Få ett grepp om katastrofberedskap för katter

Få ett grepp om katastrofberedskap för katter

Katastrofberedskap för katter.

Det finns en viss kraft i att vara förberedd. Att veta exakt vad vi ska göra när ett tillfälle uppstår ger oss självförtroendet att ta oss igenom en skrämmande eller stressande situation. Men den plötsliga kraften och det oförutsägbara förloppet av naturkatastrofer kan förflytta alla planer som gjorts i förväg till bakljuset. Vår rädsla går in i överdrivenhet och paniken sätter in.

Om katter är en del av din familj är de helt beroende av dig för att veta vad du ska göra i en nödsituation. Katastrofberedskapen för katter är ganska enkel, men flera saker kräver omedelbar förståelse och snabba åtgärder.

Att lägga grunden

Naturkatastrofer är otvivelaktigt skrämmande, men det faktum att de kan inträffa med liten eller ingen varning gör det otroligt svårt att leva igenom en. Som sådan är katastrofplanering för kattfamiljer en stor prioritet.

Första saker, först

En av de viktigaste sakerna en kattägare kan göra är att mikrochipa sin katt. Om du någonsin är separerad kan deras chip vara den enda vägen mot en lycklig återförening. Dessutom kan en krage och en tydlig identifieringsmärke göra skillnad för katastrofberedskap för katter.

Det grundläggande

Mycket har sagts om fördelarna med en livsstil som bara är inomhus. Inte bara är inomhuskatter säkrare, utan deras chanser att drabbas av en sjukdom när de är ute är begränsade.

Endast inomhuskatter behöver fortfarande förebyggande av parasiter året runt och uppdaterade vaccinationer. Vid en naturkatastrof upprätthålls kattens försvar mot parasiter och smittsamma sjukdomar (inklusive rabies).

Lådan är stor

En annan anledning till att hålla din katt säkert hemma har att göra med din förmåga att hitta en inomhus-utomhus katt före eller under en naturkatastrof. Katter kommer instinktivt att gömma sig eller springa ifrån ett upplevt hot, vilket minskar sannolikheten för säker hämtning.

Lådträning av din katt erbjuder en perfekt lösning för säker och effektiv evakuering, men kan också hjälpa din katt att lugna ner sig under stress och omvälvningar.

När din katt har hittats och finns inne i deras låda kan du följa din katastrofplan för att antingen stanna hemma eller lämna tillsammans. Det är aldrig en bra idé att lämna din katt ensam hemma under en naturkatastrof. Ta dem alltid med dig.

Nästa steg

Om du någonsin måste bo på ett akutboende är det viktigt att ha en plan för din katt. Nödboenden är vanligtvis djurfria, så tänk på några alternativ där din katt kan bo säkert. Undersök några husdjursvänliga hotell inom en dags bilresa så att du kan lämna området säkert och hålla ihop under hela prövningen.

En nyckel till naturlig beredskap för katter innebär att du sätter upp en räddningsdekal på ditt hems fönster för att varna räddningspersonal om du skadas eller inte är hemma för att evakuera dem.

Katastrofberedskap för katter

Det rekommenderas att kattägare fyller på förnödenheter till ett katthjälpkit. Vet hur du hanterar vissa sjukdomar eller skador, och ring oss alltid med frågor eller funderingar.

Att ha en akut inventering av mat, skräp, leksaker, godis, vatten och medicin är dessutom avgörande för din förmåga att skydda din katt.

Kontakta oss gärna på (404) 792-0700. Vår personal på Cat Care of Vinings är alltid tillgänglig för att stödja din kats säkerhet och välbefinnande.

Adblock -test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar