Grundläggande kattungsträning för livslång hälsa och lycka

Grundläggande kattungsträning för livslång hälsa och lycka

En kattunge klättrar ut ur bäraren.

Katter verkar som om de är perfekt skickliga att leva med människor, som om inlärningskurvan för samliv inte gäller dem. Även om det är sant att katter är ganska kunniga i att plocka upp rutinen för ett nytt hushåll, har de nytta av att lära sig några grunder från sina ägare.

Lyckligtvis är kattungsträning ganska enkel. När de vet vad de ska göra (och kanske viktigare, var de ska göra det!), Kan katter njuta av livslång hälsa och lycka hemma.

Betydelsen av rätt redskap

En viktig del av kattungarnas träningscenter för att ge dem rätt grejer. Det kan vara orealistiskt att förvänta sig att en kattunge inte kliar upp dina möbler om de inte har sin egen repstolpe. På samma sätt måste följande artiklar vara en stor del av din kattunges dagliga liv:

 • Kullbox, skräp och skopa
 • Åldersanpassad kattmat och godis
 • Vatten- och matskålar
 • Strö
 • Kattträd eller annan klätterstruktur
 • Grooming leveranser
 • Tandborste och kattformad tandkräm
 • Leksaker
 • Krage och ID-tagg
 • Bärare

När de väl vet vad som tillhör dem kommer de sannolikt att börja markera föremål med doftkörtlarna på och nära munnen. Uppmuntra dem att använda och acceptera all utrustning över tiden. Belöna dem med beröm, repor, kramar och kanske en hälsosam behandling eller två.

Crate Training Cats

Katter får inte lika mycket veterinärvård som andra husdjur. Detta kan ofta förklaras av det faktum att kattägare ger upp kampen för att få sina katter i resekassorna.

Helst bör lådträning introduceras till kattungar så snart de kommer hem. Att lära sig att deras låda är glad, bekväm och säker hjälper dem att acceptera det som en avkopplande plats att umgås.

Denna process gör det lättare att ta in din katt till sin årliga hälsoprov och minskar stress under en nödsituation.

Litter Box Action

Kattungsträning måste innebära en introduktion till sin kattlåda och tålamod när saker går fel. Medan många kattungar redan är pottutbildade innan de antas, behöver vissa små hjälp och positiv förstärkning.

Se till att deras kattlåda är tillräckligt liten för att de ska kunna komma åt och uppgradera när de växer. Ta dem till kullen direkt efter måltiderna och reagera entusiastiskt när de använder den på rätt sätt.

Andra element av kattungsträning

Om din kattunge någonsin försöker skrapa dina möbler, mattor eller gardiner, omdirigera dem kärleksfullt till deras repstolpe. Du kan behöva applicera dubbelsidig tejp eller andra avskräckande medel tills de får ledtråden.

På samma sätt kan kattungsträning innefatta att hålla din katt borta från växter, dekor och skafferi. Denna ansträngning är naturligtvis avsedd att hålla din katt säker och kan så småningom leda till att objekt tas bort helt om de inte kan hålla sig borta från dem.

Smart och smidig

Att hålla kattungen engagerad och underhållande hjälper till att minska problematiska beteenden. Sikta på minst 30 minuters oavbruten speltid varje dag och lägg till tid om de ger tecken på att de behöver för att få ut zoomarna. Många kattungar kan också utbildas för att utföra knep eller genomföra smidighetskurser.

Om du behöver hjälp med att umgås med din kattunge eller lära dem grunderna för kattungsträning, vänligen meddela oss. Som din partner inom komplett kattunge- och kattvård kan vi inte vänta med att hjälpa dig att bygga en stark grund för katthälsa och lycka.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar