Hur berättar jag om en katt har ett brutet ben?

Hur berättar jag om en katt har ett brutet ben?

Här är tecken som talar!

Att berätta om din katt har ont bör vara en av de färdigheter som varje kattägare bör ha. Oroa dig inte, du behöver inte vara en mästare direkt! Om du misstänker att din katt kan drabbas av ett benbrott finns det tecken att se upp för!

1. Slöhet

Ibland vägrar en katt att göra någonting alls. De skulle se ut som om de hade energi, var lat och skulle hellre sova mycket. Det skulle vara svårt att säga vid det här laget, men detta är vanligtvis en indikator på att något kan vara fel.

2. Udda sätt att gå

Din katt går kanske utöver det vanliga, eller kanske inte alls går. Se upp för tecken på att du haltar och tvekar att gå upp i vikt i ett visst område. Mest troligt är detta det drabbade området.

3. Oönskade reaktioner när det drabbade området berörs

När din katt viker och väser åt dig när du klappar dem på vissa områden kan det betyda att de har ont. De kan känna ömhet i området, så om du upptäcker att ett visst område gör ont, undvik att röra dem längre.

4. Tecken på chock

Om skadan precis inträffar kan din katt ibland vara chockad och kanske inte kunna röra sig alls. Se också om din katt andades plötsligt

5. Fysiskt utseende

Förmodligen det mest uppenbara sättet att berätta om en katt har ett benbrott. Det finns en tydlig svullnad runt det skadade benet. En deformitet runt området syns – en böjd lem eller ett ben sticker ut genom huden. Ibland tål katter att gå trots en böjd lem, men röntgenstrålar från katter kommer säkert att berätta att det är något fel

Administrering av första hjälpen

Observera vidare din katt om dessa symtom kvarstår. Medan vissa säger att katter har förmågan att läka sig själva, skulle det hjälpa om du skulle veta hur du ska ge din katt första hjälpen. Detta kommer på något sätt att minska smärtan de känner. Håll din katt väl näring och näring eftersom de kommer att behöva näringsämnen när de läker. Kontakta omedelbart din veterinär vid behov.

Adblock-test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar