Hur du säkert trimmar din kanins naglar

Hur du säkert trimmar din kanins naglar

Precis som alla andra husdjur, och till och med du själv, kommer din husdjurskanin att behöva klippa sina naglar regelbundet. Du bör göra detta minst en gång med några veckors mellanrum för att hålla din kanins naglar på en sund längd.

Hur svårt det än kan vara att hålla i en vickande kanin medan man försöker klippa naglarna, det är en av de viktigaste delarna av kaninägandet. Fortsätt läsa för att lära dig mer om varför du regelbundet bör klippa din kanins naglar och hur du gör det säkert och enkelt hemma.

Innehållsförteckning

Varför du behöver klippa din kanins naglar

Det finns inget bättre än att mysa med din kanin, men det kan bli obehagligt när hans naglar är för långa, vilket orsakar långa repor och till och med en del blödningar. Kanin naglar kan vara vassa, och ibland kan din kanin skära dig ganska djupt, även av misstag.

Men nagelklippning är inte bara för att rädda din egen hud från repor och repor från att hålla din husdjurskanin. Om den inte klipps kommer din kanins naglar att fortsätta växa. När de väl träffar golvet kommer de att böjas. Detta är inte bara smärtsamt, utan det kan också orsaka nervskador och mycket blödning.

Även lätt övervuxna naglar kan fånga eller flisa på marken, vilket orsakar flisning och total spikförlust. Inte bara riskerar denna infektion, men det tar ett halvt år att få tillbaka en frisk nagel igen. Förvuxna naglar kan också påverka hur din kanin hoppar runt.

När nageln växer växer venen, även kallad den snabba, med den, tillsammans med nerven. När naglarna blir övervuxna gör det ont och förhindrar korrekt trimning vid den tidpunkt då det behövs som mest. Detta gör att din kanin löper större risk att blöda ut och infekteras från nagellister.

Hur ofta ska du klippa din kanins naglar?

En kanins naglar växer kontinuerligt, så de behöver regelbundet underhåll. Vilda kaniner växer inte sina naglar långsammare, men de har många fler möjligheter att slita ner dem genom att gräva och gräva.

Tyvärr har husdjurskaniner inte så mycket tid i smutsen. Det räcker inte ens att sätta mina två kaniner på en löprunda utomhus för att hoppa över nagelklippning, så mycket som de båda helst vill undvika det.

Du bör ge din kanin en spik trim var 3-4: e vecka. Detta håller dem i rätt längd, vilket håller risken för flisning eller total nagelförlust nere.

Så här klipper du din kanins naglar hemma

Du kan ta dem till en veterinär och få det gjort, men det måste göras ofta, så dessa kostnader kan öka. Vidare kan resorna till och från veterinären bli stressande för din kanin.

Det är därför det är en bra idé att lära sig hur man gör det hemma. Att göra det själv kan vara knepigt, men det är ofta den bästa lösningen eftersom din husdjurskanin litar mest på dig.

Håll din kanin ordentligt för att trimma naglar

Det första steget för att klippa din kanins naglar är att lära sig att hålla honom och klippa samtidigt. Om din kanin inte vill stå still kan detta bli ett problem. Vissa kaniner kommer aldrig att vara vana vid att hållas fast. Detta beror på att det får kaniner att känna sig otrygga och kommer att orsaka stress.

Håll din kanin med sina nedre fötter på marken. Du kan stödja resten av kaninen genom att placera handen mitt på frambenen. Detta är mittpunkten där du kan få din kanin att känna sig trygg i dina armar, samtidigt som du kan komma åt hans naglar.

Dra försiktigt ut ett nedre ben i taget. De flesta kaniner bråkar inte, så länge de kan känna marken under dem. För att få din kanin att flytta sig åt de två nedre fötterna, spela helt enkelt med foten tills din kanin sticker ut den.

Det viktigaste är att få din kanin att känna sig trygg, så var inte rädd för att ge honom en god mys efter varje klippt nagel och en stor godis efteråt. Detta fungerar också som en positiv förstärkning och lär honom att klippning är okej och att det inte finns någon anledning att vara rädd.

Hur korta ska en kanins naglar vara?

Den rätta nagellängden bestäms vanligtvis av snabbens längd. Du bör skära precis förbi den snabba, ungefär en ½ centimeter (0,2 tum).

Hur kort man ska klippa kaninens naglar

När en kanin har mörkare naglar, gör detta det snabba osynligt för blotta ögat, vilket gör nagelklippningen svårare och ärligt talat lite läskigt. Det finns dock en lösning. För att se snabben på en mörkare tånagel lyser du helt enkelt en ficklampa under nageln och letar efter venens skugga.

Om din kanins nagel börjar rulla sig lite, har den redan växt över och måste klippas så snart som möjligt. Men som jag redan har sagt, resulterar detta ofta i en längre snabb.

För en kanin med en längre snabb kan det ta några månader av korrigerande klippning för att komma tillbaka till en frisk längd. Det är också en bra idé att lägga lite stoppning på botten av din kaninbur för att göra det bekvämare att gå och hoppa runt, särskilt om den har en trådbotten.

Bästa verktygen att använda för kaninspikeringar

För att snabbt och enkelt trimma din husdjurskanins naglar hemma behöver du rätt typ av verktyg. Du har två alternativ:

  1. trimning med husdjursnagelklippare, eller
  2. fila dem med en nagelkvarn för husdjur.

Varje kanin har olika komfortnivåer, så du kanske måste utforska dessa alternativ baserat på det. Om din kanin inte gillar att hålla stilla länge eller inte gillar ljudet från en kvarn, så bör du nog gå med nagelklippare, så att den kan bli kortare och mindre stressande.

Husdjurs nagelslipare

Pet spikslipmaskiner sägs ofta vara enklare än traditionella nagelklippare. Detta beror på att det spikar naglarna och förhindrar flis eller överskärning. Detta kommer dock att ta längre tid att göra, vilket kan skapa mer stress för din kanin än nödvändigt. Dessutom kommer många slipmaskiner att göra ljud som kan skrämma din kanin.

Om du bestämmer dig för att gå med en nagelslipare för husdjur, välj den som har mindre vibrationer och buller. Som ett skonsammare tillvägagångssätt kan du också använda mänskliga nagelfilar.

Nagelklippare

Den viktigaste delen för att bestämma vilka klippare som ska köpas är storlek och skärpa. Den måste vara tillräckligt liten för din kanin, och bladen ska vara vassa. Slöa blad kommer bara att orsaka brott och flisor på nageln.

Living World Small Animal Clippers är en av de bästa kanin-nagelklipparna. De håller sig vassa länge och är tillräckligt små för att passa en kanins små tånaglar. Då och då kan du vässa dina trimmers genom att skära dem i en vikt bit av aluminiumfolie i några minuter.

Vad ska man göra om man skär av snabben av misstag

På mörkare naglar kan det vara riktigt svårt att se det snabba. Så att skära för nära den snabba eller över det är mer sannolikt att hända. Det kan också hända när din kanin hela tiden pirrar och rör på sig medan du klipper. När du klipper det kvicka blir det mycket blödning.

Du kommer att behöva använda lite blodproppspulver och packa tånageln för att stoppa blödningen. Det kan också vara en bra idé att använda lite gasväv och veterinärinpackning för att binda den och hålla den ren från skräp och bakterier i ett par dagar. När såret väl börjar läka kan det ta ett tag att få tillbaka nageln, men din kanin kommer att må bra, och det är den viktigaste delen.

Slutsats

Att klippa din kanins naglar kan vara lite skrämmande, men det är så viktigt. När du väl har bemästrat rätt sätt att hålla din kanin och klippa hans naglar blir det lättare för er båda.

Öva gärna detta med din kanin några gånger innan du börjar trimma för att hjälpa honom att känna sig mer bekväm med denna hållning. Om du inte känner dig bekväm med att göra det själv, kontakta en liten groomer eller en veterinär för att hjälpa dig eller till och med visa dig hur du gör det själv.

Adblock -test (varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar