Få grepp om katastrofberedskap för katter

Få grepp om katastrofberedskap för katter

Katastrofberedskap för katter.

Det finns en viss kraft i att vara förberedd. Att veta exakt vad vi ska göra när ett tillfälle uppstår ger oss självförtroendet att ta oss igenom en skrämmande eller stressig situation. Men den plötsliga kraften och oförutsägbara förloppet av naturkatastrofer kan förvisa alla planer som gjorts i förväg till baklängan. Vår rädsla blir överdriven och paniken sätter in.

Om katter är en del av din familj är de helt beroende av dig för att veta vad de ska göra i händelse av en nödsituation. Katastrofberedskap för katter är ganska enkel, men flera saker kräver omedelbar förståelse och snabba åtgärder.

Att lägga grunden

Naturkatastrofer är utan tvekan skrämmande, men det faktum att de kan inträffa med liten eller ingen förvarning gör det otroligt svårt att leva genom en sådan. Som sådan är katastrofplanering för familjer med katter en enorm prioritet.

Första saker, först

En av de viktigaste sakerna en kattägare kan göra är att mikrochippa sin katt. Om du någonsin blir separerad kan deras chip vara det enda sättet mot en lycklig återförening. Dessutom kan ett halsband och en tydlig identifieringsbricka göra stor skillnad för katastrofberedskap för katter.

Det grundläggande

Mycket har sagts om fördelarna med en livsstil endast inomhus. Inte bara är innekatter säkrare, utan deras chanser att drabbas av en sjukdom när de är ute är begränsade.

Katter som endast är inomhus behöver fortfarande förebygga parasiter året runt och uppdaterade vaccinationer. I händelse av en naturkatastrof upprätthålls din katts försvar mot parasiter och smittsamma sjukdomar (inklusive rabies).

Lådan är stor

En annan anledning att hålla din katt säkert instängd i hemmet har att göra med din förmåga att lokalisera en inomhus-utomhuskatt före eller under en naturkatastrof. Katter kommer instinktivt att gömma sig eller fly från ett upplevt hot, vilket minskar sannolikheten för säker hämtning.

Lågträning av din katt erbjuder en perfekt lösning för säker och effektiv evakuering, men kan också hjälpa din katt att lugna ner sig under tider av stress och omvälvningar.

När din katt är lokaliserad och innesluten i sin låda kan du följa din katastrofplan för att antingen stanna i hemmet eller lämna tillsammans. Det är aldrig en bra idé att lämna din katt ensam i hemmet under en naturkatastrof. Ta dem alltid med dig.

Nästa steg

Om du någon gång måste bo på ett jourhem är det viktigt att ha en plan på plats för din katt. Nödhem är vanligtvis djurfria, så tänk på några alternativ där din katt säkert kan vistas. Sök efter några djurvänliga hotell inom en dags bilresa så att du kan lämna området på ett säkert sätt och stanna tillsammans under hela prövningen.

En nyckel till naturlig beredskap för katter innebär att fästa en räddningsdekal på ditt hems främre fönster för att varna räddningspersonal om du skadas eller inte är hemma för att evakuera dem.

Katastrofberedskap för katter

Det rekommenderas att kattägare fyller på med förnödenheter för en kattförbandslåda. Vet hur du hanterar vissa åkommor eller skador, och ring oss alltid med frågor eller funderingar.

Dessutom är det viktigt att ha en akutinventering av mat, strö, leksaker, godsaker, vatten och mediciner för din förmåga att skydda din katts hälsa.

Kontakta oss gärna på (404) 792-0700. Vår personal på Cat Care of Vinings är alltid tillgänglig för att stödja din katts säkerhet och välbefinnande.

Adblock-test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar