En veterinärs bästa tips för att flytta med en hund

En veterinärs bästa tips för att flytta med en hund

Att flytta är ingen idé om kul. Från packning till organisering av flyttare finns det verkligen mycket att tänka på. Och om du är hundägare? Du har ännu mer att tänka på för att säkerställa ett framgångsrikt drag för både dig och din hund.

Så hur kan du hjälpa din hund att flytta hus utan problem? Nedan har jag delat mina 10 bästa tips för att flytta med en hund.

1. Planera ett besök på veterinären

Hund som hålls av en veterinär under ett besök hos veterinärenHund som hålls av en veterinär under ett besök hos veterinären

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

När du redan är överbelastad med uppgifter som förbereder dig för ditt stora drag är det förmodligen det sista du tänker på att ta din hund till veterinären. Det finns dock många anledningar till att det är en bra idé att besöka veterinären några veckor innan du lämnar.

Först kan du få kopior av viktiga dokument, till exempel din hunds veterinärregister och vaccinationsintyg, om du inte redan har dem. Detta är särskilt viktigt om du ska flytta långt ifrån din nuvarande veterinär.

När du är där kan du också be din veterinär att ge din hund en fysisk undersökning och kontrollera att all deras förebyggande vård är uppdaterad. Din hund kan behöva ytterligare vaccinationer eller förebygga parasiter baserat på förändringar i deras livsstil och sjukdomsprevalens på deras nya plats. Korsning av statliga linjer kan kräva ett aktuellt intyg om veterinärinspektion, vilket din veterinär också kan tillhandahålla. Denna tabell producerad av AVMA är en utmärkt informationskälla om statliga krav för certifikat för veterinärinspektion.

Slutligen är det värt att gå till veterinären eftersom du kan söka expertråd om hur du gör flytten så stressfri som möjligt för din hund. Om du är orolig för att din hund kommer att ha problem med att hantera flytten (vilket kan vara ett stort problem för hundar med ångest, äldre hundar eller de med hälsoproblem) kan din veterinär kanske ordinera dem ett lugnande medel eller ångestmedicin.

2. Håll en rutin

Hundar är uppfattande, så de kan känna när något är fel. Eftersom betydande förändringar kan göra att en hund känner sig orolig eller stressad, är det en bra idé att hålla sig till sin vanliga rutin så mycket som möjligt. Även om det inte alltid är möjligt att ta dem på en promenad eller mata dem samtidigt som vanligt, kommer du att försöka göra ditt svåraste att göra det för att lindra din hunds ångest över det förestående flyttet.

3. Hjälp dem att avkänsla för rörelsen

Hund inuti en rörlig lådaHund inuti en rörlig låda

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

En av anledningarna till att hålla en rutin är så viktigt är att trots dina ansträngningar kommer mycket att förändras runt dem. Det kan vara väldigt oroande för hundar att plötsligt se massor av nya föremål, som högar av kartonger, höra många nya ljud och omges av ovanliga dofter, så försök att avkänsla din hund för dem före flytten. Detta behöver inte vara komplicerat – kanske packa några lådor i veckan och lämna dem ute för att hjälpa dem att vänja sig vid det som kommer.

Om din hund redan verkar extremt orolig kan du överväga att ta dem till en hundvakt medan du packar.

4. Låda tränar din hund i god tid

Om din hund redan är tränad i låda, vann mer än hälften av striden. Om de inte är det är det dags att träna lådor. Att lämna detta som en sista minuten-uppgift (eller ännu värre, skjuta din hund i en låda utan träning) är oklokt eftersom processen kan ta dagar eller till och med veckor. Lådträning 101. Humanesociety.org. Åtkomst 23 februari 2021. "> 1 En bekväm låda hjälper till att hålla din hund säker och avslappnad under hela flytten.

5. Bekanta dig med ditt nya hem

Hund på en promenad utomhus på en gångstig i grannskapet av deras nya hemHund på en promenad utomhus på en gångstig i grannskapet av deras nya hem

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

Om du bor nära din destination, ta din hund på besök innan du flyttar. Att låta din hund se och lukta sitt nya hem och kvarter kommer att gå långt för att lindra sin ångest när de flyttar in.

6. Packa sina tillhöranden sist

Att packa din hunds tillhörigheter sist gör det möjligt för dem att hålla sig till sin rutin så länge som möjligt inför den stora flytten. Även om det kan vara besvärligt att lämna sina tillhörigheter uppackade, kommer din hund att tacka dig för det!

När det är dags att äntligen packa sina tillhörigheter, se till att klappa dem alla i de tydligt markerade rutorna. På det sättet kan du enkelt packa upp din hunds saker så fort du är i ditt nya hem – och du behöver inte slösa bort tid på att klättra för att hitta vad de behöver.

7. Förbered dig tillräckligt för bilkörningen

Mopshund som rider i en bil till deras nya hemMopshund som rider i en bil till deras nya hem

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

Vänta inte till sista minuten för att ta reda på logistiken för att få din hund säkert från ditt gamla hem till ditt nya hem. Tillbringa tid på att se till att allt är organiserat, från hur du får dem från punkt A till B, till vad du behöver ta med dig på bilresan.

Packa en liten väska med sina favoritleksaker och några godsaker för att trösta dem under resan. Om du behöver köra i flera timmar måste du också planera vatten- och pottpauser.

8. Uppdatera din hunds ID-tagg och mikrochip

Hundar har varit kända för att gå vilse i allt kaos som är förknippat med att flytta. Var noga med att uppdatera din hunds ID-taggar med din nya adress (och nummer om du byter till en ny) innan du flyttar, och glöm inte att uppdatera din kontaktinformation med företaget som hanterar din hunds mikrochip. Att ha din hund mikrochipad förbättrar chansen att de kommer att återförenas med dig om de någonsin går vilse. Vanliga frågor om mikrochipning av djur. Avma.org. Åtkomst 23 februari 2021. "> 2 Att ha både en synlig ID-tagg och ett mikrochip är det bästa sättet att försäkra att din hund kommer att returneras till dig så snabbt som möjligt.

9. Hjälp din hund att slå sig ner direkt

Hund som ser glad att få en stor kram från deras ägareHund som ser glad att få en stor kram från deras ägare

Foto med tillstånd: Pixabay Public Domain

Även om du kanske tycker att det är lätt att bosätta sig i ditt nya hem, kan övergången vara svår för vissa hundar. Lyckligtvis finns det många expertgodkända sätt som du kan hjälpa din hund att känna sig bekväm i sitt nya hem. Ta med din nya hund hem. Humanesociety.org. Åtkomst 23 februari 2021. "> 3 Du kommer utan tvekan att ha en miljon saker att ta hand om, men gör ett medvetet försök att ge din hund mycket kärlek och uppmärksamhet för att hjälpa dem att slappna av och anpassa sig till sitt nya hem.

10. Dubbelkolla dina staket

Om ditt nya hem har en inhägnad gård, grattis! Men antag inte att det kommer att hålla din hund säkert på din egendom tills du noggrant inspekterar den och gör nödvändiga reparationer. För vissa hundar kan ett trådlöst hundstaket vara ett bra alternativ, särskilt om ditt fysiska staket inte är så robust eller flyktätt som du vill.

  1. The Humane Society of the United States. Lådträning 101. Humanesociety.org. Åtkomst 23 februari 2021.
  2. AVMA. Vanliga frågor om mikrochipning av djur. Avma.org. Åtkomst 23 februari 2021.
  3. The Humane Society of the United States. Ta med din nya hund hem. Humanesociety.org. Åtkomst 23 februari 2021.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar