Fennec räv som husdjur. Är de bra husdjur?

Fennec räv som husdjur. Är de bra husdjur?

Låt oss inse det: Fennec-rävar är bedårande.

Om du aldrig har sett en fennec-räv ser de ut som en korsning mellan en suddig chihuahua och en Eevee från Pokémon. Fennec-rävar är lustiga och energiska som en tonårig iller, med förtjusande stora öron, ett fint spetsigt ansikte och ett sött rävleende.

De är så söta att det är otroligt frestande att vilja ha en. Om de är ett bra husdjur och rätt passform för dig beror på dig.

Fennec-rävar är fantastiska husdjur. De kräver dock mycket uppmärksamhet och tålamod.

Bortsett från deras stora fluffiga öron, är det 2 särdraget med dem att de är nattliga och hyperaktiva. Utan gott om utrymme för dem att hålla jämna steg med sina aktiviteter kommer de inte att trivas bra alls.

Kan jag äga en Fennec Fox?

Först, om du överväger en fennec räv som husdjur, kolla snabbt för att se om det är lagligt att göra det i ditt område. Fyra stater, inklusive Minnesota, Missouri, Nevada och Washington, förbjuder helt fennec-rävar, medan Florida, Indiana, Illinois, Michigan och Texas kräver ett hälsointyg eller tillstånd. Annars, om du frågar, "Kan jag få en fennec räv som husdjur i mitt hemland?" svaret är generellt ja.

Kvinna med Fennec räv

Varför ska du få en Fennec Fox?

Om du älskar smarta husdjur med hög energi och stor intelligens, är fennec-räven förmodligen redan på din korta lista över möjliga husdjurskandidater. Med en vikt på 1,5 till 3 pund är fennec räv lätt att rymma i ett normalt hus. Dess lilla storlek betyder också att det är relativt enkelt att hitta möbler och tillbehör av lämplig storlek som en kennel eller dagbädd. Med en lämplig diet och omtänksam vård kan fennec rävar leva från 12-16 år. Ett definitivt plus är också att det är svårt att motstå ett djur så exotiskt och bedårande.

Varför ska du inte få en Fennec Fox?

Fennec-rävar är inte ett "get-it-and-forget-it" husdjur. Aktiva och energiska, fennec-rävar behöver mycket uppmärksamhet. I huvudsak kan du beskriva fennec-rävar med två ord: högt underhåll. Att lära sig om din fennec fox näringsbehov kan till exempel vara utmanande för vissa husdjursägare.

De flesta husdjursägare är vana vid att gå till affären och köpa färdigmat i en väska eller burk, men att sätta ihop en balanserad kost för din fennec-räv behöver mer arbete än en snabb resa till sällskapsdjuret.

Dessutom, för att hålla din fennec räv säker, måste du "rävskydda" ditt hus och din trädgård, och din räv kanske inte fungerar bra med andra djur eller spädbarn. Fennec-rävar är lyckligast när de har ett fullt utrymme att springa runt i, och inte varje hus eller lägenhet har ledigt utrymme.

Slutligen rapporterar vissa fennec-rävägare att de ibland är svåra att hysa tåg.

I slutändan är fennec räv fortfarande ett vildt djur och behöver mer specialiserad vård än de flesta hundar eller katter. För att vara en lycklig husdjursägare av ett lyckligt husdjur är det en klok idé att undersöka vad du går in på. Läs vidare för att upptäcka mer om fennec rävar innan du fattar ditt beslut.

Söt Fennec Fox

# 1 Förstå Fennec Fox-beteende

För människor som brukade äga katter och hundar kan en del av beteendet hos en fennec-räv verkar förvirrande först. Naturliga burrowers som älskar att gräva, smarta tjuvar som tuggar på pennor och glasögon, fennec rävar är extremt energiska och kärleksfulla när de inte sover helt. När de är vaken är de definitivt vaken.

Det är ingen underdrift att säga att fennec-rävar är mycket reaktiva på allt som händer i sin miljö. De kan skrämma lätt vid höga ljud eller störningar och kan bli nervösa eller oroliga. Mer okänt för de flesta vanliga husdjursägare är att fennec-räven är mest aktiv på natten.

Desert Dwellers: Tough Survivors

För att förstå dessa beteenden (och andra) är det viktigt att veta lite om fennec-rävens bakgrund. Ursprunglig till Afrika och finns på platser som sträcker sig från Sahara och arabiska öknen till Sinaihalvön och på andra håll, är fennec-räven inte en speciell hybrid eller tamkorsning mellan en hund och en räv. Istället är fennec en speciell rävart helt av sig själv.

Fennec rävens öken ursprung förklarar mycket om dess beteende och utseende. Många öken- eller värmeanpassade djur inklusive den afrikanska elefanten, kängururåttan och jackrabbiten i sydvästra USA har exceptionellt stora öron av samma anledning som våra fennec-vänner gör: de hjälper till att hålla djuret svalt.

Fennec Fox från Nordafrika - ExoPetGuides.com

Till och med fennecens kappa och fötter har utvecklats för livet i den heta nordafrikanska öknen. Fennecens fluffiga beige päls gör det enkelt att smälta in i Sahara-sand medan dess ovanligt pälsiga fötter hindrar dess känsliga dynor från att brinna.

Gräva till middag: smarta födosökare

Att förstå fennecens ökenanpassade natur hjälper till att förstå dess beteende. Som en ökenbo som bor i en tuff miljö är fennec-rävar överlevande. De är opportunister som i princip äter nästan vilken proteinkälla de kan hitta i naturen. Detta inkluderar gnagare, insekter, kaniner, fåglar (och deras ägg) och allt annat de kan spåra.

Det förklarar varför fennecs ibland är på hoppiga sidan. För en fennec-räv betyder plötsligt buller vanligtvis en av två saker: de håller på att bli en middag, eller de ska bli en middag. Intressant är att fennec-räven kan leva utan att direkt konsumera vatten, eftersom den kan absorbera det mesta av vattnet den behöver från maten. Att vara från öknen förklarar också varför Fennec-räven definitivt är ett nattligt djur. Det är den enda gången som att gå utanför inte känns som att gå på solytan.

Som survivalists vet fennec rävar ibland att du måste gräva för din middag. Att bo i hålor och vara förtjust i insekter, kaniner och gnagare som en viktig proteinkälla betyder att din fennecräv älskar att gräva – mycket. (I naturen kan fennec-rävar gräva upp till tjugo meter under jorden över natten.)

Om du har ett hus med en gård måste du se till att ditt staket går djupt ner i marken runt omkretsen eller fennecområdet. Säkerhet är avgörande, för om din fennec-räv kommer ut ur ett hölje och springer iväg, är det mycket osannolikt att den kommer tillbaka på egen hand och kan hitta överlevnad svår eller omöjlig i en miljö som de inte är anpassade för. Inuti ett hus kan fenneker njuta av att gräva i kullådor, så det är en ganska bra idé att ha en täckt kullåda.

Fennec räv gräver efter buggar

Grand Larceny

Slutligen förklarar fennecens bakgrund mycket om dess tendens mot stöld. Liksom illrar ser fennec-rävar alla osäkra föremål som "deras", åtminstone ur fennecens perspektiv. Om du saknar dina nycklar eller något annat föremål är det möjligt att du har en liten furry ripoff-artist att skylla på.

Så rolig (och ibland upprörande) som denna vana kan vara, betyder det också att fennecs behöver tillsyn och bostäder i ett fennec-säkert område. De kommer att tugga på metallföremål, inklusive elektriska pluggar eller något som känns tillfredsställande och tunt för tänderna som gummiband, nappar för nappflaskor eller läder. Att äta dessa föremål kan orsaka tarmhinder eller till och med dödsfall.

Temperament och beteende: Hur vänlig är en Fennec Fox?

Fennec-rävar, särskilt om de har fostrats för hand från födseln och socialiserats mycket, kan vara kärleksfulla, snuggly och söta. Till skillnad från andra medlemmar av rävfamiljen gillar fennecs att umgås i grupper precis som vargar och deras ättlingar. Detta drag gör det lättare att anpassa sig till livet med människor, som i allmänhet gillar socialisering och tillgivenhet själva.

Precis som de flesta hundar och katter, biter faktiskt inte fennecrävar i allmänhet förutom om de är rädda eller hörnade. De nappar knogarna eller fingrarna försiktigt, men det här är socialt knaprande och är inte avsett att visa aggression eller orsaka smärta. Det betyder bara att din lilla räv ser dig som en familj.

Det är dock viktigt att notera att varje fennec räv är olika. Till skillnad från hundar, katter eller illrar har fennec-räven inte haft tusentals år av domesticering och socialisering, så en viss fennec kan vara blyg och ovillig att bli klappad i mer än några sekunder. Vissa kan vara väldigt vänliga och vill bli klappade (särskilt i öronen), men andra fennec-rävar kan vara mindre utåtriktade.

Energinivå och ångest

Fennec fox husdjursvård kan vara knepigt, delvis för att de är, mildt sagt, mycket energi. Med sin skicklighet och nyfikenhet älskar de att utforska, springa runt och ja, gräva i saker.

Liksom många intelligenta djur (inklusive människor!) Kommer fennec-rävar att engagera sig i destruktiva beteenden om de är begränsade under långa perioder eller får lämna ingenting utan ett utlopp för sin energi och nyfikenhet. Det är då du kan få en fennec räv som engagerar sig i oroliga beteenden som att gräva i golv, soffor eller kuddar.

Du måste vara särskilt försiktig innan du ställer in en fennec-lekplats. Inomhus är förmodligen det bästa stället för en fennec fox lekplats eftersom rävar behöver tillsyn. En lekplats utomhus kräver ganska allvarlig rävskydd och beroende på vädret kan den förmodligen inte användas under hela året.

Ett yttre staket måste gå flera meter i marken för att förhindra att fennecen gräver sig under och flyr, och stängsel måste också böjas ner så att de inte kan hoppa över det. För att hantera problemet har vissa rävägare en speciell plats i sin lägenhet eller sitt hus som "rävrummet", en plats du kan utrusta med kattklättringsträd, säkra lekobjekt, en sovplats, mat och vatten och en kullåda.

# 2 Fennec Fox Care

Innan du får en fennec-räv är det viktigt att undersöka vilken typ av vård räven behöver. Detta inkluderar att göra en del undersökningar om den ideala hälsosamma kosten för en fennec räv, mängden och frekvensen av sina måltider, faran livsmedel att undvika och andra överväganden som deras bostadsbehov, kennelbehov och träning av skräp.

Vad äter Fennec Fox i naturen?

I dess nordafrikanska ökenlivsmiljö äter fennecrävar alla proteinkällor de kan fånga, inklusive insekter, ödlor, fåglar, ägg och ibland växter. Din fennecs diet hemma måste likna hans diet i naturen för att din räv ska hålla sig frisk och leva i sin fulla utsträckning.

Kan jag mata min Fennec Fox hundmat?

Även om rävar och hundar är besläktade betyder det inte att din fennec räv kan äta en hunds diet. Även om fennec-rävar är tekniskt allätare är de långt närmare den "mest köttätande" änden av skalan än hundar är. En viktig skillnad är att hundar kan hantera en mer varierad kost än fennec-rävar kan, och hundtarmarna är mycket bättre rustade för att hantera korn och fiber.

Däremot består cirka 90% av fennec foxdieten i naturen av insekter som innehåller mycket protein. En fennec-räv som matas med hundmat skulle i slutändan bli ohälsosam och undermatad. Kort sagt, du kan inte bara gå till affären och skaffa en påse hundkakor till din fennec-räv.

Vad är en bra diet?

En hälsosam kost för fennec-rävar kan bestå av cirka 90% malda kanin- eller kycklingkött och flera dussin insekter om dagen inklusive syrsor, mjölmaskar eller någon typ av insekt.

Fem procent av en fennec räv kost ska komma från grönsaker och bär eller körsbär, och de sista 5% av deras kost bör bestå av ägg eller en tillfällig fisk som sill.

Kolla in live cricket-säljare på Amazon här.
Eller
Hitta pålitliga mjölmaskförsäljare från Amazon här.

Hur mycket och hur ofta ska jag mata min Fennec Fox?

I allmänhet behöver en vuxen fennecräv vanligtvis cirka 520 gram mat (cirka 18-19 uns) per dag. Det är viktigt att komma ihåg att fennecs bara är aktiva på natten, så tänk på deras biologiska klocka när du strukturerar en utfodring.

En möjlig genomsnittlig daglig diet kan inkludera 1,5 uns kyckling, 2 uns markkanin och insekter, men om du har frågor lönar det sig att rådgöra med en veterinär som har erfarenhet av att ta hand om vilda djur för att planera en mer specifik diet för din fennec-räv för att se till att du uppfyller alla dina rävs näringsbehov. En idealvikt för de flesta fennec-rävar är cirka 2-3 pund, så var försiktig så att du inte övermatar dem.

Livsmedel att undvika

När du matar fennec-rävar, försök att undvika samma mat som du håller borta från din hund. Några problematiska livsmedel att undvika inkluderar choklad, druvor och russin. Hos både hundar och fennecrävar påverkas njurarna negativt av russin och druvor.

Dessutom, även om möss ibland föreslås som mat för fennecrävar, kan det höga retinolinnehållet i muskött göra dem till ett problematiskt val. Fennec-rävar är inte utrustade för att hantera korn och fiber. Så undvik pasta, de flesta frukter, bönor och korn. Dessutom kan vitlök, koffein, choklad och avokado vara giftigt för fennec-rävar.

Kan jag ge min Fennec Fox en vegansk diet?

Absolut inte. Det mänskliga valet att följa en vegansk diet är ett personligt och individuellt beslut att fatta själv, men kom ihåg att alla djur i din vård har exakt nollkontroll över vad du ger dem. Därför försöker ansvariga ägare att mata sina husdjur med den hälsosammaste dieten för att möta deras husdjurs unika näringsbehov.

Som ett exempel på de verkligt tragiska effekter som en olämplig diet kan ha på ett djur dokumenterade vegansk bloggare Sonia Sae effekterna av en vegansk diet på Jumanji, hennes fennec-räv. Läsarna av Saes blogg blev alltmer bekymrade när Jumanjis hälsa började försämras synligt på de bilder som Sae lade upp. Jumanji blev delvis blind, tappade betydande delar av håret, blev slö och var överraskande underviktig även för en fennec-räv.

Fennec Foxes and Sleep: Snoozle Time

Att äga en fennec-räv innebär att man accepterar och förstår en viktig egenskap hos detta intelligenta och aktiva djur: De är nattugglor. Som ökenbo är natten den dyrbara tiden solen går ner och buggarna kommer ut, som båda var fördelaktiga för fennec-rävarten.

Fennec Fox sover på sängen - ExoPetGuides.com

Förvänta dig inte att en husdjursfennec-räv automatiskt anpassar sig till en människas schema. På natten kan fennec-rävar bli aktiva (och ganska bullriga). Att vara kvar i en kennel under den tid de känner sig mest aktiv och energisk är inte en bra idé. Tänk på frustrationen du känner om du är instängd på jobbet en perfekt vårdag när du hellre vill leka. Din räv känns på samma sätt om de sätts i en bur på natten.

En användbar lösning på fennec fox nattliga hijinks är att sätta upp ett dedikerat "rävrum" i ditt hus eller lägenhet. Rävrummet kan fyllas med säkra klättringsstrukturer, täckta eluttag, en kattlåda, ett grävningsområde och säkra leksaker. Din räv kan ha kul zippa runt och leka utan att riskera att skada sig själv (eller irritera dig medan du sover).

Är Fennec Foxes bullriga?

Fågeltrill, papegojljud, squawks, skäl – du kommer att bli förvånad över de många uttrycksfulla ljud som fennec-rävar kan göra. Ibland kan fennec-rävar låta som tigande duvor eller chattande schimpanser. De kan morra (även om det låter som en låg trill) eller göra höga, skrikande ljud som låter som om du bara klämde en hunds gummileksak.

Fennec-rävar är mycket uttrycksfulla, så i en lägenhet eller ett hus du delar med rumskamrater kan bullret vara en viktig faktor att tänka på.

Behöver Fennec Foxes vaccineras?

Samma sjukdomar som drabbar hundar och katter och andra husdjur kan också påverka fennec-rävar. Även om forskning om vaccinationer av exotiska husdjur som fennec rävar är något begränsad, är vaccination fortfarande en bra idé.

Vaccination är särskilt viktigt för att förhindra spridningen av vanliga sjukdomar bland däggdjur, såsom rabies, sjukdom, parvovirus, hundadenovirus och andra. Naturligtvis är det viktigt att rådgöra med en veterinär som har erfarenhet av att hantera exotiska däggdjur, särskilt fennecrävar, för att få en uppfattning om vilka vacciner som är viktigast för ditt husdjurs fortsatta säkerhet och hälsa. Vissa stater kan ha andra vaccinationskrav än andra.

Vilka andra medicinska behov har Fennec Foxes?

Kostbrister är ett viktigt område att hålla ett öga på. Brist på taurin, en aminosulfonsyra, är ibland en skyldige i en obalanserad eller olämplig diet för din fennec-räv, som mestadels är en rovdjur och behöver en diet på 90% protein.

Att vara medlemmar i hundfamiljen är fennec-rävar mottagliga för många av samma tillstånd som påverkar hundar. Några av de vanligaste är njure-, lever- och hjärtsjukdomar, lunginflammation, tarmparasiter, hudinfektioner eller kvalster, ögoninfektioner, histoplasmos, tandförfall eller tandsjukdom och andra. Som alltid är det viktigt att kontakta en veterinär med exotisk djurupplevelse för att hålla din fennec räv bokstavligen ljusögd och buskig.

# 3 Fennec rävhus

Ska Fennec-rävar hållas i burar eller kennlar?

Intelligenta och aktiva djur som fennec-rävar trivs verkligen inte om de hålls i burar eller kennlar under långa perioder. Ibland kan du behöva lägga din fennec räv i en kennel tillfälligt, till exempel när du transporterar din räv till veterinären.

Att ha ett fullt utrymme för sig själva kommer att bli bra. Men om du inte har en sådan lyx är det enkelt att hålla rävarna inom vissa delar av ditt rum med en lekpenna. Men ta det från mig, de är riktigt bra hoppare.

När det gäller vardaglig aktivitet, om ditt hus eller din lägenhet inte tillåter ett dedikerat rävrum att spela in på natten, kan det vara ett alternativ att få en flerfasad illerbur med ramper och lekplatser. Det råder dock ingen tvekan om att ett fullt rum är bättre för din fennec räv hälsa och lycka.

Om du planerar att ha dina rävar utomhus, notera att de är riktigt bra på att gräva och hoppa. Om du har staket byggda ovanpå mark och gräs, är chansen att de börjar gräva och kan fly.

Här är några lekpennalternativ för hundar som är lämpliga inomhus eller utomhus för fennec-rävar:

  1. Yaheetech Heavy Duty vikbar metallövningsstaket – detta staket är tillräckligt högt för större hundar. Den kan anpassas till vilken storlek du vill. Lämplig för större fennec-rävar.
  2. AmazonBasics Foldable Metal Pet Playpen – Denna lekpenna finns i olika storlekar och kan rymma hundar upp till 26 tum långa. Kan vikas, demonteras eller anslutas utan verktyg. Lämplig för små och medelstora rävar.
  3. Ruff 'n Ruffus Portable Foldable Pet Playpen – Denna lekhage har taklucka och är vikbar. Utrymmet är ganska begränsat men kan användas för mindre fennecrävar för snabb speltid utomhus.

Kan Fennec Foxes kulltränas?

En viktig del av frågan "Kan du äga en fennec-räv?" är frågan om kullträning. Det är uppenbart att det är viktigt att veta om du framgångsrikt kan träna en fennec-räv för att använda en kattlåda. Det korta svaret är "typ av."

Ingen bör någonsin glömma att fennec rävar fortfarande anses obestämda. Slutsatsen är att det är svårt att förutsäga träning med skräplådor med enskilda fennec-rävar. Vissa rävar kan lätt anpassa sig till att använda en kullåda medan andra kan bortse från den helt.

Husträning en fennec räv fungerar på samma sätt som att träna en hund eller katt. Ta din fennec-räv till kattlådan ofta under dagen och belöna dem med godis när de framgångsrikt använder lådan.

Det är viktigt att betona att straffa eller skrika på en fennec-räv för att göra avföring eller urinera utanför skräplådan inte bara är oproduktivt utan faktiskt skadligt. Inte bara kommer din räv inte ha någon aning om varför du skriker på dem, men deras känslighet för höga ljud kan också göra dem permanent rädda för dig.

Istället, om du ser din fennec räv gå på toaletten där den inte borde, flytta dem bara till lådan så snart som möjligt. Proffstips: Eftersom fennec-rävar älskar att gräva i sanden är det en bra idé att få den typ av skräp som kommer med ett lock för att förhindra att kull sprids glatt på golvet.

Fennec Fox använder Litter Box

En annan lösning på skräpfrågan är "rävrummet". Genom att ha ett separat "rävrum" kan du i huvudsak "matta" golvet i rummet med ren byggsand, en yta som de Sahara-vänliga rävarna tycker är bekanta och lugnande. På det sättet, om din fennec räv saknar skräplådan (eller helt ignorerar dess existens), kan du i huvudsak skopa koppen och rädda golven. Påsar med ren sand är lätt tillgängliga i en järnaffär.

Om du planerar att skaffa skräp för ditt husdjur fennec fox, här är några alternativ som är lämpliga:

  1. Nature's Miracle Litter Box – Denna kullåda har höga sidor för att förhindra spridning av kull. De har också en icke-klibbig yta för enkel rengöring.
  2. Pet Mate Sifting Litter Pan – Denna kattlåda levereras med 2 lager siktpanna för enkel rengöring. ingen skopning krävs.

Fennec Foxes älskar sina leksaker

Vill du ha en fantastisk lekstid med fennec rävar? Skaffa dem en leksak att tugga på!

Fennec-rävar är under den biologiska familjen Canidae. Så för att uttrycka det i lekmässiga termer, de beter sig lite som hundar och de älskar att bita ner sina leksaker för att spela hämtning.

Några lämpliga leksaker att spela med dina fennec-rävar:

  • Minitennisbollar – Dessa minitennisbollar är husdjursskyddade, giftfria tennisbollar som finns i olika storlekar. Finns också i slående orange färger.
  • Söta & färgglada knarriga mjuka leksaker – Dessa mjuka leksaker kommer i en förpackning om 14 som är valuta för pengarna. De är giftfria och husdjursäkra plyschleksaker som är söta och färgglada.
  • Pet Push Toy – Denna plyschleksak är mjuk och lätt och är definitivt en bra leksak att spela med din fennec-räv.

# 4 Fennec Fox Adoption

Hur mycket kostar en Fennec Fox?

Kostnaderna för att adoptera en fennec räv varierar från plats till plats, men ett genomsnittligt pris är cirka $ 1500 för en frisk vuxen räv. Uppfödare för fennec-rävar är inte spridda i stor utsträckning, så det kommer förmodligen att behöva undersöka uppfödare närmast ditt område och undersöka deras tillförlitlighet och anseende.

Baby Fennec Foxes - ExoPetGuides.com

Process för antagande

Ta först reda på om det är lagligt i ditt land att äga en fennec-räv. Fennec-rävar binder sig till sina ägare och är inte alls enkla att återvända till om dina statliga djurmyndigheter tar bort dem från ditt hem, så gör en undersökning noga.

För det andra, om adoption är lagligt i ditt område och du vet om du behöver tillstånd eller annat pappersarbete, hitta en veterinär i ditt område som känner till exotiska djur och är villig att behandla din blivande familjemedlem. Det är viktigt att ställa in en veterinär redan innan du adopterar. Exotiska djurläkare är mycket svårare att hitta än veterinärer för hundar och katter, och att hitta en veterinär är inte något du vill göra i sista minuten.

Kontrollera sedan med din hyresvärd, husägare eller rumskompisar för att ta reda på: "Kan du få en fennec-räv som husdjur?" Många lägenheter har begränsningar för exotiska djur. Om allt ser bra ut på den fronten, se till att du har tillräckligt med utrymme i ditt hus eller lägenhet för din räv. Ett särskilt rum är bäst eftersom du kan se till att allt där inne är säkert för räv. Ett sekundärt alternativ är en flerdelad illerbur med gott om plats, men kom ihåg att du inte ska hålla fennec-rävar burade hela dagen.

Eftersom utfodring av din nya familjemedlem är mycket viktigt, se till att du har minst en veckas mat redo att gå tillsammans med vattenbehållare och matskålar. Kull och en täckt kullåda ska placeras på ett lätt att hitta plats i förväg.

Slutligen, om du redan har undersökt lagenlighet och tillåtlighet för din fennec-räv och har ställt in ditt hus eller lägenhet med mat, vatten, utfodringsområde, kullarea och sovplats, gör ett svep av ditt hus för att se till att det är fennec -vänlig. Fennec-rävar är nyfikna, smarta och små, så se till att det inte lätt kommer ut. Om de inte är i ett rävsäkert rum behöver fennec-rävar övervakning.

Fennec Foxes och andra familjemedlemmar

Till skillnad från andra rävar tenderar fennec-rävar att tycka om att vara i familjegrupper. Fennecs tenderar att vara nyfikna och sociala, så de är ganska troliga att vara vänliga mot andra familjemedlemmar, inklusive hundar. Problemet med att blanda fennecrävar och hundar kan faktiskt komma från hunden och inte från räven: speciellt om din hund är en jaktras eller har en lätt utlösande bytesimpuls, kan den trepundiga fenneken vara i fara. Hundar uppfödda för sällskap, inklusive knähundar, kan vara mindre benägna att behandla din fennec som byte.

Fennec-rävar och katter tenderar att komma överens ganska bra. Katter, som katter, kan behandla Fennec-räven med högmodig förakt eller möjligen till och med leka med den, men katter kommer förmodligen inte att behandla fennecs som om de antingen vore potentiella hot eller potentiella måltider. Interaktioner mellan fennec-rävar och katter kan faktiskt vara ganska roliga, som i den här videon där en fennec-räv försöker göra anspråk på kattens säng och klo-skärpande leksaksområde.

Om du har spädbarn och små barn är det nog bäst att hålla dem åtskilda tills barnet är lite äldre. Fennec-rävar är små, cirka 2-3 pund och är ganska känsliga. Små barn, oavsett hur välmenande de är, kan ibland utgöra en fara genom att hantera fennec-rävar för grovt.

Slutsats

I slutändan är fennec-rävar äldre, bedårande, energiska och unika. Med sina höga energinivåer och en specialiserad diet behöver fennec-rävar mer arbete än katter eller hundar. Men för någon med hemutrymme, kunskap och tålamod kan fennec-rävar visa sig vara givande familjemedlemmar. I slutändan är det avgörande att göra dina läxor, för bara du kan svara: "Tror du fortfarande att fennec-rävar är fantastiska husdjur?" Fennec-rävar kan definitivt vara bra husdjur, men de är inte ett perfekt husdjur för alla.

Om du har några insikter, frågor eller iakttagelser om ägande av Fennec Fox, var noga med att lämna dina kommentarer nedan. Vi skulle älska att höra från dig.

Fennec Fox Wassup Hälsning - ExoPetGuides.com jpg

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar