Hur du kastar en perfekt födelsedagsfest för din hund

Hur du kastar en perfekt födelsedagsfest för din hund
Hur du kastar en perfekt födelsedagsfest för din hund

Hur du kastar en perfekt födelsedagsfest för din hund. Födelsedagshindigs är inte bara för människor. Pooch-fester med lurviga deltagare är den senaste orsaken till firandet. Från “valpkakor” och vovla bollgropar till trendiga barer med vattenburkar med gurka garneringar, skämmer sällskapsdjur föräldrarna med pälsbarnen med sociala medier-värdiga soirees.

Men om du är en ny hundägare, kan du behöva några idéer för det perfekta festet för din svansvän. Här är de bästa tips och tricks för att kasta den ultimata bonanzaen för hundfödelsedag, oavsett om du firar hundens faktiska födelsedatum eller adoptionsdagen.

Är din Pup Spotlight Ready?

Innan merrymaking börjar, överväga om din hund kan hantera en fest till hans eller hennes ära. Inte alla hundar gillar uppmärksamhet – vissa tar inte vänligt emot främlingar eller andra hundar – men det betyder inte att de inte förtjänar en dag av erkännande. Du känner din valp bäst, så skräddarsy händelsen efter hans eller hennes behov.

Om din lurviga vän inte är en social fjäril, kanske han eller hon föredrar att njuta av födelsedagskakan hemma med bara dig för företag. Eller kanske kan du bjuda in några få människor som din hund känner sig bekväm med. Om du firar en äldre hund, se till att ge gott om pauser så att din hund inte blir för överväldigad. Kom ihåg att festen är för din valp och du vill att han eller hon ska ha den bästa dagen som möjligt.

 

Hitta en hundvänlig plats

Den första posten på checklistan för valpfestplanering är att hitta den perfekta platsen. Låt din hund njuta av rampljuset på en plats där den kan hysa, till exempel en lokal dagvård för dagar, agilitykurs, strand eller hundpark.

Alternativt, om du har en storstor trädgård, kan ditt hem vara den bästa och billigaste arenan där fyrbenta vänner kan springa runt, spendera energi och njuta av sig själva. Se till att också hålla vädret i åtanke och begränsa bash till cirka två timmar så att hundarna inte blir grova eller trötta.

Skapa en gästlista

Vem skulle inte vilja delta på ett parti där ett gäng lyckliga valpar kommer att spela fritt, bete sig glad och ha timmar med kul? Samtidigt kommer deras människor att blanda sig och blandas. När du bestämmer vem du ska bjuda in blir det lättare att bestämma plats och tema.

Tänk temperamenten på dina vänner hundar. Och om du bjuder in barn till festen, notera deras åldrar och erfarenhet av djur. Du kan behöva balansera mängden övervakning för både barn och hundar.

Välj ut inbjudningar

Medan inbjudningar på sociala medier kan vara bekväma, kan påtagliga som är knutna till ditt tema lägga till en stor personlig touch. Besök din lokala stationära butik eller leta online för roliga inbjudningar. Om din valp är den enda hunden som är närvarande, se till att informera dina gäster.

Välj ett tema

Oavsett om du kastar en episk födelsedagsfest eller en intim sammankomst, täck ut din plats för att skapa den perfekta bakgrunden för foton. Du kan välja en svartbandsaffär, semestertema eller kostymfest. För dekorationer, fundera på att lägga upp bilder på din lurviga vän, skapa ett bildspel med dina största selfies tillsammans, hänga banderoller, lägga till banners eller leta online efter valpplaneringssatser.

Festliga temaidéer inkluderar:

 • Vattenfest och luau
 • Vinterparadis
 • Grill i trädgården
 • Husdjur skämma bort fest

Spela Dress Up

Få hundar och mänskliga kamrater i födelsedagsanda med festhattar. Du kan köpa dem skräddarsydda för hundar eller göra dina egna genom att limma affischtavla eller skumpapper i en konform och dekorera med tofsar och pom poms.

Om din pooch är en fan av kläder eller accessoarer, kan du klä honom eller henne i en bandana, fluga, krona eller till och med en speciell födelsedagsdräkt. Någon av dessa kommer att göra underhållande rekvisita till födelsedagbilderna! Och glöm inte att skapa en speciell hashtag när du laddar upp bilderna till sociala medier.

Ställ in markregler

Dina håriga deltagare kanske inte alla kommer överens. Därför kan det vara klokt att fastställa några regler och regler för valpens lekområde. Informera husdjursägare om dessa regler för en rolig och säker shindig:

 • Husdjursägare ska följa med sina hundar i lekområdet och hålla koll på dem hela tiden.
 • Håll avfallspåsar till hands så att husdjursföräldrar lätt kan ta hand om röra. Du kan till och med köpa väskor i festliga färger som matchar ditt tema.
 • Överväg att schemalägga små badrumsavbrott så att hundarna kan ta hand om sin verksamhet på en gång.
 • Husdjursägare bör bära snören så att de kan eskortera sina noga valpar bort från lekområdet om det finns några problem eller aggression mellan pooches.

Server Pup-Safe Fare

Vad är en födelsedagsfirande utan godisar och libations? Visst planerade du inte att servera samma gamla kibble? Kolla in dessa kreativa, läckra och hälsosamma hundvänliga alternativ:

 • Köttkakor
 • Mini omeletter
 • Apple kringlor
 • Hälsosam pumpa ”puppuccino”
 • Hemlagad kyckling ryckig
 • Vattenmelon ”valpar”
 • Yoghurt, jordnötssmör och bananfryst hundfisk

Om du vill ha något enklare kan du prova att servera flera hundvänliga aptitretare i skålar. Dessa kan innehålla hackade morötter, äppleskivor, bitar av kycklingbröst eller din hjärtans favoritbit. Det är en bra idé att i förväg ta reda på vad dina vänner matar sina husdjur och om deras hundar är allergiska mot vissa livsmedel. Håll dig borta från allt som kan vara mycket giftigt för hundar, som choklad och avokado.

Det här är ett definitivt no-go för din fyrbenta väns fest – och vilken annan tid som helst. Gör skålar med färskt vatten tillgängliga så festgästerna och födelsedagshunden kan hålla sig hydratiserade. För mänskliga deltagare, överväga att piska upp hund-tema godis som valp chow snacks, ”hämta” kringla pinnar, mini korv och smörgåsar skära i benformer. Det finns också flera öl med namn på hundtema som passar räkningen. Eller gå den klassiska vägen med en anpassad cocktail för att hedra din valps speciella dag.

Bak eller beställ en anpassad födelsedagstårta

Din hund kan ha sin kaka och äta den också. Lokala husdjursförsäljningsbutiker kommer sannolikt att ha födelsedags-tema godisar, men du kan alltid göra din valps tårta från början med ett recept som finns på nätet. Du kan till och med köpa hundfödelsedagskakor som levereras med alla nödvändigheter, som blandning, glasyr, ljus och till och med en benformad bakpanna.

Inte bakartypen? Överväg att forska hundcentriska bagerier i området som specialiserat sig på kakor och valpkakor – mini cupcakes – för hundar. Dessa droolvärda godis finns vanligtvis i smaker som jordnötssmör och toppas med rostad kokosnöt, mjölkben, veganska strössel, baconbitar eller fileter. Från personliga påsar med godis och kakor till munkar och födelsedagskakor, kan du beställa nästan alla typer av doggy läckerheter som ska skickas till din dörr i tid för din valps stora dag. 

Planera hundvänliga spel och aktiviteter

 Lägg till lite spänning med lite tävling! Ta din hund födelsedag bash upp ett hack med dessa underhållande aktiviteter:

Hundhinderbana – Bli kreativ genom att skapa en agilitykurs där hundarna kan springa genom tunnlar och hoppa av ramper. Se till att de tar svängar att springa kursen, eftersom att tillåta fler än en hund i taget kan leda till skador. För de mest lydiga konkurrenterna kan du tilldela små leksaker eller godisar.

Kostymtävling – Vad är cuter än ett gäng pälsbarn klädd i kostymer? I din inbjudan ber du gästerna ta med sig sin hund i kostym och se vilken typ av roliga karaktärer som kommer. Valpen med den bästa dräkten vinner ett pris.

Doggy ball pit – Om din firande äger rum under sommaren kan du överväga att skapa din egen doggy ball pit genom att fylla en barnpool eller ett innehållande utomhusområde med stora plastbollar. Titta sedan på shenanigans!

Avkopplingsområde – Skapa ett område för hundar att dra sig tillbaka och koppla av. Välj ett skuggigt område och förse den med kuddar eller filtar för hundar som behöver en paus från handlingen. 

Glöm inte doggy favoriter

 Fortsätt roligt när festen är över genom att dela ut valpvänliga goodieväskor fyllda med några speciella gåvor. Välja från:

 • Artisanal hund behandlar eller kakor
 • Paket med torkdukar
 • Hundben eller ryckiga pinnar
 • Prover av avancerad hundmat
 • Kuponger för leveranser av husdjur
 • Knika leksaker eller tennisbollar

Goodie-väskor är ett bra sätt att tacka både hundarna och deras ägare, som alltid kan använda godbitarna. Eller så kan du förlora gåvor helt och föreslå att gästerna donerar till ett lokalt djurskydd som du väljer. Detta är ett bra alternativ att stödja och fira andra hundar i samhället.

Använd dessa praktiska tips, så kommer du snart att vara en expert på att fira hundens årliga tur runt solen. Födelsedagssamlingar för hundar kan vara fyllda med stora mängder ljud, spänning, kul, slöja och till och med kaos, men de händer bara en gång om året. När du går ut för att göra firandet roligt, kommer du att ha en hunddag att komma ihåg.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

  Lämna ett svar