Hur bryter jag upp en hundkamp?

Hur bryter jag upp en hundkamp

Hur bryter jag upp en hundkamp?

En hundstrid ser ganska skrämmande ut. Och det är svårt att förbli lugn och tänka tydligt i sådana situationer. Chanserna är dock mycket låga att hundar slutar slåss. Om du inte ingriper kan det leda till allvarliga skador och till och med dödsfall. Men du bör inte hoppa in i kampen heller, för din säkerhet är en prioritet. När du vet vad du ska göra med slåsshundar kommer du att kunna vidta mer noggranna och exakta åtgärder i situationen.

Krävande VS slåss

Vanligtvis, om två hundar är väl socialiserade, kan de argumentera men inte inleda en kamp. Du bör förstå att djur naturligtvis inte är ivriga att slåss – bara om detta inte blev ett beteendemönster . De kommer att försöka undvika den faktiska handlingen som visar specifikt kroppsspråk.

Så om du ser hundar som knarrar och knäppar tänderna på varandra, även om knäppningen verkar vara ganska fysisk, kranglar de bara hittills. Om de börjar slåss går de efter viktiga områden som nacken eller magen. Och det är svårt att stoppa dem i det ögonblicket eftersom de styrs av instinkter nu.

Men för det mesta går hushundar inte längre än att krångla. Och eftersom det ser så skrämmande ut för oss tror vi att de kämpar. Det är ganska lätt att stoppa dem i detta skede.

Varför börjar hundar en kamp?

De flesta av orsakerna är relaterade till ägodelar. Till exempel har hunden gått in i en annan hunds territorium. Eller någon tog någons leksak eller mat. Hundar kan också skydda sina ägare.

En annan möjlig situation – ett spel blir till en kamp. När hundar blir alltför upphetsade och leker med varandra, slutar de att kontrollera sig själva och till och med en mindre sak kan få dem att knäppas. Vanligtvis händer det om mer än två hundar spelar.

Det finns också något som en omdirigerad aggression. Det kan hända hundar som bor tillsammans. De kan vara vänliga och samexistera fredligt. Men en dag blir en av dem frustrerad över något och attackerar det närmaste målet – dets kolleger. Och ibland kan hundar inte komma överens.

Hur bryter jag upp en hundkamp?

Kom ihåg att aldrig försöka dra hundar isär manuellt. Du riskerar att få allvarliga skador. Och ta inte din hund med en GPS-krage eller en sele, eller köp till och med stor hund kennel för att låsa din hund för en tid. I kennel kan din hund springa och leka som utanför. Det kan leda till att hunden omdirigerar sin aggression till dig. Eller det kan ta dragningen som lite stöd från din sida och bli ännu mer aggressiv.

Kom ihåg att hålla dig lugn

Först och främst kan hundar känna dig och de blir ännu mer uppvärmda om du är känslomässig. Skriker hjälper dig inte här. Andas in djupt, lugna ner och be andra att lugna också. Ta bort alla förutom hundens ägare bort. Andra människor kommer bara att förvärra saker.

Spraya hundar med vatten

Spraya djur från en trädgårdsslang med vatten, främst om du siktar på ögonen och näsan på den mer aggressiva hunden, kan du ganska effektivt bryta upp en kamp. Om vatten inte hjälper kan citronella eller vinäger vara en lösning. Använd inte pepperspray eftersom det kan göra hundar mer aggressiva.

Gör ett högt och plötsligt ljud

Ett bilhorn eller annat högt och konstgjort ljud kan distrahera hundar och bryta upp en kamp. Ropa kommer att ha motsatt effekt.

Slutsats

Efter striden, svär inte på din hund eller straffa den. Ta det lugnt hem eller till det separata rummet. Kontrollera det för skador, och om det finns några, ta hunden till veterinären även om skadan inte verkar så allvarlig. Vissa skador förefaller obetydliga på utsidan men kan bli dödliga med tiden. Analysera sedan vad som ledde till kampen och försök att förhindra samma situation i framtiden.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar