Hur du hjälper din katt att gå ner i vikt

Hur du hjälper din katt att gå ner i vikt

Hur kan katter gå ner i vikt på ett säkert sätt? Liksom den här söta orange katten förtjänar alla katter den bästa vården!

Kattägare överallt vet att våra kattvänner är helt lysande på att få vad de vill. Tyvärr kan mönstret att ge i deras nyckor leda till övermatning. Överviktiga katter löper högre risk för att utveckla alla möjliga hälsoproblem, varav de flesta är förebyggbara.

Vi kan utveckla skräddarsydda utfodringsinstruktioner, baserat på kattens hälsobehov, när vi undersöker dem och bestämmer en ideal kroppsvikt. Vi kommer också att rekommendera en mat speciellt formulerad för din katts viktminskning samtidigt som muskelmassan bibehålls, vilket ofta minskar med åldern.

Om din lilla ludd är lite bredare eller tyngre än de brukade vara, kan vi hjälpa din katt att gå ner i vikt!

Innan det är försent

Med tanke på att mer än hälften av alla katter är tyngre än de borde vara, kan det vara dags att göra några ändringar i din kattes rutin. Att bibehålla en hälsosam vikt är perfekt för att förhindra viktrelaterade hälsoproblem, men att hjälpa din katt att gå ner i vikt som de inte behöver är näst bäst.

Varför det spelar roll

Diabetes, osetoartrit, leversjukdom, hjärtsjukdom, hudinfektioner, cirkulationsförhållanden och cancer är bara några av riskerna för överviktiga katter. När de åldras kan äldre katter ha fler hälsoproblem om de är överviktiga.

Kattens viktminskning: Långsam men snabb

När de är 15-20% över sin "ideala" kroppsvikt anses en katt vara överviktig eller överviktig. Vi använder Body Condition Score (BCS) för att hjälpa oss förstå en katts ideala kroppsstorlek och form. På en skala från 1-9 skulle kattens optimala betyg vara cirka 5.

Vi noterar kattens vikt och utseende vid varje undersökning. Om deras BCS-poäng är över 5-6 kan vi föreslå sätt att hjälpa din katt att gå ner i vikt. Vi utesluter underliggande medicinska tillstånd som kan bidra och diskuterar deras matvanor och matpreferenser.

Det uppenbara valet

Katter går upp i vikt när de konsumerar för många kalorier och inte förbränner dem. Det enklaste sättet att hjälpa din katt att gå ner i vikt är att begränsa deras dagliga kaloriintag. Det är viktigt att inte svälta din katt för att gå ner i vikt. Det är inte en process som händer över natten, och du vill inte att din katt ska förlora nödvändig muskelmassa.

En ny rutin

Fri matning kan undergräva ditt mål. Välj 2-4 små måltider varje dag och håll dig till dem. Mät deras portioner exakt.

Vi uppmuntrar dig att begränsa hur många snacks eller godis de njuter av varje dag. Behandlar belönar dem för deras söthet, men en överviktig katt kommer också att svara på extra tillgivenhet och uppmärksamhet. Snuggla och leka med dem för att distrahera dem från vad de verkligen inte behöver.

Hjälp din katt att gå ner i vikt

Kattungar älskar att leka och bli lite galna, men när katter åldras saktar de ner lite. Detta betyder inte att de inte kan eller inte kommer att njuta av lite riktad fysisk aktivitet. Uppfinna spel eller sporter som du kan göra tillsammans. Om din katt gillar kattmynta, använd den för att få dem att röra sig. Träna din katt 2-3 gånger i veckan i 10 minuter om dagen. Du kan så småningom spela tillsammans varje dag i 15 minuter åt gången.

Hälsosamma dagar

När kattens vikt når rätt intervall på BCS måste du hjälpa dem att behålla den. Vi kan diskutera lämpliga förändringar om det behövs. Så länge de får alla näringsbehov och träningsbehov uppfylls gör du din del för att hålla dem friska och glada.

Meddela oss gärna om du har några frågor eller funderingar kring din kattas kost, näringsbehov eller beteende. Vi är alltid här för dig på Cat Care of Vinings.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar