Det bästa maten för äldre katter för äldre katter

Det bästa maten för äldre katter för äldre katter

När katterna åldras förändras några av deras kostbehov. Liksom människor behöver de ledstöd och matsmältningshjälp för att må som bäst. De blir mindre aktiva, vilket minskar deras kaloribehov också. Senior kattmat för äldre katter är utformade för att hålla din katt pigg och i rörelse.

Vi granskade dussintals kattfoder för äldre katter på jakt efter det bästa marknaden har att erbjuda. Du kommer att vara glad att veta att du har många alternativ. Vi övervägde både våt- och torrfoder, såväl som de som är formulerade för innekatter och känsliga magar. Vi såg också till att inkludera foder som din katt kan äta även när tänderna och styrkan börjar slita ut.

Purina är inte främmande för kattmat och gör en lång rad högkvalitativa kattmat till ett överkomligt pris. Purina Fancy Feast Adult Canned Wet Cat Food Senior 7+ innehåller några extrafunktioner som taurin för bättre, tydligare syn och E -vitamin för att behålla pälsen och huden. Det är också fyllt med antioxidanter för att se till att din katt immunförsvar förblir stark.

I den här artikeln

De 5 högst rankade seniorkattfoder för äldre katter

*Betygen är aktuella vid publiceringstillfället och kan ändras

Bästa seniorkattfoder för äldre katter: Purina Fancy Feast Adult Canned Wet Cat Food Senior 7+

Purina Fancy Feast Adult Canned Wet Cat Food Senior 7+ uppfyller alla näringsbehov hos din katt plus några extrafunktioner för att öka hans hälsa när han åldras. De mjuka, finhackade tonfiskbitarna är lätta för din katt att tugga, även om hans styrka och tänder inte är som de brukade vara.

Tillsatser av taurin och vitamin E riktar sig mot problem som är specifika för äldre katter. Aminosyran taurin riktar sig mot syn och bibehåller näringsämnen som håller kattens syn skarp. Vitamin E ger näring åt pälsen och huden, som kan börja bli mangelaktig med tiden. Just detta recept är också spannmålsfritt för att minska risken för en allergisk reaktion.

Purina Fancy Feast Adult Canned Wet Can Food Senior 7+ Nyckelfunktioner:

 • Innehåller taurin för att bibehålla ögons hälsa
 • E -vitamin ökar hudens och pälsens hälsa
 • Mjuka, hackade bitar

Bästa torrfoder för äldre katter för äldre katter: Blue Buffalo Healthy Aging för katter 7+

Bästa torrfoder för äldre katter

Blue Buffalo hälsosamt åldrande för katter 7+
Blue Buffalo Healthy Aging for Cats 7+

Blue Buffalos LifeSource-bitar ger tillsatta antioxidanter och vitaminer för att stärka din katts immunförsvar. Syn och pälshälsa får också extra uppmärksamhet i denna läckra blandning.

Blue Buffalo Healthy Aging for Cats 7+ ger utsökt näring. Den innehåller en Blue Buffalo's LifeSource-bitar, en blandning av antioxidanter, mineraler och vitaminer som bygger och underhåller immunförsvaret. Lägg till lite taurin, en aminosyra som används för att bibehålla hjärtat och ögonen, och du har en blandning som är perfekt för din åldrande katts näringsbehov.

Blue Buffalo gör detta recept genom kallformad bearbetning för att bibehålla mer av näringsämnena och smaken. Alla antioxidanter och aminosyror stöds fullt ut av en stor proteinkälla, ingrediensen nummer ett – kyckling.

Blue Buffalo Aging for Cats 7+ Nyckelfunktioner:

 • Innehåller Blue Buffalos LifeSource -bitar som förbättrar immunsystemet
 • Taurin för hjärta och ögonhälsa
 • Protein (kyckling) som toppingrediens

Bästa budget senior kattmat för äldre katter: IAMS Proactive Health Healthy Senior

Bästa budget senior kattmat för äldre katter

IAMS Proactive Health Healthy Senior
IAMS Proaktiv Hälsa Frisk Senior

IAMS hoppar över tomma fyllmedel, använder riktig kyckling och lägger till vitamin E för att hjälpa din katts hud och päls att hålla sig frisk.

IAMS Proactive Health Health Senior har en rik proteinkälla som toppingrediens och förpackas i en näringsrik punch till ett rimligt pris. För att hålla din katts ben och leder i form innehåller IAMS-receptet extra kalcium och kalium. E -vitamin stärker hud, päls och immunhälsa. Slutligen innehåller den L -karnitin som hjälper till att balansera vikten.

För att verkligen lägga till en näringsrik kick håller IAMS detta recept fritt från konstgjorda konserveringsmedel och fyllmedel av låg kvalitet. Kibblens naturliga krispighet tar bort plack för friska tänder när din katt går in i hans äldre år.

IAMS Proactive Health Healthy Senior Nyckelfunktioner:

 • Kalcium och kalium för starkt hjärta, ben och leder
 • L-karnitin håller en hälsosam vikt
 • Inga konstgjorda konserveringsmedel

Bästa våt senior kattmat för äldre katter: Purina Pro Plan Focus Adult 11+

Bästa våt senior kattmat för äldre katter

Purina Pro Plan Focus Adult 11+
Purina Pro Plan Focus Vuxen 11+

Purinas recept riktar sig till katter när de når sina skymningsår. En extra mängd näringsämnen upprätthåller hud, päls och immunsystemets hälsa.

Katter går in i sina seniorår vid ungefär sju år. När de väl kommit över 11 år har de kommit in under de senaste åren när näring blir helt avgörande för deras pågående livskvalitet. Purina Pro Plan Focus Adult 11+ har näringsämnena för att hålla pälsen och immunförsvaret kraftfullt. Lax och tonfisk ger omega-3-fettsyror och kombinerar dem med den perfekta blandningen av vitaminer och näringsämnen för att immunsystemet ska fungera. En extra dos taurin fungerar för att bibehålla synen och hjärthälsa.

Denna lättsmälta, klassiska paté är tillräckligt mjuk för tandkött och käkmuskler som kan slitas ut. Liksom annat vått kattfoder innehåller det en hög fukthalt, vilket är viktigt för äldre katter. De förblir inte alltid återfuktade, så ju mer vätska du kan få i dem när de äter, desto bättre.

Purina Pro Plan Focus Adult 11+ Nyckelfunktioner:

 • Näringsbalans för katter 11+
 • Taurin för ögonhälsa
 • E -vitamin ökar hudens och pälsens hälsa

Bästa seniorkattfoder för äldre inomhuskatter: Hill's Science Diet torrfoder för inomhuskatter Vuxen 11+

Matsmältningen kan minska under de senaste åren, vilket gör näring så mycket viktigare. Hill's Science Diet Indoor Dry Cat Food Adult 11+ riktar sig mot matsmältningsbehovet hos äldre katter. De behöver en vanlig källa av naturfiber för att göra kattlådan lättare att använda. Denna formel innehåller dock också några extrafunktioner för att hålla energinivåerna uppe och hjärtat och ögonen fungerar med högsta effektivitet. Taurin för klar syn och vitamin E för att behålla glansen i kattens päls är två av nyckelfaktorerna för fortsatt hälsa.

Detta recept är gjort med naturliga ingredienser för att vara skonsamt mot din katt och ge den bästa möjliga näring. Slutligen innehåller den antioxidanter för att upprätthålla immunsystemets hälsa och kommer med en smakkatt som är svår att motstå.

Hill's Science Diet Torrmat för inomhus katter för vuxna 11+ Nyckelfunktioner:

 • Naturliga ingredienser, inklusive naturliga fiberkällor för bättre matsmältningshälsa
 • Vitamin E för att bibehålla pälsens hälsa
 • Tillagd antioxidanter för att hålla immunsystemet starkt

Vem ska köpa seniorkattfoder för äldre katter

När din katt blir över sju år är det dags att börja titta på mat för äldre katter. Liksom människor börjar deras kroppar försämras. Deras syn, immunförsvar och pälshälsa kan bli lidande om de inte får i sig alla de näringsämnen de behöver. Vanliga vuxna kattmatar kanske inte har rätt balans av näringsämnen eftersom äldre katter tenderar att tappa aptiten och bli mindre aktiva. Dessutom behöver äldre katter saker som taurin, en aminosyra som hjälper synen.

När katterna fortsätter att åldras, finns det ännu mer specialiserade foder för de 11+. Vid denna tidpunkt behöver din katt extra E -vitamin, taurin och antioxidanter för att upprätthålla sitt immunförsvar. Det gäller att se till att din katt får de näringsämnen han behöver för att upprätthålla sin livskvalitet. Om din katt faller inom åldersgruppen, borde seniorkattmat definitivt finnas på menyn.

Om du letar efter ett foder som kommer närmare vad din kats förfäder åt, kanske du vill kolla The Best Raw Cat Food.

Viktiga funktioner att tänka på

Ett seniorkattfoder för äldre katter bör göra flera saker bra. Det här är vad du ska tänka på när du väljer ett foder för äldre katter:

 • Ingredienser. Ingredienser är ditt största bekymmer. Senior kattfoder bör ha en hög dos av vitamin E och förhoppningsvis taurin för att stödja synen. Recept som innehåller immunförstärkande antioxidanter är ännu bättre. Leta efter recept med naturliga ingredienser och hela proteinkällor. Se upp för kattmat med köttbiprodukter, fyllmedel med lågt näringsvärde och konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel. I detta skede i kattens liv måste varje tugga räknas, och dessa tillsatser stöder inte hans övergripande näring.
 • Kibblestorlek eller våt kattmatstyp. Äldre katter kan ha tandproblem eller muskelsvaghet som gör det svårt att äta. Leta efter en liten kibble som är tillräckligt svår för att bryta av plack men inte så hårt att din katt kämpar för att bryta isär den. Våtfoder för katter finns i olika typer som malet, bit, pate och grytor. Om din katt kämpar för att tugga, är patéer förmodligen de lättaste att äta. Det kan dock ta lite försök att hitta en typ som din katt föredrar.
 • Komplett måltid eller måltidskomplement. När du köper mat för äldre katter, kontrollera om du köper en komplett måltid eller ett måltidskomplement. Kompletta måltider har all den näring din katt behöver för en eller två matningar. Ett måltidskomplement är tänkt att användas tillsammans med en hel måltid. Kompletteringar kallas också toppers, och de brukar komma som en gryta som ska hällas över toppen av din kats vanliga måltid. Kompletteringar ger inte hela din katts näring till en enda måltid, så de bör inte användas på egen hand.
 • Inomhus kontra utomhuskatter .   Inomhus- och utomhuskatter har samma grundläggande näringsbehov. Inomhuskatter behöver dock matsmältningshälsan för att använda en kattlåda och tillräckligt med fiber för att minska hårbollar. Av den anledningen är en del foder för äldre katter utformade speciellt för innekatter. Dessa recept innehåller fiberkällor som gör det lättare att använda kattlådan och bryter sönder hårbollar. De kan också innehålla ingredienser som vitamin E som upprätthåller pälshälsan för att förhindra hårbollar och överskott av hår och mjäll.

Vanliga frågor

Vad är det som skiljer äldre kattmat?

Med åldern kommer din katt att äta mindre. Katter tenderar också att bli mindre aktiva med åldern, vilket innebär att de förbränner färre kalorier. Även om han inte behöver äta så mycket, måste maten han äter vara förpackad med viktiga näringsämnen. Näringsämnen som taurin, vitamin E och antioxidanter för att stärka immunförsvaret kan alla vara till nytta för en katt när han åldras. Generellt sett är den största skillnaden i foder för äldre katter portionsstorlekarna och några extra vitaminer och mineraler för att ge dem en näringsboost.

När ska jag byta katt till en äldre diet?

Katter kommer in i sina äldre år vid ungefär sju års ålder. Vid denna tidpunkt är dina mål som ägare att hjälpa honom att behålla sin vikt och se efter tecken på kronisk sjukdom. Med rätt näring och regelbundna veterinärkontroller kan din katt fortsätta att njuta av en hög livskvalitet.

Är våtfoder bättre för äldre katter?

Våtfoder för katter tenderar att ha ingredienser av högre kvalitet och de är mjukare. Äldre katter kan ha tandproblem som gör det svårt att äta torrfoder. Även om deras näringsbalans kan vara densamma, för vissa äldre katter är våtfoder det bättre alternativet. Men det beror på din katt och din budget, eftersom våtfoder är dyrare än torrt.

Varför blir äldre katter magra?

Äldre katter kan utveckla kroniska sjukdomar som påverkar deras vikt som diabetes, inflammatorisk tarmsjukdom eller hypotyreos. Tandproblem kan också leda till viktminskning. Håll koll på kattens matvanor. Om han börjar uppleva oförklarlig viktminskning är det förmodligen dags för en kontroll.

Annan kattmat för äldre katter som vi granskade

Vi tittade på 20 andra kattfoder för äldre katter. Dessa märken och recept gjorde inte våra 5 bästa seniorkattfoder för äldre katter, men många av dem är fortfarande fyllda med utmärkt näring och kanske ett bättre val för din katt.

Våtfoder för äldre katter för äldre katter

Blue Buffalo Wilderness High Protein för mogna katter

Blue Buffalo Wilderness High Protein för mogna katter

Detta kornfria recept i pate-stil innehåller DHA för att främja fortsatt mental hälsa.

Nyckelfunktioner:

 • Fri från vete, köttbiprodukter, majs och soja
 • Mjuk, paté-stil
 • Vitaminer och mineraler är balanserade för den mogna katten

Kostnad: $ 29

Hill's Science Diet Våtfoder för vuxna 7+

Hills science diet våt kattmat vuxen 7+

En kombination av lättsmälta ingredienser gör att din katt kan behålla de energinivåer han behöver för sina dagliga aktiviteter.

Nyckelfunktioner:

 • Två (2) smaker
 • Höga proteinnivåer för att möta energibehovet
 • Innehåller taurin för ögon- och hjärthälsa

Kostnad: $ 34

IAMS Perfect Portions Grain-Free Healthy Senior

IAMS Perfect Portions Spannmålsfri Frisk Senior

Kycklingskurvor med utsökt sås är svåra att ignorera, särskilt när de är fyllda med näringsämnen som håller din äldre katt full av energi.

Nyckelfunktioner:

 • E -vitamin för päls, hud och immunhälsa
 • Inga konstgjorda konserveringsmedel
 • Mjuka, lättätade bitar

Kostnad: $ 24

Purina Friskies Lil 'Soups och Lil' Grillers Cat Complements Senior Formula

Purina Friskies Lil Soups and Grillers Cat kompletterar Senior Formula

Behöver din katt lite extra incitament för att äta sin mat? Om så är fallet kan detta läckra måltidskomplement få honom att slicka sina läppar.

Nyckelfunktioner:

 • Förpackad med taurin
 • Innehåller vitamin E för hjärt- och pälshälsa
 • Inga syntetiska färgämnen, smakämnen eller konserveringsmedel

Kostnad: $8

Purina ONE Vibrant Maturity Senior 7+

Purina ONE Vibrant Maturity Senior 7+

Purina använder naturliga ingredienser för att ge din katt energi och näringsämnen för att bibehålla hans livskvalitet.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller taurin för ögon- och hjärthälsa
 • Spannmålsfri
 • Naturliga ingredienser

Kostnad: $ 20

Royal Canin Aging 12+ konserverad kattmat

Royal Canin Aging 12+ konserverad kattmat

Detta recept är designat för katter över 12 och förbättrar led- och njurfunktionen.

Nyckelfunktioner:

 • Justerade fosfornivåer för bättre njurfunktion
 • Små, mjuka skivor
 • Balanserade proteiner, fetter och kolhydrater för kaloribehov hos katter 12+

Kostnad: $ 34

Royal Canin Instinctive 7+

Royal Canin Instinctive 7+

Royal Canin använder en exklusiv blandning av vitaminer och mineraler för att bygga och stödja hälsan hos katter 7 till 12 år.

Nyckelfunktioner:

 • Tillsatt fosfor stöder njurhälsa
 • Antioxidantkomplex bygger muskler, leder och immunhälsa
 • Lättätade, tunna bitar

Kostnad: $ 34

Torrfoder för äldre katter för äldre katter

Blue Buffalo Wilderness High Protein Mature 7+

Blue Buffalo Wilderness High Protein Mature 7+

För katter med allergier håller denna kornfria formel dem igång samtidigt som de ger skonsam näring som stöder immunsystemet.

Nyckelfunktioner:

 • Naturliga ingredienser
 • Innehåller LifeSource-bitar som stödjer immunförsvaret
 • Designad för att bibehålla energinivåer och vikt

Kostnad: $ 20

Halo Rent för husdjur Kornfri Seniorkatt

Halo rent för husdjur Kornfria seniorfoder för katter

Hel kyckling och naturliga ingredienser gör detta till ett skonsamt recept som maximerar kattens näring.

Nyckelfunktioner:

 • Spannmålsfri
 • Tillagd antioxidanter för att bygga upp immunsystemet
 • Lättsmält

Kostnad: $ 28

Nutro Wholesome Essentials Torrfoder för vuxna och äldre

Nutro Healthy Essentials Torrfoder för vuxna och seniorer

Det här receptet lämnar köttbiprodukter, majs, vete och soja ute för att vara lätt för katter med känsliga matsmältningssystem.

Nyckelfunktioner:

 • Ingen majs, vete, soja, biproduktmjöl eller konstgjorda smakämnen
 • Taurin för hjärta och ögonhälsa
 • Gjord med ingredienser som inte är GMO

Kostnad: $ 16

Petcurean Now Fresh Senior

Petcurean Now Fresh Senior

En unik balans av fett och protein ger äldre katter den energi och kalorier de behöver.

Nyckelfunktioner:

 • Omega-3-fettsyror för att främja päls- och hudhälsa
 • Taurin hjälper synen och hjärthälsan
 • Formulerad för att stödja immunförsvaret

Kostnad: $ 25

Purina Pro Plan Prime Plus Senior 7+

Purina Pro Plan Prime Plus Senior 7+

Purina lägger till en komplett lista över näringsboosters för äldre katter, som vitamin E, prebiotiska fibrer och betakaroten.

Nyckelfunktioner:

 • Prebiotisk fiber för att främja matsmältningshälsan
 • Vitamin E och betakaroten bygger upp styrka i hjärtat och lederna
 • Bibehåller muskelmassa

Kostnad: $ 39

Royal Canin Aptitkontroll för kastrerade/kastrerade vuxna katter 12+

Royal Canin aptitkontroll för kastrerade kastrerade katter

Katter över 12 år behöver maximal näring i en minimal mängd mat. Royal Canins blandning hjälper din katt att hantera sin vikt när han blir äldre.

Nyckelfunktioner:

 • Hjälper till viktkontroll
 • Främjar njursjukdom med justerade fosforhalter
 • Måttlig fettnivå för att ändra kaloribehov

Kostnad: $ 26

Seniorkattfoder för äldre inomhuskatter

Blue Buffalo Freedom Indoor Mature Cat

Blue Buffalo Freedom Indoor Mature Cat

En slät paté som är lätt att äta och smälta gör den perfekta måltiden för din inomhuskatt.

 • Fri från majs, vete och soja
 • Naturliga ingredienser
 • Främjar matsmältningshälsa

Kostnad: $30

Blue Buffalo hälsosam gourmet inomhus mogen

Blue Buffalo Healthy Gourmet inomhus mogna

Riktig kyckling i patéform ger äldre katter det protein de behöver för att bibehålla muskelhälsan.

Nyckelfunktioner:

 • Mjuk, paté-stil
 • Naturliga ingredienser
 • Inget vete, majs eller soja

Kostnad: $ 25

Blue Buffalo Indoor Hairball Control Mogna katter

Blue Buffalo Indoor Hairball Control Mogna katter

Matsmältning är inte det enda som behöver hjälp i inomhuskatten. Detta recepts fiberinnehåll bryter upp hårbollar, vilket innebär mindre städning för dig.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller LifeSource -bitar för att stärka immunsystemet
 • Ingen majs, vete eller soja
 • Naturliga fiberkällor för att bibehålla matsmältningshälsan

Kostnad: $14

Hill's Science Diet Hårbollskontroll Vuxen 7+

Hill's Science Diet Hairball Control Adult 7+

Naturliga fiberkällor hjälper till att bryta upp hårbollar för en gladare och friskare katt.

Nyckelfunktioner:

 • Taurin för hjärta och ögonhälsa
 • Tillagda mineraler för att främja njur- och urinblåsans funktion
 • Vitamin E för päls och hudhälsa

Kostnad: $42

Merrick Purrfect Bistro Indoor Senior Cat Food

Merrick Purrfect Bistor inomhus senior kattmat

En serie vitaminer, mineraler och probiotika håller din katt frisk, stark och redo att kasta sig.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåller probiotika för matsmältningshälsa
 • Högt fiberinnehåll för bättre hårbollskontroll
 • Fri från spannmål och gluten

Kostnad: $ 23

Nulo Freestyle Grain-Free Senior Cat Food

Nulo Freestyle Spannmålsfritt seniorkattfoder

Fokus på hela foder och naturliga fiberkällor gör Nulo till ett bra val för äldre katter.

Nyckelfunktioner;

 • Innehåller probiotika för matsmältningshälsa
 • Högt proteininnehåll ger maximal energi
 • Spannmålsfri

Kostnad: $ 43

Royal Canin Feline Nutrition inomhus för katter 7+

Royal Canin Feline Nutrition inomhus för katter 7+

Mjuk kibble gör detta torra kattfoder lättare för äldre katter att äta.

Nyckelfunktioner:

 • Mjuk kibble
 • Protein- och näringsinnehåll utformat för att minska lukter
 • Justerade fosfornivåer för förbättrad njurhälsa

Kostnad: $ 15

Adblock-test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar