Du måste känna till dessa 10 tips för vandring med katter

Du måste känna till dessa 10 tips för vandring med katter
Du måste känna till dessa 10 tips för vandring med katter

Du måste känna till dessa 10 tips för vandring med katter.

Beroende på hur du hanterar situationen är det kanske svårare att vandra med katter än att vandra med hundar.

Du kanske ställer dig själv frågan; kan jag verkligen få min katt att vandra med mig?

Svaret är ja!

Med lite tålamod och träning kommer din katt att njuta av att utforska utomhus med dig. Precis som alla andra nya aktiviteter, måste du vara beredd att lära din katt att vandra med dig, och följande tips och idéer kan hjälpa;

1. Var beredd med rätt växel

De första frågorna du bör ställa dig själv är; Har jag rätt redskap att vandra med min katt ?

Om du inte förbereder dig med rätt redskap kanske ditt vandringsäventyr inte lyckas. Du bör överväga att ta med följande växlar åtminstone; se till att du tar med dig tillräckligt med vatten för dig själv och katten.

Du får aldrig låta katten dricka från något naturligt vatten längs vandringsleden. Naturliga vatten som källor, sjöar och vattendrag har farliga parasiter och bakterier.

Ta med kattens favoritmat eller mellanmål i förpackningen. Vandring hjälper katten att förbränna kalorier snabbt, du måste också fylla tanken. Se till att din veterinärläkare konsulteras för att hitta de mest lämpliga kattnacksna för vandring. Inkludera ett kattvänligt avvisande medel i ditt förpackning, dessa inkluderar; lopp-, flått- och myggmedel. Antag inte att det inte finns några buggar längs din vandringsled, därför måste du vara ett avvisande medel för att skydda ditt husdjur.

Mikrochipping av din katt rekommenderas starkt eller inkludera åtminstone en krage eller ID-taggar i ditt vandringspaket. Om du har en korthårig katt som min, bör du överväga en kattsäker solskyddsmedel. Förutom solskyddsmedel för korthåriga, inga hår eller katthåriga katter, måste du få ett kattpaket till din katt. Det kommer en tid att din katt är för trött att gå, en kattpaket kommer att behövas i sådana fall.

För akuta medicinska behov måste du inkludera ett första hjälpen-kit som är särskilt utformat för katter. Slutligen måste du vara beredd att packa din kattens båge genom att ta med en kull i din förpackning.

Med alla dessa föremål på plats kan du vara säker på att din katt är säker under vandringskostnader.

2. Var uppmärksam på hur din katt klarar sig

Om du går från din vandringsled kommer du inte bara att trötta ut din katt utan den utsätter dig och djuret för många faror. Tänk på att dina katter kommer att utsättas för giftiga växter, rovdjur och grova terrängen.

Jag upptäckte också att min katt trampande fötter skadas i hala och taggiga omgivningar. Se till att du alltid håller dig vid dina utsedda vandringsleder, det hjälper dig att slutföra dina vandringar i tid och också spara energi.

Katter är förtjust i att ge tecken när de är i nöd. De kan välja att sluta plötsligt under vandring och börja gnälla. Dessa tecken kan innebära att de känner lite obehag och behöver uppmärksamhet. Ignorera aldrig några tecken som din katt visar dig när du vandrar.

3. Se till att du tränar med din katt innan handen

Förvänta dig inte att din katt förvandlas till en vandringsekspert över en natt. Du måste träna husdjuret med massor av godis för att hon ska lyda och följa dig på spåret. Du kan använda en koppel för att träna din katt i lydnad, hemma, i flera veckor före vandringsdagen. Du måste träna din katt innan handen eftersom olyckor inträffar utan varning.

Överallt i hemmet kan användas för träning men trädgården är vanligtvis den bästa. Se till att katten blir van vid sele och koppel, såväl som du befaller. Din katt måste känna till kommandon som ”Kom”, ”Gå” och ”Sitt”. Att träna din katt i koppel kommer att minska risken för olyckor drastiskt.

Att utbilda din katt innebär också att djuret förbereds för olika fysiska aktiviteter. Du bör träna katten att krypa genom smala utrymmen, gå genom leriga vatten och många fler. Fysiska övningar hjälper till att öka din kattas motstånd mot ogynnsamma vandringsförhållanden. Uppmuntra katten genom att ge henne några hot efter varje prestation.

Precis som människor kan katter utnyttja vissa färdigheter som de lär sig för att överleva svåra terrängen. Du bör också förbereda dig genom att träna din kropp i minst 30 minuter om dagen. Du kanske vill njuta av att jogga, springa eller lyfta vikt för att öka din kondition.

4. Var medveten om de vanliga farorna längs leden

Jag hade vandrat länge innan jag tog min katt längs samma vandringsled och det hjälpte mig att bekanta mig med farorna längs vägen. Naturen kan vara rolig och samtidigt mycket vild. Jag har upptäckt att de vanligaste fienderna är parasiter, coyoter, odomiserade hundar och bitande insekter. Andra faror längs de flesta vandringsleder är ormar och örnar, därför är det viktigt att b vara beredd att möta dessa risker.

En regel du måste följa strikt när du vandrar med katter är att du alltid måste hålla dem nära med koppeln. En annan fara du måste se upp för är uttorkning. När din katt blir uttorkad under vandring, kommer hon att visa tecken genom att försöka få vatten vart hon kan hitta några. Låt inte din katt dricka från bäckar, dammar och sjöar.

Bita, brännskador, värmeslag och utmattning kan göra att din katt tappar intresset för vandring. Du bör se upp för tecken på långsam takt. Använd kattpaketet för att hjälpa henne att vila ibland. Applicera avvisande medel från husdjur ibland på hennes utsatta kropp för att lugna insekt- och buggbett. Låt inte din katt klättra i kuperade sluttningar, det kan orsaka att katten glider och skadar sig själv.

5. Få din katt vaccinerad innan du vandrar

Om möjligt bör du få din katt vaccinerad innan du börjar vandra. Detta är särskilt viktigt när du har missat den tidigare vaccinationsrutinen. Ta inte riskerna med att ta din katt för vandring när hon inte är vaccinerad mot icke-vaccinerade djur. Du bör vara försiktig med fästingar, loppor, andra insekter som kan överföra hjärtmaskar till din katt.

Jag började ta ut min katt för att vandra i öm ung ålder, och det är därför jag alltid håller mig uppdaterad om hennes vaccination. Jag har också upptäckt att ju tidigare du börjar utsätta dina katter för olika vandringsförhållanden desto snabbare vänjer de sig på det. Jag såg till att jag tog ut min katt för att vandra en gång på sommaren, källor, höst och vinter, och vi är båda vana vid det just nu.

6. Du måste vara beredd att hämta din katt när som helst

Du måste vara beredd att plocka upp din katt, särskilt när katten har blivit rädd när hon såg ett hot. Katter kan bli rädda när de ser en kopplad hund eller en upphetsad barn längs vandringsleden. Katter känner sig oftast säkrare när de hålls i dina armar och de har den visuella fördelen.

Du måste också vara beredd att ge henne en hiss särskilt under heta väderförhållanden. Din katt kan vara van vid att utforska din trädgård eller trädgård, men en vandringsled är ett annat skick. Ibland bör du söka skydd i några minuter under en skugga längs din vandringsled. Om du har en stor ryggsäck kan du låta din katt häcka på den om du inte vill bära den på länge.

7. Ta med dig några rengöringsmaterial

Vet du att en enkel katthårborste kan hjälpa dig att eliminera giftiga ämnen som fastnar i hennes päls? Insekter kan sätta sig på kattens päls, så är också de växtmaterial som små blad och frön. Du måste vara beredd att bli av med dessa saker från husdjurets päls innan de irriterar hennes hud och orsakar blåmärken, repor och blödning.

Vissa insekter kan snabbt arbeta ner genom kattens päls, djupt in i huden för att bita ditt husdjur. Av denna anledning är den bästa tiden att rengöra pälsen när dina genomgångsområden med massor av gräs och buskar. Se till att din katt inte klättrar i träd eller springer in i skogen. Kanske kraftigt skogsområden är platser där du behöver använda koppeln mer.

8. Förbered dig på vädret

Det är osäkert att ta din katt på vandringsturer i extrema väderförhållanden. Överdriven värme eller kyla kan dåligt påverka din katt under och efter vandringsäventyret. Vädret kanske inte är extremt för dig men kan vara mycket farligt för din katt. Du måste se till att din katt vänjer sig på vädret innan du utsätter henne för en lång tid under vädret. Till exempel, under vintersäsongen, bör du gå din katt runt trädgården i upp till 1 timme om dagen i flera dagar.

Medan din katt päls gör ett bra jobb med att skydda henne mot extremt väder, men kan knappast träna under snöiga förhållanden.

Extremt varmt väder kan snabbt dehydrera din katt. Det är ofta lämpligt att ta din katt för vandring före klockan 12 eftersom den hetaste tiden på dagen är mellan 12 och 18. För att undvika värmeböljan, njut av en vandring på morgonen. Om du inte är morgonindivalen bör du vandra med din katt tidigast 16:00. Om du vandrar på kvällen, kom ihåg att det blir svårare för dina spår när solen går ut.

9. Stanna alltid på vandringsleden

Det är lätt att bli distraherad från din vandringsled särskilt när du upptäcker ett fascinerande område du frestas att utforska. Att stanna på den markerade banan för din spår kommer med många fördelar för dig och katten. Det kan ta mer än en timme att komma tillbaka på ett spår och vissa människor kommer inte ens tillbaka på spåret igen.

Det är alltid viktigt att hålla sig på rätt spår av säkerhetsskäl. När du håller dig utanför är det svårt att få akut läkarvård åt dig själv eller katten. Du kan lära dig mer om att hålla dig på spåret när du vandrar med din katt på tuxedo-cat

10. Förbered dig för att vandra med din katt

Varje förberedelse du gör bör inte handla om din katt. Jag har upptäckt att jag under förberedelserna glömde att förbereda mig. Ett av de misstag jag gjorde är att ta med några gamla, robusta nedkörda stövlar för vandring och jag led dyrt för misstaget. Gör inte samma misstag genom att förbereda mindre för vandring med din katt.

Se till att du tar med dig riktiga stövlar, de är de viktigaste säkerhetsartiklarna för vandring. Förutom vandringssko måste du ha korrekt kläder för vandring. Tänk på tjocka byxor som jeans, och toppen kan vara ett löst eller tjockt material beroende på vädret. Vid heta väderförhållanden, se till att du bär andningsfull kläder eller lätt tyg som bomull. Du bör tänka på extra jacka under kalla förhållanden.

Förutom bekväma kläder, bör du ta med andra saker som solkräm, vatten, ryggsäck, mat och ett litet vapen som en kniv. Se till att du själv packar en separat påse från din katt. Att hålla kattens påse separat kommer att förhindra förvirring eller blandningar. Du bör också överväga att ta med din elbank för att ladda upp telefonen, i händelse av att batteriet tappar.

 Slutgiltiga tankar

Att planera för ett vandringsäventyr med din katt är som att planera för en semester – det kommer definitivt att ta mycket planering och energi. Att planera i förväg kommer att se till att du undviker problem under och efter vandringen. Jag bestämde mig för att packa alla nödvändiga saker ungefär två veckor innan vandringen och det lönar sig för jag hade tillräckligt med tid att lägga till allt jag glömde att packa. Glöm inte att vara mentalt vaken under vandring, det hjälper dig att fatta beslut snabbare. Kanske kan du köpa din kats vandringsbehov före vandringskostnader hjälpa dig att spara pengar på sådana föremål.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar