsosam vikt för torr hund

Denna crunchy, tandvänliga mat är låg i fett och full av fiber för att hålla din hund full och hjälpa till med matsmältningen. Detta är en kyckling-smaksatt formel.

Nyckelfunktioner:

 • 15-kg väska
 • Unik kibbleform
 • Perfekt för matsmältning

Kostnad : 14 $

Purina SV Gastroenteric LOW FAT Canine Formula

Purina SV Gastroenteric LOW FAT Canine Formula

Detta är en torr mat som rekommenderas för hundar med pankreatit, hepatit och olika problem med matsmältningen. Den är låg i fett och mycket smältbar.

Nyckelfunktioner:

 • 6-lb väska
 • Innehåller prebiotiska fibrer
 • Bra för hundar med hälsotillstånd

Kostnad : 45 $

Royal Canin Weight Care

Royal Canin Weight Care

Om du har en liten hund (under 22 kg) som tenderar att hålla fast vid vikten, kan denna formel vara den rätta för att hjälpa honom att upprätthålla en hälsosam och passande kroppsbyggnad.

Nyckelfunktioner:

 • 13-kg väska
 • Innehåller fiber
 • Främjar ben- och ledhälsa

Kostnad : 68 $

(Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar