Fur Tumbleweeds flyger! Hur man minskar kattens utsläpp

Fur Tumbleweeds flyger! Hur man minskar kattens utsläpp

Om du är en kattägare som har tvingats byta ut ett för många dammsugare känner vi till kampen. Hur man hindrar din katt från att kasta så mycket är ett vanligt klagomål vi hör mycket på Cat Care of Vinings. Tyvärr händer kasta.

Visste du att vi erbjuder grooming för långhåriga katter? Vi rekommenderar inte alltid att raka ner dem helt enkelt för att kasta, men många ägare med långhåriga katter väljer rakning för att förhindra mattning och hårbollar!

Det finns några bra lösningar för att minska kattens kasta, varför vi ägnar en hel blogg på denna håriga situation!

6 steg för att minska kattens utgjutelse

Har du att göra med en kronisk skjulare? Alla katter, utom de som är hårlösa, skjuler, men mängderna varierar beroende på hårlängd, årstid, kattens hälsa och groomingvanor. Att kasta är ett normalt och hälsosamt sätt för din katt att kasta gamla hudceller och hårsäckar och skapa plats för nya.

Tyvärr gör det inte våra sop- och dammsugningsuppgifter roligare. Att förhindra överdriven kasta är möjligt med några enkla handlingar:

 1. Borsta, borsta, borsta . För att minska utsläppet, hjälp din katt genom att borsta dem dagligen. Katter tar sig naturligt av sig själv, men de kan dra nytta av regelbunden borstning. Välj rätt kam eller borste för längden och densiteten för kattens päls, så att du kan undvika att dra i pälsen eller göra upplevelsen obekväm. Borstning hjälper till att eliminera överflödigt päls och ökar bindningen du delar med din håriga.
 2. Tänk på kosten. Diet går långt för att hålla ditt husdjurs päls glänsande, hälsosamt och kasta mindre än normalt. Vissa utsläpp kan vara relaterade till näringsbrist, så kontakta din veterinär om rätt kost för din meow-vän.
 3. Håll din katt hydratiserad. Dehydrering påverkar inte bara njurarnas och andra viktiga organ i kroppen, det kan också leda till extra utsläpp. För att hålla kattens päls och hälsa i bra skick, se till att de får tillräckligt med fukt och vatten. Lägg till lite våt mat i deras torra kibblar, placera mer än en vattenskål runt hemmet och överväga att använda en dispensertyp med vattenfontän istället för vanligt vattenfat, eftersom katter älskar rinnande vatten.

När ska jag ringa veterinären

Om din katt tappar mer och har andra tecken på sjukdom, såsom:

 • Letargi
 • Dricker mer vatten än normalt
 • Ingen aptit
 • Urinerar utanför skräplådan
 • Skrapar mer än vanligt
 • Brist på egenvård
 • Tråkig, oförsedd päls
 • Plåster av saknad päls

Om din katt kasta har blivit märkbart sämre, är det bäst att få dem att undersökas för att utesluta någon sjukdom. Vissa hälsoproblem, speciellt hos äldre katter, kan vara orsaken till överdriven kasta.

Frågor om din kattens kasta

Vi hoppas att några av dessa rekommendationer kommer att hjälpa pälsen att flyga hemma. Tillsammans med rekommendationerna, dammsug och damm regelbundet, tvätta sängkläder och ditt husdjurs säng varje vecka och få några luddrullar att använda på dina kläder för att eliminera pälsen som samlas. Om du har fler frågor om varför din katt tappar, kontakta oss.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar