En online veterinär husdjursförsäkring guide för hundar, katter och exotiska husdjur Sverige

En online veterinär husdjursförsäkring guide för hundar, katter och exotiska husdjur Sverige
En online veterinär husdjursförsäkring guide för hundar, katter och exotiska husdjur Sverige

En online veterinär husdjursförsäkring guide för hundar, katter och exotiska husdjur Sverige. Förra dagen var jag i mitt grannskap. Jättevaruhandeln gjorde min livsmedelsbutik varje vecka. Precis som jag skulle plocka ut en söt vattenmelon till efterrätt den kvällen, kom en kvinna över högtalaren och sa: ”Har du en hund eller katt? I så fall måste du fråga om Companion Pet Health Insurance. ” ”Vänta lite,” tänkte jag med mig själv. ”Companion är namnet på Giant-märket för sällskapsdjursprodukter som säljs i deras livsmedelsbutiker. Jag antar att de nu också är inom veterinärförsäkring för husdjursjukförsäkring. Intressant.” Så snart jag kom hem (och efter att vattenmelonen var säkert i kylen) frågade jag naturligtvis om deras veterinära sjukförsäkringsprogram. Här är vad jag hittade.

Sällskapsdjurförsäkring erbjuds genom PTZ Insurance Agency, som ligger i Buffalo, New York. Du behöver inte bo i Buffalo för att köpa en husdjursförsäkringsplan från dem. För att registrera ditt husdjur måste de vara minst åtta månader gamla eller äldre. De har två viktiga planer att välja mellan, inklusive Companion Optimum och Companion Complete. Båda kräver att du betalar för tjänster i sin helhet och skickar sedan in dina kvitton (tillsammans med ett ansökningsformulär) för återbetalning. Detta är inte en överraskning eftersom de flesta veterinärförsäkringsplaner fungerar på detta sätt (vissa individuella sjukförsäkringar fungerar också på det här sättet!).

Companion Optimal Plan låter dig registrera ditt husdjur om han eller hon är mellan åtta veckor och sex år. De kan möjliggöra äldre hundar; Du måste dock prata med en representant för att bekräfta detta. De flesta veterinärförsäkringsbolag för husdjur registrerar inte ”äldre” djur . Denna plan betalar 90% av utvalda tjänster (första gången sjuk täckning, utvalda olyckor och 1500 kr för årliga wellness kostnader). Exempel på ”utvalda olyckor” skulle vara intag av en främmande kropp, motorolycka, förtäring av gift, trasiga ben, brännskador och allergisk reaktion på insektsbett. Den maximala täckningen för ”utvalda olyckor” är 15000 kr till  20000 kr. Åh, och innan jag glömmer är självrisken för de flesta fordringar som faller under Companion Optimum Plan 1000kr.

Companion Complete Plan betalar ut 70% för levererade tjänster. Det täcker katter som faller mellan åtta veckor och tio år och hundar som är minst åtta veckor och yngre än åtta år. Det omfattar en mängd tjänster, inklusive olyckor, sjukdomar och wellness (som är förebyggande vård). I Companion Plan ingår också andra tjänster såsom oavsiktlig död, kennelavgifter (om din hund måste stanna hos veterinären), återhämtningskostnader (vilket är den avgift du betalar för att annonsera för att hitta ett förlorat husdjur) och avlivning och kremering. Täckningsbelopp och avdragsgilla varierar enligt denna plan.

När du överväger en veterinärförsäkring för husdjur är det avgörande att du gör dina läxor. Det finns många olika planer där ute, och de erbjuder alla olika ” erbjudanden ”. Innan du registrerar dig på den prickade linjen, VAR ATT RINGA det veterinärmedicinska djurförsäkringsbolaget som du är intresserad av, ställa MYCKET frågor och känn dig aldrig pressad för att köpa en försäkringsplan som du inte är bekväm med. Olika policyer täcker olika saker, och du måste se till att rasen hund eller katt som du äger täcks. Den kinesiska Shar-Pei, till exempel, har ofta medicinska tillstånd som inte omfattas av många veterinärmedicinska djurförsäkringsplaner . Nedan följer några frågor du bör ställa FÖR du köper någon policy.

Vilka tjänster kommer den specifika planen du är intresserad av att täcka?

Vilka är självriskerna för olika tjänster?

Hur får du ersättning? Fråga exakt hur du gör en ansökan och hur lång tid det tar innan anspråk behandlas.

Är den specifika rasen av katt eller hund som du äger täckt?

Betaler de för eutanasi och kremering?

Vilka är undantagen (viktiga !!!)?

Vad är det EXAKTA priset på den plan du är intresserad av?

Kan du använda någon veterinär, eller måste du gå till en veterinär som är ”i planen?”

Täckas akutveterinärtjänster? Kan du gå till ALLA akutveterinärsjukhus som du väljer?

Se till att ha dina frågor till hands innan du ringer till den veterinärmedicinska djurförsäkringsplanen. Att vara beredd och vara smart hjälper till att säkerställa att du får den bästa och billigaste planen för dig och ditt husdjur!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar