Dentalförsäkring för husdjur: De 5 bästa planerna för hundar och katter

Dentalförsäkring för husdjur: De 5 bästa planerna för hundar och katter

Du kanske inte tänker ditt husdjur tänka mycket, men att ha friska tänder och tandkött är en viktig del av din katt eller hunds totala välbefinnande. Trasiga eller förfallna tänder kan orsaka smärta, och försummade tandkött kan orsaka en infektion som kan spridas till andra delar av ditt husdags kropp. Det uppskattas att cirka tre fjärdedelar av husdjur har någon form av tandköttssjukdom. Vissa djurförsäkringsbolag täcker inte tandvård, så det är viktigt att välja ett som gör om du inte vill betala för tandvård ur fickan.

Top Pick

Omfamning

 • Minskande avdragsgilla (om inget fordran gjorts år)
 • Krav behandlas och betalas snabbt
 • Extra återbetalningar: skötsel, träning etc.
 • Valfri wellnessplan

Betyg 4.6

Besök sida

Bland de olika tandförsäkringsbolagen för husdjur har vi valt Embrace Pet Insurance som vårt bästa val. De täcker både tandolyckor och sjukdomar som orsakar tandproblem. Dessa täcks som en del av grundplanen. Det finns också en valfri wellnessplan som kan täcka tandkontroller, rengöringar och mer.

I den här artikeln

Tandförsäkring för husdjur kan vara förvirrande eftersom det kan inkluderas eller uteslutas från typiska försäkringar för husdjur. Vad vi har gjort är att titta på många av de mest populära djurförsäkringsbolagen för att se om de täcker tandläkarmetoder. Sedan rankade vi dem efter kategori så att du kan använda den här informationen för att fatta det bästa beslutet för dina husdjur.

De bästa husdjurförsäkringsbolagen

Bästa övergripande djurförsäkringsbolag: Omfamna husdjurförsäkring

Omfamna översyn av husdjurförsäkringOmfamna översyn av husdjurförsäkring
Läs mer
på Embrace Pet Insurance: s säkrade webbplats

Genomsnittligt kundbetyg

Vad vi gillar:
Valfri wellnessplan

Månadspremie Så lågt som $ 10 för katter och $ 16 för hundar
Avdragsgill $ 200, $ 300, $ 500, $ 750 eller $ 1000
Förmånsgränser 70%, 80% eller 90% av de årliga kostnaderna
Åldersbegränsningar Så unga som 6 veckor och så gamla som 14 år

Besök webbplatsen Embrace Pet Insurance eller få en offert för djurförsäkring

Besök FörsäkringswebbplatsFå offert

Vår bästa plats för husdjurförsäkring som erbjuder tandvård går till Embrace Pet Insurance. Embrace erbjuder en omfattande husdjursförsäkringsplan som omfattar täckning för nya incidenter och tillstånd som trasiga tänder, extraktioner, tandköttssjukdomar, rotkanaler och stomatit. Om något av dessa villkor börjar efter din väntetid, är de berättigade till täckning. I de flesta stater är tandvårdsförsäkringen högst 1 000 dollar per år.

Förutom täckning för skador, olyckor och sjukdomar som drabbar tänderna och tandköttet, erbjuder Embrace en separat hälsovård som kan täcka förebyggande behandling och andra typer av tandläkare som inte täcks av grundförsäkringen. Detta skulle täcka saker som tandkontroller, rutinmässiga rengöringar, tandborstar för husdjur, kosttillskott för tandhälsa, och så vidare.

Embrace Pet Insurance är också ett av våra favoritföretag för husdjurförsäkringar för icke-tandrelaterade tillstånd. De erbjuder några stora fördelar som en minskande avdragsgill, snabb vändning av fordringar och extra återbetalningar för förebyggande vård med wellnessförmånen.

Viktiga funktioner i Embrace Pet Insurance:

 • Täcker skador, olyckor och sjukdomar som påverkar tandhälsan
 • Dental maximalt gäller i de flesta stater
 • Erbjuder valfri wellnessfördel för att täcka förebyggande och rutinmässiga tandbehandlingar
 • Snabb behandling av anspråk
 • Minskande avdragsgilla

Läs mer om detta företag i vår Embrace Pet Insurance Review.

Förberedande husdjurförsäkringsbolag: Petplan Pet Insurance

Husdjursliv idagHusdjursliv idag
Läs mer
på Petplans säkrade webbplats

Genomsnittligt kundbetyg

Vad vi gillar:
Flexibla täckningsalternativ

Månadspremie 18-56 $ för hundar,
17-37 $ för katter
Avdragsgill $ 250-1,000
Rapportering 70 till 90 procent
Åldersbegränsningar Minsta: 6 veckor
Maximum: ingen

Besök Petplan webbplats eller få en offert för djurförsäkring

Besök FörsäkringswebbplatsFå offert

Att komma in på en nära sekund för tandförsäkring för husdjur är Petplan. Petplan erbjuder omfattande vård som inkluderar tandvårdsförmåner. De täcker olyckor, skador och sjukdomar för alla tänder. De täcker också rotkanalterapi och andra mer avancerade förfaranden som vissa företag inte täcker.

Petplan erbjuder förhandsgodkännande för procedurer och behandlingar. Det betyder att om ditt husdjur till exempel behöver en rotkanal kan du få din veterinär att skicka in förhandsgodkännandeformuläret så att du vet exakt vad du behöver betala. Detta är ett utmärkt sätt att hålla dina veterinärkostnader under kontroll och minska risken för obehagliga överraskningar.

Detta husdjurförsäkringsbolag erbjuder också väl avrundad vård för resten av ditt husdjurskropp. De har flexibla alternativ som gör att du kan välja vilken typ och täckningsnivå som är bäst. Du kan också välja mellan årliga och per-villkor självrisker, vilket gör det möjligt att verkligen anpassa din täckning.

Viktiga funktioner i Petplan Pet Insurance:

 • Täcker både olyckor / skador och sjukdomar relaterade till tandhälsa
 • Täckning för livet; ingen övre åldersgräns
 • Förhandsgodkännande erbjuds
 • Välj din avdragsgilla typ
 • Vissa fordringar betalas inom 5 dagar, de flesta betalas inom 14 dagar

Vill du veta mer om Petplan? Kolla in vår recension här.

Bästa alternativ för djurförsäkring för husdjur med aktuella tandvårdsfrågor: Husdjurförsäkring

Pet Assure Pet Insurance Alternative ReviewPet Assure Pet Insurance Alternative Review
Läs mer
på Pet Assures säkrade webbplats

Genomsnittligt kundbetyg

Vad vi gillar:
Inga befintliga tillståndsbegränsningar

Månadspremie Från $ 8 för katter och $ 10 för hundar. En rabatt på flera husdjur gäller.
Avdragsgill Ingen
Rabatt 25% av tjänsterna som omfattas
Åldersbegränsningar Ingen

Besök webbplatsen Pet Assure eller få en offert för deras alternativ för husdjurförsäkring

Besök FörsäkringswebbplatsFå offert

Eftersom ingen djurförsäkring för husdjur täcker befintliga förhållanden, är ett djurförsäkringsalternativ som Pet Assure det bästa alternativet för någon vars katt eller hund (eller lama eller potbellied gris) redan har tandproblem. Detta är inte en husdjursförsäkring; istället är det ett medlemskapsbaserat husdjurförsäkringsalternativ. Istället för att lämna in anspråk kommer du helt enkelt att besöka en deltagande veterinär och få rabatt på deras interna tjänster, inklusive alla typer av tandvård som de utför på kontoret.

Rabatten är 25 procent av deras vanliga priser. Det finns ingen avdragsgill eller maximalt att oroa sig för; du betalar bara 75 procent av den vanliga kostnaden för tandläkemedel som ditt husdjur behöver. Fördelen här är att det inte finns några undantag för befintliga villkor. Om ditt husdjur redan har tandköttssjukdom eller om du vet att de behöver få en tand extraherad är det inget problem alls. Du får fortfarande rabatten för allt arbete som ditt husdjur har gjort efter ditt anmälningsdatum.

En annan trevlig sak med Pet Assure är att de täcker alla typer av djur, inte bara katter och hundar. Om du har många olika typer av husdjur eller om du har ett exotiskt husdjur, kommer deras vård också att diskonteras så länge du ser en deltagande veterinär.

Viktiga funktioner hos Pet Assure:

 • Täcker alla typer av tandläkemedel som utförs på veterinärens kontor
 • Täcker inte receptbelagda mediciner
 • Inkluderar alla typer av husdjur
 • Täcker befintliga förhållanden
 • Inga fordringsformulär, avdragsgilla eller högsta belopp
 • Inte husdjurförsäkring; detta är ett husdjurförsäkringsalternativ
 • 25% rabatt på alla tjänster

Om du vill veta mer om Pet Assure, läs vår recension!

Bästa husdjursförsäkring som erbjuder direkta veterinärbetalningar: Trupanion husdjurförsäkring

Trupanion Pet Insurance ReviewTrupanion Pet Insurance Review
Läs mer
på Trupanions säkrade webbplats

Genomsnittligt kundbetyg

Vad vi gillar:
Direkt veterinärbetalningar

Månadspremie Så lågt som $ 22 för katter och $ 36 för hundar
Avdragsgill Kan anpassas mellan $ 0 och $ 1000
Förmånsgränser 90%
Åldersbegränsningar Så gammal som 14 år

Besök Trupanions webbplats eller få en offert för djurförsäkring

Besök FörsäkringswebbplatsFå offert

Vi älskar Trupanion eftersom företaget kan betala deltagande veterinärer direkt för tandvård och andra förfaranden. Denna inställning gör det enkelt att betala för tandvård för ditt husdjur eftersom du bara kommer att behöva betala din procentsats av täckta förfaranden, snarare än att betala hela beloppet i förväg och sedan vänta på ersättning för täckta utgifter efter att du har lämnat in en ansökan. Trupanion täcker 90 procent på alla försäkringar när avdragsgillingen har uppfyllts, så om din veterinär deltar i planen och du har uppfyllt din avdragsgilla, är det möjligt att du bara skulle behöva betala 10 procent av kostnaden för det kvalificerade tandvårdsarbetet som din husdjur behov.

Trupanion täcker nya tandskador och sjukdomar. Liksom alla försäkringsbolag täcker de inte befintliga villkor. Det finns några begränsningar; till exempel täcker rotkanal endast på vissa tänder. Babytänder täcks om de behöver extraheras, men påverkade babytänder täcks endast om du registrerar ditt husdjur innan de är 6 månader gamla. Det är viktigt att förstå begränsningarna och uteslutningarna av alla tandvårdsförsäkringsplaner du överväger.

Trupanions totala täckning är också utmärkt. Det finns inga utbetalningsgränser (du kommer att täckas för din veterinärs faktiska avgift) och avdragsgilla kan anpassas. En varning är att detta företag använder en avdragsgilla per villkor snarare än en årlig avdragsgillingsmodell, så varje gång ditt husdjur har ett nytt villkor, tandläkare eller på annat sätt, kommer du att betala den självrisken.

Viktiga funktioner hos Trupanion:

 • Användning till valfri veterinär men direktlön gäller endast med deltagande veterinärer
 • Inga utbetalningsgränser
 • Alla planer täcker 90% efter att avdragsgillingen har uppfyllts
 • Kundservice dygnet runt
 • Avdragsgilla per villkor
 • Veterinärprov omfattas inte

Är du nyfiken på planen och undrar om det passar dig? Missa inte vår recension av husdjurförsäkring med Trupanion.

Bästa husdjursförsäkring som finns som ryttare: Petfirst Pet Insurance

Petfirst husdjurförsäkring granskningPetfirst husdjurförsäkring granskning
Läs mer
på Petfirsts säkrade webbplats

Genomsnittligt kundbetyg

Vad vi gillar:
Korta väntetider

Månadspremie Varierar, från $ 6 för katter och $ 12 för hundar
Avdragsgill $ 50 till $ 500
Rapportering 70 till 90 procent
Åldersbegränsningar Minsta ålder: 8 veckor
Maximal ålder: ingen

Besök Petfirsts webbplats eller få en offert för djurförsäkring

Besök FörsäkringswebbplatsFå offert

Petfirst Pet Insurance är ett bra alternativ för husdjursföräldrar som letar efter planer för husdjursförsäkring som erbjuder tandvård som ryttare. Deras regelbundna policy täcker inte tandvård med undantag av parodontal sjukdom (tandköttssjukdom). Eftersom tandtäckning är valfri kan det hålla planen överkomlig för dem som inte vill eller behöver husdjurstandförsäkring.

Om du vill ha täckning för tandvård, kan du dock köpa wellness-åkaren. Detta gör att du kan få rutinmässig tandvård täckt för ditt husdjur för att förhindra parodontisk sjukdom och tandröta i framtiden. Det finns ett par olika ryttare att välja mellan, eftersom planerna som erbjuds av Petfirst kan anpassas.

Petfirst erbjuder också andra förmåner, som snabb vändning, korta väntetider för de flesta förhållanden och ingen maximal ålder, så att du kan registrera dina äldre husdjur såväl som dina valpar och kattungar. Det krävs inte heller någon veterinärprövning för att starta täckning, vilket är bra för dem som ännu inte ska kontrolleras. Var medveten om att det finns långa väntetider för några villkor och att avdragsgillingsmodellen är per villkor.

Viktiga funktioner i Petfirst Pet Insurance:

 • Rutinvårdare för tandvård
 • Parodontisk sjukdom som omfattas av regelbunden plan
 • Betalningar för snabba fordringar
 • Avdragsgill per villkor
 • Varierade väntetider
 • Många alternativ att välja mellan

Du kan hitta mer information om Petfirst här i vår recension.

Hur vi valde den bästa tandvårdsförsäkringen för husdjur

Eftersom djurförsäkring för husdjur inte säljs separat från vanlig husdjurförsäkring såg vi på flera funktioner i planerna som vi har rekommenderat. Här är några av dem:

Vad är täckt

Vissa tandförsäkringsplaner täcker endast olyckor, andra endast sjukdomar och andra både olyckor och sjukdomar. Vi gynnade de som täcker båda. Även om ingen husdjursförsäkring täcker rutinmässigt tandvård som rengöring, har vissa ryttare som täcker dessa förfaranden. de fick också poäng från oss.

Naturligtvis övervägde vi också de förfaranden och behandlingar som inte omfattas av tandvård. Husdjurförsäkring täcker ett brett spektrum av sjukdomar, skador och olyckor, och tandförsäkring existerar inte i vakuum. Vi tittade på de typer av veterinärtjänster som försäkringsbolagen inkluderar och utesluter i deras grundläggande planer, och vi övervägde också vad som täcks av alla valfria ryttare som kan finnas tillgängliga.

Hur självrisken fungerar

När det gäller egenförsäkringsavgifter för husdjur finns det i allmänhet inte en separat avdragsgilla för tandarbete. Det är dock viktigt att förstå hur självrisken fungerar för den försäkringsplan du beslutar att köpa. Det finns två huvudtyper av egenförsäkringar för husdjurförsäkring: årlig och per villkor.

En årlig självrisk är en som du betalar en gång om året. Om du har en avdragsgilla $ 500 kommer det inte att betalas några förmåner förrän du uppfyller den avdragsgillingen på ett år. När avdragsgillingen har uppfyllts, oavsett om det beror på tandbehandling eller någon annan typ av behandling, kommer försäkringen att börja täcka den överenskomna procenttalet av ytterligare stödberättigande utgifter.

En avdragsgilla per villkor är en som du betalar för varje villkor som ditt husdjur utvecklar. Det innebär att du kan betala självrisken mer än en gång varje år, beroende på hur många olika villkor ditt husdjur kommer under under ett år. Avdragsgilla per villkor skulle gälla både tandrelaterade tillstånd och icke-tandrelaterade tillstånd som olyckor, skador och sjukdomar som drabbar andra delar av kroppen.

Vi föredrar i allmänhet den årliga avdragsgillingsmodellen när vi gör våra rekommendationer helt enkelt för att det inte finns någon chans att du behöver betala mer än en självrisk under en 12-månadersperiod.

Hur mycket kostar det

Vid utvärderingen av tandförsäkring för husdjur såg vi på de månatliga eller årliga premierna eftersom det är något som de flesta husdjursägare är intresserade av. Vi övervägde om du skulle behöva betala extra för en tandvårdsförsäkringsförare (utöver kostnaden för den vanliga husdjursförsäkring) eller om tandtäckning ingår i planen. Även om vi inte tror att premiekostnader bör vara det primära övervägandet vid valet av en plan, förstår vi att överkomliga priser är nyckeln till människor som försäkrar sina husdjur.

Hur du väljer den bästa husdjursförsäkringen för dig

När det gäller att fatta ditt eget beslut har du många kriterier att tänka på. När du hittar en plan eller planer som du gillar, tänk på följande innan du förbinder dig till ett djurförsäkringsbolag över ett annat:

Tänk på ditt husdags nuvarande tandhälsa

Kom ihåg att precis som alla husdjurförsäkringar täcker inte tandvårdsförsäkring de befintliga villkoren. Om ditt husdjur för närvarande har tandköttssjukdomar, en trasig tand eller oförstörande tandröta kommer inget av detta att täckas med en ny husdjurförsäkringsplan. I det här fallet vill du överväga ett alternativ för husdjurförsäkring eller en rabattplan som inte skiljer mellan befintliga och nya villkor.

Titta på resten av policyn

Eftersom tandförsäkring för husdjur inte säljs separat från andra typer av sällskapsdjurförsäkring, kommer du förmodligen inte att vilja fatta ett beslut baserat endast på tandvårdsförsäkringsförmånerna. Kontrollera om saker som kontorsexamen täcks, om det finns ryttare tillgängliga för förebyggande vård eller om det finns åldersbegränsningar om något av dem är viktigt för dig. Du vill också se hur självrisken fungerar, vad täckningsnivån är och om det finns några undantag som gäller ditt husdjur. Även om tandförsäkring är en viktig del av en djurförsäkring är det inte den enda delen, så se till att du förstår hur hela planen fungerar.

Läs vad andra kunder hade att säga

Att få information från husdjurförsäkringswebbplatsen och från granskningsdelar som detta är en utmärkt start för att lära dig mer om de företag du kanske överväger. När du väl vet grunderna är det dock viktigt att kolla vad kunderna har upplevt. Betalas fordringar verkligen så snabbt som företaget säger? Hur är kundservicen? Har företaget gått utöver för att hjälpa husdjursägare att få tillgång till den vård de behöver för sina lurviga familjemedlemmar? Att läsa både positiva och negativa recensioner kan hjälpa dig att avgöra om en viss tandvårdsförsäkringsplan kommer att fungera bra för dig.

Den slutliga domen

Att välja en tandförsäkringsplan för husdjur kan verka överväldigande, men när du väl bestämmer vilka kriterier som är viktigast och du tittar igenom några försäkringar kommer du att bli mer bekväm med att väga olika funktioner hos de olika försäkringsbolagen. Vi uppmanar dig att titta igenom våra omfattande recensioner av vart och ett av de presenterade djurförsäkringsbolagen och också göra en del av din egen forskning för att hjälpa dig att välja det bästa alternativet för dig.

Vi inbjuder dig också att lära dig mer om ditt husdags munhälsa genom att läsa Five Days to a Healthier Dog: Oral Dental Care och The Best Dental Sticks for Dogs.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar